Egyszerűen arról van szó, hogy a jobbik azt hazudta, hogy a Hiller saját magának osztott ki több, mint százezres napidíjat.
Ez ilyen egyszerű.
Azon lehet vitatkozni, hogy az ötezres napidíj (ami ugye nem a mostani kormány találmánya, akárhogy is nézzük) sok-e vagy nem, de ez itt most nem arról szól.
"Tévedett a Jobbik a miniszteri napidíjjal kapcsolatban
Tévesen állítja a Jobbik mozgalom hétvégi közleményében, hogy Hiller István miniszter 118 ezer forintot számolt volna el napidíjként Szlovéniai útjára.
Ez az összeg ugyanis a 10 fős delegáció összesített napidíja, amint az a tárca honlapján közzétett táblázatból is világosan kiderül. A miniszter természetesen a jogszabály szerint neki járó napi bruttó 18.908 forintot kapta az útra.
A tárca delegációja a miniszter vezetésével idén januárban utazott Szlovéniába, ahol tárgyalásokat folytatott a szlovéniai magyarság képviselőivel, majd találkozott Andreja Richter szlovén kulturális miniszterrel. Az utazás eredményeként fontos megállapodások születtek kulturális és műemléki együttműködésekről valamint egy szlovéniai magyar hét megrendezéséről is."
Azért azt elkell ismerned hogy a nincsből elég nehéz költekezni . Szerintem nem e mi futotunk "lyukra" hanem a bal . Ugyanis elfelejtették közölni az országgal hogy megtalálták salamon kincsét és itt a böség ideje.
Mit nem értesz?
Háromszor feltettem.
Az elvtársak el akarták tüntetni, mindenhova viszem magammal!
„Ahogy elnézem, pénz van bőven.
Nem érdekes, az elvtársak úgyis az EU.-ba költöznek.
Semmit nem veszíthetnek.
Szegény goncogi -kicsi pénzért- itt marad.
Azért dobjuk fel!”
Jó helyen kapisgálsz, a Jobbik nagyon tanulékony és van gyomruk szemrebbenés nélkül a szoci szarkenést alkalmazni.
Ez még a finomabb változata a dolognak, mert nem tudatos és minden alapot nélkülözö hazugságot terjesztettek, hanem egy valós tényt valótlan szinben tüntettek fel.
Pontosan hasonlít ahhoz, amikor Orbán Viktor elhagyta a gyerekét!
A durva formája ennek a szarkenésnek az, amikor valakiröl teljesen alaptalan és még súlyosabb dolgokat híresztelnek el, és sokkal szélesebb nyilvánosság elött.
Például 11 kamion röplap, Kósa kurvázása a debreceni nagyállomáson, vagy, hogy Orbán Viktor úgy megverte a feleségét, hogy az arccsontmütétre szorult.
A topik nem erröl szól, nem is akarom félrevinni, csak a nyilvánvaló párhuzamok idekívánkoznak.
Szal, a Jobbik nem szívbajos, enyhébb változatban megmutatja, hogy a szocik sem védtelenek a saját módszerük hatása ellen.
Egyébként én magam gyomorforgatónak tartom a módszert, ezért egyszerüen -a fenntebb említett példák miatt- undorodom a szociktól.
szerintem max egy korrekcio es/vagy korrekcio keerees lenne indokolt. vagy egy bocsanatkeres. szerintem ezeket a dolgokat nem kell tulspilazni.
inkabb medgyessyne dohanyzasi ugyet fujta volna fel a baloldal. mert ha ragalom volt akkor az eleg meeretes es undorito dolog volt. ha elmaszatoltak volna az is.
a kretent talan arra gondoltam hogy a linket is ideadjak...
kretenek? szerintem sem.
hanem rosszindulatuak. es ehhez leginkabb normalisan es ertelmesen elemezni kellene kiserletuket a szemelyenkent 228,803 forintos allamadossag novekedest illetoen. es ennek csekkesitett valtozatan. es a gondterhelt asszony, anya keepeenek bemutasan.
tehat nalam is a rosszindulat rulez a kretenseggel szemben.
a szamokkal AMUGY is hadilabon allnak. 7%, 2,000,000.00 ember meg ilyenek.
A MaNem az igazán sunyi. Ti. úgy tálalja a dolgot, hogy "A Jobbik sokkalja Hiller napidíját" és leadja a Jobbik honlapján lévő nyilatkozatot. Így lényegében ugyebár nem hazudik, hiszen a Jobbik tényleg sokallja Hiller napidíját, itt is benne van a 118.700 Ft (mi kell még egy mélymagyarnak). Az természetesen nincs mellette, hogy a Jobbik ordasan félrevezeti a közvéleménynek erre kapható részét. Summa summárum: ügyes!
Nem, nem tévedés, nem kretének, legalábbis nem gyengeelméjűek - sőt túl sokra tartják magukat. Ami egy kicsit kisebbrendűségi érzéseik kompenzálása is. Előítéletük (és ebből következő felületességük) viszi félre őket. Megláttak a napidíj rovatban egy jó nagy számot, meglátták mellette Hiller nevét és rögtön ugrottak. Csak azt nem értem, ha a józan ésszel, és a jogszabályokkal ennyire ellentétes "adatra bukkannak", először miért nem működik bennük az óvatos önkontroll? Persze már válaszoltam is az elején: az előítélet miatt. A másik oldal csak sunyi gazember lehet. Minden kitelik tőle. Azon azért csodálkozom, hogy egy ilyen szervezetnél nincsen senki, akinek egy ilyen közleményt ellenőriznie kellene. (a MaNem esetére ugyanez érvényes). Én ezt nagyon nagy bajnak tartom, egy hisztériára hajlamos társadalmi csoport így terjeszti tovább a hisztériát.
Van egy másik - részükről még sunyibb - lehetőség: tudatosan vezetik félre a közvéleményt. Hiszen lehet, hogy sokakban csak az marad meg: ez a szemét Hiller 118.700 Ft napidíjat vett fel.
Ezek után már csak egy (két) kérdésem van:
1. A Jobbik mikor fog bocsánatot kérni Hillertől az alaptalan rágalmazásért?
2. A MaNem ismét felkészült-e egy sajtóper elvesztésére?
És egy pótkérdés. A topiknyitó mikor megy a meakulpába?
Kedves Alex!
Tényleg kezdek kétségbeesni. Már te is kezded.
Nézd meg légy szíves a végösszeget. 363.200 Ft. Ez úgy jön ki (legalábbis nekem), hogy 2×118.700+86.400+39.400. Vagyis ebből az következik, hogy a 118.700 az tíz ember EGY NAPI napidíja. De nyitott vagyok a további értelmezésre.