Keresés

Részletes keresés

regener Creative Commons License 2008.12.11 0 0 2217
Sziasztok!

Új vagyok itt anyukám sajna cukorbeteg gondoltam benézek az internetre. Vannak jó tapasztalataink a Vér cukor normalizáló formula hatásával

Ti már próbáltátok nektek mit hatott?
Mióta fogyasztjátok?
mzsperx Creative Commons License 2008.11.18 0 0 2216
jó kis összefoglaló!
Előzmény: Pogiii (2215)
Pogiii Creative Commons License 2008.11.17 0 0 2215
Kicsit ápdéjteltem a cikkem a határértékes résznél újabb kapott infók alapján, ha vki még szokta esetleg nézegetni.
Shiro Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2214

há ez az... ennyire nincs egyetértés a dokik között...

s.

Előzmény: mzsperx (2213)
mzsperx Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2213
hát, ez alapján nekem nem jött volna ki a cukor. a reggeli értékeim jók voltak és az a másik izé is, amit írtál...
Előzmény: Shiro (2212)
Shiro Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2212

Azt tudom, hogy a Margit régebben ebbe élen járt, náluk sokáig kutatták a gest.diab hátterét, meg a kezelési módokat... stb. De ahogy néztem, az akkori kutatócsapatból már csak egy-két hírmondó maradt ott.

Azóta nekem pl. nem oké a cukrom, ezért járok egy diabetológus főorvos ismerősömhöz, aki néha csináltat egy labort nekem. Mikor legelőször kértem, hogy csináljunk egy terhelést, hogy vajon mi a helyzet, akkor majdnem leharapta a fejemet. Azt mondta, hogy a legnagyobb hülyeség valakinél, aki hajlamos a cukorbetegségre, cukorterhelést csinálni. Azt sem értette, hogy ha valakinél egyszer gest. diabot állapítottak meg, akkor további terhességeknél miért terhelik. Szerinte egyszerűen egy éhgyomrit és egy normál 30g-os reggeli utánit kellene mérni, meg egy hga1c-t és abból kiderül, hogy van-e gond vagy nincs. Ha nincs, akkor egyen ahogy addig, ha van, akkor be kell állítani egy diétát. És bizonyos időközönként a veszélyeztetett kismamát ellenőrizni kell. De nem állandóan terhelni, hogy hátha majd most...

Nekem pl csak éhgyomrit nézett meg hga1c-t és mivel csak határéték volt, azt mondta, hogy ezzel még nem foglalkozunk. Évente kell járnom hozzá, ha kiugrik, rögtön kezelésbe vesz. Addig is figyeljek oda, hogy mit eszem, ne zabáljak meg egy harminc szeletes csokitortát, de nem is kell konkrétan diétáznom. (illetve kellene, hogy fogyjak, de nem a cukor miatt)

S.

Előzmény: mzsperx (2211)
mzsperx Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2211
komolyan, azt nem értem, hogy ez kóklerség, vagy tudomány? azért ez nem valami ködös téma, a cukrot lehet mérni, ez alapján lehet diétáztatni, vagy sem. hogy lehet ezt vallásként helyenként hol így, hol úgy csinálni? itten azért csak vannak tudományos tények, nem? :)
Előzmény: Shiro (2210)
Shiro Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2210

Elvileg kellett volna. Gyakorlatilag Zsófinál két napig bírtam, aztán lerohantam a büfébe és benyomtam a magnumot.

Most Menyus a SOTE-n született és nem a Margitban. Itt már azt sem értették, hogy a gyerekágyas osztályon miért kérek én CH diétás menüt. Aztán leküldtek a belgyógyászhoz, aki közölte velem, hogy sétáljak el a büfébe és vásároljak valami fincsi sütit. A Margitos nőgyógyászomnak ezt elmeséltem és a szívéhez kapott...

Ennyit az egységes szemléletről!

S.

Előzmény: mzsperx (2208)
sirara Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2209
Na persze! Ezt a hülyeséget! Szoptatáshoz egy jó kis szénhidrát-diéta, mikor nem is volt nálad túl komoly ez az egész! Szóval én értem ezt súlyosabb esetekben, de nem a Tiédben.
Előzmény: mzsperx (2208)
mzsperx Creative Commons License 2008.11.15 0 0 2208
lányok, nektek kellett a szülés után diétázni?
a kh-ban jött a dietetikus, és közölte, hogy 6 hét diéta, én mondtam neki, hogy az én dokim nem ezt mondta, egyek mindent, és mérjem meg. azóta is néha megmérem, persze olyankor, amikor jóóó sok ch-t és kifejezetten cukrot ettem. még a 6-ot nem sikerült elérni... mijafrancnak diétáznék akkor??? áhh, nem is értem én ezt.
Pogiii Creative Commons License 2008.11.14 0 0 2207
Nemkismamáknál van általában a másfél óra, kismamáknál 1 órára szoktak méretni a legtöbb helyen :). Amúgy igen, inkább egy felesleges vizsgálat hozzáértő dokinál, minthogy bármi legyen. Csak sajna kevésbé hozzáértőknél előfordul, hogy abba is beledumálják azt, hogy hulla beteg, aki nem is az, és pont ettől válik valamelyest mégis azzá.
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2206)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2008.11.13 0 0 2206

Szia kedves Bibi12!

Okvetlenül hozzáértő, diabeteszes-kismamákkal foglalkozó  diabetológussal  és dietetikussal kellene konzultálnod a cukorértékek miatt!

Elsősorban a születendő gyermeked  egészsége érdekében kellene ezt tenned!

// a vércukormérő csak "tájékoztató jellegű" értékeket mutat,és csak akkor, ha már kialakult diabétesz van! A vénás-vércukormérés  a pontos!

A mai tudás szerint, étkezés után 1.5 órával kell megmérni a vércukrot.//

A neten sok olyan weblap van, ami a cukorbetegséggel foglalkozik! 

//  Lehet próbálkozni a keresővel is: terhességi cukor......  terhességi diabétesz.......//

A teljesség igénye nélkül:

www.macosz.hu

www.hipofizis.hu

www.pco-szindroma.hu

üdv:

Zsuzsanna-Cecilia

//közel 30.éve cukorbeteg, és 9.éve folyamatos inzulinra szorulok, napi 4x, összesen 54.egységet adok be.A lányaimat  terhességi cukorbetegen vártam, inzulinnal! //

CSAK SEGÍTENI SZERETNÉK! :)

Előzmény: Törölt nick (2199)
sirara Creative Commons License 2008.11.05 0 0 2205
Nekem is van olyan gondolatom - a terheléses határértékemmel (7,8), miután 155 (!) g-os diétára fogtak azonnal, minek következtében béka segge alá ment a cukrom, hogy a sokáig jóval nagyobb súlyúra becsült ikreim azért lettek kissebb súlyúak, mert ilyen szigorú volt a diéta. Persze lehet, hogy tök hülyeség, és aztán nem is tartottam ilyen szigorúan, de a lényeg az, hogy tényleg ez a hűbelebalázsmódjára diéta is hhülyeség. Határtértékkel ugyanaz, mint mondjuk egy 10-es 2-órás értékkel, ehhh!
Előzmény: mzsperx (2204)
mzsperx Creative Commons License 2008.11.02 0 0 2204
ja, diéta, és a végén még meg is indítják a szülést, mert cukros ...

jók ezek az egyendiéták. ha én számolnék, és a 180g-osat csinálnám, akkor jó szarul járnék. mert vannak olyan dolgok, amik úgy felnyomják a cukrom, hogy csak na, másból meg számolatlan ehetek. így nem számolok, hanem mérem magam, és tudom mit egyek, és mit nem.
a 2 hetes nemtommi, ami visszamenőleg nézi az átlagcukrot, határérték alatt volt legutóbb... úgyhogy mindenki be is kaphatja a 180g-os diétát. és én még jó dokihoz járok, mikor mondtam ezt neki, akkor azt mondta jól van,a kkor csináljam így. de ha nem vagyok egy értelmes ember, aki hajlandó a doki utasítása ellenére cselekedni, akkor utasítás szerint csinálom a 180-ast, és szívunk a gyerekkel.
Előzmény: Pogiii (2202)
Moka25 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 2203
Szia,
nem egészen ugyanaz, de kicsit hasonlít a cipőnk:)
Zsemle+tejes vizsgálatot kértem (mert elég hányós voltam eleinte), elsőre 5.9, másodikra 7.4 lett az egyórás érték (5 nap különbséggel. Egy kis adminisztratív kavarodás miatt ismételtük: a háziorvossal kellett ledílelnem a beutalót, ő meg nem tudta értelmezni az eredményt). Ez alapján a nődokim (aki szerint 7.2 a határérték erre a vizsgálatra, azóta viszont 7.0-át olvastam mindenhol) ún. "natív cukor" diétára fogott. Nem küldött sehová, semmi diabetológia, semmi kontroll vizsgálat (szirupos), semmi vércukormérés... Ez aggaszt is (biztos elég-e ennyi, nincs-e nagyobb gond), meg örülök is (békénhagynak;)), de egy dolog nagyon tuti: a cukorterhelésig híztam 9 kg-t, az utána következő 8 hét alatt meg csak egyetlenegyet. Most már a finisben vagyok, kis víz feljött még (+2 kg), meg hát nagyon kívánom már az édeset, de asszem azért alapvetően jól jártam:)
Pogiii Creative Commons License 2008.11.02 0 0 2202
szia!

NNnna, erről már írtam, hogy valaki éppenhogycsak átlépi a határt, esetleg méréshiba is felmerül, és ennek ellenére rögtön a legszigorúbb, 150g-os diétára akarják vágni. Idióta barmok, komolyan :((((.
FIGYU, NEHOGY BETEGSÉGTUDATOD LEGYEN!!! egészségesen táplálkozni amúgy se árt, de szerintem nálad nincs gond ;).
Shiro Creative Commons License 2008.11.02 0 0 2201

Szerintem is simán elcserélték az eredményedet.

Vagy, a másik lehetőség:

Az egyik barátom nővérének valami óriási vc értéket mértek étkezés utánira. Nem értették, hiszen diétázott rendesen és addig minden rendben volt. Aztán eszébe jutott, hogy azt az ujjbegyét szúrták meg, amivel egy órával azelőtt lekvárt nyalogatott ki a dobozból... igaz, hogy kezet mosott utána, de v.színűleg nem elég alaposan ;o)))

Lehet, hogy neked is csak cukros volt a pohár oldala és ráragadt az ujjadra.

De komolyra fordítva, nyugodtan vidd el a második mérés eredményét a nőgyógyászodnak és ha így is azt akarja, hogy diétázz, akkor keress másik orvost. Ja, és tudd, hogy semmit nem vagy köteles megtenni amit az orvosok, nővérek, védőnők mondanak. Ők csak tanácsolhatnak, de nem utasíthatnak. Ha te ennyi mérésből biztos vagy benne, hogy nincs problémád a cukroddal, akkor ne diétázz, viszont lehetőleg hetente egyszer csinálj reggeli után 60 perccel egy mérést. Olyankor pontosan írd fel, hogy mit ettél és hogy mennyi lett az eredmény. Így szerintem nincs az az orvos, aki ne nyugodna meg.

Üdv., S. 

mzsperx Creative Commons License 2008.11.02 0 0 2200
beszélj a nőgyógyászoddal. én nem diétáznék. persze, néha megmérni nem árt.
de simán lehet, hogy elcserélték a véredet.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 2199

Sziasztok!

3. babámat várom, van már egy 6 éves fiam és egy 3 éves lányom. Náluk minden rendben volt a cukorterhelésnél.

Most az éhgyomri 4,5 lett, a 120 perces 8,3. Ez ugye diétát igényel már...

Anyukámnak van vércukormérője, egy jó kis szülinapi-tortás nagy evés után mértünk, és jó volt az eredmény. Mentem a diabetológiára, hogy lehetne-e egy kontroll 120 perc, mivel mintha vmi nem stimmelne. A stílust hagyjuk, nem akarták. Van egy rossz eredményem, kezdjem azonnal a 150g-os  CH-diétát.

Irány a háziorvos, beutaló, és mentem abba a laborba, ahol az előző terhességek vércukrait is csinálták. Az éhgyomri 4,5 a 120 perces 5,8 lett. Felhívtam a védőnőtmet, ő is nézte csak...

Ma megint volt családi összejövetel. Galuskás húsleves, szaftos hús, tészta. 60 perc múlva 5,9 lett. (A galuska, tészta kukoricalisztes, aminek ugye magasabb a CH tartalma...)

Majd nálam lesz a vércukormérő, néha 60 perceseket mérek. Süteményt, rántott dolgokat, túl sok tésztát így sem eszem, mivel lisztérzékeny vagyok, s ezek a termékek nagyon drágák lisztmentesen.

Járt már valaki így???

Pogiii Creative Commons License 2008.10.27 0 0 2198
Kukkants be a blogomba :). Meg nyugodtan írj privit ha lenne kérdésed :). Szerintem neked a nagyfiaddal azért más lesz. Hová mentek?
Előzmény: Lucilla (2192)
dorottya79 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 2197

Sziasztok! :)

Nem mentem vissza a 6 hetes ellenőrzésre természetesen, rossz kislány voltam :D

Viszont itthon megcsináltam a 75 g-os 2 órásat és jó lett: 6,5 . Inkább az az érdekes, hogy az éhgyomrim viszon 5,8 lett...

Mzsperx, én 40+1 voltam, nem indítottak, nem is volt róla szó, mert a lepényem a terhességi kornak megfelelően volt érett, baba funkciói jók voltak.

mzsperx Creative Commons License 2008.10.27 0 0 2196
szóval nem mindenhol protokoll a korábbi indítás. hmmm.
Előzmény: Éloin (2195)
Éloin Creative Commons License 2008.10.27 0 0 2195
Én beléptem a 42. hétbe, amikor megszületett a babám. Indították az igaz, de azért mert semmi jelét nem adta annak, hogy készülődne kifelé a lányka.  A lepény teljesen jól funkcionált addig is.
Előzmény: mzsperx (2188)
mzsperx Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2194
ahamm, értem.
Előzmény: Shiro (2193)
Shiro Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2193

Szia!

Nekem azt mondta, a 2-nál, hogy ha időre nem születik meg, másnap megindítja. A harmadiknál meg a 38. hetet lőttük be. De én úgy emlékszem, hogy ennek nem igazán a cukor volt az oka, hanem az előzetes császármetszések.

s.

Lucilla Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2192
Hú, erről a külföldre költözésről mesélj majd egy kicsit, szűk egy hónap múlva mi is megyünk, nem kicsit vagyok ideges, hogy hogyan fogják viselni a gyerekek....
Előzmény: Pogiii (2191)
Pogiii Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2191
De jó neked :D. Nekem a nagyobbik még mindig itthon van, mert 21 hó a korkülönbség, és SEMMIRE nem volt/van időm a kettő mellett. Ráadásul kiköltöztünk Németo-ba, nulla segítség, plusz Ketteském messze nem olyan "jó" baba mint az első volt, nem alszik, ragad rám (mondjuk tuti meg is viselte szegényeket a költözés), ha épp mégis aludna, a nagyobb nem hagyja, szóval nekem sokkkkkkkkkkkkal durvábban gázabb most a helyzetem, mint az elsőnél. :(
Előzmény: Lucilla (2185)
Pogiii Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2190
Na peeersze, az unokatesód, mi? ... :X:X:X
Köszönjük a reklámot :(((.
Előzmény: mbs (2187)
Pogiii Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2189
szia! Nekem is öregedett, de azt mondták, hogy amíg a baba funkciói rendben vannak, addig semmi gond nincs ezzel.
mzsperx Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2188
lányok, nektek mit mondott az orvosotok a méhlepény korábbi elöregedésétől? meddig engedik kihordani a terhességet? fenyegetnek-e indítással?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!