Nekem pénteken jött meg,és egy fél órát kellett suvickolnom.Elsőre csak elmaszatolta,ekkor mejdnem infarktust kaptam,de többszöri "kupakolással",és nagyobb erővel-kb,ahogy a tollat nyomod íráskor,vagy egy picit még erősebben-sikerült. előtte: http://img4.tar.hu/akidobos/img/37118222.jpg#3 Utána: http://img4.tar.hu/akidobos/img/37118223.jpg#3 Sok sikert!
Köszönöm szépen a jótanácsot, sikerült megtisztítani a 450D érzékelőjét! Először fújkáltam körtepumpával a kosz maradt, utána porszívóztam gyerek orszívóval semmi! Majd vettem 96 %-os alkoholt a gyógyszertárban, levágtam egy feltöltőkártyából 14 mm-es csíkot azt betekertem 1 új mikroszálas szemüvegtörlő kendőcskével, a kendőt befőttesgumival rögzítettem. Az alkoholból kiöntöttem 1 kicsit kis csészébe. Mindezt a konyhaasztalon, fölötte 3 db 100-as izó, plussz 1 asztali lámpa, amit a fényképezőgépre irányítottam. Az akksit full feltöltöttem, levettem az obit, majd a menüben beállítottam a kézi érzékelőtisztítás. A spatula végét bemártottam az alkoholba csak picit, hogy nedves legyen, ne csöpögjön és határozott mozdulattal 2-szer végihúztam az érzékelőn úgy, hogy oda a spatula 1 oldalát, vissza a másik oldalát, hogy a már ráragadt koszt ne vigyem vissza. Majd fogtam a már odakészített másik spatulát, amin száraz kendő volt és szép finoman még 1 párszor végighúztam, ahol maszatot láttam. És láss csodát az utolsó szemig eltűnt a kosz! Az biztos, hogy remegett kezem-lábam, leizzadtam, de megérte! 500-Ft-ba került!
lenne egy EOS 350D ami lassan 2 eves es elegge megerett egy tisztitasra belul. tudtok ajanlani BP-n olyan helyet ahol foglalkoznak ilyesmivel? azt tudom, hogy vannak do-it-yourself megoldasok, de en ahhoz tul bena vagyok, inkabb fizetek erte ~2-3k-t.
Most voltam a nikon szervizben 2820 ft volt a ccd tisztitás, és rövidebb mint fél óra. A cim Fóti ut 56. 8. emelet. (nemtom volt-e már ez az infó)
Asszem ennyiért nem fogok ebben a méregdrága cuccban kontárkodni :) és hazafelé a lépcsőházban menjetek le, tök jó fotótéma az uj Duna híd (Megyeri híd)- immár pormentesen :)
A Nikon szervízen kívül van-e olyan hely, ahova érdemes elvinni a D70-et egy "nagygenerálra"? Immár négy éves a masina, legtöbbet túrázni volt, pl. az objektív frontlencséjén belülről is vannak kis foltok. Ezen kívül jó lenne a fókuszt újrakalibrálni (bár jónak tűnik, de nincs időm rendes tesztet végezni). Egy olyan utazásra készülök, ahol nem lehet hibázni, fel akarom rá készíteni a masinát. Egy ilyen karbantartás mennyibe kerülhet (CCD-tisztítás, objektív tisztítás belülről is, fókuszkalibrálás)?
példát akartál arra, miért használnak pucolást pumpa helyett a fátyol ritka jelenség lehet, míg a ragadós, lefújhatatlan szemcse nem annyira (bár nem feltétlenül látható egy pár pixelnyi pötty, csak persze a képeken)