Nem tudunk saját árnyékunkon túl lépni, saját akaratunkat, a saját akaratunk kifejezéséhez való alapvető emberi jogot érvényesíteni. Ehelyett beállunk valamelyik politikai párt uszályába, védjük őket, valamint támadjuk a másik pártot. Ennél sztem valamivel több tartásunknak kéne lenni.
Köszönöm a megtisztelő bizalmat, amit a beírásoddal és közléseddel megtettél. :-)
A "Kizárt a Párt" nick akkor ezek szerint képletesen értendő: a számodra szimpatikus párt abból a lehetőségből zárt ki, hogy Te továbbra is a szimpátiádat add nekik, ugye?
Részben egyetértek Veled, de szerintem ha lenne megfelelő, alázatos, nem nagypofájú és populista, nem tolvaj, hanem szakértő párt, akkor működhetne a pártosdi.
A mostani bohócokkal ez tényleg elképzelhetetlen.
Nahát, nem is tudtam, hogy Tájékoztató Iroda beelegelt!
Amúgy én is sokáig a legkisebb rossz megoldást tartottam a legmegfelelőbbnek, de aztán annyira megteltem mindegyik parlamenti párttal, hogy azt mondtam, inkább szavazok kis pártra. Elsőre még gyávaságnak is tűnhet a felfokozott harci hangulatban, de nem vagyok hajlandó fejemhez nyomott pisztollyal dönteni:
- Jobbra, vagy balra szavazol?! Döntsd el!!
Nem!
Számomra pl. a Zöld Demokraták szimpatikusak, így rájuk fogok szavazni. Jövőbe invesztálásnak tekintem. És talán másoknak is elege lesz, és képesek lesznek elszakadni a biztonságos, véleményeket előre megrágott, tálcán kínáló pártoktól.
Köszönöm az infót, őt nem ismertem, nem rég óta vagyok itt. Abban a mentalitásban, amit leírtál, egy kicsit magamra ismertem. Viszont azt gondolom Te is elismersz, hogy általában, a topikolók, hozzászólások többségére igaz, amit mondtam (hozzátéve, hogy ez rám is érvényes, nem vagyok fölényeskedő kívülálló a témában).
Nem szükkségképpen. Lehet totál politikamentesnek lenni. Új, saját szájunk ízének megfelelő pártot (persze a parlamentbe jutás esélye erősen kérdéses) alapítani, vagy vmely meglévő párton belül megvalósítani elképzeléseinket. Minden csak rátermettség és akarat kérdése.
A magyarságunk nem vérségi kötelék. Olyan sokszor pusztítottak, elhurcoltak, kitelepítettek, betelepítettek minket, hogy honfitársaink között már biztosan nincsen olyan, akinek az ősei mind Vereckénél jöttek be Árpáddal. Ami bizonyosan a miénk, az a bizonyíthatóan Etelközből magunkkal hozott - de természetesen azóta sokat változott, fejlődött - magyar kultúránk. Ennek egyik alapeleme a magyar nyelv. A magyarságunk védelme a nyelvünk védelmével kezdődik.
Topikot nyitottál, a címét akár egész éjszaka fogalmazhattad volna. Kérd a moderátoroktól a cím kijavítását, Neked megteszik.