Azt hiszem, aki a karnevál alatti "velencézéssel" elintézettnek tekinti Velence megnézését, azt be sem engedném Velencébe.
Nekem abban a szerencsében van/volt részem, hogy kb 15 éve majdnem minden nyáron Velence közelébe mentünk nyaralni. És hát ugye Velencét sosem lehet kihagyni:-)
Szóval Velence -bármilyen meglepő- még augusztusban is sokkal nyugisabb!
arra gondoltam, azért láttam keveset, mert egy társaság ugye alkalmazkodik egymáshoz, kicsit későn mentünk, este hamar eljöttünk, közben beültünk enni....
De közben átgondoltam, tényleg azt mondtam akkor én is, hogy majd karneválon kívül nézem meg Velencét ismét...
Én is voltam tavaly a Karneválon. Non-stop-ra mentem. Nagyon fárasztó volt sokat gyalogoltunk, rentgeteg ember volt, de ezen kívül is nagyon szép és jó hely. Mikor visszajöttünk azt mondtam soha többet nem megyek ki, de vágyom vissza nagyon, mert tetszett.
Sajnálom, idén nem megyünk. Talán jövőre. Busszal 10-15 ezer forintból megúszod az utat, bár nyári buszos nyaralásom tapasztalatai alapján azt mondanám, inkább meghalok minthogy felüljek mégegyszer egy ilyen ördögi szekérre.... Viszont baromi költségtakarékos, ha bírod a strapát.
Amúgy Velence,-ha nem is hangzik túl jól- pont a karnevál alatt nem ér fabatkát sem. Sajnos borzasztó nagy tömeg van, nem lehet andalogni, bejárni a várost mint máskor, lehet viszont nyomorogni, nagy pénzér kajálni pizzát a talponállóban, maszkot venni mint bármikor máskor. És rengeteg a magyar, nagyjából olyan mintha a Westendben tötymörögnél. Mások tapasztalata, és immár az én véleményem is, érdemes elmenni, megnézni egyszer de soha többé nem akarsz majd odamenni ebben az időszakban.
Igen a 10,50 € 24 órás tourist ticket korlátlan számu utazást biztosít.
Punta Sabbioniról a következő hajók indulnak ( Via Fausta végén )
PER VENEZIA linea 14 - Lido - San Marco - Burano - Torchello
PER VENEZIA TRONCHETTO linea 17 Ferry-boat ( azt hiszem ez komphajó )
és van még egy kikötő a félszigeten a Via della Ricevitoria-n
PER VENEZIA linea 12 Torcello - Burano - Murano - Fondamentanuove
PER VENEZIA linea 13 S.Erasmo - Vignole - Murano - Fondamentanuove
Ez azt jelenti hogy mind Velencébe megy csak különböző szigetek érintésével. Felszállás előtt azért a mentrendett olvasd el:))) Tavalyi térképről böngésztem, garancia nincs rá.:)
Jó a jegy, ezzel asszem bármelyik hajóra fölszállhatsz. Leginkább olyanok mint nálunk a buszjáratok, a helyieknek megy, csak nekünk volt picit nehézkes kiigazodni köztük.
Ez főleg a nyelvtudás és a rutin hiánya miatt volt csak. Szóval össze-vissza járnak, elég sok helyen megállnak, ott szállsz ki ahol neked tetszik, Velencébe nem kötelező bemenned.
15-20 € között elég nagy a turistamenü kínálat, de minél inkább távolodsz a főbb attrakcióktól, annál jobbak az árak és csökken a turistacsapdák száma...mi a Fondamenta Nove közelében laktunk és nagyon jókat ettünk (2 főnek előétel, főétel, borok, ásványvíz jattal 45€ - nem menű! ;-))))
ha érdekel utánanézek, meg van a kártya -> erősen ajánlott hely Ospedale szomszédságában
Köszi mindkettőtöknek, ilyesmire gondoltam. Mostmár csak a közlekedés (jegyek-mire és hol használhatóak, illetve mikor is érdemes, meg milyen több napos jegyet venni) útvesztőjében kéne egy kicsit tisztábban látnom.
Tavaly Párizsban voltunk, és ott igazán jól lehetett (és jót lehetett) enni. 8-9 €-ért már lehetett 'menü' vacsit/ebédet kapni. Kb 11-ért pedig már minőségben is nagyon jót, 3 fogással. Ilyet nem fedeztetek fel? Vagy rövidebb ideig voltatok és nem is volt ilyenre szükség? Gyorsétterem kizárva (Meki meg pláne, junk-food-ot itthon sem eszünk)!
Van jó néhány olyan étterem, büfé, ahol az utca felé is árulnak. Pl. pizzaszeletet üdítővel. Kevésnek tűnhet, de jól lehet lakni vele. Van egy konkrét tippem erre. A Rialtó Szent Márk tér felőli hídfőjénél ettem többször. Fini volt és kb. 6 Euro volt a pizza meg az üdítő.
Van McDonald's is, de könyörgöm! Ne Velencében!
PS.Ha nem lett volna olyan hideg, talán mi sem ültünk volna be étterembe. Mi sem vagyunk az a 100 Euro ide vagy oda, mit számít típusok:-)
Utóbb számoltunk csak utána, mennyit költöttünk. Először mi magunk is meglepődtünk, de abban maradtunk, hogy nagyon megérte!
Nem vettünk idétlen muranoi üvegcsecsebecséket, meg gondolás szalmakalapot, sem egyéb tipikus turistakopasztó ajándékot. Ezt magunkra szántuk és nagyon megérte. Sosem fogjuk elfelejteni!
Mi is voltunk ebben az étteremben Velencében! Tényleg nagyon szép igaz rohadt drága. A fagyi nem ízlett olyan mozgó árusoknál. Csak olyan cukrászda szerű fagyizót érdemes kipróbálni. Ez nem tűnik fontosnak, de aki olaszba jár az még ilyen fínomat nem evett. Nincs még ilyen a világon!
Amúgy nagyon kedvesek az olaszok. A közbiztonság sem olyan rossz mint ahogy mondják. Naponta a mi utcánkban volt hogy óránként ment rendőr. Az autókat sem bántják!
Megleltem a számlát, úgyhogy elvileg ez a címe: S.Marco 352-372 Venezia
Az étterem pici, hangulatos. A kiszolgálás jó, az ételek meg.............. ISTENIEK!!!
Két leves, két hajtogatott pizza (mennyei), egy kávé és egy forró csoki, két üdítő a szervizdíjjal együtt 75,60 EURO volt. Nem mondom, hogy kevés, de nagyon nagyon megérte!!!!
Az utca, ahol az étterem van, a Szent Márk térre vezet, ha jól emlékszem, s talán az óratorony alatti kis utcán kellett bemenni, de erre még rápontosítok.
Köszönöm a segítő infókat. Már voltam Velencében, meg Jesolon is, de kb 20 éve, gondoltam azóta sok minden változott (a Wc akkor is drága volt, mert egy kapuccinoval együtt a mellékhelyiséget is meg lehetett látogatni, és nem sokkal került többe, akkor). Azt olvastam, hogy van több napos turistajegy, meg u.n. konferencia jegy. Egyenlőre több naposra tervezzük az ottartózkodást, és a szigetekre és Velencére sem egy nap jut majd. Ezért érdekelt volna, van-e valakinek a jegyekkel ilyen irányú tapasztalata? Esetleg valami ajánlható, kevésbé füstös 'kocsma'? Annak idején sokat fényképeztem, érdekes lesz majd látni a különbséget.