Sziasztok! Ez a topic teljesen elhalt? Pedig volnának közös dolgaink Kelenföldön-Fél-Budán rendesen! Amiket nem ártana átbeszélni! Vagy valahol máshol pezseg az élet?
a metróépítés után állítólag teljes pompájában helyreállítják ... nos, már pár jegyenyét (!) kivágtak, azokat hogy állítják helyre? 100 év kell egy jegenyéhez ... barbárság
Sajnálom, ha félreértetted! Én nem pártpolitikáról írtam, hanem településpolitikáról! Van még gazdaság-, oktatás-, környezeti-, szociális-, stb. politika. :o)
Én nem keverném bele a politikát, egyszerűen erőltetettnek érzem és bántja a szememet. De köszönöm, hogy megválaszoltad, honnan ered, ezt eddig nem tudtam.
Te még mindíg a cucilizmusban élsz és hiszel? 1990-től képviseleti demokrácia van Magyarországon! Amennyiben a többség által megválasztott képviselő rosszul tesz a dolgát, a választáson leváltják! A népszavazás nem van ingyen, és általában eredménytelen. Milyen témákban lehet és kell kiírni népszavazást, azt ki dönti el? Szerinted Te a nép többségét képviseled? Te tudod, hogy mit kíván a magyar nemzet? :o(
1930-ban alakult meg a mai XI. kerület. 2005-ben , a 75-dik évfordulón döntött a képviselőtestület, hogy a kerületet Újbudának nevezi el! Emellett megmaradnak a régi városrésznevek: Albertfalva, Gazdagrét, Lágymányos, stb.!! Óbudán, Újpesten, Kőbányán, stb. megmaradtak a városrészek nevei! Senki sem akarta megszüntetni a történelmi városrészneveket! :o)
Jó reggelt / napot / estét!
Új, független hírportál indult a XI. kerületről / Újbudáról. Szeretettel várunk mindenkit!
A honlap most indult, fejlesztésén folyamatosan dolgozunk. Minden észrevételt, javaslatot, kritikát szívesen várunk!
Főleg kerületi és budapesti hírekkel, eseményekkel foglalkozunk. A szerkesztőség szívesen kitesz „hozott” anyagokat is.
A honlapon fórum is található.
www.bp11.helyhir.hu
Látogasson el hozzánk!
Üdvözlettel:
a bp11.helyhir.hu szerkesztői
Nos, a kávézó már üzemel, tényleg nem kocsma és a környéket (a korábbi buszbeállókat) is gyönyörűen rendbe tették, bokrosították, öröm nézni. Az a terület szerintem a kávézóhoz tartozik. A kávézóban pedig mindenféle rendezvények vannak, kiállítások, felolvasóestek, múltkor valami csendes zenélést is láttam kívülről arra jártomban.
Rugalmas vagy, nem kétség! Totál másról írtam, mint amit kérdeztél (bár írásom a topic témájához illik).
És komolyan is gondoltam, bár nem tom pontosan, mit szeretnék. Olvasókör! kerületi! Jó, mi? (nem vagyunk a 30as években) Ahhoz hely kell...
más:
Szeritned e topic mér oly nyögve-nyelve indul?
Lehet menet közbe nevet váltani? hogy érdekesebb legyen?
Szerintem az alkoholizásástól félnek a helyiek.
Van ott vagy 3 ilyen "műintézmény". Egyik zajos, másik büdös, a harmadik vonza a csöveseket. Mindez az évek óta tartó lakossági panaszok dacára. "Namostmeg akkor mégegy lebúj? Fúj NEM!" -mondják a lakók. És ezt, még nem helyiként is abszolút meg tudom érteni. Nem bíznak az önkormányzat szabálybetartatásában.
A kulturális agóra szépen hangzik. De nem minden áron. A bérlőt megértem, neki kell a fenntartáshoz a bevétel. Amit viszont bioteából aligha tud majd kitermelni, ergo jobban fizető szolgáltatásokat akar majd bevezetni.
A tiltakozókat az bosszantotta föl, hogy -mint már annyiszor ebben az országban- utólag tudták meg a valós terveket. Első körben parkosításról, teaház és kávézóról szólt a mese, később már 23 óráig nyitvatartó -vagyis éjfélig üzemelő- vendéglőről.
Persze garanciákkal a tiltakozókat is meg lehet győzni. Most valószínűleg ennek jön el az ideje.
Mindenesetre olyan maszlagokkal nem érdemes bombázni őket, hogy a kávéház üzemeltetője cserébe repkénnyel futtatja majd be az építmény falát, és hogy naponta kétszer locsolni fogja a kertgazt. Ez ugyanis önkormányzati feladat -lenne.
Hogy látom? nagy kérdés - szerintem ha nem most lesz benne presszó, akkor, mivel az épület ott van, akkor majd később. Állítólag műemlék, nem lehet csak úgy üres hagyni. És Te hogy látod?
Régesrég egy letiltásból ezzel az új nevemmel jöttem vissza.
És te hogy látod? Kultkocsma lesz belőle -amolyan második Trafó- vagy szolid felolvasóklub kisebbfajta vendéglátással?
Ugyan a pályázatnyertes állítólag vállalná a környék rendbetételét, cserébe viszont éjszakáig akar nyitva lenni.
Ja.
odamentem én is megnézni a tiltakozást - kisült, tegnap volt.
Ami az épitészfőrumon van, az kicsit más, mint ami ellen tiltakoznak (állítólag kocsma lenne).
Nemtom, az építészeti tervek szépek.
Miért kambekk a neved? Baby comeback? az dalokban szerepel
Olvasd el, hogy mire írtam. (Lásd: válasz erre gomb)
Caipi írta:
Ha már a rémségeknél tartunk: miért hallatnak a szellőzőim szél esetén kísértetjárásszerű rémséges hangokat?! Hamburg, ahol az ideköltözésig egy pár évet laktam, iszonyú szeles város, mégsem lakoztak szörnyek a szellőzőkben..
Erre én:
"Hamburg az más...
Onnan ki vannak tiltva a szörnyek hatóságilag!"
Remélem így már érthető :o)
A másik:
Kérdezted a nullázást is.
Ez egy szokás a forumon, hogy a topikezdő hozzászólást valamilyen humoros formában lenullázzák, tehát a mondanivalóba belefoglalják a nullát is.
Ez onnan alakult ki, hogy ha megfigyeled a második hozzászólás száma is nulla.
On:
De, hogy ontopik is legyek: Sokáig éltem itt. A Bartók Béla útra jártam almamáterbe.
Sziasztok!Bárcsak érteném milyen célból jött létre a topic!!:-)29 éve Kelenföldi aszfaltkoptató vagyok,ha ezzel bebocsájtást nyertem,mint topiclakó akkor örülök!!:-)
Üdv!