From: ezredev@yahoogroups.com
Date: 03/14/04 04:06:17
To: ezredev@yahoogroups.com
Subject: [ezredev]
Kedves .......!
Tudom én, hogy Döbrentei azon az oldalon eszköz, közöttünk meg szimbólummá növi magát.
Mindössze katasztrofális honi állapotainkat kivántam összesüriteni mondandómban, hiszen az ő története hozzánk küldött üzenet.
Abban is biztos vagyok, hogy ha akarja, megtalálja a módját az utazásnak.
Az azonban rendkivüli mértékben aggaszt - talán azért is, mert személyesen érintett vagyok -, ahogyan szakitanak bennünket el egymástól. Fajtát a fajtájától. Olyan ez, ami a mi kis népünkkel történik, mint mikor a fiú eltaszitja magától az anyát, a lány pedig az apát. Egy a vérünk, egyek a gyökereink, azonos a múltunk, közösen szenvedjük el a jelent, a jövőt és
apátlan-anyátlan bitangok rombolják szét a lelkeinket, forditanak bennünket egymással szembe.
Engem a 2002-es választások valóban elválasztottak a keresztmamámtól és unokatestvéreimtől. Megdöbbentem, amikor keresztmamám, aki a kommunizmus idejében végig vasmunkás volt, 3 műszakban dolgozott és úgy utálta a rendszert, mint a bűnt, a szavazatát ezekre a mocskokra adta a családjával együtt. Az ok egyértelmű volt, 75 éves egész nap a TV-t nézte, szétmosták az agyát.
Viszont azóta szájzárat kaptam és nem vagyok képes még a telefonszámát sem feltárcsázni, nemhogy beszélni vele. Józan ésszel felfogom a
történteket, de itt belül - nem tehetek róla - megvetem. Azt a keresztmamámat, aki 1955-ben teljes titokban csempészett el csecsemőként a
Terézvárosi Nagytemplomba megkereszteltetni, nehogy pogány maradjon az istenadta. Mert a mi nagyon egyszerű családunkban a jó Isten még rákosiék alatt is szent volt.
Nekem kellene kinyújtani felé a kezemet, hiszen öreg, magányos, a tudata teljesen beszükült, beteg is, de nem tudok neki mit mondani, nem tudok a szemébe nézni. Elárult valamit, hátba döfött, mit tudom én, de szörnyű érzés.
Megtanitanak gyülölni, odáig alacsonyitanak, hogy képes vagyok gyülölni.
Ezért fakadt ki belőlem Döbrentei kapcsán, hogy milyen nagyon nagy gond, ha egy magyar állampolgárt 2004-ben ....
|