Az MPFC sorozatot énis régóta vadászom dvd-n magyar felirattal, úgyhogy csatlakozom a többiekhez :) A filmmúzeumos adásokról szépen lecsúsztam,ma adták a 45.részt....ez is azt jelenti, hogy meg KELL jelennie dvd-n végre már ! A kiadók nem is sejtik,hogy rajongók ezrei (?) várják! :)
Valakinek megvan a teljes magyar feliratos sorozat? A fél kezem odaadnám akár divx-ben is az egészért dvd-n, nekem már csak rongyos vhs-en van meg és a sorozat fele eltünt az évek alatt (mert olyan hüle vagyok, hogy kölcsön adtam néha...). Ráadásul nálunk max gprs net meg antennás tv van, szoval letölteni vagy ujra felvenni kábelröl nem tudom:(
"Ismét Magyarországon Monty Python Repülő Cirkusza. Galla Miklós eredeti felirataival és jellegzetes, személyes bevezetőjével kerül műsorba a Filmmúzeumon. December 1-jétől csütörtökönként és péntekenként, este 10-től kerülnek adásba a régi epizódok, ezeket szombatonként, délután kettőkor ismétlik."
Kár, hogy időközben betelet a kvóta a skyline-on, így új regisztrációt már nem fogadnak... :(( A torrent file-t nem küldenéd át mail-ben (publikus a címem)?
Ha szeretné valaki a sorozat összes darabját letölteni (45 rész), az a lenti linken teljesen ingyér' megteheti. (Regisztrálni kell a honlapon majd rákeresni a Monty névre, letölteni a pár bytos torrent fájlt és egy torrent klienssel leszedni a 'mindössze' 9 gigás cuccot. Kliensben legjobb sztem a bitcomet)
Sajnos csak fájdalmas megoldások léteznek. :) Pl. a DVD menürendszere el fog veszni. És az eredeti feliratokat is csak úgy tudtam megtartani, hogy át kellett konvertálni szöveggé és vissza, különben az eredeti és az új feliratok színeit nem tudtam szinkronba hozni. A kép és hangminöség viszont nem romlik.
http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=245188 vagy http://www.videohelp.com/forum/userguides/197950.php
(srácok! Látom itt nagyon profik vannak DVD-feliratozás ügyében. Mi páran belemerültünk a feliratozósdiba már, de csak mpg meg avi meg ilyen formátumokban, viszont van 2-3 DVD, amiket szeretnénk lefordítani, megtartva a DVD formátumot, és természetesen a frenetikus kép és hangminőséget, viszont buták is vagyunk hozzá meg nem is akarunk beleőszülni. Van erre velemi fájdalommentes megoldás? A segítséget nagyon megköszönöm, akár a Zappa-topikban, akár pl. itt: marosib@freestart.hu.
Nem is mondtam, hogy elkészült a Brazil is. (Még március elején) Ezt is újra fordítottam - sajnos a letöltött fordítások egyrészt ugyanazok voltak, másrészt nem voltak 100-asok. Úgyhogy mostmár 3 saját kiadású filmem van: a Szárnyas fejvadász, a Sült zöld paradicsom és a Brazil.
Szóval arra gondoltam, hogy múltkor kedvenc lemezboltjaimban járva,egy rakat feliratos filmet láttam. Ez még önmagában nem kinyírás, de ha belegondolok mindegyiknek van jó magyar szinkronja..., szóval az átlagos vásárlóra nem gondolnak. Ezenkívül még az is nagy baj, hogy sok film kijön 2-3 alkalommal is mire úgy néz ki ahogyan elsőre kellene. Ilyen átverés a Waczak is ami miatt írtam is neked,ezt nem így kéne. Összegezve: találkoztam már felirathiányos-angolhangú,hibáskódolású,átszinkronizált, kivágottjelenetes,extranélküli és extrás-feliratnélküli lemezekkel. Ezeket a jövőben elkerülhetnék, de hát ez nem rajtunk múlik. Tényleg ilyen dolgokért nem lehet felnyomni senkit a fogyasztóvédelmiseknél??
Szerintem teljesen kinyirják itthon a dvd formátumot. A lényege a sok felirat és hang sáv, menükkel,extrákkal, de hát nekünk magyaroknak még a vcdt is fel kellett támasztani tavaly, vagy előtte/ ld: Jackie Brown /.Ez gáz Amúgy én kivárom a Naomi Dvdt, ha már megcsinálni nem tudom / vagy nem akarom / Ezen kéne gondolkodni....
Tegnap megjött a Brazil. Végül Visa Internet kátyán keresztül sikerült kifizetnem.
Lassan elkezdem fordítani. A VHS-en levö fordítás segítene, de sajnos már kiselejteztem a videomagmómat :). Majd lehet kölcsönkérek egyet aztán bedigizem a hangot.
Hm. Érdekes lehet. De én a dvdre szavazok. :-) És nemcsak a jobb képminőség miatt, hanem pl.mert ezen lehet váltogatni a feliratok között, a Tiednél meg gondolom, filmbe van égetve.
Ha valakit érdekel, akkor megvan a 45 részes sorozat DVD-n, összesen 15 lemezen. Nagyon jó minöség, Beta videóról készült. Van rajta magyar felirat ill. tartalmazza Galla MIklós bevezetöjét. Ha valaki érdekel, akkor ide irjon: