Keresés

Részletes keresés

Spinderella Creative Commons License 2004.10.18 0 0 21
Ááááááááááá!!! Most akartam megnézni a másik progit...:-@
Előzmény: Sarkany (20)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.18 0 0 20
Az oldal a kódfejtő programmal már nem található, úgyhogy ennyi volt...
Koryka Creative Commons License 2004.10.18 0 0 19
Nem, általában az 5-ös vagy a 7-es kód a jó az itthoni szolgáltatókkal zárt telefonoknál.
Előzmény: Törölt nick (13)
v86 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 18
Ezaz. Nem véletlen, hogy a T-Mobile nem perelte be az oldal (és a szoftver) készítőjét.
Előzmény: Sarkany (17)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.18 0 0 17
A csalás büntetőjogi tényállásának megvalósulásához kár is szükségeltetik. Ha kikódolom a mobilom, de maradok annál a mobilszolgáltatónál, amelyiktől vettem a készüléket, mennyi lesz a kár összege? Ha lejárt a két éves szerződés, és azután kódolom ki a telefont, mekkora lesz a kár? Nincs olyan független bíróság, amelyik elitélne emiatt. Ezekben az esetekben nincs kár, csak mohó mobilszolgáltató...
Előzmény: ZE (15)
Sarkany Creative Commons License 2004.10.18 0 0 16
Az EU-ban tilos hálózatfüggő mobilt forgalomba hozni. Magyarországon - ami az EU része - lehet, sőt Btk-ba ütköző cselekmény, ha valaki kikódolja. Ez aztán a jogharmonizáció!
ZE Creative Commons License 2004.10.18 0 0 15
A szg.-es csalás a program _módosítását_ jelenti, azaz a mobilodban lévő firmware átírását, amit a simlock-leszedő kód beírásával teszel meg, akárhonnan szedted azt az algoritmust.
Előzmény: Malden (14)
Malden Creative Commons License 2004.10.18 0 0 14

Azt írják, hogy ez számítógépes csalásnak minősül.

Namármost, ha én tudom az algoritmusát a dolognak, és papíron, ceruzával kiszámolom a megfelelő kódokat, akkor is számítógépes csalás?

Ugyanis nem használok hozzá számítógépet.

:-)))

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 13
Nekem 7 kódot írt ki. Mind a hetet be kell írni? Azt írja, hogy ötször lehet próbálkozni.
livesmartlooksharp Creative Commons License 2004.10.18 0 0 12
Nezd meg megegyszer, hogy jo programot valasztottal e a keszulekhez. En is osszekevertem a ket Nokiat eloszor! Mukodnie kell!
Előzmény: Spinderella (11)
Spinderella Creative Commons License 2004.10.18 0 0 11
Én is beírtam az IMEI-t, szolgáltatót, katt a "Számol"-ra, és nem történt semmi...
nyman Creative Commons License 2004.10.18 0 0 10

"jogilag ugyanis SEMMI nem indokolja a szerződésben rögzített hűségnyilatkozat időtartamán túli kizárólagosságot!

Igaz, hogy ez mar evekkel ezelott (99-00) vot, de Svedorszagban ugy mukodott, hogy mikor lejart a husegnyilatkozat, akkor a telefonos ugyfelszolgalaton az imei kod alapjan megadtak a kodot, ingyen es bermentve. Errol tajekoztattak is a delikvenseket. Persze ez anno egy Ericsson GH688 vot, amihez a neten mar anno voltak kalkulatorok.

Előzmény: ZE (9)
ZE Creative Commons License 2004.10.18 0 0 9
Pont ezért :-) Ti. hogy a szolgáltatók érdekét védjék, a készülék elhalálozásáig. Nevetséges, hogy egy sokéves Motorola Timeport-ot 10E+FA, azaz 12500 Forintért függetlenítene jogszerűen az adott lock-ot elhelyező szolgáltató. (A másik kettő nem teheti meg!)

Jogilag annyi, hogy a lock-olás, mint sw-komponens a szolgáltatóé, ergo a saját sw-ét természetesen módosíthatja, de a másét nem.

Mondjuk szivesen látnék egy vizsgálatot arra nézve, hogy az szolgáltatás ára arányos-e a szolgáltatás valós értékével akkor, amikor a szolgáltatásért (jogilag ugyanis SEMMI nem indokolja a szerződésben rögzített hűségnyilatkozat időtartamán túli kizárólagosságot!) a készülék értékének, illetve a piaci árnak többszörösét kérik el.

Tény, hogy _funkcionálisan__korlátozott_ terméket árusítanak, és ezt le is írják, ergo a saját valagukat -megint csak jogilag- védik. Az üffél meg le van...
Előzmény: atk (2)
livesmartlooksharp Creative Commons License 2004.10.18 0 0 8

Megneztem az oldalt es gondoltam kiprobalom. Mivel mindharom szolgaltatotol van elofizetesem igy szepen sorban bepotyogtem a kapott szamsort es lass csodat muxik. Vegigcserelgettem a kartyakat es mindegyik hibatlanul mukodik barmelyik telcsibe teszem!

Koszonet az oldal keszitojenek!

Bert Creative Commons License 2004.10.18 0 0 7
Ez jogilag igy van. Az is büntetendő, ha egy magyar állampolgár Hollandiában egy coffee shop-ban elszív egy jointot. Az persze más kérdés, hogy az ilyen módon elkövetett bűncselekmények hány %-ára derül fény.
Előzmény: SpM (6)
SpM Creative Commons License 2004.10.18 0 0 6

Ha magyar állampolgár követi el külföldön akkor Magyarországon a magyar Btk. szerint büntetendö, tekintet nélkül arra, hogy hol követte el.

Pl. mert fünek fának eldicsekszik hogy ö milyen jól tud külföldön bünözni és egy jó akarója aggódva jelzi a magyar hatóságnak.

Előzmény: bhoy 72 (0)
Koryka Creative Commons License 2004.10.18 0 0 5
Ez nem újkeletű dolog, és ráadásul ezen kívül jópár ingyenes számító oldal is van + ingyenesen letölthető kalkulátor programok...nemcsak LG-hez, meg Nokiahoz, hanem pl. Siemenshez is.

Mondjuk aggályosnak tartom elküldeni az IMEI számot neten keresztül, ki tudja mire kell neki, inkább ingyenes kis programot jobb használni, azzal számolni.....offline.
tomshowyer Creative Commons License 2004.10.18 0 0 3

függetlenítés miképp zajlik?

betű, számsor kombinációval bepötyögve?

Előzmény: v86 (-)
atk Creative Commons License 2004.10.17 0 0 2

Nem értem miért lenne ez bűncselekmény, hiszen mindhárom szolgáltató boltjaiban is megcsinálják pénzért!!

bopat Creative Commons License 2004.10.17 0 0 1
ez igy van jól....
Előzmény: v86 (-)
bhoy 72 Creative Commons License 2004.10.17 0 0 0

Itt nem buntetik:)

Csak tudnam mi az a GID1,GID2,MSIN ?De majd utana jarok.

v86 Creative Commons License 2004.10.17 0 0 topiknyitó
Egy magyar weboldalon található kódkalkulátorral "elméletileg" a Nokia és az LG telefonok kártyafüggése ingyenesen megszüntethető a sorozatszám (IMEI szám) ismeretében. Ugyanakkor Magyarországon számítógépes csalásnak minősül, ha valaki így szabadul meg szolgáltatójától. A weboldalt üzemeltető Kárpáti András talán emiatt ragaszkodik ahhoz a szöveges kitételhez, hogy a szájton található kódok segítségével csupán elméletileg oldható fel a telefonok függősége.

Weblap

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!