Keresés

Részletes keresés

trebront Creative Commons License 2022.08.14 0 1 409

alsó: meleg víz nem mehet vissza a hálózat felé (baktérium), ezért ott van egy egyirányúsító (hálózat -> bojler).

de a víz felfűtés közben kitágul. ha ezt nem tudja a bojler és az utána jövő hálózat tágulással kezelni, akkor kinyit a szelep, és kijön egy kis víz, h a túlnyomást levezesse normál víznyomásra. Ezért csöpög néha.

Előzmény: fa1000 (408)
fa1000 Creative Commons License 2022.08.14 0 0 408

Sziasztok. Ariston bojlerem alatt a bemenon van ez a 2 szelep. Mik ezek pontosan, tudnatok segiteni? A fenti csapos lesz gondolom a biztinsagi szelep es a leeresztoje, a masik micsoda? Koszonom! 

rage. Creative Commons License 2022.08.13 0 0 407

Bonyolultabb a válasz mint gondolnám. Igen a terv az,hogy vezérelt lesz. Mert van külön órám. De ahhoz,hogy működjön is ahhoz már lehet légkábelt is cserélnem kell mert valami kábel nem jó a doboz mögött. Így egyelőre rendes óráról megy majd.

És azóta vettem egy stebel eltron 120literest. Pont azért mert semmi komolyabb elektronika nincs benne elvileg.

Előzmény: Zöldár (406)
Zöldár Creative Commons License 2022.08.12 0 0 406

Milyen áram táplálja ? 

24 órás vagy  vezérelt ?

Előzmény: rage. (404)
kerti sáfrány Creative Commons License 2022.08.12 0 0 405

Sziasztok!

Fűtési rendszerbe bekerült egy HMV (Hajdú), ami a kazán pufferről is tud melegedni, de van elektromos rendszerről való fűtési lehetőség is. Kazános ezt nem kötötte be elektoromosan, mert nem kazán, villanyszerelő szerint ez nem villanyszerelés,  vizes szerint ez nem vízbekötés. Bojler szerelő felhajthatósága jelenleg kérdéses.

A hálkózati kötésre elvárásként jelöli meg a leírás a kétsarkú kapcsoló III. túlfeszültség kategóriát. 

Viszont a készüléken való bekötéshez van ez az ábra. Az világos L fázis, N null, S föld. De mi ez a Ch?? (10.2.)

Továbbá vajon hol keresendő ez a 2. pont? Sehol se vettem még észre, s belül sincs összekötve a Ch és a 2. 

rage. Creative Commons License 2022.08.02 0 0 404

Udv. Bojlert vennék. 120literes és jó hőszigetelő típust. Néztem egy ilyet Atlantic Opro+ ERP 120 literes

Zöldár Creative Commons License 2022.04.18 0 0 403

A magyar ipar termékei  nagyon jók !

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.18 0 0 402

sziasztok. Hajdú 80L szögletes bojlert ismeri valaki ? Mi a vélemény ? Van annyira megbízható mint a hagyományos vagy előjönnek ua. hibák mint az Aristonnál. ? 

Köszi.Kellemes ünnepeket mindenkinek. ! 

Mariusi Creative Commons License 2021.09.05 0 0 401

Az olaszba is jó  a magyar anód, legfeljebb lefűrészelünk belőle, ha hosszú.

Előzmény: rezso54 (399)
Mariusi Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 400

Ami nem igaz.

A sok vízkő csak a térfogatot csökkenti.

Némileg rövidítheti a fűtőszál élettartalmát / ha olyan sok, hogy ellepi /. Ettől függetlenül ajánlatos tisztítani, de a  1  vagy  2 év hülyeség. Úgy általában 5 év.

Ekkora fogy el  az aktív anód. Azt kell pótolni  és akkor már azt a  2 veder vízkövet is kidobjuk. Ami azért nem kettő veder mert a vízkő egy laza anyag.

Egy modern  tárolós bojler  - elektromos forró víztároló a neve - tart úgy  15 évig tehát kettő tisztítás  nagyjából.

Előzmény: rezso54 (398)
rezso54 Creative Commons License 2021.09.05 0 0 399

Olyan 2-3 év működés után szeretném kipucolni a bojleromat..új anód stb

Probléma: ritka olasz típus:

https://www.ferroli.com/int/products/water-heaters/calipso

https://www.ferroli.com/media/1590414906.pdf

Ebből is a ritka 150 literes legnagyobb 1,5kW-os (annó úgy kellett külön rendeltetni is Olaszból is)

Ferroli Calypso 150 VE

Hol tudok venni hozzá anódot?

ÉS milyen típus kell bele?

Az egyik oldalon láttam némi adatot:
1104906M Anódrúd (magnézium) L=230 d22 M6 Ferroli Calypso

Betáraznék fűtőszálból is 1-et ha "olcsó"

rezso54 Creative Commons License 2021.09.05 0 0 398

Sokat segít ha kipucoljátok

A sok vízkő vissza fogja a víz melegítést és sokat romlik a hatásfok

Előzmény: Pepe262 (395)
turulka1920 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 397

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Stibel Eltron SHW400 S két körös álló villany bojler. A bekötése alul hideg a tetején meleg víz vételi csonk . A leírás szerint 4.8 bár nyomás alatt nem kell biztonsági szelep. A kérdésem az lenne hova tágul a benne levő víz mármint hova csepeg, Ha beteszem Az alsó hideg vizes ágba A biztonsági szelepet hogyan vezessem be a fali bojler szifonba ? köszönöm Zsolt

a tömeg az tömeg Creative Commons License 2021.03.15 0 0 396

Ha naponta  teli kádban fürödtök akkor se lesz ennyi a számla.

Amúgy az átfolyóssal sem lesz olcsóbb ráadásul a hálózat se bírhatja.

Előzmény: Pepe262 (395)
Pepe262 Creative Commons License 2021.03.14 0 0 395

Hali kérdésem lenne Bojlerem van 25-30 ezer ft avilany havonta 3 tagu csakád ha átfojos vizmekegitöt venék keveseblenne aszámla  Tapasztalatok.... köszi

Gábor Irreiter Creative Commons License 2021.03.03 0 0 394

Sziasztok!

Tudja esetleg valaki Hajdu Z120ErP bojlerbe pontosan milyen méretű  fűtőszál van +milyen méretű anód ,ha valaki linkelné őket azt megköszönném ,mert gugliba hiába írom be nem adja be.Előre is köszönöm a választ.

tanca1 Creative Commons License 2021.02.20 0 0 393

Tudja a fene hogy jòl tettem e vissza a sarukat.  Arra gondoltam, a hőfokszabàlyzò nincsen összhangban a biztonsági korlátozòval.  Most lehettem feles àllàsra, kìvàncsi vagyok ìgy mit csinál.

Előzmény: nixon70 (392)
nixon70 Creative Commons License 2021.02.20 0 0 392

Hőfokszabályzó is rendben?

Előzmény: tanca1 (390)
nixon70 Creative Commons License 2021.02.20 0 1 391

Hali!

Tedd már be a víz-gáz-fűtésszerelés topikba is, pont bojler téma van.

Jól tettél vissza minden sarut?

Előzmény: tanca1 (390)
tanca1 Creative Commons License 2021.02.19 0 0 390

Sziasztok!

Legyen kedves valaki adjon használható ötletet, mi lehet a bojler betegsège! Lassan sokkot kapok...

Szètszedtem, vìzkőtelenìtettem. Vettem bele ùj fűtőszál, anòdot. Összetaktam, a hőkorlàtozò folyamatosan leoldott.  Gondoltam, biztosan elromlott,  ìgy vettem azt is bele. Ezek utàn is leold! Most mi a szösz lehet mèg a baja?

Tojás01 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 389

Tojás01 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 388

Itt egy fotó a bojler visszajelzőjéről. Nekem ez úgy tűnik, hogy kellene legyen benne melegvíz

Tojás01 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 387

Sziasztok.

Az alábbi problémával kapcsolatban kérném ki a véleményetek. Bojlert cseréltünk az elmúlt napon. A korábbi teljesen elromlott, már melegvíz csak ritkán volt benne. Vettünk egy Ariston Lydos 100 literes bojlert helyette és megfelelően fel is szereltük. Minden rendben volt, reggel ketten letusoltunk és a napi takarítás mellett volt 1-2 mosogatás is. Az esti fürdés elött felnéztem a bojler visszajelzőjére és láttam, hogy a vonal középen áll. Gondoltam magamban, végre nem lesz gond az esti fürdéssel, végre van melegvíz. Csalódtam, egy csepp sincs benne... Mielőtt véleményt alkottok tudni kell, hogy nálunk a bojler "éjszakai" áramról megy. Nem értem ezt, nem fűtötte fel megfelelően? Ha nincs melegvíz, miért jelzi? Segítségetek előre is köszönöm. 

RHDCelica03 Creative Commons License 2021.01.12 0 0 386

Ha jol tudom, akkor a nappali amper mennyisegig (ha a doboz/halozat megfelel az eloirasoknak) ingyen cserelik. 

Poc2 Creative Commons License 2021.01.12 0 0 385

Szerintem nem mázli kérdése. 2 ismerősöm is cseréltette nagyobbra. Az egyik most ősszel,és neki is ingyenes volt. 25A-ig még regszerelői megfelelőségi nyilatkozat sem kell.

Előzmény: SolnesN (384)
SolnesN Creative Commons License 2021.01.12 0 0 384

Mázlis  lehetsz !

Előzmény: Poc2 (383)
Poc2 Creative Commons License 2021.01.12 0 0 383

10A volt nálunk is.

Cseréltettem 32A-re.Ingyen cserélték!Nem csak hallottam,nekem csinálták.

Előzmény: Lá Kreacione (380)
Lá Kreacione Creative Commons License 2021.01.12 0 0 382

Hogy mik vannak.  Írja egy topik társ a következőket :

"A vezérelt órára hivatalosan nem köthetsz mást,így jogos volt a felháborodása."

Azt mondom van egy lakásom benne  3 db. hőtárolós elektromos kályha 

és egy  120-a villanybojler. A hálózat kiépítve,     egy db.  3 fázisú mérővel egy csomó biztosítékkal  és az egész távvezérelt.

20 kW  szerződött  vételezésem van, mért ne köthetnék le vagy fel egy másik berendezést.

A szerződében csak annyi van  , hogy fix bekötésűek legyenek a készülékek.

Egy másik lakásban csak egy bojler és egy villamos kályha , vezérelt  áram vételezés, fix bekötés a készülékeknek.

A készülékek fele már nyugállományban... drága üzemelés, de nehány még meneget.

Tehát ha a kerületi kisokosból kinézek egy szerelőt, az olyan fűtőbetétet tesz a bojleromba amilyen éppen akad nála , ha szóváteszem még jogos a felháborodása.

Na így kényeztetik el a szerelőket !

Dunit2 Creative Commons License 2021.01.12 0 0 381

Korábban elemeztem a bojlerjeimet

"hajdú   29 év megúnás miatt csere ( biztossági szelep romlott el  -a miatt a kuka,"

cserélsz biztonsági szelepet is, nem drága dolgok. írta  Ho..."

Valóban nem drága .  Annál a 29 éves bojlernél a bekötő csövek mentek rendre tönkre , Sk. cseréltem  először  egyet.... 3 hét múlva szétment, majd újra egyet,   ez már csak  5 napig, aztán már másnap.

Ráment  kb. össz. 2 eft. Sejtettem ,hogy  a biztonsági szelep a hibás, de azért egy   29 éves bojlernél már csak a kidobás az opció.

Az új bojler féléve fenn van, teszi a dolgát.

Korábban    az ilyen flexi csöveket sk. szereltem. WC tartályok , mosdó, másik bojler. Van ami már 15 éves és még ép.

Lá Kreacione Creative Commons License 2021.01.12 0 0 380

Hol mondtam /írtam ,hogy vezérelt volt ?

Az a 600 W a biztonság miatt kellet.

A biztosítékot pedig nem ingyen  cserélik. Csak a bővítési díjat nem kérik- maga a csere  kb. 15 eft.

Amúgy  un. mellék  mérő volt,  lényegében a szolgáltatónak semmi köze hozzá.

és a szerelő  1800 W-ost rakott bele. szóvá tettem és még neki állt feljebb.

Nagy arccal mondta, hogy így hamarabb felfűt (amit én is tudtam ).

Azt nem vette figyelembe , hogy a plusz  600 Watt nekem másra is kellhet."

elvégre a hálózat az én felelőségem és kockázatom. Tehát egy szerelő csak nem dönt úgy , hogy azt rak oda ami éppen nála van.

Más. Korábban vettünk egy társasházi lakást.

A műleírásban volt hogy az elektromos hálózat  úgy van kialakítva , hogy fűtésre is alkalmas. Ez ok.

Csakhogy a biztosíték nem csak a saját hálózat védelme miatt van, hanem a környezet,     jelen esetben a társasház  rendszerének védelme miatt is.  Azt bizony korlátlanul terhelni nem lehet.

Jogos volt a szerelő felháborodása ?

miért is ??

Előzmény: Poc2 (377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!