Nem fog kiderülni ne reménykedj. A szakirodalomban egyelőre nem találsz olyan forrást, mely tudományos alapon bizonyította volna a passzv dohányzás ártalmasságát, a nem dohányzókra nézve. A "tudományos igénnyel készült" és a népszerűbb bulvár vagy "felvilágosító" kiadványok nem minősülnek szakmai szempontból elfogadottnak.
Kinek az arcába fújom én a füstöt? Kinek okozok én rákot? Kinek a családját irtottam én ki nikotinos befolyásoltság következtében?
Életem végéig szíhatom egyfolytában a bagót, akkor se mocskolom úgy be a környezetet mint egyes "hú de egészségesen élek" olvtársak egy napos autókázásukkal.
Amocskos fajtámat már, no!
Az életben mindennek megvan a helye és az ideje és aki valamitől teljesen elzárkózik, az semmivel sem normálisabb, mint aki szenvedélyesen ragaszkodik hozzá.
Honnan tudjam, mire az ilyesmi kiderül, már késő. Az elütés ellen meg ölég jól lehet védekezni. De ez már tényleg off. Gondolom te meg egy öntudatos dohányos vagy...
Még sosem gázolt el részeg sofőr, viszony számtalanszor fújták már az arcomba a füstöt. És gázolni a józan sofőrök is szoktak, viszont füstöt csak a dohányosok fújnak.
off off
Paranoiditásodat a másik "másodrendű" topikban szíveskedj kiélni, a cigi ott téma.
"Ugyanis attól, hogy naponta X darab részeg tántorog el mellettem az utcán, még nem lesz beteg a májam."
Alkoholtól felerősödött kötözködési hajlamú részegemberrel sem találkoztál, ugye...
No és persze a klasszikus eset: ha egy autós részegen végigmegy rajtad, vagy netán frontálisan összecsókolóztok, az nem számít...
A cigi. Az má igen! Ott vannak a társadalom igazi mocskai, nyűvei, mételyei, gyermekeink megrontói.
Pontosan. Ugyanis attól, hogy naponta X darab részeg tántorog el mellettem az utcán, még nem lesz beteg a májam. De attól, ha az arcomba fújják a dohányfüstöt a bunkó dohányosok, lehet tüdőrákom.