Az egyetlen dolog amire úgy gondolom, hogy érdemes figyelni, az az, hogy a zöldért érdemes kiadni a felárat. Sokkal jobban látható mint a piros. Amit írtál azok a feladatok nem igénylik, hogy messzire világítson vékony lézervonallal meg, hogy 6-10 méteren is csak pár milliméter esése kellene hogy legyen.
Régebben én is kerestem rövid élhosszú, kis átmérőjű felsőcsapágyas marókést és itthon csak a CMT 811.081.11B-t (D=8x25,4 S=6,35) találtam, aminek viszont 1/4" szára van és 25mm-es élhossza.
Meglepően jól működik és pontos. Van Bosch keresztvonalas lézerem is ami négyszer ennyibe kerül. Összehasonlítottam őket, nem látok különbséget a pontosságban és a láthatóságban. A 4 db 360 fokos vonal nagyon hasznos tud lenni.
A szintezésre jó megoldás, ha a sarkok közelében, függőleges furatokba lapos fejű csavarokat helyezel el. A fal anyagának megfelelő tiplivel van anélkül. A csavarok segítségével nagyon finoman be tudod állítani a szintet, amire a munkalap felfekszik. Ha van vonallézer, akkor azzal gyorsan és pontosan beállítható.
"..szerintem is az lehet amit Slam Jr. vetett fel, hogy nagyon vékony maradna a csapágy belsejében lévú "tengelyhús", biztonságosan nemigen lehetne ilyen maróval marni."
Ittál Te reggel KV-t???? :))
Slam is rájött már, hogy igencsak nehéz lenne oda csapágyat tenni úgy, hogy az 8mm legyen kívül és a befogószár is 8mm legyen. :)
Bonyolultabb, mint egy sablont csinálni másológyűrűhöz? Merthát valljuk be, amit meg lehet csinálni felsőcsapágyas másolómaróval, azt (majdnem) biztos hogy meg lehet másológyűrű + sablonnal is :) Fiad szerintem seperc alatt kiCNCzné neked a megfelelő sablont rétegeltből.
Amúgy én sem találtam ilyíen méretben, szerintem is az lehet amit Slam Jr. vetett fel, hogy nagyon vékony maradna a csapágy belsejében lévú "tengelyhús", biztonságosan nemigen lehetne ilyen maróval marni.
Pedig egyszerű. Felsőmaró-bit tehát a szára felfelé áll normál használat közben mert be van fogva a marógépbe. Innentől meg az alsó csapágy a vágóél túlsó végén van (helyileg alul) a felső meg a szár felőli végén (helyileg felül).
Egyik megoldás, hogy készítesz két lécet ami a párkány hosszában fut, és megfelelő méretűre faragod, hogy a felső lapjaik a leendő munkalap alsó síkját adják. Utána egyszerűen ragasztó PUR habbal odarögzíted a párkányhoz ezekhez meg a munkalapot. Ne felejtsd el végül kiszilózni színazonos anyaggal a két munkalap közötti rést, vagy tegyél oda munkalap elválasztó elemet.
Tudtok abban segiteni, hogy egy munkalap darabot hogyan, mivel rogzitsek egy ablakparkanyra?
Adott egy meglevo konyhai szekreny, munkalappal, ami mogott van egy ablak, es a parkany alacsonyabban van, mint a munkalap. A parkany nem muanyag, egyszeru regi hazrol van szo, tehat a parkany a fal resze, glettelt, festett. Ehhez vagattam meretre egy munkalap darabot es szeretnem szintbe hozni. A parkany kb 29 cm mely es 82 cm hosszu, raadasul nincs vizszintbe sem, ezert valami eldolgozhato megoldas kellene. Kb 5-6 cm-t kell szintbe hozni, hogy szep vizszintes legyen az elotte levo butorral.
Sikerült megoldanom a fészekmarást, sablonnal és másológyűrűs marószárral. Most mást keresek, de ezzel is problémába ütköztem. Ugyancsak felsőcsapágyas kést keresek, de most elég lenne akár csak 10 mm-es munkahossz is, viszont ez maximum 8 mm-es csapágy és marókés átmérővel. A google nem segített.
Ezt nem állítottam. Túl egyszerű lenne. És nem kérdezem meg azt, hogy milyen műszaki megoldással készüljön a fűtés, de ami a házban nagyon is látszó dolog, abban nézetem szerint a feleségnek igenis komoly szava van. Az általad leírt megoldás nem ezt mondja. Mindenki úgy teszi, ahogy akarja, meg tudja.
Mivel ezerféle anyag van, valószínűleg van megfejtése az egyenletnek (legalábbis szín szempontból), de nyilván töredékét ismerem és még kevesebb áll rendelkezésemre.