Addig is megosztanám a Sz. Alexandra kormány felszopószóvivö FB-oldalán közzétett stilizált fotót, ami finoman vegyíti a rákosi éra fényes szeleinek hangulatát a kínai állami plakátdizájn jegyeivel:
Főleg, hogy szegediek a lányok, nekem még nagyobb öröm. Az első körben megijedtem, mert ott a csajok mindig visszaestek, Sanyiék ráncigálták vissza a továbbjutó helyre a váltót. Aztán az elődöntőben óriásit repesztettek, de a döntőben is második helyről estünk ki, ha így nézzük lehetett volna fényesebb is az érem. Ha meg úgy nézzük, hogy a holandok,koreaiak már kipotyogtak korábban, mi nem, akkor nagy siker. És persze Kínát a döntőben nem lett volna egyszerű megfogni. A lényeg, hogy a verseny után mind az öten fülig érő szájjal mosolyogtak, örültek a bronznak.
Ma is sanszosak vagyunk valami jóra, 12 után indul a buli!
"Jót tett a csapat önbizalmának, hogy van már érem, ennél jobb mentális dopping nincs, így további energiák szabadulhatnak fel a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál a pekingi olimpián - véli Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere."
Innen már minden siker ajándék. Pont ez a jó benne, hogy leesik róluk a felelősség az olimpia első napján. Még a nyári olimpiákon sem szokott ilyen gyorsan jönni az első érem...
Én a két kínait tartom fő éremesélyesnek, nem az amerikait. Bár az ifjabbiknak lehet,hogy becseszett a vírus, meg hogy az átállásra sokkal rövidebb ideje van.
Eléggé internacionál a csapatunk valóban, van orosz csajszi a műkorcsolya párosban, meg kanadai lányzó szlopsztájlban. Az a 14-ből 5.
Mindenesetre érdekes lesz, hogy a két fő éremesélyesünk közül az egyik amerikai, a másik meg közölte, hogy ő a kínai zászlót is lengetni fogja a dobogón.
Meglesznek ennek az olimpiának is az Eric Moussambanijai és kuvaiti boxolói: indul haiti, szaúdi és ghánai síző is. A ghánai szkeletonos körül éppen valami felfordulás van, nem biztos, hogy indulhat...