biztosan nagyon okostelefon:) viszont azokra a szolgaltatasaira nincs szuksegem, amit csak egy symbianos telefon tudna nyujtani.
kene egy vs7 vagy egy sa7... :))) ha valakinek van elado fuggetlen, az ne fogja vissza magat!
[egyebkent ott csesztem el, hogy 11 eve a westelnel kezdtem elofizetest. illetve nem is en csesztem el, hanem ok, hogy nem forgalmaznak pana telokat... utoljara a gd87 volt naluk, elotte meg a gd30...]
igen, valószínűleg kicsit félreértettem, meg hát elfogult is vagyok a teló iránt :)
mondjuk a VS3 és az X700 nagyon más kategória. igaz, hogy van köztük 1,5-2 év, de az egyik okostelefon, a másik meg egy alapmodell. szóval a választás nagyban függ attól, hogy mire akarod használni :)
ugy latom, felreertesz. en nem fikazom le az x700at, biztosan nagyon jo darab. viszont azok alapjan, amit olvastam rola, nekem mas kell[het]. persze az is kozrejatszik, hogy az x700 hasznaltan meg mindig 35k korul kaphato, mig pl mar a vs3, ami joval ujabb darab, mar lefele elhagyja mostanaban ezt a szintet...
nem tudom hol mérted le, szerintem kb ugyanakkora fizikailag a kijelzőjük. és azért azt ne felejtsd el, hogy az X700-nak "kicsit" jobb a képminősége, és a felbontása.
mondjuk felőlem azt veszel, amit akarsz, én nagyon meg vagyok elégedve a telefonommal, szerintem egyáltalán nem kicsi a kijelzője, ellenben nagyon szép a képe... :)
kicsi? :)
5cm átmérőjű pont a kijelzője, szerintem ez elég jó, még akár manapság is. de ami ennél fontosabb, hogy nagyon szép felbontású. sztem nézz meg egyet élőben, és utána döntsd el
hat ezek kozott igazabol mar nincs kulonbseg arban szerintem... 1-2 ezer forint lehet, bar gd93at se lattam eladot sehol, meg 95ot se... ugyhogy csak talalomra mondhatom, az egy darab eladokent latott 75os alapjan:) irtam mailt.
megneztem megint az elerheto leirasokat az x700rol... az a kijelzomeret elegge visszatarto ero... a gd95 utan nehezen birnek megbaratkozni valamivel, ami ennyire kicsi:) az sa6-7rol tud valaki valamit? lehet egyaltalan valahol kapni ilyesmit?
Hello! Az az igazság h a Gd 95 utolsó a fontossági sorrendem szerint,többek között azért is mert ez a legdrágább! Meg a többit már szinte sehol nem lehet kapni. IIgazából azok alapján amit elmondtál még érdekelne is a telefon,csak nem tudom mennyit gondolnál érte. Elküldöm az e-mail címem.
beszeljuk meg a temat maganban, imho. fuggetlen a cucc, angliabol erkezett, de magyar menus [viszont a t9 igy nem magyar benne]. ez meg nem szines, haromszinu hattervilagitast tud, ezen kivul monokrom.
ezt mind Panasonicból szerintem csak a VS7, és az X800 tudja (az X700 ugyanaz, mint az X700, csak gombnyomásra nyitható). mondjuk egyiket sem nagyon lehet kapni itthon sajna :( (vagyis hivatalosan nem)
ha egy gd96 erdekel, akkor nekem van egy elado, azthiszem:)
hogy mi kell[ene] nekem egy uj teloban? nagy tiszta eles kijelzo [utalom, ha ket soronkent gorgetni kell], hangtarcsazas, pop/smtp, gprs, infra/bluetooth, kihangositas, gombnyomasos flip nyitas.
nagyjabol ezek a leglenyegesebbek. a fo bajom az, hogy akarhany leirast olvasok ezekrol, egyikrol sem tudom biztosan eldonteni, hogy most vegulis tudja ezeket, vagy nem... :) jo megbizhato leirasok:)
Sziasztok! Új vagyok itt,de örülök h megtaláltam ezt a fórumot! Szeretném megkérdezni hogy van-e valakinek vagy tudtok-e eladó Gd90,92,93-at vagy régi G 450-et? Volt régen egy Gd93-am! Halálosan szerettem,szerintem gyönyörű telefon,egy igazi egyéniség! Sajnos elhagytam! :.-( Ha tudtok segíteni nagyon megköszönném! Már feltúrtam a fél netet de még nem találtam egyiket sem. ja és nagyon meg voltam elégedve minden Panasonic telommal! Most megint van GD 50,52. Nagyon jó kis teló mind a kettő! A segítséget előre is köszönöm!
én úgy tudtam, hogy innen telejsen kivonulnak, 3G ide vagy oda... de legyen neked igazad :)
viszont szerintem (bár attól függ, hogy mi kell neked tudásban) jobban járnál akár egy használt (jó állapotú), vagy esetleg ha még gyártják, akkor új x70-nel, mint egy VS3-mal, mert azért abban kicsit több dolog van, csak a kijelzője nem olyan sokszínű :) persze a VS7 mindkettőt veri :) (igaz valamiért kispórolták az emailklienst ezekből az új telókból :( ) meg azért azt meg kell mondjam, hogy nekem kicsit jobban bejönnek formára a régebi (x70, x11, x700, stb) telóik, mint ezek az újak, mert igaz, hogy ezek laposak, de nagyok és szögletesek.
a gsm telefonokkal vonulnak ki. de azokkal mindenhonnan mashonnan is - csak 3G-t fognak gyartani ezutan. [vagy 4G?:)]
de eddigi szokasaim alapjan egy vs3-mal [vagy esetleg vs7tel:)] mar elleszek addig, amig a 3G teljesen el nem terjed. akkor aztan vehetek megint egy jo kis panat. :)
én az x700-ról tudok neked mondani pár dolgot. előszöris, hogy ezt azért ne hasonlítsd nagyon a többi panához, mert csak külsőleg az. belsőleg majdnem 100%-ig egy nokia 6600 (tehát symbian, s60 ui, és majdnem midnen program fut rajta, ami egy 6600-n). szóval nem egy kategória a többivel :) én nagyon meg vagyok vele elégedve, most így, hogy fél éve használom. első osztályú a megépítése, semmi nem lötyög rajta, csak egy baja van, hogy a króm hatású részeken könnyen ujjlenyomatozódik. az akksija nálam mérsékelt használattal olyan 4 nap körül bírja, de ha keveset használtam, akkor ment egy hétig is. valamint az is mellette szól, hogy függetlenül olyan 50ezer körül van EW-ben (ha még kapható), szóval ne dőlj be a saturn, és MM ~100ezres árának ;) egyébként asszem ebben a topicban ha kicsit visszább olvasol, akkor találsz pár hasznos infót az x70-ről is!
meg annyit még hozzáteszek, hogy már sajna nem sokáig tudod betartani ezt a jó szokást, hogy csak Pana telefonokat veszel, mert úgy olvastam valahol, hogy kivonulnak az európai piacról, talán ez a VS3-MX7-stb sorozat az utolsó ami itt is megjelenik... :(
ha valaki vs3-at vett/vesz vagy tud rola valamivel tobbet, mint a kampanydumak az oldalakon, annak orulnek:)
az x70rol es az x700rol lenne meg annyi kerdesem, hogy ezek is a panaknal mar megszokott 2-3-4 napos akksival birnak alapallapotban?
jelenleg gd95om van, es ugy nagyjabol pontosan 10 eve, miota elofizetesem van, csak pana teloim voltak. kezdtem g520assal, aztan sokaig volt g600am, utana egy rovid ideig gd93, majd mostmar talan harom vagy negy eve ez a gd95. mindegyikkel meg voltam elegedve, igy mostmar tuti, hogy ezutan csak pana telot fogok venni.
a legnagyobb gondom az, hogy a t-mobile egyaltalan nem forgalmaz pana telefonokat, es regebben se nagyon eroltettek meg magukat ezen a teren. mivel viszont az elofizetesem naluk van, marha nehezen es dragan jutok csak uj telefonhoz... jelenleg vs3on gondolkodom, de a gyarilag fuggetlenek 70ezres ara eltantorit.
azóta lett szótár is, igaz csak JAVA-s egyelőre, de elég gyors, í]y igazából nem probléma, hogy nem symbian progi.
a kontaktokat is sikerült közben felműködni a telóra, az OPM-ből exportáltam windows addressbookba (.wab) és ezt a PC Suite progival szinkronizáltam a telóval (végre végre sikerült BT-n keresztül is összehozni az X700-at a PC Suite-tal, igaz ez csak rajtam múlt, mert én bénáztam :oops:), az egyetlen hibája ennek a módszernek (azon kívül, hogy körülményes) az az, hogy a kontaktcsoportokat nem viszi a kontaktokkal együtt, így azt majd kézzel kell beállítsam.
megoldódott az ogg fájlok csengőhangként használata is (és úgy egyáltalán a lejátszásuk), akkor játszotta felgyorsítva le őket, ha változó bitrátát használtam az ogg-ba konvertáláskor. most átlagos bitrátával csináltam, és így már tökéletes, egész jól szólnak, és kevesebb helyet is foglalnak sokkal mint egy wav, de akár mp3 fájl is. (igaz, hogy csak monóban szólnak, de ez tökmindegy, mert csengőhangnak nem hifi minőséget várok el)
raktam már rá iránytűt, meg ébresztőt, meg pdf olvasót. már csak szótár és térkép hiányzik.
ami viszont sajnálsatos, hogy az Oxygen Phone Manager Symbianos verziója ugyan látja a telót, de nem tudok vele semmit küldeni, névjegyet, képet, hangot (ez utóbbiak nem zavarnak, mert azt a BT saját szoftvere tud küldeni, de az OPM-be begépelt névjegyek már annál inkább)
szóval dolgozok még az ügyön :/
amúgy még midnig azt kell mondjam, hogy nagyon jó vétel volt a teló!
a napokban lettem boldog tulajdonosa egy Pana X700-as telónak. nagyon állat, még manapság is rengeteget tud. ami meglepett, hogy ugyan vettem hozzá BT kulcsot, de nem hittem volna, hogy egyszerű lesz összekötni a géppel. ennek ellenére első próbálkozásra ment! simán. igaz egy 6e forintos BT-től már el is várom, hogy működjön. de már a hozzá adott BlueSoleil progival simán tudtam fájlt küldeni a telóra. a teló mellé adott pc suite már csalódás volt, sajna az nem működött, de az oxygen phone manager for symbian os az simán kezeli a telót (csak nem ingyenes :/ )
ami még meglepett, hogy eddig minden amit rátöltöttem működött (az összes téma, progik, stb) pedig azt hallottam előtte, hogy csomó dolgot nem tud futtatni. mondjuk még ott tartok csak vele, hogy telepíek, leszedem, mert még nem tudom mi fog igazán kelleni. de egész jól bírja. progikat innen lehet leszedni (->letöltések->mobil->nokia->s60), egész sok cucc van fent. (pl találtam egy témaszerkesztőt is :D )
egyébként belülről sima s60 (mint a 6600), így arról nem nagyon tudok mit mondani. kívülről amellett, hogy nagyon szép, még pont megfelelő méretű is, kényelmesen lehet kezelni. nekem ez az első kagylótelóm, de már egy nap után könnyen lehet akár egy kézzel is nyitni. a megépítése stabil, igaz műanyagból van. a flip stabilan áll mindkét véghelyzetben (amit halk kattanással jelez, ha kinyitom/becsukom. ez fizikai kattanás, nem hangfájl). a kijelzője gyönyörű, tűéles képe van, szépek nagyon a színei (pár kép még jobban is mutat mint a monitoron), a külső kijelző nem egy nagy szám, talán jobb lett volna ha monokrom, de így is használható. a hangminősége tetszik, még ogg fájlokat is szépen játszik le, bár a basszus hiányzik belőle (meg a másik problémám, hogy a rátöltött ogg-ok még valamiért kétszeres sebességgel játszódnak le... :? ). a kamerája egy kalap ****, de ez (nekem) nem is baj, úgyse használom. mondjuk a képeken felismerhetőek a dolgok, így képjegyzetnek vagy hívófotónak lehet használni, fényképezésre úgyis digitális kamera a jó :)
így elsőre ennyi. ha valakinek kedve támad venni, akkor a soroksári EW-ben, ahol én is vettem, még volt pár darab akciósan 50e-ért.
A kinti kijelző is kiírja, hogy ki hív és mindkét kijelzőn be lehet állítani a digitális és az analóg órát egyaránt. A használati útmutatóban nagyon jól leírják, hogy hogy kell, én elég béna vagyok az ilyen dolgokhoz, de mégis sikerült. :)