Keresés

Részletes keresés

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.23 0 0 195
sokkal jobban csinálod, mint luby aki gábor is.

ő meg is sértődik, de te magadat adod. ő meg bujkál a saját gondolatai elől, nem beszélve azokról amelyeket válaszként kap. nyilván könnyebb elhinni valamit, mint gondolkodni.

Luby

második kommunikációnk volt ez. Vitának nem nevezném, mert ahhoz az kell, hogy te is írj valamit.

második és utolsó. szórakozz azokkal akik a továbbiakban meg akarnak győzni, tőlem maradj aki vagy. csak hagyj fel az álszenteskedéssel. magadon kívül nem csapsz be senkit

Isten áldjon!

Előzmény: molar (194)
molar Creative Commons License 2003.11.23 0 0 194
Nem a kérdésre válaszoltál, elégtelen.

Amit egyébként írsz, az jó lett volna -régen.

Ma a szónak megváltozott a jelentése, mert nem az az antiszemita, aki szeretné, hogy kevesebb zsidó legyen, hanem az, akiről a zsidók vagy nem zsidók azt mondják, hogy szeretné hogy kevesebb zsidó legyen.

Így aztán a embernek jó esélye van arra, hogy hipp-hopp antiszemitává váljon, és még csak nem is kell neki erről előzetesen tudnia.

Ehhez képest például az influenzát megkapni jóval nehezebb.

Előzmény: Geőcze Zoárd (193)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2003.11.23 0 0 193
Te is leülhecc.

Antiszemita az, aki a zsidókat azon az alapon nem szereti, hogy a zsidók tehetnek minden rosszról, ami vele történik. Következésképpen minden általa rossznak megélt dologért a zsidókat okolja, akkor is, ha azoknak semmi közük a dologhoz. Ennél fogva szeretné, ha minél kevesebb zsidó létezne a világon.

Előzmény: molar (192)
molar Creative Commons License 2003.11.23 0 0 192
Az hiszem a jó válasz:
Antiszemita az, akit a zsidók nem szeretnek.
Előzmény: őszidő (188)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2003.11.23 0 0 191
Ülj ke fiam, egyes.

Te sosem fox választ kapni a kérdéseidre, mert te azt szeretnéd hallani, hogy a zsidók tehetnek mindenről.
Igaz, hogy vagy 3-an választoltak már neked, jók is a válaszok, de azok nem azok, amikre te vágysz.

Viszont van jó hírem is. Monománia ellen a Főorvos úrnak remek kenőcsei vannak.

Előzmény: Luby (189)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.23 0 0 190
gabor

1., nem irtam a roganos topikba. hiszen barmit irok be a topik beirasommal is novekszik. talan ertesz. es barki oda beir annak beirasaval a topik novekszik.

2., azt hiszem magyarorszagon ezek a dolgok nincsenek a helyukon. vannak vallasok. gondolom ezeket kulon kezelhetjuk hiszen torvenyileg bejegyzett vallasokrol van szo. es hivokrol.

3., addig amig nincsenek egyes nemzetisegi kozossegekrol listak, addig nem tudom hogyan beszelhetunk alkotmanyban garantalt jogokrol. hiszen BAARKI barmelyik nemzetiseghez tartozonak vallhatja magat. ez a cigany nemzetiseg eseteben meg is tortent es tobb cigany onkormanyzati vezeto a kozvelekedes szerint nem is cigany. ez nekem visszassagnak tunik. nem jutunk elore a zsido fogalmanak definiciojaban! akkor viszont azt sem tudjuk mirol beszelunk! vagy a zsido es a magyar megkulonbozoteto jegyeinek ismertetese. tenyleg teljes fogalmi zavar van azon az egy vallason kivul, ami veegul is KIZAROLAG vallalas kerdese. mint ahogy buddhista is lehetek vallalas alapjan. es senki ketsegbe ezt nem fogja vonni. hihetek a katolikus hitben is es meeg nem is kell hogy a katolikus egyhaz tagja legyek. vagy hogy egyhazi adot fizessek!

tehat ha nem tudjuk mirol beszelunk akkor miert beszelunk?

te valakire azt mondod hogy zsido. o meg azt mondja magarol hogy nem zsido. vagy forditva. akkor kinek van igaza?

Előzmény: Luby (189)
Luby Creative Commons License 2003.11.23 0 0 189
Hayloft Ezekiel(ke)!
Soha sem írtam, hogy a zsidók ilynek-olyanok.Nem elegáns olyan szavakat hozzám kötni, amilyeneket nem szoktam és nem is fogok használni.Soha sem általánosítottam.
Azért nehéz veled kommunikálni, mert van egy módszered, amit tanítani kellene. Ez pedig a következő: partnered beszélhet akármiről, Te azt hallassz ki belőle ,amit éppen aktuálisan akarsz. Ezután tudálékosan felhívod a figyelmét arra, hogy eltért a SZÁNDÉKOD SZERINTI fonaltól.
Mégis azt gondolom, hogy tényleg volt egy-két használható vélemény az alapkérdésre.Ezeket köszönöm. Ott csúszott el a dolog-és ez nem az én hibám, remélem-,hogy abban a pillanatban, amikor a zsidó szó leírásra, kimondásra kerül,aki szóbahozza már kezdhet is védekezni az antiszemitizmus vádja ellen.
Csakhogy az antiszemitizmus csak és kizárólag cselekvésekben nyilvánulhat meg: mondok, írok ,teszek olyat ,ami az Alkotmány által biztoított jogaiban sérti a zsidóságot. Az Alkotmányban rögzített jogaiban, melyek engem is ,meg a cigányokat is megilletnek. Tehát nem attól lesz valaki antiszemita, hogy nem felel meg egyes zsidók, vagy ezt a vélt ,vagy valós problémát politikai fegyverként használók elvárásainak. Hanem akkor válik valaki antiszemitává, ha tudatosan megsérti valakinek, vagy valakiknek az alkotmányos jogait.A gyűlöletkeltéstől (a nagy pártok kampányára kondolj!)a fizikai fenyegetésig, a megkülönböztetéstől a kirekesztésig sok mindenben lehet valaki bűnös. De ehhez tennie kell.Nem kérdezni! És nem a kérdésre vonatkozó elvárásoknak megfelelni.. Üdv.: Luby ,aki Gábor
őszidő Creative Commons License 2003.11.22 0 0 188
Kocsit off, de ezen a héten a Napkeltében -talán Deutsch T.- mondott egy frappáns meghatározást arra, ki az antiszemita.

Tudja valaki?

alfredoo Creative Commons License 2003.11.22 0 0 187
mindenkinek!

irtam valamit es nincs valasz. elhiszem hogy hostelt nem olvasgatja senki.

de szeretnem tudni hogy marx irt e ilyet vagy nem irt ilyet.

valaki nem tudna segiteni?

1928-ban elokerul egy marx level. most akkor mi van? es nagy a neema csond!

Előzmény: alfredoo (180)
geszthi Creative Commons License 2003.11.22 0 0 186
Itt nagyon erdekes dolgok jonnek elo Luby!
Most akkor hogy is vagyunk?!

A TGM es birokrol szolo topikban jossz nagy alszenten(?) eloadva a kerdest (683), hogy "honnan lehet tudni, hogy az a magyar ember, aki ateista, melletted ül a szinházban, a szomszéd lakásban lakik zsidó, vagy nem zsidó?".

Itt a sajat topikdban meg vegig kiabalsz, hogy mar hogy "Már, hogy a fenébe ne tudnék róla?" hogy ki mindenki zsido egeszsegugyi ertelmisegi korokben hisz ok TULreprezentaltak szerinted.

Mi tortent a ket kijelentes kozben eltelt 2 nap alatt??

Sot ami meg "elkepesztobbe"/erthetetlenne teszi a dolgot, hogy itt vegig nagybetuvel kiabaltal a tulreprezentaltsagukon erre ott meg eloadod a "Mert az én zsidó barátaim (sokan vannak),munkatársaim soha sem mondták, hogy ők nem magyarok. Velem szokták énekelni a Szózatot és a Himnuszt ünnepségeinken.És azt sem mondták, hogy őket itt üldözik."

Ha ilyenek az egeszsegugyi ertelmisegi zsido barataid ugyan miert is erdekel a tulreprezentaltsaguk, mi is akkor a baj vele?

Előzmény: Luby (28)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.22 0 0 185
gz

azt hiszem nagyon okosat irtal. a ciganyokkal kapcsolatban ha eloiteleteim vannak, es megmondom oszinten hogy vannak es probalok ellenuk kuzdeni es veluk megbirkozni, AKKOR mivel a nepcsoportban onmagban nem lehet komoly (genetikai) hiba, a problema velem van. es ezt kezseggel elismerem. talan mindenki nezzen magaba!

es itt nem arrol van szo, hogy VAN olyan cigany es el tudok kepzelni olyan ciganyt akivel baratsagban vagyok es/vagy baratsagot tudnek kotni. hanem masrol van szo es ha mindenki magaba nez akkor tudja mirol van szo.

es nagyon nagy igazsagot irtal!

Előzmény: Geőcze Zoárd (184)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2003.11.22 0 0 184
Luby, a mér is van antiszemitizmus kérdésedre mán kaptál itten választ, csk nem érted. de ezért kár másokat okolni, a hiba a te készülékedben van.
Előzmény: Luby (176)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.22 0 0 183
Lubyka!

Nem sikránkozni kell. Olvasd el a 152-t vagy a többi hszemet amelyekbenkomolyan vettelek és válaszolni igyekeztem. Azokban vannak kérdések amelyekre nem válaszoltál egyszer sem.

Én megpróbáltam, te miért nem?

"Úgy döntöttem, hogy ez volt az utolsó mondat, amit szándékom szerint egy jelenség megértése érdekében leírtam"

hogy egy régi vicc szavaival éljek: nagy szevak egy hétéves szájából!

Miért sunnyogod el a válaszokat? Te nem választ keresel egy kérdésre, hanem elméleteket akarsz igazolni. Esetléeg ha válaszoltál volna akkor kommunikálhatnánk. Miért nem veszed a fáradságot?

Olyan szánalmas, ahogy a két féltéglával vered a melled, hoyg itten a becsületedet mocskolják a nagy oknyomozásod közben. Hol vannak a saját gondolataid, a válaszok az általam neked feltett kérdésekre?

leírom sematikusan eddig hogy csináltad:
luby- hogylehet, hogy a zsidók ilyenek meg olyanok?
válasz- így lehet, úgy lehet, válasz válasz válasz
luby - ej-ej, a zsidók ilyenek olyanok és még a becsületembe is gazolnak
válasz - luby válaszoljk a kérdéseimre
luby- ej-ej, a zsidók ilyenek, moindtam, hogy tabu, lássátok nem lehet velük beszélni

szerinted ez nem átlátszó?

Luby Creative Commons License 2003.11.22 0 0 182
alfredoo !
Most mennem kell, mert valamiből fenn kéne tartani ezt a középosztálybeli létet.
Este visszajövök és NEKED válaszolok. Üdv.: Luby ,aki Gábor
alfredoo Creative Commons License 2003.11.21 0 0 181
hostel

bocs megtalaltam. az kevert meg hogy nem baruch levynek irta hanem joszif viszarionovics sztalinnak. es meg is kerte a program vegrehajtasara!

Előzmény: Hostel (178)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.21 0 0 180
hostel

mivel karl marx nem elt 1928-ban adnal valami elfogadhatobb linket is?

vagy talan hazugsag? hostel fele hazugsag?

rajta!

mit irt karl marx? hol irta? hol lehet utana nezni?

Előzmény: Hostel (178)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.21 0 0 179
gabor

esetleg NEKEM valaszolhatnal. mert kulonben en is megsertodok. es hostelt fogok olvasni ejjel nappal. tok jo!

biztos nem vetted eszre de peldaul vannak akik valamilyen okbol nem szolnak hozzam. oldalsemlegesen! csatlakozol?

Hostel Creative Commons License 2003.11.21 0 0 178
KARL MARX egy Baruch Levyhez írott levelében, idézve a Review de Paris-ból, 1928. június 1.:

"A zsidó nép egészében lesz a saját megváltója. A világuralmat más fajok megsemmisítésével fogja elérni, és egy világköztársaság alapításával, amelyben mindenütt csak a zsidóknak lesznek állampolgári jogaik. Ebben az Új Világban Izrael gyermekei lesznek a vezetők, és ellenzék nem lesz."

Luby, szépen alakulnak ennek a világköztársaságnak, Új Világnak a körvonalai. Amint látjuk, nemcsak ellenzék nem lesz benne, de kérdező se lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.21 0 0 177
ccccc, csak nem megsertodtel?
nahat... :))))
Luby Creative Commons License 2003.11.21 0 0 176
Ez , ma már tudom , egy olyan kérdés ,amiről nem lehet beszélgetni.-Ha őszintén megírom, hogy elítélek mindenféle antiszemitizmust, akkor "széplélek" vagyok, meg álságos.
Ha felteszek egy kérdést, hogy MI AZ OKA A VILÁG NAGYOBB RÉSZÉN A LEGALÁBB IS HALLGATÓLAGOS ANTISZEMITIZMUSNAK, AKKOR MÁR ÉN IS ANTISZEMITA VAGYOK.
Szavaim és gondolataim kiforgatása, becsületem megkérdőjelezése, macskoszok rámnyávogása igazán jellemző arra a módszerre, amire többször rákérdeztem.
Úgy döntöttem, hogy ez volt az utolsó mondat, amit szándékom szerint egy jelenség megértése érdekében leírtam. Luby, aki Gábor
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.21 0 0 175
Nehéz többetekkel úgy beszélgetni egy tagadhatatlanul létező kérdésről, hogy gondolatpanelekkel bástyáztátok körül magatokat.

nem tudom feltunt-e, hogy a magadfajta "szeplelkek" akarnak allandoan "beszelgetni"

hat beszelgessetek szepen egymas kozt, de mi a f*sznak varod el, hogy ehhez az un. zsidok is asszisztaljanak, akiket egyebkent nem gyozol sinfelni

beszelgess szepen a tobbi a szeplelekkel, kozben lehet azon is alsagosan sirankozni, hogy a nyuves zsidok igy meg ugy bastyazzak magukat korbe-korbe

ram amugy ne szamiccs, nekem fontosabb a nyujorktelaviv tengely forgatasa meg a nem zsidok eleteselyeinek rontasa - remelem jol ideztem szavaid! - mint a szeplelkekkel valo tarsalgas

Előzmény: Luby (170)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.20 0 0 174
gabor

ne haragudj de ez nem helytallo hogy en barminek is igyekezlek tegedet beallitani. felhaborito. milyen alapon altalanositasz. a tobbiekrol en nem tudom illetve irtam is macskosz szosszenetere hogy nem tetszik. es KOZOLTEM he-val, ha neki rosszul esik az eredeti cimzettnek is rosszul eshet.

ezenkivul azt mondd meg meeg nekem hogy hitler ur es goebbels ur melyik kategoriaba tartozik. vagy a mai jobboldal melyik kategoriaja tartozik a reg elmult hitler ur es goebbels ur kategoriajaba.

ha 80 eve eltel volna akkor szepen aranyosan megirtad volna mindenkinek hogy hitler ur es goebbels ur a zsidok talalmanya es nem kell oket komolyan venni. hiszen AMUGY szep aranyos emberek. de biztosan zsidok es/vagy baloldaliak.

mit gondolsz akkor nem volt olyan ember aki hozzad hasonlokeppen gondolkodott? mit gondolsz mindenki ki akarta belezni a zsidokat? a fenet. csak nem tetszett nekik hogy vannak. szebb es elvezhetobb lett volna a vilag zsidok nelkul. es mindez azert mert hitler edesanyjat felcsinalta egy zsido. es ezt hitler lelkileg is magara vette. es elkezdte utalni a zsidokat. meeg jo hogy nem az osztrakokat vagy a franciakat kezdte el gyulolni. mehettek volna a franciak a fustbe es az eegbe.

hany embert gyilkoltak le a szomszedsagunkban. 10 eeven belul? es ott is pont olyan emberek voltak mint en vagy te! aztan lottek egymast mint az aallat!

Hostel Creative Commons License 2003.11.20 0 0 173
MAURICE SAMUELS zsidó író művéből (You Gentiles - Ti gójok):
"Mi, zsidók vagyunk a pusztító erő, és maradunk a pusztító erő. Semmi olyat nem tehetsz, ami igényeinknek megfelelne."
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.20 0 0 172
Luby, Luby...

Nem mártírt csinálsz magadból, hanem hülyét. Egyetlen kérdésemre sem válaszoltál, vagy reagáltál érdemben. Mi bástyázzuk körül magunkat amikor jössz itt a világméretű zsidó összeesküvéssel? Meddig várjak, hogy előgyere a H.Ford-féle nemzetközi zsidóval? Senki nem nevezett vagy gondolt itt nácimentegetőnek, de hogy pontos legyek, én nem.

De, lásd kivel van dolgod, újra megpróbálom:

"Hogy kinek hasznos felszínen tartani a zsidókérdést? Példáúl a MAZSIHISZ vezetőinek, mert legitimitást ad, a világ zsidóságától támogatást lehet kicsikarni. "

Nu és? Gondolod, hogy a világ zsidósága a jobbikot vagy az mdf-et támogatná, ha nem "csikarna ki" támogatást a mazsihisz? Miért foglalkozol ezzel? Mondd meg! Végre egyszer írj saját gondolatot, mondd meg miért bánt, ha egy általad nem utált és nem szeretett (legyen mondjuk közömbös, indifferens) csoport külföldi tagjai támogatják a hazai tagokat? Miközben folyamatosan legyen eszedben a határon túli magyarok támogatásának kérdése és az arra adott válaszok is! Szerinted a floridai kubnaiak akik támogatják a kubai kubaiakat azok is világméretű kubai összeesküvés részei akik a te életteredet akarják szűkíteni?

ez a közel világjelenség miből táplálkozik? Nem erről kéne beszélgetni;nem ostobaság Magyarországra szűkíteni a kérdést.A válaszokról már nem is beszélek, mert nincsenek.

Eddig értelmes kérdésed sem nagyon volt. Ugyanazt hajtogatod, a válaszokat nem veszed figyelembe és ráadásul még sajnálod is magad, hogy téged ezek ilyennek vagy olyannak akarnak beállítani. Kik?

Politikailag legalább két dologban ártatlan vagyok: nincs bennem még nyoma sem az antiszemitizmusnak; és soha életemben nem lehetett rávenni semmiféle szervilizmusra

Ha te mondod. Maradjunk is ennél. Te nem tabukat feszegetsz ebben a topikban - még ha igyekszel is heroikusnak beállítani a küzdelmedet a láthatatlan nemtommi ellen - hanem igazolást keresel olyan dolgokra amelyre szerintem nem nagyon van.

De a kedvedért leegyszerűsítem:

a zsidók támogatják egymást - rossz
a magyarok támogatják egymást - jó

megmagyaráznád?

Érdeke egyes ballib erőknek, mert a zsidókérdés kiváló támadási felület az ellenzéken. Ehhez nem kell a jobboldalnak semmit sem tenni, semmit sem mondani.Elég a puszta léte ahhoz, hogy antiszemitizmussal vádolják. Gondoljatok a számtalanszor "követelt" elhatárolódásra"!Amit ugye felelős jobboldali politikus itt Magyarországon nem tehet meg

Kik ezek az emberek? A támadási felületet az adja, hogy egy felvilágosult, eszénél levő demokráciában nem tűrik el, nem szalonképesek a kirekesztő eszmék. Ha a jobboldal azonosul ezekkel az eszmékkel akkor baj van. Hogy lássuk, hogy nem azonosul, azt kell mondani, hogy kérem ez a lórika véleménye, én, Ló Józsi ezt nem osztom és nem tertom követendő példának és kikérem magamnak, hoyg azonosítsanak ezzel a lóri gyerekkel. Ez az egy amit egy felelős politikus tehet. Ahogy az értelmiségiek egy csoportja fellépett és elmondta a véleményét egy eléggé fontos és megkerülhetetlen kérdésről, magánemberként, úgy egy politikai erő vagy irány vezetőjének is ez a dolga. Vagy nanm, ha egyetért ezen eszmékkel, csak akkor nem demokrata.

Várom érdemi válaszod a saját gondolataidal, megnevezett személyekkel... tudod, ahogy egy vita zajlik.

Hostel Creative Commons License 2003.11.20 0 0 171
CINCINNATUS: Háború! Háború! Háború!

"A második világháború megerősítette a zsidók uralmát Németországban és Európában, és fenntartotta a brit/zsidó világbirodalom erejét és dicsőségét. Amerika, Anglia és Franciaország összeesküvői felelősek a legnagyobb tragédiáért, amit a világ valaha is látott, és neveik a történelemben szégyenteljesek és gyűlöletesek lesznek. Soha nem kezdődött volna el, ha a Roosevelt és a félzsidó Bullitt nem garantálta volna Amerika erőforrásait Nagy-Britanniának és Franciaországnak, ami azt jelentette, hogy eltörölték függetlenségi törvényünket, és korlátlanul támogattuk őket fegyverekkel és bombázó repülőgépekkel; másodszor időben adtunk nekik korlátozatlan nagyságú hitelt; harmadszor a tengeri flottánk használatát a Csendes-óceán térségében, hogy ott brit, francia és holland érdekeket védjen. Ha mindez még nem volt elég a győzelemhez, akkor fiatal férfiainkat mint pilótákat és hajólegénységet küldtük Európába. És végül, mivel a világ zsidósága és a brit/zsidó birodalom anélkül nem tudott győzni, ifjaink millióit, hogy európai csatatereken meghaljanak. Emberi lények előre megfontolt legyilkolása, ha ez nem önvédelemből történik, akkor gyilkosság, bűn a kereszténység, az erkölcs, az emberiség és a civilizáció ellen, és ez tökéletesen igaz arra a mészárlásra egy nemzet ellen, amelynek tagjai nem támadtak meg minket, és nem is ártottak nekünk. Miután Roosevelt, a nemzet zsidósága és háborús uszítói, Anglia és Franciaország megegyeztek ebben a tilos és titkos összeesküvésben, következő lépésként megbuktatták a Chamberlain-kormányt, és a zsidókkal, Churchill-lel, Edennel, Hore-Belishával és Duff Cooperrel váltották föl. Összeesküdtek, hogy Bonnet-t kiteszik a francia elnöki székből és a zsidó Reynadot, Blumot és Mandelt ültetik a helyére. Sztálin és Szovjetoroszország heves, de sikertelen körüludvarlása is Rooseveltnek, a világ zsidóságának és háborús uszítóinak, Angliának és Franciaországnak a műve volt. Az egyik oka Bonnet és Chamberlain elmozdításának az volt, hogy ők nem egyeztek volna bele abba az árba, amit Sztálin követelt Németország körülzárásáért és legyőzéséért. Roosevelt és a zsidók kezdeményezésére Anglia és Franciaország garanciát vállaltak Lengyelország határaiért, hogy Németországot körülzárják, és megújítsák zsidó irányítását. A határoknak ez a garanciája volt a II. világháború közvetlen oka, tudjuk, hogy ez tette azt szükségessé."

Luby Creative Commons License 2003.11.20 0 0 170
Sajnálom, hogy minden igyekezetem ellenére zsidógyűlölő, nácimentegető aligembert kívántok belőlem kreálni.
Nem írom le ,amit már leírtam. A gyengének nevezett érvelésem azért neveztetett gyengének, mert olyan oldalról közelítem meg ezt a kérdést, amelyik jó ideje tabu.
Minden fajta faji és vallási előítélet sérti a többi faj, vagy vallás jogait.Minden olyan mondat, mely nem megnevezett személlyel kapcsolatban sértő, hanem fajára ,vallására utal disznóság.
Hogy kinek hasznos felszínen tartani a zsidókérdést? Példáúl a MAZSIHISZ vezetőinek, mert legitimitást ad, a világ zsidóságától támogatást lehet kicsikarni. Érdeke egyes ballib erőknek, mert a zsidókérdés kiváló támadási felület az ellenzéken. Ehhez nem kell a jobboldalnak semmit sem tenni, semmit sem mondani.Elég a puszta léte ahhoz, hogy antiszemitizmussal vádolják. Gondoljatok a számtalanszor "követelt" elhatárolódásra"!Amit ugye felelős jobboldali politikus itt Magyarországon nem tehet meg. Nehéz többetekkel úgy beszélgetni egy tagadhatatlanul létező kérdésről, hogy gondolatpanelekkel bástyáztátok körül magatokat.
A legegyszerűbb kérdés ezzel kapcsolatban :ez a közel világjelenség miből táplálkozik? Nem erről kéne beszélgetni;nem ostobaság Magyarországra szűkíteni a kérdést.A válaszokról már nem is beszélek, mert nincsenek.
És egy kérés: nagyon kérem, hogy akik ebben a dologban vétkesek ,hagyják abba az én antiszemita beállításomat.Politikailag legalább két dologban ártatlan vagyok: nincs bennem még nyoma sem az antiszemitizmusnak; és soha életemben nem lehetett rávenni semmiféle szervilizmusra. Üdv.: Luby ,aki Gábor
kaleb Creative Commons License 2003.11.20 0 0 169
Nu, és a szingapúri Kiskegyed mit ír a Borgiakról? Ne hagyj kétségek között. Azt meg ne is próbáld elhitetni, hogy egy ilyen rangos történelmi közlönyt te nem ismersz, vagy nem hiszel neki.

Gondolom, a Blikket és a Kacsát is úgy olvasod, mintha az Akadémia közlönye lenne.

Előzmény: Hostel (166)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.20 0 0 168
kitaláltam ám, persze, hogy nem nekem írtad
Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.20 0 0 167
meaklumpa, ezt Gabornak szantam, aki amugy Luby...
Előzmény: Hayloft Ezekiel (159)
Hostel Creative Commons License 2003.11.20 0 0 166
WOMAN'S VOICE (1953. november 25.):
"Meg vagyok lepve az ön meglepődésén, Mrs. Van Hyning. Ön történelmet tanul az egyetemen, és így tudja, hogy a Borgiák és a Mediciek olasz zsidó családok. Biztosan tudja azt is, hogy ezekből a családokból pápák is kerültek ki. Lehet, hogy meglepi önt, de 20 zsidó pápánk volt, és ha önnek elég ideje van akkor, amikor nekem is van időm, akkor meg tudom önnek mutatni ezeket a neveket és évszámokat. Ebből ezt fogja tanulni: a katolikus egyház nevében elkövetett bűnöket zsidó pápák alatt követték el. Az inkvizíció vezetője, Torquemada zsidó volt."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!