Dennis Bergkamp is, in my eyes, still The Master. The fact that he never won the Champions League, the European Championship or the World Cup does not take anything away from his greatness as a player."
Gondoltam, hogy az Arsenal topikba írok, de beleolvastam és túl vad már nekem az a környék...azt hittem az Arsenalért szurkolók járnak oda.
Nemrég sikerült beszereznem a Dennis Bergkamp - Legend DVD-t, ma pedig időm is volt megnézni. Nem találok szavakat. Kétségkívül a Legnagyobb volt. 12 éve tartom kedvencemnek, így nem túlzás, ha az éveim számával arányosan növekvő szentimentalizmus térnyerésével a büszkeséget emlegetem vele kapcsolatban. Már most úgy tűnik, pedig csak 3 és fél éve vonult vissza, hogy amikor ő játszott, még boldog békeidők voltak... Go Gunners!
Kevés újságcikk érhető el az interneten 1995-ből, de az Independent oldalán nemrég találtam egyet. Azt feszegeti, vajon Bergkamp sikeres lehet-e Angliában...
Few doubt that as a footballer Bergkamp has the class to rise again, but Ron Westerhof of Voetbal International doubts he has the mental strength to fulfil his potential. "I don't think he will succeed in England. Of course he is still one of the best players in the world, but he's weak mentally. He's not a winner. He's a loser. He's a cissy.
Arsenal legend Dennis Bergkamp has officially begun his coaching career at Ajax. The former Dutch international starts an internship at another of his former clubs with Ajax boss Marco van Basten.
Nagyon nagy dolog! Gratulálok! Amikor először téma volt az arsenal.comon, nem is nagyon hittem, hogy ő ér célbe. Ebből is látszik, Angliában mekkora respektje volt, nem csak a mi részünkről. Szép volt.
Számból vetted ki a szót, nem egyszer eszembe jut meccsek közben is, de már nem cserélik be.
Pont Gáborral beszéltük a minap, hogy így is fantasztikus karrierje volt. A klubhűség mintaképe, annak ellenére, hogy külföldiként érkezett. A legmagasabb szinten tudta befejezni, ez hihetetlen: nem kellett elmennie az arabokhoz rakás pénzért levezetnie, nem ment vissza az Ajaxhoz, nem került a másodosztályba. Egyszerűen csak kilépett. :( Gondolom, hogy család örült, mint a fene, mondjuk kissrác lehet, hogy szurkolt volna még apucinak, de így van, ki elvigye a suliba.
Osztálytársai meg: "Anya, átmehetek Bergkampékhoz matchboxozni?" :D
Azért vannak alapvető különbségek, de öröm, hogy van, aki belelépett Dennis cipőjébe, nagyon kell igyekeznie a gólszerzéssel, remélem, egyre jobban belejön. Az pedig sokat elárul a korábbi van Persie-ről, hogy most megjegyzik, csapatjátékos lett :) Szurkolok neki, szeretem őt is nagyon.
Arsene Wenger singled out Robin Van Persie special praise following his winning goal at Watford. Here are his post-match comments. "He has developed into a team player now. He works very hard and in this game created more chances in the first half. In the second he had only one and scored. He did it in a great style and there is some Bergkamp in there in the way he finishes - he is open-footed, strikes it cleanly and makes quick decisions.
"I believe he has developed a lot. His link play is better as he knows now how to get where the defence don't like him to be. He has a good mixture between going forward and dropping off - and Dennis had that.
"You have to know where to be on a football pitch but he senses that. And he is much more mature as well."