Akkor kis kacsóddal váltod át szélesvásznú üzemmódba. Vagy lehet hogy gagyi tevéd van, nekem Philipc more pixeles. Még olan opció is van rajta, hogy feliratos szélesvásznú, akkor feljebb tolja a képet.....
szerintem ha csak ez a problémád, akkor ne vegyél lcd tv-t :-)
a foci vb-t már 16:9-ben sugározta az orf 1 is, meg sok más adó, erre buzi rtl kinyomta 4:3-ba :-(
lcd-men faszán nyomott kép lett, így qrva szar!
sok sorozatot szélesvásznúban nyomnak már így is, de a tv-n az auto széles üzemmód nem vált át, mert a buzi logót, meg a buzi háromszöget azért ott hagyják 4:3-ban ezért élvezhetetlen szar az összes magyar adó szélesvásznú tv-n
legalább hbo ne csinálná, de ők is ilyen farkak hogy a logókat otthagyják...
Néhány hete volt a nagy nemzetközi frekvencia-újraelosztó "vetélkedő", ahol Magyarország 8 országos frekvenciát (multiplexet) kapott a digitális földi TV műsorszórás céljára. Egy frekvenciát biztosan felhasználnak a mobil vétel számára (DVB-H), hogy autóvezetés közben is tévézhess :)
Marad hét a DVB-T-nek. Egy multiplexen 5 normál felbontású csatorna fér el, míg a HDTV elfoglal egy teljes multiplexet. Általában az a gyakorlat, hogy egy multiplexen 4 TV csatornát és egy kereskedelmi felhasználású interaktív csatornát működtetnek.
Tehát minden egyes HDTV 4-el csökkenti a normál TV csatornák számát és 1-el az interaktívat.
A háttérben óriási helyezkedés folyik azért, hogy
-ki (kik) üzemeltessék a multiplexeket,
-milyen csatornák kerülhetnek fel ide (jelenleg az RTL Klub és a TV2 opciója 2012-ig arról szól, hogy csak ők sugározhatnak országosan földi műsort),
-egy multiplexben legyen-e interaktív csatorna (és ha igen, hány db),
-1, vagy 2 DVB-H legyen
-"elpazaroljanak"-e 1, vagy több multiplexet HDTV céljára
Ráadásul a médiatörvény 2/3-os és eddig a pártok nem tudtak megegyezni a változtatásról.
Helló! Olyan problémám van, hogy van egy Panasonic TH-42PA30 plazma TVm. A problematika az SD kártya olvasóval van. Ha csinálok egy képet egy digit fényképezővel azt lejátsza a TV. Ha viszont lemásolom ugyan azt a képet számítógépre, majd visszamásolom azt a kártyára, akkor már nem játsza le a TV. Sőt semmilyen számítógépről, kártyaolvasóról másolt képet nem játszik le a TV, pedig mindegyik tartalmaz EXIF infot, és nincs semmilyen grafikai programmal konvertálva. Tudna valaki segíteni? Köszi előre is
Egy kérdés, ha kinézek egy bármilyen típusu tv-t, hol lehet hozzá részletes leírásokat (gyártótól) esetleg független teszteket olvasni, tudtok linket dobni?
A budai Skálában láttam 72-es Oriont 60 körül. Nem tudom, hogy a Magyar vagy a Japán Orion volt e, de ma már gyakorlatilag mindegy. Szép TV és a képe is szép.
Inkább azt mondanám hogy nagy a szórás. Vannak néha pofátlanul olcsó dolgok, amikor szerintem nincsenek tisztában a valós piaci árral és féláron szórják a cuccokat, de ugyanez előfordul a másik irányba is. Bespajzolnak valamiből és az istennek nem akarják olcsóbban adni még egy fél év múlva sem, amikor máshol már lement az ára. Ki kell fogni.
Én apróbb kellékeket szoktam ott vásárolni (kábel, cd stb), ezek biztosan drágábbak mint máshol, csak a hülye fejemmel mindig pont a hétvégén jutnak az eszembe ilyen dologok. Akkor meg nincs más :)
A lényeg hogy ne 0 alakú legyen, mert most már az ilyen síkképernyő a menő :)
Nálunk már sok-sok éve a TV, videó, monitor, mikrosütő az Samsung. Igazából sokat mondani róluk nem tudok. Működnek, nincs baj velük, bár szerintem ez az ezüstös dizájn a tévéknél kicsit csúnyácska.
Ami viszont biztos hogy vásárolni úgy érdemes hogy elmész egy olyan helyre ahol sok tévé ki van rakva egymás mellé és összehasonlítod a képüket (pl MediaMarkt). Némelyiknek bántóan vibráló képe van, és a színekben is megdöbbentő a különbség.
Persze aztán vásárloni már valószínűleg nem ott érdemes, mert máshol megkapod olcsóbban.