Keresés

Részletes keresés

andor_deszk Creative Commons License 2005.01.08 0 0 57
Ha jól emlékszem, pont most volt 2 részes a HobbyElektronikában erről, komplett megoldással, olcsóból kijőve! Ha már csinálsz valamit, kár lenne csak 2 fukkciót belerakni! Azért javasolom ezt, mert házi adó-vevővel mindig gondod lesz a fények miatt. (pl.: napfényecske, lámpa bezavar) SZVSZ sztem ideális, meg ráadásul olcsó is! Hajrá! (HA nem találod, megoldható a szkennelés)
Előzmény: jóvanezígy (56)
jóvanezígy Creative Commons License 2005.01.06 0 0 56

Sziasztok!

A következő dolgot szeretném megoldani:

Van egy fotógépem amihez csatlakoztatható távkioldó. Az eredeti, gyári kioldó igen borsos árú, úgyhogy házilag szeretnék mahinálni egyet. Kábelesen, kapcsolóval már meg tudtam csinálni és működik is jól, tehát a lényeg már sikerült (megfelelő csatlakozót csinálni egy régi dzsojsztik csatlakozóból). Viszont azt szeretném még megoldani, hogy mindez működjön vezeték nélkül is (nem kell nagy távolságról max. 20 m). A kérdésem az, hogy ezt hogyan tudnám jól, megoldani, mi kell hozzá, van-e esetleg valami kész távirányítóféle, vagy amit át tudnék alakítani így, gondolok például arra, hogy van pl. olyan távirányító PC-hez amit a párhuzamos portra kell dugni és irányítja a winampot, vagy van egy infrás egerem amit nem használok, viszont annak a tápellátása a sz.gépről történik. Át lehet-e ezeket alakítani valahogy egyszerűen.

Az irányítónak két dolgot kéne csinálnia:

1. Első gomb megnyomására zárnia kellene két pólust (a gépen lévő 3 érintkező közül kettőt)

2. második gomb hatására a harmadik érintkezőt is kötnie kéne

A tippeket előre is köszi. 

eaglee Creative Commons License 2004.12.29 0 0 55

Üdv!

Van-e itt valakinek Goldstar GSA 5200 erősítőhöz rajza? Esetleg "élő" példánya? Nekem van 1, de a táprész berhelt, v.miféle tranzisztoros stabilizátorok csökkentették a villanyt az STK tápjáról a kisjelű fokozatoknak. Vajon hány voltot csináltak?

Kösz:

Péter

andor_deszk Creative Commons License 2004.12.27 0 0 54
danke!

Előzmény: white21 (53)
white21 Creative Commons License 2004.12.24 0 0 53
Tessék: link :)
Előzmény: andor_deszk (51)
andor_deszk Creative Commons License 2004.12.24 0 0 52
Ya, ha kell, regisztrálva vagyok náluk, megküldik!
Előzmény: Sir Kán (50)
andor_deszk Creative Commons License 2004.12.24 0 0 51

Kérnék linket rája, mert nem tudom megtalálni!

Vagy hús-vér kocsma?

Előzmény: white21 (49)
Sir Kán Creative Commons License 2004.12.23 0 0 50
Előzmény: Rétisas (48)
white21 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 49

Tsá Andor_Deszk!

Ha tiszteleted teszed a forumon, kérlek nézz be a kocsmába is.

Amúgy:

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Újesztendőt kívánok minden fórumlakónak!

Tisztelettel WHITE

Rétisas Creative Commons License 2004.12.20 0 0 48
Sziasztok!

Van valami egyszerű mód arra, hogy egy hangerőszabályzó potit "helyettesítsünk" egy kis elektronikával?
(Feszültség függvényében változó erősítést kéne produkálni)
Tud erre valaki működő kapcsolást? (Fontos a kis zaj és kis torzítás)
Esetleg van erre kész IC?

Köszi!
white21 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 47

Hello Andor_Deszk!

TI-83 (TEXAS INSTRUMENTS) számológéphez keresek adatkábelt és software-t. Még az újon is elgondolkodom. A Média-ban most van-e?

Ferenc_Zsombó

andor_deszk Creative Commons License 2004.12.18 0 0 46

Hát, ha csak ez lenne a bajod, ebayról tudok szerválni dolgokat!

Csak írd meg pontosan, mire licitáljunk!

Előzmény: fiskery (45)
fiskery Creative Commons License 2004.12.12 0 0 45
Szasztok,
Szerintetek honnét lehet olcsón v. majdnem ingyen neontrafót szerezni?
(neontrafóra gondolok, nem fénycső folytóra)

Minél nagyobb annál jobb. 2-3 kísérlethez kellene. Malomkerekezni nincs most kedvem.

5let? bolhapiac? esetleg valaki bagóér csór nekem egyet? :)

Vadiúj drága, ebay-en akad rakásra, nagy szívfájdalmam hogy itthon még nem megy az a paypal.

andor_deszk Creative Commons License 2004.12.11 0 0 44
Komolyan semmit! Legjobb meló lehet a világon. Vagy a vmérnök a fő vezető, a asszisztens a félvezető?
Előzmény: HITMAN (40)
aard3m Creative Commons License 2004.12.10 0 0 43
Lomexben elfogyott, és nem mondták, hogy lesz. Kérek még tippeket!
Előzmény: oleg gontar (42)
oleg gontar Creative Commons License 2004.12.09 0 0 42

Lomex

(szerintem)

Előzmény: aard3m (41)
aard3m Creative Commons License 2004.12.09 0 0 41
Sziasztok!
Úgy látom, szóba került a NYÁK készítés is, ebben a témában lenne egy kérdésem. Tudja valaki, hol lehet kapni kétoldalas NYÁK furatába való rézszegecsecskét, ami a lyukgalvanizálást hivatott utánozni?
András
HITMAN Creative Commons License 2004.12.08 0 0 40

tom2875,

mit csinál egy villamosmérnök-asszisztens? De komolyan...

Előzmény: tom2875 (27)
erdeiboroka Creative Commons License 2004.12.07 0 0 39

Az újságokat megnéztem... pont ilyenre gondoltam, de be kellett látnom, hogy hát nulla alappal ez nem fog menni.

A könyvkeresést pillanatnyi totális időhiány miatt jövőre halasztottam, jövőre is lesz Karácsony, reméljük :)

Viszont találtam egy "építsd meg" nevű - sajnos nem olcsó - játékot, amivel egy ajtóriasztót lehet összerakni, benne van hozzá állítólag minden ami kell, meg a leírás is. Ez tényleg olyan tízévesnek valónak tűnik. Majd kiderül.

Köszi az ötletet.

Előzmény: andor_deszk (38)
andor_deszk Creative Commons License 2004.12.05 0 0 38
Rádiótechnika, Hobby elektronika! Sajna már ők is kezdenek erre a szintre "emelkedni", abból meg tud(tok) mindent építeni, meg esetleg meg is érti a gyerek a működését! Egyébként meg antikváriumban teljesen korrekt, '70-'90.ig kiadott könyveket lehet bányászni, ezek igazi kincsnek számítanak! Úgyhogy kapd a nyakadba a várost! Sajnos a mai könyvek üresek, viszont veszett mód drágák, szumm:nulla az értékük! Tankönyv sem az igazi, mert semmi gyakorlatiasság nem található benne!
Előzmény: erdeiboroka (37)
erdeiboroka Creative Commons License 2004.12.03 0 0 37

Sziasztok!

A tíz éves fiamnak keresek valamilyen elektronikai barkácsolós könyvet, "hogyan rakjunk össze rádiót magunknak" hangulatút, de a könyvesboltban nulla volt a választék. Lenne neki a témához erős szülői segítség, meg páka is van itthon, de azért valami kiindulási pont mégis kellene.

Anno az én korosztályomból a fiúk valamilyen újságból rakták össze a fényorgonáikat, vajon van még ilyen? Ti biztos tudjátok :)

andor_deszk Creative Commons License 2004.11.30 0 0 36
Hallihó! Éppen most jutottam hozzá a parallax orig 16CXX programmerjéhez, telefon csati+ 16c55-ös van rajt, progi elvileg megvan, kábel bekötés remélem meglesz (HELP!!!). Ez eddig nem is érdekes, csak ha kell valakinek, ELADÓ! Írj privibe, megegyezünk!
andor_deszk Creative Commons License 2004.11.20 0 0 35

THX!

Előzmény: Sir Kán (34)
Sir Kán Creative Commons License 2004.11.16 0 0 34
Sir Kán Creative Commons License 2004.11.16 0 0 33

Eredetileg próbapanelen dobtam össze, a célnak megfelelt, aztán valahol láttam párezerért ugyanezt legyártva, úgyhogy inkább megvettem azt, mert az enyém nem éppen minőségire sikerült...

Amúgy ha NYÁK kell valamiért, akkor azt vasalással csinálom, sokkal-sokkal kevesebb szívás van vele, mint a fotós módszerrel. Legalábbis hobbi méretekben.

Előzmény: andor_deszk (32)
andor_deszk Creative Commons License 2004.11.14 0 0 32
Apropó! Nyákot gyártol hozzá, oder fapados? Ha gyártol, millen technológiával? Fotó vs vasaló
andor_deszk Creative Commons License 2004.11.14 0 0 31
Danke!
Előzmény: Sir Kán (30)
Sir Kán Creative Commons License 2004.11.10 0 0 30

Egy neten található kapcsolást dobtam össze, általában JDM84 néven hivatkoznak rá, van több változata, érdemes körbenézni. Egyszerű, nem igényel sok melót, vagy alkatrészt, de amire kell tökéletes. Software hozzá: http://www.ic-prog.com/ Sokat tud, ingyenes, bár nagyritkán hibázik, tehát érdemes visszaellenőrizni a megírt cuccot.

Előzmény: andor_deszk (29)
andor_deszk Creative Commons License 2004.11.10 0 0 29
Végre fény! Mivel programozod őket?
Előzmény: Sir Kán (28)
Sir Kán Creative Commons License 2004.11.07 0 0 28

Igen, PICet.

Amúgy szerintem volt már fórum kifejezetten PICekről, csak elsüllyedt.

Előzmény: andor_deszk (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!