Üdv. A net megette a válaszomat. Azt írtam, hogy bár anyu még nem nyilatkozott, azért reménykedem, és hogy szerintem a Kenneth Branagh jó választás volt Lockhart szerepére. Azt olvastam, a Hugh Grant volt még esélyes, de jobb így, azt gondolom.
Bánatom a Farkastestvérrel kapcsolatban, hogy olvasás közben sokszor eszembe jutott, milyen ütős lesz egy-egy jelenet a filmváltozatban, aztán persze rájöttem, hogy hol élünk, és hogy mennyi az esélye egy filmfeldolgozásnak. Én megnézném.
Szia
M.
:)Üdv. Bizony. Anyu még nem mondott semmit a könyvről. Én haladgatok a HP2-vel. Meg kell állapítanom, hogy a Kenneth Branagh jó választás volt Lockhart szerepére. Azt olvastam, a Hugh Grant is esélyes volt, de jobb így. Azt hallottam, azt 5. rész decemberben jön ki magyarul.
Egyik bánatom a Farkastestvérrel kapcsolatban, hogy olvasás közben egyre az jutott eszembe, hogy na, ha ezt vagy azt a jelenetet majd látom a filmváltozatban, milyen ütős lesz. Aztán persze rájöttem, hogy hol élünk, és hogy ezzel együtt mennyi az esélye egy filmfeldolgozásnak.
Üdv
M.
Sziasztok. Köszönöm a hozzászólásokat! Rozsoma, imádom a Harry Pottert, bár meg ekll mondanom, engem a szuper színészek vitték rá az olvasásra. Most már kedvelem a gyerekeket is, de elsősorban a felnőtt színészek (Richard Harris, Alan Rickman, és a nagy Gary Oldman, aki, ha jól tudom, az azkabani fogoly szerepében domborít majd) Már külsőre is szeretem a negyedik részt, mert olyan jó vastag.
Kedves metaflora, tényleg szuper, hogy a Szélhámos borítójának semmi köze a könyvhöz. Egy Varázslót természetesen öreg, szakállas csuhásnak képzel az ember:)
Elolvastam a rendelés részleteit a Beholder honlapján, de egy kicsit hülye vagyok az ilyesmihez, szerintem fel kell majd hívnom őket, hogy megkérdezzem, pontosan hogyan kell rendelni, és fizetni.
Meg kell mondanom, így, ülépedés után még mindig a Farkastestvér a NO1. Valahogy inkább mai, inkább thriller, inkább paródia nekem, szóval inkább az én stílusom. Most sajnos mennem kell, amint tudok, jelentkezem.
Üdv
M.
Sziasztok, szívemnek kedves a téma! Én adtam kölcsön Rozsomának a Farkastestvért, ő meg szólt a topicról és csakis ezért regeltem magam itt. Goldenlane könyvei a Beholdernél: Isteni balhé, Papírtigris, Farkastestvér, A herceg jósnője, A jósnő hercege, Csillagfény. Az utóbbiról azt kell tudni, hogy boltban nem kapható, csak a Beholder rendelési akciójának keretében megszerezhető. A többivel ellentltben nem összefüggő történet, novellák, egy részük neten is megtalálható. Van még egy neten terjedő műve, a Nester. Nekem mind megvannak a fent említett könyvek. A Szélhámos és a Varázsló nem, de azt is olvastam, bár csak egyszer. Elolvashatta volna a könyvet, aki a címlapot készítette!
Olvasod a HP-t? Jó.:-)Érdemes.
A Titkok Kamrája szuper (főleg hogy Lockhart viszi a hátán a sztorit:-D )
Nekem eddig a 4. tetszett a legjobban. Az már nem annyira gyerekregény.
Hát valszeg veszem a "fáradtságot" a többi Goldenlane-re is.Persze ha kölcsönkapom... A Farkastestvért nagyon lehúztam a tulajdonosánál:-)
Nem kell annyira szó szerint venni a kritikámat. Vegyes érzelmeim vannak a 'Testvérrel kapcsolatban.Általában rosszabb mint jobb, de ez hangulatfüggő.
Szia.
Kösz a hozzászólást. Épp a Beholder honlapját tanulmányozom a lehetséges rendelésekről. Olvasgattam, mi nem tetszett Neked a Farkastestvérben. Oké. Egyébként én is most adtam oda anyukámnak a könyvet, de azt hiszem, neki tetszeni fog.
Én most kezdtem el a Titkok kamráját. A harmadik és az első részt már olvastam. Sajnos abban a sorrendben jutok hozzá a könyvekhez, ahogy hozzájutok a könyvtárban, de mert a filmeket láttam, ezért ez nem gond.
Üdv. M.
Hmm, lányom adta kezembe a Farkastestvér-t. A boritó alapján nem sok jóra számitottam.Hát ezt továbbra is fenntartom.
Ami tetszett:
-mint volt emlitve tényleg nincs eldivatozva a "farkasosdi"
-poén
-pergő
Ami nem:
-a folyamatos kijelentő mód.A nyelvezet, sztereotipiák, állandó! bunyó:-DD.
-kicsit olyan "MÁV-Utasellátós" egyutazásos ponyvának tűnt.
Nem hiszem, hogy belefognék másik Goldenlane könyvbe.Bár minden megeshet.Azt mondjátok a többi jobb?!
Viszont a szintén emlitett Harry Potter és a... sorozat szivem csücske.
Üdv: rozsoma de Gilderoy Lockhart (számos könyv kiváló irója, a Feketemágia-ellenes Liga tiszteletbeli tagja, a Szombati Boszorkány Legbűbájosabb Mosoly Díj ötszörös büszke, de szerény tulajdonosa, bronzfokozatú Merlin-díjas varázsló) sk
:-DDDDDDDDDDD
Szia!
Köszi a választ. Azért hagytam ki az Isteni balhét, mert még nem olvastam. Tudom, hogy van egy ilyen című regénye, de még nem volt hozzá szerencsém. Egyébként a végére értem a Szélhámos és a Varázslónak. Vegyes érzések. Egyrészt, ez egy szuper könyv, másrészt nálam meg sem közelíti a Farkastestvért. Magát a műfajt még csak-csak elviseltem, de voltak apróbb kifogásaim. Pl: ártatlanok legyilkolása a Szent cél (a főhősök életben maradása) érdekében, és hogy néhány szál egy kicsit lezáratlan volt a számomra. Persze lehet, hogy én nem figyeltem, de nekem nem derült ki pl. , hogy Gilanaem kinek dolgozott, vagy hogy pontosan mik voltak a titkosírással írt jegyzeteken. Nyilván azért nem volt kifejtve ez a szál, mert nem volt annyira lényeges - nekem hiányzott.
Magam is igyekszem megszerezni a könyveket, eddig egyik sincs meg, mindet könyvtárból vettem ki. Ezzel kapcsolatos tippeket (antikváriumban való fellelhetőség, stb.) mindenkinek megköszönök.
Üdv.
M.
Nekem az összes könyv megvan (a legújabb kivételével), ebből 3 dedikált.
Kihagytátok az Isteni balhét, én azt olvastam először és nagyon tetszett, pláne hogy a főszereplő lány hasonlít egyik kedves lánybarátomhoz.
Üdv. Nos, a könyv felénél tartok. Valójában nem nagyon szeretem a fantasyt, a magyar fantasyt meg pláne nem, de ez a könyv nagyon jó. Egy kicsit nehezebb volt belelendülni, mint a Farkastestvérbe, de ez talán azért is van, mert a Szélhámosban férfi a főszereplő, és azt hiszem, mindenki könnyebben azonosul egy saját neméhez tartozó szereplővel. Meg nehéz volt megérteni elsőre a sok nevet meg helységnevet. Most már teljesen oké. Aztán persze előkerült Esmael, és már lehetett is azonosulni az arra vágyóknak:) Sajnos rengeteg a könyvben a nyomdai hiba. Mindegy, ez legyen a legnagyobb baj.
Szia M.H.
Üdvözlet. Terítéken A Szélhámos és a Varázsló. A tartalomjegyzék és az első pár oldal után tiszta fantasynak tűnik, részletesebb vélemény később. Mindenesetre ígéretes. M.H.
Üdvözlet. Látom, senkit sem hozott lázba az új topic. Na nem baj, ha már beindítottam, járok ide dicsőíteni.
Szóval, azon kívül, hogy szerintem ez egy szuper könyv, nagyon tetszett, hogy ez az egész farkasosdi nincs eldivatozva. Úgy értem, a szereplők, mármint a farkasszereplők nem csak a farkas-oldaluk jó tulajdonságait kapták meg, mint a majdnem-halhatatlanság, erős, stb, hanem a kevésbé vonzó részeket is. Pl: étkezési szokások (csúcs:szendvics előállítása hússzelet, zsír és telföl felhasználásával), az otthonuk)amit nem takarítanak sose), meg hogy lépten-nyomon egymást gyilkolják, és azért nem élnek együtt a saját családjukkal sem, nehogy hirtelen felinduásból szétmarcangolják egy szüléiket:)
Bocsánat a sok elütésért, nem otthonról netezek. (Ebből adódóan mindig sietnem kell)
Hadd írjam még ide, hogy közben kiolvastam a Harry Potter 3. részét, és nagyon muris, mert abban van egy vérfarkas tanár a varázslóiskolában, aki pont fordítva éli meg az átváltozásait. Mármint, igazából küzd az átváltozások ellen, és ha az mégis megtörténik, akkor minden emberre veszélyes. Tök jó volt ezt pont most olvasni, és összehasonlítani ezzel a könyvvel.
Kösz a figyelmet.
M.H.
Üdv. Csak egy fél perc, aztán tényleg vasárnap jövök értelmes mondanivalóval.Valóban az a cím, köszönöm. Meg láttam még mostanában reklámozni egy új művet. Tényleg sok az elírás, bár sok már műnél sokkal jobb formában jelent meg. Ha jól emlékszem, a Beholder nevű kiadó adta ki. Szia M.
Szia. A Szélhámos és a Varázsló lesz az. Szintén érdemes elolvasni. Nekem nagyságrendekkel jobban tetszett a Farkastestvérnél, bár az sem egy rossz darab.
Csak ne lennének tele helyesírási hibával. Bár erről nem a szerző tehet elsősorban, hanem hogy nem lektorálják rendesen a "fantasy"-irodalmat.
Üdv. Mint mondtam, nekem ez volt az első, a könyvtárban ezen kívül van egy, aminek vmi varázsló van a címében.
Téged mi fogott meg a könyvben? Őszintén szólva, azon kívül, hogy eszméletlenül mulatságos és pergő (szerintem nem is olvastam olyan könyvet, amit ilyen lendület vitt volna előre), nagyon tetszett, hogy nem hullik szét az eredeti sztori, és nincs benne lezáratlan szál. És akármilyen hosszú, az ember csak olvasná, olvasná, és megeszi a kíváncsiság, hogy mi történik a későbbiekben a szereplőkkel.
Egyelőre ennyi. Legközelebb valószínűleg vasárnak tudok jönni. Köszi a választ.
Szia
M.H.
A Farkastestveren kivul van meg a Papirtigris, ez is eleg jo. Csak nagyon nehez megszerezni. En kulon mgrendeltem a konyvesboltban es kb. 2 honap mulva hoztak. A Vavyen Fable topicban hivtak fel ra a figyelmet. (ugyan mi lett azzal a topic-kal???)
A tobbi konyvet nem olvastam....
Cso
Maeda
Üdvözlet. A minap a könyvtárban a kezembe került a fent említett könyv. A művet azóta kiolvastam, és mondhatom, igen kellemesen szórakoztam rajta. Mint kiderült, a könyvet egy Goldman Júlia nevű hölgy írta, akinek ez a negyedik regénye. A többivel még nem volt szerencsém találkozni, de természetesen most már igen kíváncsi vagyok rájuk. Mivel úgy láttam, a témában még nem indult fórum, és mert talán a dolog megér egy misét, elindítom ezt, hátha mást is érdekelnek J.Goldenlane könyvei. Üdv M.H.