Keresés

Részletes keresés

zengo682 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 146
Ja és csak ezután lép érvénybe az emlitett utolsó pontod!
Előzmény: Törölt nick (139)
zengo682 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 145
Hát messziről jött ember azt mond amit akar, mert ha avval a jeggyel nem volt semmi gáz akkor biztos hogy nem tépte el.Egyébként ha fent vagy,a közlekedési eszközön és nem fizettél v.nem akarsz fizetni netán nem akarsz együttmüködni,akkor az ugyan olyan lopásnak számit mintha egy üzletből megpróbálnál fizetés nélkül elmenni.Ez már a lopás kategória: amikor is a helyzet tisztázásáig -azaz mig rendőrt hívnak-, bizony minden jogkövetkezmény nélkül visszatarthatnak,a tévhittel ellentétben ,még a "megfogás" is alkalmazható.
Előzmény: Törölt nick (141)
kawirzbácsi Creative Commons License 2006.03.23 0 0 144

Ki tud vallamit eről?

Egy bliccelő megharapta a közterület-felügyelőt
2006. március 23. 16:22

MNO
Megharapta a jegyellenőr segítségére siető közterület-felügyelőt egy bliccelő csütörtökön a fővárosban – jelenti a HavariaPress.

Két BKV ellenőr kért segítséget a 76-os troli járatán egy közterület-felügyelőtől és egy vele együtt járőröző rendőrtől, mert nem bírtak egy jegy nélkül utazó párral. Miután a Keleti pályaudvari végállomáson leszállították a bliccelő párt, azok nem voltak hajlandóak igazolni magukat, dulakodtak még a helyszínre hívott járőrökkel is: a rendőrt megrúgták, míg a felügyelőt egyikőjük megharapta. További két rendőr segítségével ártalmatlanították a verekedőket, majd előállították őket a rendőrőrsön.

üdv kawirz

kibard Creative Commons License 2006.03.23 0 0 143

De szerintem teljesen feleslegesen  vitatkozunk itt  ezek a dolgok ott dőlnek el a helyszinen  és ettől még holnaptól nem lesz olcsóbb a kenyér  nem lesz a fizetésünk se több etc.  etc.  etc.

kibard Creative Commons License 2006.03.23 0 0 142
 Kedves  n.y  hidd el nem vagyok korlátolt és az orromnál is tovább látok   de ha 1x nincs igazatok akkor nincs igazatok   aki pedig állandóan ugyanazt fújja az  A-dani nem pedig én 
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.23 0 0 141

Na álljon meg a menet. Ki mondta, h én bliccelni szoktam? Egyébként előfordult már, de pl: most is van féléves bérletem. Igaz nem pesti vagyok, de ahol tanulok városban oda van összvonalas fél éves, a suli fizeti miért is ne vegyem meg?

Nézd: Az, h jogilag mi a helyzet az nem mindig ua. mint ami az életbne történik. Kiszállhatsz fizetés nélkül a taxiból, elvileg a taxisofőrnek nincs joga feltartóztatni, rendőrt hívhat, a taxiszámla alapján talán bizonyítani is tudja, h utaztál vele. Az más kérdés, h a taxis nem rendőrt fog hívni, hanem a rádión a többi kollégát és ők a rendőrökkel ellentétben azonnal odaérnek és fél percen belül már legalább5en térdelnek a veséden ameddig ki nem fizeted a pénzt. Az ellenőr is megteheti, h előbb üt aztán kérdez, és ha rendőrt hívok rá, lehet, h odahív közben több kallert akik tanúsítják, h én ütöttme először. Bennevan a pakliban, de azt bármikor megteheti, mint ahogy én is tudok olyan esetről, mikor az elelnőr széttépte az utas érvényes jegyét aztán büntetni akart. Egyszer saját szememmel is láttam, mert a srác mellettem ült, és ha nem vagyok ott meg is büntette volna, én viszont tapasztalt voltam már, és miután lefutottuk a szokásos kört feladta a harcot az ellenőr.

kibard Creative Commons License 2006.03.23 0 0 140

A-dani    szerinted ha te  beszállsz 1 taxiba   és  a következő sarkon kiszállsz akkor te csak úgy elmehetsz a helyszinről fizetés nélkül gondolod h a soför nem fog feltartóztatni,v nem fog rendőrt hívni ?

ne csodálkozz majd azon ha 1x jól megszedik a szádat  az ellenőrök

tudod aki okos az tanúk nélkül dolgozik  és ha mégis odatévedne egy rendőr hidd el nem neked lenne igazad és nagyobb bajba is kerülhetsz mint a bliccelés 

de csak bliccelj tovább hátha  meguszod                 még egy darabig

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.23 0 0 139

Majd utánanézek ,de attól még tény. Igazoltatásra cska hatósági személy jogosult. Feltartóztatni is. Magánszemély nem, de még feltartóztatni is. Az ellenőr a buszon, pedig cska úgy vna ott mint magánember, vagyis egy vállalat alkalmazottja. pont úgy, mint  moziban a jegyszedő, vagy a diszkóban a ruhatáros. Az utazási feltételek meg fentvanak a BKV honlapján is.

"Kizárható továbbá az a személy, aki
- ittassága vagy tisztátalan ruházata miatt a többi utasnak terhére lehet;
- botrányosan vagy illemsértő módon viselkedik;
- kutyát szájkosár nélkül szállít;
- a közlekedést, illetve az utasokat zavarja;
- ellenőrzéskor nem tud felmutatni érvényes jegyet, bérletet vagy utazási igazolványt, és a jegyváltást, valamint a pótdíj megfizetését megtagadja. "

Az utolsó pont az érdekes. Élsz az utazás felfüggesztésével, és még cska a szerződést sem szeged meg.

zengo682 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 138
Ezen kár vitatkozni kéretik figyelmesen olvasni BTK ill PTK ide vonatkozó paragrafusait.
Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.23 0 0 137

Miért lenne joga feltartóztatni? Nem hatósági személy, és ilyen joga cska annak van, ő max. annyit tehet, h mint a vállalat alkalmazottja leszállít a buszról vagy kikisér a metró területéről. Ugyanígy nem tartóztathat fel a biztonsági őr, ham ondjuk egy magáncég őrzött területére mész be engedély nélkül, max. felszólíthat a létesítmény elhagyására, és akkor hívhat rendőrt, ha nem vagy hajlandó elmenni, avagy kikisérhet a területről. De ott nem tarthat, h rádhívja rendőrt. Tudom elbaszott egy törvény, de ez van. Ha betörnek hozzád, akkor nem bilincselheted pl: a szekrényhez a betörőt, amedidg a rendőrség kijön, mert az is személyi szabadság megsértése ( volt már rá példa, és meg is nyerte a betörő és nem Amerikában, hanme itt M.O-n).

Egyébként meg hol a szerződésszegés?

Nem veszel jegyet. Nem vagy hajlandó pótdíjat fizetni, de leszállsz. Nem szegtél szerződést. Utazási feltételekben is le vna írva: Eért utazásból való kizárás jár. Nem fizettél nem vagy hajlandó fizetni, szállj le a buszról. Cska akkor áll fönt ha nem vagy hajlandó leszállni (na, de úgysem ott akarsz éjszakázni). Na, de mi történhet? Leszállok, max. jön utánam, h menjek vissza, pofázik, de amint a legkisebb erőszakot is alkalmazza ( kabálnál fogva visszarángatás, kigáncsolás) onnan már simán pofánvághatom úgy, h felnyalja az utcát, és meg is fog állni a jogos önvédelem.

Volt is ilyen eset, kb. 2 éve. Egy 14-16 év körüli gyereket kapott el 3 ellenőr. Nem votl nála a bérlete, hát leszállt a buszról. Ezután utánamentek és körbevették hárman és lökdösni kezdték, erre ő pofánvágta az egiyket, mire az ellenőrök hárman úgy megverték, h eltört a keze. Érdekesség még, h a főkolompos úgy rohant utána, h előtte eldobta a náciszalagot ( ezzek megszünt ellenőrnek lenni, vagyis akkor sem lett volna joga rángatni a gyereket, ha történetesen ,ehhez elelnőrként joga lett volna). Ha jól tudom a három ellenőrt megbüntették testi sértés és személyi szabadság korlátozása miatt, a gyereket meg jogos önvédelemre hivatkozva felmentették a testi sértés vádja alól.

Igazolni magadat meg továbbra is cska hatósági személynek kötelező. Az pedig: Rendőr, határőr, vámos. De nekik is csak akkor ha igazolni tudják, h ők valóban hatósági személyek. Pl. a rendőrtől nyugodtan megkérdezheted igazoltatás előtt a jelvényszámát ,rendfokozatát, kérheted, h mutassa meg az igazolványát ( főleg, h  olyan brillírosan megtervezték az egyenruhájukat, h a kötelező sárga mellény eltakarja a jelvény és rendfokozati jelzéseket.

Előzmény: zengo682 (136)
zengo682 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 136
Nem akarlak elkeseriteni,de nem ismered jól a törvényeket. Avval hogy bármilyen tömeg közlekedési eszközre felszáltál ,függetlenül attol hogy van érvényes jegyed vagy akármi más,vagy nincs ,máris elfogadtad az adott közlekedési cég üzletszabályzatát.Az meg benne van, hogy ha nincs ,vagy nem érvényes, akkor azt bekövetelje tőled a meghatározott pótdijjal megtoldva.Ha a helyszínen nem akarsz vagy nem tudsz fizetni akkor az adataid rögzítése mellett utólag kell rendezned,ami plusz pótdijat jelent.Ahhoz pedig kell a személyes okmányod (amit valóban nem vagy köteles átadni)de fel kell mutatnod hogy az adataidat feltudják venni.Ebben az esetben amig így vagy úgy nem rendezted a számládat az ellenőr feltartoztathat,és ha szükséges rendőrt is hívhat,aminek a költsége is téged terhelhet.
Előzmény: n.y. (134)
coreház Creative Commons License 2006.03.23 0 0 135
hozzunk lérte egy kalauz ellenes szervezetet.:))
Előzmény: n.y. (134)
n.y. Creative Commons License 2006.03.22 0 0 134
kedves kibard! a-daninak igaza van,jobb ha tölem tudod. az ellenőr nem tud megbüntetni,ha nem akarom. ez van, ilyen a jogrendszerünk! te viszont tippikusan az az ember vagy aki nem lát tovább az orránál,és csak fújod a hülyeségedet! az ilyen korlátolt emberek miatt tart itt ez az ország.
coreház Creative Commons License 2006.03.20 0 0 133
Ma felszálltam a Hungáriánál a 73-as buszra.. a Keletin túl menve a Huszár utcánál akartam leszállni a busz végén.Keletibe felszállt egy ellenőr de nem tudtam hogy az.Pont ugy állt hogy nem tudtam megnyomni a gombot. Ott álltam mögötte és vártam hogy felémforduljon vagy valami. Már éppen nyultam volna ajelzőgombért amikor felvette a karszalagot.

Kérdezte (de inkább kijelentette):
- Jegy, bérlet van!
- (mondom) van persze, otthon.
- Ne vitatkozzon! mondom van bérlet!
- Ok!

aztán elmosolydott én is és leszálltam. Visszanéztem de másokat már ott büntetett:)
Ugyhogy vannak még jófej kalauzok:)
rowan7 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 132
na most ez így esetleg de kegyetlenül hangohta, de tanult kollégám felkészült és igazsága vagyon...a rendszer lyukas...nagyon lyukas, zárójelben nemistom mit kell itt a 21. században jognélküli kallerekkel szórkaozni...de amíg így gondolják addig én is...aztán ha jön a mágneskártya (ha jön majd egyáltalán egyszer, valaha...:D) akkor majd fizetek, de amíg nem vagyok rászírítva addig nem. ennyi.
Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.18 0 0 131
Pedig ez így igaz, nem vagy cska nagyon ritka alkalmakkor nem tudod a büntit elkerülni. Van egy másik topik, ott már részletesebbne is leírták többen is. Alaphelyzet: Elkap kaller a buszon/villamoson nincs jegyed. Nyílván igazolványt fog kérni, dem ivel a kaller nem hatósági személy nincs joga elkérni ( pontosabban kérje ha akarja, dem ivel cska hatósági személynek vn joga igazoltatni nem adod oda). Persze hívhat rendőrt, és neki igazolnod kell magad, ez igaz. De hova hívja a rendőrt? A mozgó járműre nyílván nem lehet. A megállóba? Melyikbe. Nem tudhatja hol akarsz leszállni. Nem enged leszállni? Próbáljon meg feltartóztatni, melelsleg nincs rá joga. De egyébként is. Ha leszállsz a buszról, akkor nem követtél el semmit. Olvasd csak el az utazási feltételeket. Van benne egyo lyan kitétel, h aki érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkezik, és az ellenőrrel való együttműködésre és pótdíj megfizetésére nem hajlandó akkor kizárható az utazásból. Vagyis jegyet kér, ten em adsz, de közlöd vele, h nem vagy hajlandó pótdíjat fizetni, de élsz az utzás felfüggesztéséhez való jogokkal vagyis a következő megállónál leszállsz, akkor nem tehet semmit, hiszen szabálysértés nem történt ( a bliccelés egy bizonyos értékhatár alatt nem is az ha jól tudom, csak szerződésszegés, de ha önként hajlandó vagy leszállni akkor nem szeged meg a szerződést). Egyébként az ellenőr olyan ember mint bárki más a buszon, semmiilyen extra jogköre nincsen. Nem hatósági személy, csak egy alkalmazott pont annyi joga van mint a sarki hentesnek. Ha esetleg mégis rendőrt hív, akkor mi van? Ott kezdődik, h nem kapkodják el a kiszállást úgy sem. Te meg nem vagy köteles megvárni, feltartóztatni nincs joga. Ha mégis megteszi ( amit kétlek), akkor meg simán feljelenthető személyi szabadság megsértése miatt, ami büncselekmény, és elég súlyos bünti jár érte. Megaztán ha már leszálltál a buszról magyarázhatja a rendőrnek, h blicceltél, ha te ártatlan arccal megkérdezed, h miért is akar egy járókelőt megbüntetni. De tegyük fel, h mégis odaért a rendpr, netán véletlenül a buszon tartózkodik egy, aki képes szolgálatba helyezni magát ( aminek szintén nme látom sok esélyét elvégre ki az, aki szívesen foglakozik ilyen marhaságokkal a szabadidejében), ez esetben sincs semmi, bár kétségkívül ez a legmelegebb helyzet. Főleg ha tényleg nincs nálad semmilyen igazolvány. A rendőrnek igazolod magad valamivel, amiben nincs lakcím ( jogsi, útlevél, új személyi lakcímkártya nélkül) a rendőrnek ez elég, látja, h valóban te vagy az, és még csak nem is vagy körözve ( legalábbis ebből indulunk ki :-), az ellenőrnek a rendőr nem adhatja ki az adataidat, azt csak a BKV kérhetiki a kapitányságtól, ha meg mégis kiadja akkor meg az ellenőr kapja a Duna pláza vagy valamely más középület címét, netán egy nem közkedvelt iskolatárs, tanár, osztályfőnök címét. Ha meg esetleg mégis megszerzi a saját címemet, akkor a postással szépen megbeszélem, h vigye vissza ezt a levelet mint nem kézbesíthető küldeményt ( a címzett nem létezik, ismeretlen helyre költözött). Melyik postás nem tenné ezt meg mondjuk egy üveg sörért cserébe. De lehet, h ponto lyan kedvem van, h nem veszem át a postástól. Aztán egy idő után cska megunják, ha meg mégsem akkor talán kiküldenek egy behajtócéget, ami majd széttárja a kezét, h nincs itt mit elvinni, elvégre még diák vagyok papíron semmi vagyonom nincsen, és csak azt viheti el ami a tulajdonomban van ( szóval vihetik a jobbik zoknimat max. ) De eddig már nem fognak eljutni, mert nincs az az isten, h megkapják a címemet, ha nem akarom. Elvileg útlevélből kikereshető, de elég bonyolult folyamat egyrendbeli bliccelésnél nem foglalkoznak ezzel, meg nem is biztos, h sikerül, mivel csak a bejelentett lakcímet tudják megnézni így. Egyébként meg még mindig él a fontos aranyszabály. SEMMIT nem szabad aláírni, amit a kaller alá akar íratni veled. Ha aláírod azzal elismered a lógás tényét, ha nem írod alá, akkor szinte 0 az esély, h bizonyítani lehet utólag. Mert hogyi s tenné? Esetleg keresne szemtanúkat, de ki vállaná ezt fel csak úgy? Elvégre évekig is elhúzódó ügy lehet, aztán évekig mászkálhat bíróságra. Mennyivel egyszerűbb azt mondani, h nem láttam semmit, még a blicelésnél sokkal súlyosabb ügyekben sem szívesen tanúskodna senki, hátmég így.
kibard Creative Commons License 2006.03.16 0 0 130
A-dani  azt sem tudod,hogy mit és hogy miről beszélsz.  Tudod ha felszállsz egy villamosra vagy egy vonatra akkor neked már kötelezettségeid vannak:rendelkezned kell menetjeggyel és személyazonositásra alkalmas íratokkal  ha ezek nincsenek akkor te már megsérted az utazási feltételeket ergo büntethető vagy ill. kizárható az utazásból tehát rendőrt is lehet hozzád hivni   de a rendőr nem azért kell hogy ő büntessen meg hanem a segitségével igazolod magad  az ellenőrnek  aki felveszi a személyes adataidat  és ezáltal  utólag kifizeted a büntetést.Mi az,hogy "  ha nem akarsz, úgysem tehet ellened semmit, mert olyan helyzet nem létezik, ahol elkerülhetetlen a büntetés" az ,hogy megbüntetnek-e vagy sem az az ellenőrön mulik és nem rajtad.Nincs olyan hogy minimális összeg a szabálysértés az szabálysértés.Aki pedig már olyan "nagymemő",hogy tud és mer adni a rendőrnek hamis személyit  az nem nagyon utazik tömegközlekedéssel
coreház Creative Commons License 2006.03.14 0 0 129
Nekem jó a diákom, érvényes..
Előzmény: kibard (127)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.11 0 0 128
Persze, sőt nem kell semmilyen jegyet venim, ha nem akarsz, úgysme tehet ellened semmit, mert olyan helyzet nem létezik, ahol elkerülhetetlen a büntetés? Ha máshogy nem hát leszállsz, aztán meg megkérdezed tőle, h ugyanm iért is akar egy gyalogost megbüntetni. Rendőrhívástól meg nem kell beszarni,m ert egyrészt, nem szokták ak iszállást elkapkodni főlegn me ilyen hülyeség miatt. Egyébként is hova hívná? A mozgó járműre? Hogyan? A megállóba? Nem tudhatja hol szállsz le. Nem enged leszállni? hát próbálja meg, de abban nem lesz köszönet, egyébként sincs hozzá joga. Miután leszálltál? Azt megn me várom meg, feltartóztatni nincs joga, de abban sem lesz köszönet ha megpróbálja, ha meg netán mégis sikerül neki, odajön a rendőr és feljelentem személyi szabadság megsértésért, ami bűncselekménynek számít, a bliccelés meg max. szabálysértésnek, de mivel a jegy ára elég kevés, nem foglaloznak vele ( van vlamai minimális összeg, mai alatt nem foglaloznak a szabálysértésekkel). Ha meg mégis jön a rendőr, útlevél, jogsi új személyi, a rendőrnek ez elég, ez igazol téged, az elelnőr meg kap egy random címet ( akár valósat is, pl: Parlament, Templom, kocsma, diszkó címe).
kibard Creative Commons License 2006.03.09 0 0 127

Én csak annyit mondok erre hogy aki a tüzzel játszik könnyen megégetheti magát 

miért nem tudjátok betartani a játékszabályokat  olyan egyszerü az egész ha nem jó a diákom nem veszek diákjegyet  ergo nem csinálom magamnak a problémát 

csak ennyi az egész hiába filozofálgattok  meg magyarázkodtok  a  attól még a lejárt diák lejárt diák marad

tomas5 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 126
Úgy hogy ha hamis diákkal mászkálsz,akkor simán akár bíróság elé is vihetnek. A diákigazolvány hivatalos iratnak számít ,úgy mint a személyi és fénymásolása egy magáncégnek nem igazán legális dolog. Azért mert a BKV ellenőrnek megadod a neved és címed,ennél több nem is szükséges és nem is kérhet el többet.A többi adathoz a BKVnek semmi köze. Egyébként a bérletárhoz,hogy így meg úgy meg csak,de azért az éves bérlet aztán k.rva nagy kedvezményt kapsz. S a helyszini és csekkes fizetés közti eltérés nevetséges és nem jogos.Egyébként meg ha azt nézem itt-ott felszámolnak egy pár buszt akkor hol is jogos az állandó emelés?
Előzmény: orangutan (125)
orangutan Creative Commons License 2006.02.16 0 0 125

Ennek még egy szép oldala van,a diákigazolvány maga hivatalos okiratként van nevezve vagy akárhogy is nevezik. Lényegében arról van szó,hogy az ilyen iratok fénymásolása tilos

Ezt miből gondolod?

Előzmény: tomas5 (120)
coreház Creative Commons License 2006.02.16 0 0 124
szerintem teljesen érthetö és kielégitő volt ez a levezetés. SZépen leirtad! Köszi! Én is erre gondoltam csak sokkal de sokkal gyatrábban és kevesebbet irtam:)
Előzmény: orangutan (123)
orangutan Creative Commons License 2006.02.16 0 0 123

Számomra az nem világos,ha egy hónap 4 hétből áll és egy havi bérlet 6900 Ft ,akkor a 2 heti bérlet hogy lesz 4500 Ft ??? Akkor ezek alapján szerintük a hónap fele valójában annak a 2/3 -a. Ugye ha leosztom 4500/6900 akkor kb. 0.65-öt kapok.

A legtöbb szolgáltató és kereskedő olcsóbban adja a holmiját, ha nagyobb kiszerelésben veszed. Ha veszek 1 pár zoknit a kinainál, az 200 Ft, de ha 5 párat veszek, azt már odaadja 800-ért is (160 Ft/pár). 2 deci kóla a közértben 50 Ft, 2 liter kóla mégsem kerül 500 Ft-ba, hanem jóval kevesebbe.

Egyrészt azért, mert kevesebbet kell foglalkoznia a vevővel - 2 db 14 napos bérlettel pontosan 2x annyi munkája van a nyomdának, pénztárosnéninek stb, mind 1 db 30 napossal.

Másrészt, ha előre kifizeted a szolgáltatást hosszabb időre, akkor a pénzed már a szolgáltató számláján lesz, neki kamatozik, illetve ő használhatja. Végletesen leegyszerüsitve: ha elég sokan megveszik 5.-éig a bérletet, abból 10.-éig ki lehet fizetni a sofőrök havi bérét, de ha mindenki 2 hetente venne bérletet, akkor a fizetéseket is 2 részletben kéne kiadni. Egy nagyvállalat gazdálkodása ennél nyilván lényegesen bonyolultabb, de az alapelv ez.

Harmadrészt, marketing témaköre: a havibérlet célközönsége más, mint az 1-2 hetes bérleteké, más árat hajlandók fizetni érte a rendszeres munkábajárók, mint az alkalmi látogatók, más az az árküszöb, amikor már tömegesen alternativ megoldások után néznek (autóba ülnek, bliccelnek, elkerülik a várost, stb)

Laikusként csak ennyi jutott eszembe, aki tényleg ért hozzá, talán tudna több indokot is az ilyen árképzésre.

Előzmény: tomas5 (119)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.16 0 0 122

"Milyen alapon lesz 3-os a büntetés?"

olyan alapon, hogy CSAK.

coreház Creative Commons License 2006.02.16 0 0 121
aki turista kés két hétgi van pesten annak olcsóbb a két hetit megvenni mint a havit.. ugyhogy ez érthetö.. ez ált mindenhol mindenben igy van ha többet veszel olcsóbban megkapod..ezzel semmi gond szerintem..

nekem se indokolták meg a dolgokat.. ezért irtam nekik..
Te meg ird meg szépen mit tettél ismerd el és hivatkozz az oldalukon levö dijszabásra..ennyi! Ird le mi történt, elfogják birálni és szerintem neked adnak igazat.
Egy a lényeg: végig maradjon a türelmes hangnem és a kedves megértö hozzáállás.
De ez ált minden hivatalnak irt levélben igy legyen:)

Nekem ma is van egy papirom.. az egy györi parkolás. tettek rá a cetlit hogy menjek bbe a györi felügyelethet. megdumálni. mondtam nem györi vagyok nem tudok bemenni.. irjak levelet. megirtam. erre kijött 5000 ft büntetés mintha mi se történt volna , mintha hiába irtam volna.. most hivhatom fel öket:))
tomas5 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 120

Ennek még egy szép oldala van,a diákigazolvány maga hivatalos okiratként van nevezve vagy akárhogy is nevezik. Lényegében arról van szó,hogy az ilyen iratok fénymásolása tilos(alá Vodafone személyit lefénymásolják). Tehát maga a felszólítás arra,hogy fénymásold le nekik törvénybe ütköző,szerintem ez kb. olyan mintha azt mondaná küld be nekik postán a diákot,jah meg a bankszámla számodat és egyéb személyes adataidat,amikhez nekik semmi közük.

Előzmény: coreház (118)
tomas5 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 119

Ez szép azért,de legalább neked elmondták miért is kapod azt a büntetést. Nekem egy szót se mondott,csak hogy ennyi és kész. Másfelől én a BKV-sat ott nem értem,hogy a BKV weboldalán leírt körbe tartozom akkor nekem honnan jön 14000 Ft büntetés? De eleve a BKV ellenőrt se értem igazán,mert még a csekkesre is azt mondta 2500 Ft. Mondjuk az egészben ott nem értem még a dolgot,ha helyben fizetem 2500 akkor ha nincs nálam annyi ,hogy lesz ebből 7000 Ft csekken??? Milyen alapon lesz 3-os a büntetés?
  Másik ami elgondolkoztató dolog a bérleteknél:
BÉRLETEK
HAVIBÉRLET
 6.900 Ft

tanulóknak
 2.600 Ft

nyugdíjasoknak
 2.600 Ft

30 NAPOS BÉRLET
 6.900 Ft

tanulóknak
 2.600 Ft

nyugdíjasoknak
 2.600 Ft

KÉTHETI BÉRLET
 4.500 Ft 

Számomra az nem világos,ha egy hónap 4 hétből áll és egy havi bérlet 6900 Ft ,akkor a 2 heti bérlet hogy lesz 4500 Ft ??? Akkor ezek alapján szerintük a hónap fele valójában annak a 2/3 -a. Ugye ha leosztom 4500/6900 akkor kb. 0.65-öt kapok.

Az éves bérlet után kapott kedvezmény havonta kb. 400 Ft eléggé szánalmas,ha azt veszem hogy akkor egy 80k bérlettel mászkálok és nem egyszer hallottam ,hogy ismerősnek (nőnek ugye mert az ellenőr csak nőkkel mer paraszt lenni igazán,mert ugye olyen "bátor" ember) aki éves diákja van,hogy elvette tőle az ellenőr a 30k -s bérletet és elkezdte átnézni,hogy igazi-e. Szerencsére az illetőnek volt esze és leordította a fejét,hogy milyen jogon veszi el tőle a bérletet. Szóval én valahol azt látom ezek elég erős túlkapások. S arról az ismerősöm se tehet(akinek igazi bérlete van)és nem kötelessége ezzel foglalkozni,hogy a BKV nem képes olyan bérletet csinálni ami nem másolható le. Ezért is mondom azt,hogy az e fajta ellenőrzési rendszer elavult és eredménytelen.

Előzmény: coreház (118)
coreház Creative Commons License 2006.02.14 0 0 118
Nekem most ott áll a dolog hogy nem irták le milyen okból de fénymásoljam le a diákomat.. de semmi indok.. mert ha nem teszem meg 15 napon belül, fizessem ki a 20.600 valahány ftos birságot..ha azt se teszem meg akkor biróság..

visszairtam hogy egyrészt a diákom 2005. okt 31ével lejárt és már nincs meg.. ezért nem tudom lemásoltatni.. másrészt legyenek már szivesek részletezni miröl is van szó.. harmadrészt miért fizessek én birságot KÉSEDELMI birsággal ha az alapbirságot sem szabta ki rám senki. Ugy volt a vonaton ha bebizonyosodik hogy nem jogosan használom a diákot akkor büntetést kapok 13.000 ftot vagy rendörségi ügy.. most akkor hogy lett hirtelen 20.000?
Szóval most holnap adom fel a levelet..
Előzmény: tomas5 (114)
coreház Creative Commons License 2006.02.14 0 0 117
Akkor hát várjuk meg mit irnak és ird be ide aztán kitalálunk valamit:)) Most is fogalmaztam egy levelet.. azt hiszem pont erröl kérdezted hogy mi volt.. mindjárt leirom..röviden mert mindjárt összeesek.. késö van..

a másik a hajléktalantéma.. hát ez már off.. egyrészt egyetértek másrészt nem.. engem is zavar ha valaki büdös stb.. de megpróbálom elfogadni .. hidd el ök sem ezt az életet választották. nekik alegrossszabb az életben, inkább segiteni kell öket támogatni , nem pedig szidni hogy tessék dolgozni. Ezzel egyetértek hogy azon sok múlik hogy akarni kell és sokan lusták de van aki nem tud talpraállni. van ilyen sok.

Engem a kisebbség zavar.. én dolgoztam egy turkálóba és az út túloldalán szembe volt egy borpatika nevü kocsma.. reggel 7re jártam dolgozni és du 4-5ig ott voltam.. napi 9 óra ált. és sokszor nem volt senki, hát kifele bámultunk és dumáltunk a munkatársakkal.. minden nap volt 4-5 cigány akik bejártak fröccsözni. Egész nap odajártak a gyerekeikkel. Belegondoltam én itt állok és dolgozom tisztességesen, fizetem az adót.. ez meg kapja a segélyt amitt végülis az én adómból.. és ott kocsmázik... szóval inkább nem mondok semmit.. ez már off:))
Előzmény: tomas5 (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!