Keresés

Részletes keresés

Tomahawk_ Creative Commons License 2007.05.16 0 0 33
Én is sajnálom,hogy nem pezseg itt az élet..valóban lenne miről szólni,sok pozitív változás történt a környékünkön!
tonio11 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 32

Sziasztok! Ez a topic teljesen elhalt? Pedig volnának közös dolgaink Kelenföldön-Fél-Budán rendesen! Amiket nem ártana átbeszélni! Vagy valahol máshol pezseg az élet?

sommarnatt Creative Commons License 2006.10.05 0 0 31

az hagyján ... de mi lesz  a Bikadomb-bal?

a metróépítés után állítólag teljes pompájában helyreállítják ... nos, már pár jegyenyét (!) kivágtak, azokat hogy állítják helyre? 100 év kell egy jegenyéhez ... barbárság

messelg Creative Commons License 2006.10.05 0 0 30
Sajnálom, ha félreértetted! Én nem pártpolitikáról írtam, hanem településpolitikáról! Van még gazdaság-, oktatás-, környezeti-, szociális-, stb. politika. :o)
Előzmény: zebrina (29)
zebrina Creative Commons License 2006.10.05 0 0 29
Én nem keverném bele a politikát, egyszerűen erőltetettnek érzem és bántja a szememet.
De köszönöm, hogy megválaszoltad, honnan ered, ezt eddig nem tudtam.
messelg Creative Commons License 2006.10.05 0 0 28
Te még mindíg a cucilizmusban élsz és hiszel? 1990-től képviseleti demokrácia van Magyarországon! Amennyiben a többség által megválasztott képviselő rosszul tesz a dolgát, a választáson leváltják! A népszavazás nem van ingyen, és általában eredménytelen. Milyen témákban lehet és kell kiírni népszavazást, azt ki dönti el? Szerinted Te a nép többségét képviseled? Te tudod, hogy mit kíván a magyar nemzet? :o(
Előzmény: Törölt nick (27)
messelg Creative Commons License 2006.10.03 0 0 26
1930-ban alakult meg a mai XI. kerület. 2005-ben , a 75-dik évfordulón döntött a képviselőtestület, hogy a kerületet Újbudának nevezi el! Emellett megmaradnak a régi városrésznevek: Albertfalva, Gazdagrét, Lágymányos, stb.!! Óbudán, Újpesten, Kőbányán, stb. megmaradtak a városrészek nevei! Senki sem akarta megszüntetni a történelmi városrészneveket! :o)
Előzmény: Törölt nick (25)
zebrina Creative Commons License 2006.09.25 0 0 24
Ezt az "Újbudát" ki találta ki?
Előzmény: messelg (23)
messelg Creative Commons License 2006.05.23 0 0 23
ÚJBUDA!
bp11helyhir Creative Commons License 2006.02.24 0 0 22
Jó reggelt / napot / estét!

Új, független hírportál indult a XI. kerületről / Újbudáról. Szeretettel várunk mindenkit!

A honlap most indult, fejlesztésén folyamatosan dolgozunk. Minden észrevételt, javaslatot, kritikát szívesen várunk!

Főleg kerületi és budapesti hírekkel, eseményekkel foglalkozunk. A szerkesztőség szívesen kitesz „hozott” anyagokat is.

A honlapon fórum is található.

www.bp11.helyhir.hu

Látogasson el hozzánk!

Üdvözlettel:

a bp11.helyhir.hu szerkesztői

sommarnatt Creative Commons License 2006.02.04 0 0 21

igen, ahogy írod! Öröm nézni! nem gondoltam, hogy ilyen jó kis kávézó lesz ott! Kulturált ... és az a gyönyörű bauhaus-design!

(ipari műemlék - mondanám - de, az volt a művészet, a pályaudvari minőségében meglátni benne az ip.műemléket!)

zebrina Creative Commons License 2006.01.17 0 0 20
Nos, a kávézó már üzemel, tényleg nem kocsma és a környéket (a korábbi buszbeállókat) is gyönyörűen rendbe tették, bokrosították, öröm nézni. Az a terület szerintem a kávézóhoz tartozik. A kávézóban pedig mindenféle rendezvények vannak, kiállítások, felolvasóestek, múltkor valami csendes zenélést is láttam kívülről arra jártomban.
Előzmény: kambekk (14)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.26 0 0 19
höh
sommarnatt Creative Commons License 2004.04.26 0 0 18
Már van Kelenföld stb. topic... csak úgy mondom
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.26 0 0 17
Szia, kambekk!

Rugalmas vagy, nem kétség! Totál másról írtam, mint amit kérdeztél (bár írásom a topic témájához illik).
És komolyan is gondoltam, bár nem tom pontosan, mit szeretnék. Olvasókör! kerületi! Jó, mi? (nem vagyunk a 30as években) Ahhoz hely kell...

más:
Szeritned e topic mér oly nyögve-nyelve indul?
Lehet menet közbe nevet váltani? hogy érdekesebb legyen?

kambekk Creative Commons License 2004.04.19 0 0 16
újbuda-olvasó kör
Mármint a kerületi lapot olvasók köre?
Előzmény: csacsener (lány) (15)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.19 0 0 15
Szerbusz
de mit szóltok ahhoz, hogy nyissunk 1 újbuda -olvasó kört???

lehetőleg a kulturális agórá-n

Előzmény: kambekk (14)
kambekk Creative Commons License 2004.04.18 0 0 14
Szerintem az alkoholizásástól félnek a helyiek.
Van ott vagy 3 ilyen "műintézmény". Egyik zajos, másik büdös, a harmadik vonza a csöveseket. Mindez az évek óta tartó lakossági panaszok dacára. "Namostmeg akkor mégegy lebúj? Fúj NEM!" -mondják a lakók. És ezt, még nem helyiként is abszolút meg tudom érteni. Nem bíznak az önkormányzat szabálybetartatásában.
A kulturális agóra szépen hangzik. De nem minden áron. A bérlőt megértem, neki kell a fenntartáshoz a bevétel. Amit viszont bioteából aligha tud majd kitermelni, ergo jobban fizető szolgáltatásokat akar majd bevezetni.
A tiltakozókat az bosszantotta föl, hogy -mint már annyiszor ebben az országban- utólag tudták meg a valós terveket. Első körben parkosításról, teaház és kávézóról szólt a mese, később már 23 óráig nyitvatartó -vagyis éjfélig üzemelő- vendéglőről.
Persze garanciákkal a tiltakozókat is meg lehet győzni. Most valószínűleg ennek jön el az ideje.

Mindenesetre olyan maszlagokkal nem érdemes bombázni őket, hogy a kávéház üzemeltetője cserébe repkénnyel futtatja majd be az építmény falát, és hogy naponta kétszer locsolni fogja a kertgazt. Ez ugyanis önkormányzati feladat -lenne.

Előzmény: csacsener (lány) (13)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.18 0 0 13
Hogy látom? nagy kérdés - szerintem ha nem most lesz benne presszó, akkor, mivel az épület ott van, akkor majd később. Állítólag műemlék, nem lehet csak úgy üres hagyni. És Te hogy látod?
kambekk Creative Commons License 2004.04.16 0 0 12
kambekk Creative Commons License 2004.04.15 0 0 11
Régesrég egy letiltásból ezzel az új nevemmel jöttem vissza.

És te hogy látod? Kultkocsma lesz belőle -amolyan második Trafó- vagy szolid felolvasóklub kisebbfajta vendéglátással?
Ugyan a pályázatnyertes állítólag vállalná a környék rendbetételét, cserébe viszont éjszakáig akar nyitva lenni.

Előzmény: csacsener (lány) (10)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.15 0 0 10
Ja.
odamentem én is megnézni a tiltakozást - kisült, tegnap volt.
Ami az épitészfőrumon van, az kicsit más, mint ami ellen tiltakoznak (állítólag kocsma lenne).
Nemtom, az építészeti tervek szépek.

Miért kambekk a neved? Baby comeback? az dalokban szerepel

kambekk Creative Commons License 2004.04.14 0 0 9
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.09 0 0 8
Üdv Néked, 'Tomahawk', nagyon örülök jöttödnek, persze, hogy bebocs - hát még, ha egyazon flasztert koptatunk!
:)

Üdv Ficium-nak is - ha kerületünk egyik patinás (biztos Jóska) alma mater-ében pallérozódott.

Ha már így összejöttünk, és ráadásul tőlem eltérően, tudjátok, mi a 0-zás, javaslom: alapítsunk Ujbuda-olvasó Klubot!

Előzmény: Tomahawk_ (5)
Ficium Creative Commons License 2004.04.05 0 0 7
Szia,

Off:

Olvasd el, hogy mire írtam. (Lásd: válasz erre gomb)

Caipi írta:
Ha már a rémségeknél tartunk: miért hallatnak a szellőzőim szél esetén kísértetjárásszerű rémséges hangokat?! Hamburg, ahol az ideköltözésig egy pár évet laktam, iszonyú szeles város, mégsem lakoztak szörnyek a szellőzőkben..

Erre én:
"Hamburg az más...
Onnan ki vannak tiltva a szörnyek hatóságilag!"

Remélem így már érthető :o)

A másik:
Kérdezted a nullázást is.
Ez egy szokás a forumon, hogy a topikezdő hozzászólást valamilyen humoros formában lenullázzák, tehát a mondanivalóba belefoglalják a nullát is.

Ez onnan alakult ki, hogy ha megfigyeled a második hozzászólás száma is nulla.

On:

De, hogy ontopik is legyek: Sokáig éltem itt. A Bartók Béla útra jártam almamáterbe.

Előzmény: csacsener (lány) (4)
Ficium Creative Commons License 2004.04.05 0 0 6
Üdv. Néked!

Bár nem én vagyok a topikapitány, de részemről bebocsájtattál.

Előzmény: Tomahawk_ (5)
Tomahawk_ Creative Commons License 2004.04.05 0 0 5
Sziasztok!Bárcsak érteném milyen célból jött létre a topic!!:-)29 éve Kelenföldi aszfaltkoptató vagyok,ha ezzel bebocsájtást nyertem,mint topiclakó akkor örülök!!:-)
Üdv!
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.05 0 0 4
mit nem látok:

"Hamburg az más...
Onnan ki vannak tiltva a szörnyek hatóságilag!"
(Ficium)

EZ MI????

Előzmény: Ficium (2)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.04.05 0 0 3
az más! de ne tepertőset! főleg, ne libaterpertőset (bár, ilyenről még nem is hallottam...)

Ficium Creative Commons License 2004.04.05 0 0 2
Akkor kapol egy pogácsát is. :o)
Te kis telhetetlen.
Előzmény: csacsener (lány) (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!