Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2004.06.09 0 0 261
Nem, nem. Szinte a teljes Izrael megváltatik. Ettől még persze a megváltás személyes, és bárki visszautasíthatja zsidó is, és pogány is.
Előzmény: schlingensief (260)
schlingensief Creative Commons License 2004.06.09 0 0 260
Megint itt vagyok. :-)

De az Utolsó Ítélet szempontjából ez mit jelent? Ezek azok Izrael törzsei közül, akik megváltatnak?

Előzmény: elterito (259)
elterito Creative Commons License 2004.06.09 0 0 259
Már vártalak.
Ezek született izraeliták (vér szerinti zsidók) Izrael 12 törzséből. Vannak köztük sokan olyanok akik nyilvántartják a törzsüket. Nálunk magyaroknál még nem találkoztam olyannal, aki azt mondta volna, én kérem Tas törzséből vagyok :-)
Előzmény: schlingensief (258)
schlingensief Creative Commons License 2004.06.09 0 0 258
Akkor ki az a 144 ezer? Ez az összes megváltott száma? Vagy csak az Izrael népébôl származóké? Vagy ez valami egészen mást jelent?
Előzmény: elterito (257)
elterito Creative Commons License 2004.06.09 0 0 257
Egyébként vaskos félreértelmezése a verseknek a Tanúk vélekedése.

syerintem is

Előzmény: luyo57 (254)
luyo57 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 256
"Jobb vagy rosszabb, mint aki mély kamaszkori drámák után tér meg, vagy aki felnőtt korában gondolkodik el komolyan? Szerintem nem enyém az ítélet."

Bizony. És senki másé, csak Istené.

Előzmény: lépcsömászó (255)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.06.07 0 0 255
Sziasztok!

Azt gondolom, minden keresztényként nevelt embernek az életében kell legyen egy olyan folyamat, aminek a végén azt mondja: "most már tudom, hogy Krisztus az én Megváltóm, nem pusztán azért járok templomba, mert engedelmeskedem a szüleimnek". Ezzel szemben a szülőknek való engedelmesség mondjuk négyéves korban mindenképpen tiszteletreméltó és jogos motiváció.

Ennyiben igaz lehet, hogy a felnőtt megtérésre mindenkinek szüksége van. Viszont az is igaz, hogy mindez megtörténhet különösebb drámák nélkül, teljesen természetesen is. Egy ismerős lány mondta, hogy nyolcévesen nagyon élvezte a hittant, azután még kilencévesen is élvezte, azután "ottragadt", noha az osztálytársai lemorzsolódtak. Az a lány is, aki eredetileg odahívta. Ilyen is van. Jobb vagy rosszabb, mint aki mély kamaszkori drámák után tér meg, vagy aki felnőtt korában gondolkodik el komolyan? Szerintem nem enyém az ítélet.

luyo57 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 254
"Ez a szám különben honnan származik?"

János Jelenések könyve

Jel 7,4. És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.

Jel 14,1. És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, a kiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.

Jel 14,3. És énekelnek vala mintegy új éneket a királyiszék előtt, és a négy lelkes állat előtt és a Vének előtt; és senki meg nem tanulhatja vala azt az éneket, csak a száz negyvennégy ezer, a kik áron vétettek meg a földről.

Egyébként vaskos félreértelmezése a verseknek a Tanúk vélekedése.

Előzmény: schlingensief (248)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 253
A "blôd vallásos szöveg"-en meg mit értesz?

erre később. Most ebédelnék

Előzmény: schlingensief (251)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 252
De igenis hiszek abban, hogy a belénevelt hitnek óriási jelentősége van, de az még mindig csak intellektuális hit (szüleim mondták), de nem személyes megtapasztalása Istennek.
Előzmény: schlingensief (251)
schlingensief Creative Commons License 2004.06.07 0 0 251
Aki egész életében Jézus lábánál ült, leülhet-e Jézus lábához...?
Miért? Te így vagy ezzel?

Éppen az, hogy nem. Végül is én lennék itt az, aki meg akar keresztelkedni... :-)

Akkor Te nem hiszel abban, hogy valaki a gyerekkori, belenevelt hitet törés nélkül továbbviheti a felnôttkorba?

(Mondjuk erre a kérdésre már sok karaktert használtunk el...)

A "blôd vallásos szöveg"-en meg mit értesz?

Előzmény: elterito (250)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 250

Miért? Te így vagy ezzel?

Sokan vannak akik azt mondják, nekik nem kell megtérni, mert már megtértk.
Mikor? szól a kérdés.
Hát már úgy születtem, válaszolják.

De ha azt kell elmondaniuk, mi a kereszténység, akkor valami blőd vallásos szöveget mondanak.

(nem rád vonatkozik a fenti)

elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 249
Ez utóbbi egy jehovista dolog. Egy jelenések idézetet önkényesen magukra értettek.
schlingensief Creative Commons License 2004.06.07 0 0 248

És Te akkor biztosan tudod, hogy benne vagy a 144 ezerben? (Ez a szám különben honnan származik?)

Előzmény: elterito (245)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 247
Tehát akkor szerinted a fejlődéselmélet, a világ keletkezésére vonatkozó tudományos magyarázatok mind hamisak és tévedések?

Ellenkezőleg. Mind igazak :-)

Előzmény: Gépzsír (244)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 246
Ez a kedvenc kérdésem.

Szerintem egyszerre igaz az, hogy az ember mint faj, kb. 5 millió éves, és az, hogy 6000 évvel ezelőtt Isten teremtett egy párt az édenbe, akikkel egy időben volt más ember is a Földön.
És özönvíz is volt, de nem volt globális, egész földet elöntő.

Előzmény: Gépzsír (244)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 245
"A megtérés nem úgy zajlik, hogy 10:43-kor még nem voltam megtérve, 10:44-kor meg már igen! "

Maga Isten munkája az emberi életben nem. De a megtérés, a döntés már igen. Ha mérlegeled azt, hogy vegyél e házat, az eltarthat egy évig is, de a döntést egyszerre kell meghoznod. Eléd rakják a papírt hogy írd alá, és az a döntés.

Előzmény: Gépzsír (241)
Gépzsír Creative Commons License 2004.06.07 0 0 244
Kedves elterito!

"Én meg azt mondom, Ádám és Éva történelmi személy. Ebben hinni nem üdvösségi kérdés, de a Biblia úgy ábrázolja őket mint valós személyek."
Ezt, komolyan kérlek, fejtsd ki bővebben. Tehát akkor szerinted a fejlődéselmélet, a világ keletkezésére vonatkozó tudományos magyarázatok mind hamisak és tévedések?

Előzmény: elterito (239)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 243
"Akkor megkereszteltek, ezzel az eredendő bűntől metisztultam. "

Ilyen automatikus? Ez babonaság. Ennél még a szerencsepatkó is logikusabb. Akkor én most kimegyek az utcára és szenteltvizet spriccelek szét vizipisztolyból, így az is egyháztag lesz akit addig nem tettek keresztvíz alá. Így készül a keresztény Magyarország, majd a ker. Európa stb.
Csak nehogy Indiába ne engedjenek be a vizipisztolyommal, mondván ez egy vallási tevékenység.

Előzmény: Gépzsír (241)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 242
"Hívő katolikusként nem akarok megtérni. Hová, minek? Ennél jobbat úgyse tud senki kitalálni, mint amit Jézus alapított."

Az alábbi nem rád vonatkozik:
Sok nyomorult katolikus és jehovista mondogatta már azt: Minek térjek át más hitre? Hiszen Isten által alapított egyházba keveredtem be, a szerencsés születésemmel. Ha nem üdvözülök rögtön (nem kerülök be a 144-ezerbe) akkor még ott a tisztitótűz (jehovistáknál földi üdvösség)
Nem érzed milyen necces ez?

Előzmény: Gépzsír (237)
Gépzsír Creative Commons License 2004.06.07 0 0 241
Kedves elterito!

Ebben a mondatodban szintaktikai hibát vélek. De ha úgy tetszik, igen, mert 6 hónapos koromig pogány voltam. Akkor megkereszteltek, ezzel az eredendő bűntől metisztultam.
Megtérési ima?????
A megtérés nem úgy zajlik, hogy 10:43-kor még nem voltam megtérve, 10:44-kor meg már igen!

Előzmény: elterito (236)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 240
Hát ezt ki mondta? Katolikus ugyanúgy megtérhet felnőttként, mint egy buddhista vagy ateista.
A kulcsszó az, hogy nem felekezetbe tér meg az ember, hanem Istenhez.
Előzmény: schlingensief (238)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 239
Én meg azt mondom, Ádám és Éva történelmi személy. Ebben hinni nem üdvösségi kérdés, de a Biblia úgy ábrázolja őket mint valós személyek. Az első szövetség szövetségesei voltak Istennel. Figyeld meg a Bibliádban az átok és ígéret c. fejezetet, ez írja le a bűnbeesés szellemi következményeit, és az Isten által elkészített megoldást.
Node papnak magyarázzam, merre a Vatikán? :-)
Előzmény: lépcsömászó (235)
schlingensief Creative Commons License 2004.06.07 0 0 238
"megtérési ima"?

Akkor már megint ott tartunk, hogy katolikusként nem lehet keresztényként élni, vagy mi?!

Előzmény: elterito (236)
Gépzsír Creative Commons License 2004.06.07 0 0 237
Kedves lépcsómászó! Tőled hagyom magam meggyőzni. Tudom ám, hogy miféle ember vagy Te :-))))

Kedves elterito!

Hívő katolikusként nem akarok megtérni. Hová, minek? Ennél jobbat úgyse tud senki kitalálni, mint amit Jézus alapított.

elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 236
Ezek szerint csecsemő korodban tértél meg és születtél újjá, hogy meghalj az eredendő bűnnek? ez érdekes. És hogyan mondtad el a megtérési imát?
Előzmény: Gépzsír (227)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.06.07 0 0 235
Szia, eltérítő!

Nem. Olyan, mint a tücsök és a hangya: tanmese. Tanítást akar közölni. A Piroska és a farkas csupán szórakoztatni akar. Ez lényeges különbség, kéretik nem félreérteni.

Előzmény: elterito (226)
schlingensief Creative Commons License 2004.06.07 0 0 234
He???

*értetlenül áll*

Előzmény: elterito (232)
Gépzsír Creative Commons License 2004.06.07 0 0 233
Kedves elterito!

Nem olyan, mint a Piroska és a farkas. De Ádám és Éva nem két személy volt sokezer évvel ezelőtt. Hanem az "ember" megszemélyesítői. Az Ádám név jelentése kb. ember, férfi, az Évaáé asszony.
VAgyis hogy az Isten az embert férfinak és nőnek teremtette. Nem pedig, hogy két embertől származik a most élő hatmilliárd. Az lenne csak a vérfertőzés a javából! :-)))

Előzmény: elterito (226)
elterito Creative Commons License 2004.06.07 0 0 232
És mi tart vissza a megtéréstől?
Pl. nyugodtan megtérhetsz abból a humanista magyarázatból, hogy mindenki kövesse nyugodtan a lelkiismeretét, mégha beteg is.
Előzmény: Gépzsír (227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!