Ha jól emlékszem, pont most volt 2 részes a HobbyElektronikában erről, komplett megoldással, olcsóból kijőve!
Ha már csinálsz valamit, kár lenne csak 2 fukkciót belerakni!
Azért javasolom ezt, mert házi adó-vevővel mindig gondod lesz a fények miatt.
(pl.: napfényecske, lámpa bezavar)
SZVSZ sztem ideális, meg ráadásul olcsó is!
Hajrá!
(HA nem találod, megoldható a szkennelés)
Van egy fotógépem amihez csatlakoztatható távkioldó. Az eredeti, gyári kioldó igen borsos árú, úgyhogy házilag szeretnék mahinálni egyet. Kábelesen, kapcsolóval már meg tudtam csinálni és működik is jól, tehát a lényeg már sikerült (megfelelő csatlakozót csinálni egy régi dzsojsztik csatlakozóból). Viszont azt szeretném még megoldani, hogy mindez működjön vezeték nélkül is (nem kell nagy távolságról max. 20 m). A kérdésem az, hogy ezt hogyan tudnám jól, megoldani, mi kell hozzá, van-e esetleg valami kész távirányítóféle, vagy amit át tudnék alakítani így, gondolok például arra, hogy van pl. olyan távirányító PC-hez amit a párhuzamos portra kell dugni és irányítja a winampot, vagy van egy infrás egerem amit nem használok, viszont annak a tápellátása a sz.gépről történik. Át lehet-e ezeket alakítani valahogy egyszerűen.
Az irányítónak két dolgot kéne csinálnia:
1. Első gomb megnyomására zárnia kellene két pólust (a gépen lévő 3 érintkező közül kettőt)
2. második gomb hatására a harmadik érintkezőt is kötnie kéne
Van-e itt valakinek Goldstar GSA 5200 erősítőhöz rajza? Esetleg "élő" példánya? Nekem van 1, de a táprész berhelt, v.miféle tranzisztoros stabilizátorok csökkentették a villanyt az STK tápjáról a kisjelű fokozatoknak. Vajon hány voltot csináltak?
Van valami egyszerű mód arra, hogy egy hangerőszabályzó potit "helyettesítsünk" egy kis elektronikával?
(Feszültség függvényében változó erősítést kéne produkálni)
Tud erre valaki működő kapcsolást? (Fontos a kis zaj és kis torzítás)
Esetleg van erre kész IC?
Sziasztok!
Úgy látom, szóba került a NYÁK készítés is, ebben a témában lenne egy kérdésem. Tudja valaki, hol lehet kapni kétoldalas NYÁK furatába való rézszegecsecskét, ami a lyukgalvanizálást hivatott utánozni?
András
Az újságokat megnéztem... pont ilyenre gondoltam, de be kellett látnom, hogy hát nulla alappal ez nem fog menni.
A könyvkeresést pillanatnyi totális időhiány miatt jövőre halasztottam, jövőre is lesz Karácsony, reméljük :)
Viszont találtam egy "építsd meg" nevű - sajnos nem olcsó - játékot, amivel egy ajtóriasztót lehet összerakni, benne van hozzá állítólag minden ami kell, meg a leírás is. Ez tényleg olyan tízévesnek valónak tűnik. Majd kiderül.
Rádiótechnika, Hobby elektronika! Sajna már ők is kezdenek erre a szintre "emelkedni", abból meg tud(tok) mindent építeni, meg esetleg meg is érti a gyerek a működését!
Egyébként meg antikváriumban teljesen korrekt, '70-'90.ig kiadott könyveket lehet bányászni, ezek igazi kincsnek számítanak! Úgyhogy kapd a nyakadba a várost! Sajnos a mai könyvek üresek, viszont veszett mód drágák, szumm:nulla az értékük!
Tankönyv sem az igazi, mert semmi gyakorlatiasság nem található benne!
A tíz éves fiamnak keresek valamilyen elektronikai barkácsolós könyvet, "hogyan rakjunk össze rádiót magunknak" hangulatút, de a könyvesboltban nulla volt a választék. Lenne neki a témához erős szülői segítség, meg páka is van itthon, de azért valami kiindulási pont mégis kellene.
Anno az én korosztályomból a fiúk valamilyen újságból rakták össze a fényorgonáikat, vajon van még ilyen? Ti biztos tudjátok :)
Hallihó! Éppen most jutottam hozzá a parallax orig 16CXX programmerjéhez, telefon csati+ 16c55-ös van rajt, progi elvileg megvan, kábel bekötés remélem meglesz (HELP!!!). Ez eddig nem is érdekes, csak ha kell valakinek, ELADÓ! Írj privibe, megegyezünk!
Eredetileg próbapanelen dobtam össze, a célnak megfelelt, aztán valahol láttam párezerért ugyanezt legyártva, úgyhogy inkább megvettem azt, mert az enyém nem éppen minőségire sikerült...
Amúgy ha NYÁK kell valamiért, akkor azt vasalással csinálom, sokkal-sokkal kevesebb szívás van vele, mint a fotós módszerrel. Legalábbis hobbi méretekben.
Egy neten található kapcsolást dobtam össze, általában JDM84 néven hivatkoznak rá, van több változata, érdemes körbenézni. Egyszerű, nem igényel sok melót, vagy alkatrészt, de amire kell tökéletes. Software hozzá: http://www.ic-prog.com/ Sokat tud, ingyenes, bár nagyritkán hibázik, tehát érdemes visszaellenőrizni a megírt cuccot.