Folicurral szoktam. De én teszem mellé a Cuproxatot/40ml/ is. Nincs monília. Legalább kétszer virágzásban. Az elsőt fehérbimbóban vagy a nyílás legelején kell neki adni, a második teljes virágzásban megy.
Van egy magról kelt meggyfám. 3. éve teremne, mindig több száz virág van rajta, de csak 5-10 szem meggy. Beporzási probléma? Több meggyfa van a kertben, az egyik épp a magonc mellett és mindegyik rendesen terem, kivéve ezt. Vágjam ki?
No akkor a csengődinek annyi, amúgy se voltam elájulva tőle, csak nőtt mint egy cseresznyefa hatalmasra, de nem termett, de ízre se, szerintem ez valami ipari meggy. Már idén alvószezéssel átoltom.
Szia Attila! Érdi bőtermő volt nekem is, csak a baj volt vele. A feketics ízre milyen?…van egy kb 6-8 éves csengődi csokros, ellenálló, de nem terem rendesen, tavasszal tele virággal és csak pár szem van rajta. Valszeg feketicsre átoltom.
én 2019 őszén vettem egyet a Biokiskerttől, idén termett először kb. 1 kg meggyet... Semmi monília, minimális virágfagyás tavasszal és 1-2 levéllikasztó lyuk... Nő mint a bolondgomba, ősszel veszek egyet a tarjániaktól, elegem lett az Érdi bőtermő folyamatos agonizálásából... (Marad a 2 fa, amíg bírják...)
Tavaly tavasszal vettem Feketicsi meggyet a Csodakertésztől méregdrágán. Egy szál vessző volt, semmi oldalágat nem növesztett tavaly. Idén kezd csak koronát kialakítani. Lassan indul be, de legalább úgy néz ki megmarad.
Van valakinek valami tapasztalata erről? https://greenman.hu/product/greenman-agro/ ..A.Greenman Agromikrobiológiai készítmény egy egyedülálló, minden kultúrnövényhez alkalmazható speciális probiotikus termésnövelő készítmény, amely javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását, támogatja a humuszképződést és rendszeresen alkalmazva megerősíti a növény immunrendszerét, mely által az ellenállóbbá válik a különféle környezeti hatásokkal szemben.
Igen, a Burlatot ették meg nálam is. A Germesdorfit tavaly nem nagyon bántották. Ebben reménykedem az idén is és jövőre jobban felkészülök a Burlat védelmére.