Keresés

Részletes keresés

picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 85
"Rossz az aki rosszra gondol."

Az mástól vett szó szerinti idézeteket idézőjelbe szokták tenni és odaírni, hogy kitől idéztél. Tudod, honnan van az idézet?

Előzmény: RightRulez (82)
acontrecourant Creative Commons License 2004.03.26 0 0 84
Hát ez a "nemzet" duma az előzmények után még kevésbé értelmezhető. Nem tudom, én pl. szintén "nemzet" vagyok-e neked, vagy csak egy pár tucat (na jó, százezer) MIÉP-essel és JOBBIK-ossal "alkotsz" egy nemzetet???
Előzmény: RightRulez (82)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 82
tévedsz.

Az "életembe" alatt a nemzetem életét és a személyes létemet értettem, a kettő egymásnak szerves része.

Rossz az aki rosszra gondol.

Előzmény: acontrecourant (81)
acontrecourant Creative Commons License 2004.03.26 0 0 81
Én származás szerint mindenkit befogadok, de származás szerint mindenkit ki is rekesztek, ha belekavar az életembe.

Végtelenül önző, egoista és individualista vagy. "Szélsőliberális", aki nem vesz tudomást arról, hogy emberi közösségben élünk, és felelősek vagyunk egymásért.

Előzmény: RightRulez (79)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 80
feltételes módban irtam, ha jobban megnézed.

Nézd, akárhogy is ugrálsz itt csak beleugrálod magad abba a táborba akiket utálok.

talán gondolkodj el a Békéről és arról, hogy Magyarország - az emberek - nem óhajt odaállni egyik tábor mellé sem. Nem óhajtja definiálni egyik tábort sem. Nem akarja Magyarország békét akar.

Aki meg odaáll, az álljon. De megvetem.
Az nem Magyarország.

Előzmény: picibogar (78)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 79
77 - a válaszom.

kiegészitve azzal, hogy én nem származás szerint rekesztettem ki bárkit is.

Hogy a jelen politikai helyzetben ezt igy érzed, az csak bizonyiték.

Én származás szerint mindenkit befogadok, de származás szerint mindenkit ki is rekesztek, ha belekavar az életembe.

Magyarul senkiért nem állok ki saját nemzetem kivételével.

Előzmény: acontrecourant (75)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 78
Nem szoktam sikoltozni, de ha valamit nem úgy értesz, akkor ne úgy írd. Ennyi. Különben is gratuláltam neked nem?:)) Nem akarom megkedveltetni veled magam, de te sem vagy túl szimpi nekem, ha ez megnyugtat. Kérlek szépen sorold már fel konkrét példákkal, hogy ki és mivel veszélyezteti jelen állás szerint a létedet.
Előzmény: RightRulez (77)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 77
akik viszont több jogot követelnek maguknak, nagyobb pofával és ezzel az én létemet veszélyeztetnék, akár olyan úton, hogy a saját érdekeikre kanyaritják a az ország rúdját az ellen fellépnék.

Egyszerűen nem szeretnék idegen érdekek játékszere lenni. Bárki is van mögötte.

Ennyi volt csak amögött amit irtam.

Te pedig már sikoltozol.

Előzmény: RightRulez (76)
RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 76
tévedsz. Félreértettél.
Van empátiám.

Mindaddig, amig mindenki úgy és annyi joggal és pofával szeretne élni itt mint én.

Előzmény: picibogar (74)
acontrecourant Creative Commons License 2004.03.26 0 0 75
én arra az esetre mondtam, ha a felelőtlen külpolitika veszélybe sodorja a szeretteimet.
Gondolom te szdszes zászlóval a kirekesztés és antiszemitizmus elleni politikai municióval temetnéd el a családod.
Én nem. Inkább legyen antiszemitizmus és kirekesztés. Én magyar vagyok, a családom is az. Nem minket rekesztenének ki.

Bevallom, egy szavadat sem értem. Igaz, a magyar külpolitikát nem tartom felelőtlennek. (A "független" - mitől? - külpolitikát pedig nem tartom lehetségesnek.)

De hogy én a kirekesztés és az antiszemitizmus elleni politikai munícióval "temetném el a családomat" - nohát, ez érthetetlen. Én az antiszemitizmust azért utasítom el, mert minden származás szerinti (pozitív és negatív) megkülönböztetést elutasítok, tehát az arabellenességet is. És reménytelennek, sőt elhibázottnak tartom Izrael politikáját.

De miért kéne bárkit - származás szerint - kirekeszteni?
Ráadásul az antiszemitákat - ez ugye politikai és nem származási kategória: egy szélsőséges politikai álláspont - mindenhonnan kirekesztik (a magyar nép többsége is!), úgyhogy sok jóra ne számíts.

Előzmény: RightRulez (72)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 74
"Én magyar vagyok, a családom is az. Nem minket rekesztenének ki."

GRATULÁLOK!

Hol sikerült ezt a mentalitást elsajátítanod? Amíg nem téged rekesztenek ki, addig mindegy, mi zajlik a környezetedben? Az empátiás készséged igazán fantasztikusan nagy:)))) Beleéreztél már valaha más helyzetébe?

RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 73
A kirekesztés az mindig csak a kirekesztettnek rossz.

Az pedig, hogy éppen ki a kirekesztett és ki a kirekesztő az politikai helyzet függvénye.

Én egyik sem akarok lenni.

RightRulez Creative Commons License 2004.03.26 0 0 72
én arra az esetre mondtam, ha a felelőtlen külpolitika veszélybe sodorja a szeretteimet.

Gondolom te szdszes zászlóval a kirekesztés és antiszemitizmus elleni politikai municióval temetnéd el a családod.

Én nem. Inkább legyen antiszemitizmus és kirekesztés. Én magyar vagyok, a családom is az. Nem minket rekesztenének ki.

Előzmény: acontrecourant (70)
acontrecourant Creative Commons License 2004.03.26 0 0 71
Miért emigráljak?
Nekem ez a hazám.
Nem az USA, nem Izrael, nem az Eu.
Itt szeretnék élni.
Emigráljon az aki kifelé nézeget.

Mindenkinek ez a hazája, - akinek ez a hazája.

Ha nem tudod elviselni a demokráciát, meg hogy a polgárok bárkit - bármelyik pártot és személyt - megválaszthatják, bármilyen külpolitikai preferenciákkal, akkor mégiscsak neked kéne elmenni.

Előzmény: RightRulez (2)
acontrecourant Creative Commons License 2004.03.26 0 0 70
Ha itt Magyarországon aminek semmi köze ezekhez a dolgokhoz, veszélyeztetve érzem magam a Kovács-féle zsidó és amerikabarát politika miatt, aminek ő mint külügyminiszter a felelőse és a családom gyermekeim veszélybe kerülnek veszek egy pisztolyt és lelölvöm Kovácsot.

Nem tudom, mondta-e már valaki, hogy te egyedül nem határozhatod meg a magyar külpolitika irányát. Ebben az országban 10.000.000 ember lakik.

Ja, és ha lelősz valakit, mert nem az ízlésednek megfelelően külpolitizál, azért a családodnak és az országodnak sem használsz. Eltekintve attól, hogy gyilkos terrorista is leszel.

Előzmény: RightRulez (-)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.26 0 0 69
Igen, mi is Istenre hivatkozunk, de ha jól emlékszem nem egy ereklyetartó tartalmát, hanem egy szép hazát nyertünk:)
Előzmény: Derek (67)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 68
"ciganyorszag sincs, megis elnek"

Na igen, de hogyan? Annyi esélyt sem kapnak az életben, mint egy olyan kiskutya, amiket az aluljárókban szoktak árulni, ill. kitenni, hogy jobban menjen a koldulás.

"lenne vegre egy Palesztin allam is, es nem kene tobbe az embereknek reflexbol loniuk"

Az emberek Izrael állam megalakulása előtt is reflexből lőttek. Szerintem ez az alapvető probléma, ezért is kellett létrehozni egy külön államot. Nem lett volna szükség egy ún. zsidó államra, ha nem üldözik el a zsidó vallásúakat az országból, melynek teljes jogú állampolgárai voltak. Vannak tenyérbemászó zsidók, természetesen, de minden vallásban vannak ilyen személyek. Én változatlanul fenntartom, hogy a zsidó az vallás, nem nemzetiség, akkor meg minek külön állam neki? DE Ha egyszer nagyobb erők eldöntötték, hogy ez egy nemzetiség, akkor valahol kell neki egy külön ország. Ez a "meg nem határozás" is problémaforrás. Komolyan mondom, hogy nem lenne szükség Izraelre, ha a zsidókat integrálnák és nem megsemmisíteni akarnák az országban, ahol élnek.

"mint ha mi meg Attilara hivatkoznank"

Ha rá nem is, de Gézára és Istvánra egész sokszor. Ők is nagyon régen éltek, s elég sokakat kellett integrálniuk, hogy létrejöhessen Magyarország.

De ha már a területfelosztásoknál tartunk, mégegyszer szeretném megkérdezni: a horvátokat kérdezte valaki, hogy akarnak-e a Magyar Királyság része lenni?

Nem szeretném, ha azt hinnéd, hogy nem tudok érdemben vitatkozni, és tudom, hogy sok gondolatomat ismétlem, de addig, amíg nem kapok választ a kérdéseimre, ismételni is fogom. Tőled már egész sokmindenre választ kaptam, sokminden került új megvilágításba, de vannak még olyan kérdések, amik tisztázásra szorulnak, s olyan dolgok is, amiket nem fogok tudni máshogy látni.

Előzmény: lolka_bolka (65)
Derek Creative Commons License 2004.03.26 0 0 67
"a masik pedig, hogy pl. ciganyorszag sincs, megis elnek. bibliara hivatkozni, olyan, mint ha mi meg Attilara hivatkoznank"

Miert, talan nem hivatkoztunk ra ezer even keresztul? Nagyon is hivatkoztunk ra.Talan 1000 ev mulva az izraeliek sem fognak.
"Altalad nyert szent hazat Bendeguznak vere"

Előzmény: lolka_bolka (65)
SchA Creative Commons License 2004.03.26 0 0 66
Csak félve merek megszólalni, mert nem szokásom a Poltika fórumba írogatni, pláne nem ilyen témában.
lolka_bolkával szólva én is "elöljaroban szeretnem leszogezni, hogy nem vagyok sem zsidoellenes, vagy arabbart, illetve forditva."

De az általad beidézett Magyar Nemzet cikket olvasva feltűnt valami. Amit ott "terrorcselekménynek" neveznek, azok _fegyeveresek_közötti összecsapások ("rendszeres összecsapásokra került sor izraeli fegyveresek és brit katonák között", "Irgun nevű izraeli szervezet több rajtaütés során kilenc brit katonát ölt meg"). Fegyvert fogó, az állandó veszély miatt vélhetően amúgy is állandó felkészültségben lévő katonákat megtámadni azért nem ugyanaz, mint buszokon civileket robbantani. Tudom, te se mondod ezt, de valamiért úgy érzem, a cikk igyekszik egyenlőségjelet vonni az akkori és a mostani terrorizmus közé. (Egyébként ehhez kapcsolódóan: olvastam valahol -- nem tudom, igaz-e --, hogy Begin már miniszterelnök volt, és éppen Angliába készült látogatni, amikor kiderült, hogy korábbi cselekedetei még mindig rajta van a nem kívánatos személyek listáján.)
És még valami, ami ritkán hangzik el: ha jól tudom, az összes izraeli-arab háborút az arab országok kezdték, és hogy-hogy nem, mindegyik után Izrael gyarapodott területben. Most meg már persze nehezebb visszaállítani az 1948-as határokat, mint akkor lehetett elfogadni őket. És ha sikerül is, akkor is ott tartunk, mint 60 évvel ezelőtt, csak közben feleslegesen halt meg és szenvedett sok ezer ember.

Bocsánat, ha nem válaszolok a reagálásokra, igazából nem vitatkozni akartam, csak ez úgy kikívánkozott belőlem, és amúgy is lassan elkerülök gépközelből.

Előzmény: lolka_bolka (59)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.26 0 0 65
gondoltam, hogy ezt fogod valaszolni.

egyreszt, trianonnal ne hasonlitsuk ossze, mert ott tortent egy alairas, szerzodes, amelyben a felek kiegyeztek. nagyon rosszul jott ki magyarorszag belole, de alairtak.

itt viszont a palesztin fel nem irta ala, nem fogadta el az ENSZ altal kijelolt hatarokat. kvazi, olyan, mint ha a mai napig haboruznank az elvett foldjeinkert, mert nem fogadtuk el a egyezmenyt.

a masik pedig, hogy pl. ciganyorszag sincs, megis elnek. bibliara hivatkozni, olyan, mint ha mi meg Attilara hivatkoznank. en ugy gondolom, hogy a megoldas, az elvett foldteruletek visszaadasa lenne es slusz. maradna igy is Izrael allam, csak lenne vegre egy Palesztin allam is, es nem kene tobbe az embereknek reflexbol loniuk, robbantaniuk, csapast merniuk, stb...

Lolka

Előzmény: picibogar (64)
picibogar Creative Commons License 2004.03.26 0 0 64
A körbefalazással én sem értek egyet, de a bevándorlókkal békésen is együtt lehet élni, ld. pl. Ausztrália. Ott nem lövöldöz senki senkire, senki nem robbantgat senkit, pedig nagyon sok a bevándorló. Hidd el, a zsidók sem szeretnének mást, csak élni (SUPER Z népcsoporttól függetlenül). Élni pedig nehéz, ha mindenhol reflexből lőnek az emberre. A második világháború alatt nagyon sok zsidót öltek meg csak a vallása miatt, cigányt azért, mert cigány, homoszexuálist a szexuális beállítottsága miatt. Menekülnie kellett annak, aki életben akart maradni, ha már a saját országának állampolgárai nem álltak ki melletük. Jogos és helyénvaló volt ez tőlük?Logikus, hogy a zsidók oda mentek, ami a Bibliában az ígéret földjének, szent földnek van nevezve. Persze, hogy háborút szül, de mondj egy megoldást. Abban az országban nem élhetnek zsidók, amelyiknek a polgárai, mert zsidók és nem emiatt a vallás miatt nem tekintik teljes állampolgárnak őket. A szent helyeiken sem tűrik meg őket, mert ezek a helyek más vallásúak szent helyeivel esnek egybe. Szerencsétlen dolog zsidó vallásúnak születni, mert sehol nem tűrik meg az embert. Mondj egy olyan megoldást, ami mindenki számára megfelelő. Megint felteszem a kérdést: hol éljen az, aki zsidó vallásúnak született?

A történelem tele van igazságtalan területfelosztásokkal. Vegyük csak a Trianoni békeszerződést. Mi magyarok mégsem küldünk öngyilkos merénylőket egyik elcsatolt területre sem, vajon miért?

Lengyelországot is arréb tették a II. világháború folytán kb. 200-300 kilométerrel, az sem volt igazságos.

Horvátország egész sokáig volt Magyarország része, anélkül, hogy ők ezt akarták volna. Ezen miért nem háborodott fel soha egyetlen magyar sem? Igaz, mi nem építettünk kőkerítést.

Az érdemi válaszom: nem értek egyet a kőkerítéssel, a terrorizmust elítélem, viszont ha vallási alapon nézem a dolgot, a zsidóknak és az araboknak is ugyanakkora a létjogoultságuk azon a területen.

Előzmény: lolka_bolka (63)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.26 0 0 63
ok, akkor ugy latszik nem ertettel meg, elmondom kicsit sematikusabban.

van egy 1000nm -es terulet.
ott el 700nm -en A nepcsoport, 300nm -en B nepcsoport. Egyszercsak B nepcsoport elvesz A nepcsoporttol meg 150nm -ert, majd korbefalazza.
Ezt A nepcsoport nem fogadja el, es vissza akarja foglalni. Mar mar majdnem meg is egyeznek, B nepcsoport azt mondja, visszaadom a 150nm -nek a 90% -at, de van egy foldterulet amirol nem mondok le. Ezert A azt mondja, menjetek a fenebe, adjatok vissza mind a 300 -at. Es amig nem adjak, addig ongyilkos merenyloket kuldeneke nap mint nap a masik nepcsoporthoz, valaszul erre B nepcsoport megol 10* -er annyit, mint A.

A eszkozei helytelenek, de maskepp nem tudja ervenyre juttatni (jogos) koveteleseit, mert ha diplomaciai uton probalja rendezni, kirohogik.
B nepcsoport viszont eros, es ott all mogotte es tamogatja a SUPER Z csoport.

Comprende ?

Eroszak eroszakot szul, a terrorizmus pedig elitelendo. Mint ahogy a valaszcsapasok is elitelendok, csak azt olyan kontosbe csomagoljak, mintha jogos lenne. Ha B nepcsoport visszaadna a kihasitott foldreszt, nem kene egymast tovabb gyilkolni.

Nagyon leegyszerusitve, ha en elveszek a 100 forintodbol 20 -at, majd azt mondom, na jo jo, ez tenyleg nem az enyem volt, visszaadok 15 -ot, te elegedett lennel vele ?

Lolka

Előzmény: picibogar (62)
picibogar Creative Commons License 2004.03.25 0 0 62
Akkor lesz két miniállam, ill 3, ha a palesztinok is megkapják a maguk részét. Ám azt először tisztázni kellene, hogy neked, mint cigánykirálynak milyen indokaid vannak erre. Szent helyeid vannak ott, vagy csak úgy, területszerzés céljából? Nekem, mint zsidónak, szent helyeim vannak Izraelben, a palesztinoknak szintén, ezért nem lesz soha béke. De te, mint cigány, hogy jössz a képbe?
Előzmény: lolka_bolka (60)
Punknown Terrorist Creative Commons License 2004.03.25 0 0 61
3 részre szakad Magyarország.
Előzmény: lolka_bolka (60)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 60
jatszunk egy jatekot.
en vagyok mondjuk a ciganykiraly.
es egy nap az a viziom, hogy ciganyallam kell!
es fogom magam, es elveszem izrael allam felet.
mi fog tortenni ?

Lolka

Előzmény: picibogar (56)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 59
Eloljaroban szeretnem leszogezni, hogy nem vagyok sem zsidoellenes, vagy arabbart, illetve forditva.

Megprobalok minden egyes emebert a tettei, cselekedetei, mondasai alapjan megitelni, altalaban tobb sikerrel, mint kudarccal.

A Magyar Nemzet ujsagot nem szoktam olvasni, ellenben a Magyar Hirlap es Nepszabadsag vezercikkeit igen. A tegnapi Magyar Hirlap 2. vezercikke teljesen elitelte a hamaszt, de a zsidok buneirol egy szot sem szolt. Ezert irtam a cikk szerzojenek, hogy minden eremnek ket oldala van. az egyik munkatarsam, mikor elmeseltem neki miert lettem ideges, a kezembe nyomott egy MN cikket, elolvastam, es ha a koritest kihagyod, es csak a tobbit olvasod, eleg erdekes a kep, szamomra legalabbis:

Terroristák voltak Izrael vezetői is?
2004. március 24. 8:06

Udvardy Zoltán
Izarel kész arra, hogy likvidálja akár Jasszer Arafat palesztin elnököt, vagy bárki mást, aki az állam területén kapcsolatba hozható terrorakciók elkövetésével - derül ki izraeli vezetők nyilatkozataiból. Rövid történeti áttekintésünk rávilágít: a terrorista módszerektől Izrael állam alapítói sem riadtak vissza.

A Jaszin sejk elleni izraeli rakétamerénylet, amelyet élesen elítélt a nemzetközi közvélemény szinte valamennyi szereplője, közük az Európai Unió, Japán, s ami még az Izraelt tevőlegesen támogató Egyesült Államokban is megütközést váltott ki, csak a kezdete a megsemmisítő akcióknak – tette egyértelművé több izraeli politikus és Mosé Jaalon vezérkari főnök. Izrael arra készül, hogy leszámoljon az újabb „célpontokkal”, így akár Jasszer Arafattal is. A terroristák elleni küzdelem Izraelben összefonódik a megszállt területek és a palesztin államiság megoldatlan kérdésével. Izrael második világháború utáni államalapítása folyamán több olyan, később vezető izraeli politikus is felbukkan, aki maga is hajtott végre terrorcselekményeket az önálló állam megteremtése érdekében. Az arab lakosság elüldözése, a kitelepítések akkor, és azóta sem oldották meg a palesztin kérdést.

A második világháborút követően egy ENSZ-határozat tette lehetővé, hogy Tel-Avivban 1948. május 14-én kikiáltsák az önálló zsidó államot. A határozat kimondta a palesztin állam megteremtését is, azonban az arab országok, amelyek tiltakoztak a zsidó állam megteremtése ellen, nem fogadták el a világszervezet által megszabott területi feltételeket.

A zsidó állam megalapítása az arab lakosság tömeges menekülésével, gyakran elüldözésével járt. 1947 és 1949 között legalább félmillió arab kényszerült otthona elhagyására az egykori brit domíniumon. Palesztinában 1914-ben 90 ezer zsidó élt, a betelepülések során számuk 1939-re elérte a 450 ezret. A palesztin őslakosság lélekszáma ekkor még mindig a duplája volt a zsidó lakosokénak.

Ma a palesztin lakosság menekülttáborokban él Izrael állam területén, ám ez nem is olyan régen fordítva volt: a második világháborút követően százezerszámra érkező zsidóság élt Izraelben az ENSZ által létrehozott menekülttáborokban. A zsidó népet képviselő egyik szervezet, a Jewish Agency azt követelte a Churchill brit miniszterelnöktől, hogy Palesztinát nyilvánítsa zsidó állammá, és járuljon hozzá újabb 100 ezer menekült beengedéséhez.

Az ENSZ többéves nyomásgyakorlás után, közgyűlésének 1948. november 20-i, 181-es határozatában döntött Palesztina felosztása mellett. (Ekkor 980 ezer arab és 650 ezer zsidó lakosról beszélhetünk.)

Az államalapításig eltelt időszakot igen kemény izraeli nyomásgyakorás előzte meg, melynek során az izraeliek az erőszak alkalmazásától sem riadtak vissza. 1945-ben, amikor Nagy-Britannia még igencsak húzódozott, hogy áldását adja az önálló izraeli állam megalakítására, rendszeres összecsapásokra került sor izraeli fegyveresek és brit katonák között. (Jancsó Miklós francia koprodukcióban forgatott, Magyarországon bemutatásra nem került filmje, A hajnal arról szól, miként végeznek ki egy túszul ejtett brit katonát izraeli fegyveresek – (a szerk.)

Egy ilyen terrorakció volt például az a támadás, melynek során 1945 december 27.-én az Irgun nevű izraeli szervezet több rajtaütés során kilenc brit katonát ölt meg. A brit csapatok ellen végrehajtott terrorakciókban több, később vezető posztra jutott izraeli politikus is részt vett. Menachem Begin például 1944 elejétõl szervezete a brit uralom elleni katonai akciókat és olyan terrorcselekményeket hajtott végre, melyeket a Jewish Agency palesztinai vezetése is elítélt. A brit hatóságok Begin fejére tízezer fontos vérdíjat tûztek ki. Begin 1977-ben a Likud párt vezéreként miniszterelnök lett, ő írta alá Szadat egyiptomi elnökkel a Sinai-félszigetről szóló békeszerződést, amiért mindkét politikus Nobel-békedíjat kapott.

Az arab-izraeli konfliktus gyökerei azokra a tömeges elüldözésekre, kitelepítésekre vezethetők vissza, melyet ebben az időszakban hajtottak végre: míg arab részről már ekkor is rendszeres támadások irányultak a zsidó lakosság ellen, a formálódó izraeli állam válasza már ebben az időszakban is a civil arab lakosság ellen elkövetett, tömeges mészárlás vagy elüldözés volt.

1947. december 1-jén például az arab Legfelsőbb Bizottság háromnapos sztrájkra szólított. Arab fiatalok ekkor felgyújtották a jeruzsálemi városközpont zsidó üzleteit, Tel-Avivban jaffói arabok támadtak rá az egyik lakónegyedre. Ben Gurion, aki később Izrael első miniszterelnöke lett, ekkor kifejtette: „Minden egyes támadásra döntő csapással kell tudnunk válaszolni, le kell rombolnunk a falut vagy ki kell űznünk a lakosságot, és el kell foglalni a helyét.” A Szochnut földterületi osztályának igazgatója, Joszef Weitz ekkoriban egyenesen azt kérte Ben Guriontól, hogy űzzenek ki minden arabot a zsidó állam területérõl. Ben Gurion ezt elutasította. Weitz ekkor a helyi Hagana-szervezeteket kezdte arra bátorítani, hogy a zsidó földeket bérlõ arab gazdákat lakoltassák ki, s házaikat rombolják le.

1948. február 5-én Ben Gurion engedélyezte zsidó lakosok beköltözését Nyugat-Jeruzsálembe, melyet elhagytak az arab lakosok. Február 15-én a zsidók elfoglalták Caesareát. Mivel az arabok házai a zsidóktól bérelt földeken épültek, távozásra szólították fel az arabokat. Akik nem akartak menni, azokat kiűzték, és házaikat felrobbantották.

Az 1948. június 11-én kötött elsõ tűzszünet után Izrael ellenõrizte Kelet-és Nyugat-Galileát, valamint – nagy nehézségek árán – a Tel-Aviv és Jeruzsálem közötti korridort. Az észak-déli vasútvonal mentén fekvõ Lidda lakosait kiűzték: ötvenezer ember menekült Transzjordánia irányába..

1948 október 21-én Izrael katonai közigazgatást vezetett be az izraeli arabok számára: biztonsági zónákat jelöltek ki, és megtiltották az állandó lakosoknak, hogy engedély nélkül távozzanak. A nem ott lakók csak engedéllyel léphettek be. A szabályok alapján a katonai kormányzat a biztonsági zónákból kitelepíthette a lakosságot: ezt történt 1949 nyarán három arab faluban.

Az elmúlt évtizedekben a palesztin állam nem alakult meg, viszont állandósultak az arabok és az izraeliek közötti összecsapások. Az, hogy Izrael pusztán a terrorizmus problémakörében kezeli a palesztinok lakta területek kérdését, valószínűleg továbbra sem segít hozzá a kérdés végleges, békés rendezéséhez.

Forrás: cionista.hu, Szombat

Tehat azert ez nem ugy van, ahogy sokan kepzelik.
Az en hazam az en varam, a tied meg a tied. En nem fogok ket szobadat elvenni, korbeszogesdrotozni, es ha kedvem van atengedlek, ha kedvem nem. Es nekem van atombombam, neked nincs. Es engem tamogat Amerika, teged nem.

Ettol fuggetlenul, amit a topicinditorol irtal, abban teljesen egyetertek veled, csak mondja a magaet, es ra akarja eroszakolni mindenkire, erdemi vitara alkalmatlan.

Lolka

Előzmény: picibogar (56)
lolka_bolka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 58
http://www.solidrocketboosters.com/timetobone/

belepes utan ajanlom a 4, (kozepso sorban bal szelso) video megtekinteset.

Lolka

olajbaro Creative Commons License 2004.03.25 0 0 57
28-cal én nyertem.
Előzmény: olajbaro (51)
picibogar Creative Commons License 2004.03.23 0 0 56
Tulajdonképpen, ha jól végignézek a történelmen, a zsidók mindig valakinek a "nyakán voltak". Irtják az arabokat? Ha felrobbantják buszaikat, épületeiket, akkor igen. Izrael egy ici-pici zsidó állam egy hatalmas arab tömb kellős közepén. Csakhogy a zsidóknak ugyanolyan szent helyeik vannak azon a területen, mint az araboknak. Népirtás? Folyik, ezzel senki nem vitatkozik. Arabok éppúgy irtanak zsidókat, mint zsidók arabokat. Hogy miért? Mert az a nép, akit a történelem folyamán mindig is ki akartak irtani, most sem teszi meg azt a szívességet, hogy eltűnik a föld színéről. Pedig milyen egyszerű lenne az élet zsidók nélkül. S azt hiszed, ha nem lennének zsidók, akkor lenne világbéke? S melyik vallás volt előbb? A zsidó vagy az iszlám? Az iszlám még a kereszténységnél is fiatalabb vallás, a kereszténység pedig a zsidóságnál. Most akkor hogyan is lehettek ott előbb azok, akik később "jöttek létre"? Mindegy, ez sem fontos. Engem most arról érdekelne a véleményed, hogy meggyőződésed szerint ki kellene-e irtani az összes zsidót a világbéke érdekében? S megteremtődne-e ez a békés állapot, ha nem lennének zsidók a világon? Mit kellene csinálni a zsidó vallásúakkal? A Déli-sarkra deportálni, mert ott nem zavarnának senkit?
Előzmény: RightRulez (54)
esdf Creative Commons License 2004.03.23 0 0 55
"És a zsidók nem irtják az Arabokat?
de irtják."

Azért csinálják, mert nem tehetnek mást. Az arabok is azért robbantgatnak, mert nem tehetnek mást. Mert gondolj bele: ha a zsidók kivonulnának a megszállt területekről, az arabok vérszemet kapnának és még többet akarnának. Ennek soha nem lesz vége, legfeljebb akkor, ha végül kiirtják egymást.

Előzmény: RightRulez (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!