Keresés

Részletes keresés

Moraitika Creative Commons License 2006.02.12 0 0 79

Szia SZkati! Caorléban megszálltatok? Hol?

Köszi: Ili

Előzmény: szkati (74)
Satinette Creative Commons License 2006.02.12 0 0 78

Igen, igazad van, csak egy pillanatra elkapott a karneváli hirdetések sora...

de letettem róla. Tényleg inkább majd máskor...

Előzmény: Csacskamacka (77)
Csacskamacka Creative Commons License 2006.02.12 0 0 77

Hát igen.

Azt hiszem, aki a karnevál alatti "velencézéssel" elintézettnek tekinti Velence megnézését, azt be sem engedném Velencébe.

Nekem abban a szerencsében van/volt részem, hogy kb 15 éve majdnem minden nyáron Velence közelébe mentünk nyaralni. És hát ugye Velencét sosem lehet kihagyni:-)

Szóval Velence -bármilyen meglepő- még augusztusban is sokkal nyugisabb!

Előzmény: Satinette (76)
Satinette Creative Commons License 2006.02.12 0 0 76

Sziasztok, köszi a tanácsokat,

egy éve én is voltam kint egy baráti társasággal,

arra gondoltam, azért láttam keveset, mert egy társaság ugye alkalmazkodik egymáshoz, kicsit későn mentünk, este hamar eljöttünk, közben beültünk enni....

De közben átgondoltam, tényleg azt mondtam akkor én is, hogy majd karneválon kívül nézem meg Velencét ismét...

Előzmény: B.Barby (75)
B.Barby Creative Commons License 2006.02.11 0 0 75

Sziasztok!

Én is voltam tavaly a Karneválon. Non-stop-ra mentem. Nagyon fárasztó volt sokat gyalogoltunk, rentgeteg ember volt, de ezen kívül is nagyon szép és jó hely.  Mikor visszajöttünk azt mondtam soha többet nem megyek ki, de vágyom vissza nagyon, mert tetszett.

Majd jövőre.

szkati Creative Commons License 2006.02.07 0 0 74

Természetesen Buranóra gondoltam, csak egy kicsit elírtam.

Azért megmutatom Caorlét is, mert az tényleg nagyon aranyos és közel van Velencéhez:

szkati Creative Commons License 2006.02.07 0 0 73
Tényleg Budano nagyon eredeti. Állítólag azért festették korábban ilyen szinesre a házakat, hogy a halászok messziről észerevehessék az otthonukat:
Csacskamacka Creative Commons License 2006.02.05 0 0 72

Hát igen....

Ez pont egy éve készült...  (a randa kopasz tag egy csomó képbe belelógott...)

Egyszer meg KELL nézni, mert nagy élmény, de SOHA többet! :-))))

Előzmény: Satinette (71)
Satinette Creative Commons License 2006.02.04 0 0 71

Köszi, már voltam, pont egy évvel ezelőtt, akkor baráti társasággal,

jó volt,

de gondoltam, az idén egy szervezett úton mennék....

de lehet, hogy mégsem...

Előzmény: UnitedParcelService (70)
UnitedParcelService Creative Commons License 2006.02.03 0 0 70

Sajnálom, idén nem megyünk. Talán jövőre. Busszal 10-15 ezer forintból megúszod az utat, bár nyári buszos nyaralásom tapasztalatai alapján azt mondanám, inkább meghalok minthogy felüljek mégegyszer egy ilyen ördögi szekérre.... Viszont baromi költségtakarékos, ha bírod a strapát.

Amúgy Velence,-ha nem is hangzik túl jól- pont a karnevál alatt nem ér fabatkát sem. Sajnos borzasztó nagy tömeg van, nem lehet andalogni, bejárni a várost mint máskor, lehet viszont nyomorogni, nagy pénzér kajálni pizzát a talponállóban, maszkot venni mint bármikor máskor. És rengeteg a magyar, nagyjából olyan mintha a Westendben tötymörögnél. Mások tapasztalata, és immár az én véleményem is, érdemes elmenni, megnézni egyszer de soha többé nem akarsz majd odamenni ebben az időszakban.

Hajrá!

:-)

Előzmény: Satinette (69)
Satinette Creative Commons License 2006.01.29 0 0 69

Sziasztok,

szeretnék kimenni a Velencei karneválra,

ehhez keresnék útitársakat.

Sati

UnitedParcelService Creative Commons License 2006.01.28 0 0 68

Mindenképp! ;-)

Előzmény: Via Galvani (67)
Via Galvani Creative Commons License 2006.01.16 0 0 67
Tavaszra felhozzuk a topikot?
pamacs68 Creative Commons License 2005.05.05 0 0 66

Sziasztok!

Murano, Burano, Torcello:

melyik szigeten mit érdemes megnézni. Kb. mennyi időt szánjak rá szigetenként.

Sajnos a pénzen kívül az időnk lesz még nagyon kevés, de azért lehetőleg a lényeges, érdekes dolgokat szeretnénk megnézni.

A vaporetto megáll ezeken a szigeteken?

Milyen időközönként jár?

Velencében körbe megy a Canale Grandén a Vaporetto?

Olcsó, de jó nyaralásra várok ötleteket.

pamacs

UnitedParcelService Creative Commons License 2005.05.04 0 0 65

Hát én nem tudok semmit, csak írok hogy ne süllyedjen a topik.

Előzmény: santa scala (64)
santa scala Creative Commons License 2005.04.26 0 0 64
Sziasztok! Szeretnék Velencéből eljutni Padovába ill. Veronába busszal. Mikor és honnan indul a busz? Mennyibe kerül? Segítségeteket köszönöm.
Wartburgos Creative Commons License 2005.04.06 0 0 62

Szia Tboy01!

Igen a 10,50 € 24 órás tourist ticket korlátlan számu utazást biztosít.

Punta Sabbioniról a következő hajók indulnak ( Via Fausta végén )

PER VENEZIA linea 14 - Lido - San Marco - Burano - Torchello

PER VENEZIA TRONCHETTO  linea 17 Ferry-boat  ( azt hiszem ez komphajó )

és van még egy kikötő a félszigeten a Via della Ricevitoria-n

PER VENEZIA linea 12  Torcello - Burano - Murano - Fondamentanuove

PER VENEZIA linea 13  S.Erasmo - Vignole - Murano - Fondamentanuove

Ez azt jelenti hogy mind Velencébe megy csak különböző szigetek érintésével. Felszállás előtt azért a mentrendett olvasd el:))) Tavalyi térképről böngésztem, garancia nincs rá.:)

Előzmény: Törölt nick (60)
UnitedParcelService Creative Commons License 2005.04.06 0 0 61

Jó a jegy, ezzel asszem bármelyik hajóra fölszállhatsz. Leginkább olyanok mint nálunk a buszjáratok, a helyieknek megy, csak nekünk volt picit nehézkes kiigazodni köztük. 

Ez főleg a nyelvtudás és a rutin hiánya miatt volt csak. Szóval össze-vissza járnak, elég sok helyen megállnak, ott szállsz ki ahol neked tetszik, Velencébe nem kötelező bemenned.

Előzmény: Törölt nick (60)
jedilovag Creative Commons License 2005.03.16 0 0 59

ez lemaradt...

Előzmény: jedilovag (58)
jedilovag Creative Commons License 2005.03.16 0 0 58

15-20 € között elég nagy a turistamenü kínálat, de minél inkább távolodsz a főbb attrakcióktól, annál jobbak az árak és csökken a turistacsapdák száma...mi a Fondamenta Nove közelében laktunk és nagyon jókat ettünk (2 főnek előétel, főétel, borok, ásványvíz jattal 45€ - nem menű! ;-))))

ha érdekel utánanézek, meg van a kártya -> erősen ajánlott hely Ospedale szomszédságában

Előzmény: Robin (53)
Csacskamacka Creative Commons License 2005.03.15 0 0 57

Sajna nem tudok annál több saját tapasztalatot leírni, mint amit már említettem, de

itt:

http://www.velence.lap.hu/

talán találsz valamit:-)

Előzmény: Robin (56)
Robin Creative Commons License 2005.03.14 0 0 56
Köszi mindkettőtöknek, ilyesmire gondoltam. Mostmár csak a közlekedés (jegyek-mire és hol használhatóak, illetve mikor is érdemes, meg milyen több napos jegyet venni) útvesztőjében kéne egy kicsit tisztábban látnom.
kasza-blanca Creative Commons License 2005.03.14 0 0 55

hetvegen Velenceben voltunk

a hotel recepciosa volt olyan segitokesz, hogy ajanlott nekunk 1 fasza kis ettermet

sot!

asztalt is fogtalt nekunk

aztan akkor ert am meglepi, mikor felcsaptuk az etlapot

a legolcsobb kaja (eloetel) sem volt 30 EURO alatt

gondolhatjatok,hogy mennyi lett a vege...

igaz.. rettentoen finom volt

masnap termeszetesen megjegyeztuk a recepcios embernek, hogy jol megvezetett minket

szombaton Torcello-ban ebedeltunk a Trono di Attila etteremben 18Euro/ foert

ami a kovetkezot tartalmazta:

fel liter asvanyviz

1/4 lit bor

spagetti tenger gyumolcseivel

sult tintahal polentaval

nem volt rossz

nekem az a tapasztalatom, hogy eleg sok helyen lehet turista menut enni, ami 20 euro alatt van

Csacskamacka Creative Commons License 2005.03.10 0 0 54

Találtam egy másik képet erről az étteremről.

Ha jól látom, egy három fogásos menü itt 16,50 Euro.

Megmondom őszintén, hogy az ötödik olyan étterem után, ahol nem volt hely, már nem nagyon néztük az árakat:-)

Előzmény: Robin (53)
Robin Creative Commons License 2005.03.09 0 0 53
Tavaly Párizsban voltunk, és ott igazán jól lehetett (és jót lehetett) enni. 8-9 €-ért már lehetett 'menü' vacsit/ebédet kapni. Kb 11-ért pedig már minőségben is nagyon jót, 3 fogással. Ilyet nem fedeztetek fel? Vagy rövidebb ideig voltatok és nem is volt ilyenre szükség?
Gyorsétterem kizárva (Meki meg pláne, junk-food-ot itthon sem eszünk)!
Előzmény: Csacskamacka (52)
Csacskamacka Creative Commons License 2005.03.09 0 0 52

Van jó néhány olyan étterem, büfé, ahol az utca felé is árulnak. Pl. pizzaszeletet üdítővel. Kevésnek tűnhet, de jól lehet lakni vele. Van egy konkrét tippem erre. A Rialtó Szent Márk tér felőli hídfőjénél ettem többször. Fini volt és kb. 6 Euro volt a pizza meg az üdítő.

Van McDonald's is, de könyörgöm! Ne Velencében!

PS.Ha nem lett volna olyan hideg, talán mi sem ültünk volna be étterembe. Mi sem vagyunk az a 100 Euro ide vagy oda, mit számít típusok:-)

Utóbb számoltunk csak utána, mennyit költöttünk. Először mi magunk is meglepődtünk, de abban maradtunk, hogy nagyon megérte!

Nem vettünk idétlen muranoi üvegcsecsebecséket, meg gondolás szalmakalapot, sem egyéb tipikus turistakopasztó ajándékot. Ezt magunkra szántuk és nagyon megérte. Sosem fogjuk elfelejteni!

Előzmény: Robin (51)
Robin Creative Commons License 2005.03.07 0 0 51
Biztos nagyon jó volt, de ez nem az én zsebemhez való. Esetleg tudsz olcsóbbat is?
Előzmény: Csacskamacka (49)
gyuri71 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 50

sziasztok !

Mi is voltunk ebben az étteremben Velencében! Tényleg nagyon szép igaz rohadt drága. A fagyi nem ízlett  olyan mozgó árusoknál. Csak olyan cukrászda szerű fagyizót érdemes kipróbálni. Ez nem tűnik fontosnak, de aki olaszba jár az még ilyen fínomat nem evett. Nincs még ilyen a világon!

Amúgy nagyon kedvesek az olaszok. A közbiztonság sem olyan rossz mint ahogy mondják. Naponta a mi utcánkban volt hogy óránként ment rendőr. Az autókat sem bántják!

Jó nyaralást Olaszországba! Felejthetetlen!

Csacskamacka Creative Commons License 2005.02.27 0 0 49

Étterem:

Trattoria ai Leoncini

Megleltem a számlát, úgyhogy elvileg ez a címe: S.Marco 352-372 Venezia

Az étterem pici, hangulatos. A kiszolgálás jó, az ételek meg.............. ISTENIEK!!!

Két leves, két hajtogatott pizza (mennyei), egy kávé és egy forró csoki, két üdítő a szervizdíjjal együtt 75,60 EURO volt. Nem mondom, hogy kevés, de nagyon nagyon megérte!!!!

Az utca, ahol az étterem van, a Szent Márk térre vezet, ha jól emlékszem, s talán az óratorony alatti kis utcán kellett bemenni, de erre még rápontosítok.

La egy kép:

Előzmény: Robin (48)
Robin Creative Commons License 2005.02.25 0 0 48
Köszönöm a segítő infókat. Már voltam Velencében, meg Jesolon is, de kb 20 éve, gondoltam azóta sok minden változott (a Wc akkor is drága volt, mert egy kapuccinoval együtt a mellékhelyiséget is meg lehetett látogatni, és nem sokkal került többe, akkor). Azt olvastam, hogy van több napos turistajegy, meg u.n. konferencia jegy. Egyenlőre több naposra tervezzük az ottartózkodást, és a szigetekre és Velencére sem egy nap jut majd. Ezért érdekelt volna, van-e valakinek a jegyekkel ilyen irányú tapasztalata? Esetleg valami ajánlható, kevésbé füstös 'kocsma'?
Annak idején sokat fényképeztem, érdekes lesz majd látni a különbséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!