Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.13 0 0 36
Ha én el tudnám intézni mondjuk egy csettintéssel vagy egy varázspálcával, akkor az orvosok legalább a mostani keresetük négyszeresét kapnák (ellenberger aki hálapénzt fogad el, attól megvonnám a diplomát). És ha el tudnám intézni, akkor a politikusok a mostani fizetésük tizedannyiát kapnák csak. Ami meg az ügyvédeket illeti, hát őket mind a Duna mellé vezényelném, és egy jó kis gátat épitenék belőlük, hogy több legyen a vizenergiánk, akkor valami hasznuk is lenne.

De sajna nem tudom elintézni. És az orvosok is tudják, hogy egyetlen ilyen varázspálcás ember se él a földön. Szóval a betegek kárára nem szabadna ennyire öntudatosnak lenni. Ha meg a vezetőjük tényleg havi több mint 800ezret keres, hát most nem is tudom mit mondjak...

Előzmény: Aszfalt Hasitó Döngölő (28)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 35
"5. A jelenlegi MOK elnök 810 000 HUF bruttót szavaztatott meg magának. Eddig ezt a melót(?) társadalmi munkában végezték elődei..."

Oszt ilyenkor ne b****a fel az agyam a vizet! :-/

Előzmény: Holstein Fríz (31)
inside1 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 34
Hasonló tapasztalat. Néhány hete barátnőm fiát (17 éves)küldték fel vidékről egy pesti intézetbe, azzal, hogy a rosszindulati elváltozás miatt most már le kell vágni a lábát. Elkisértem őket az intézetbe. 9 órára voltak a professzor úrhoz előjegyezve a műtét megbeszélésére és délután 3 órakor még ott ültünk. Nem operált a professzor úr, csak éppen nem tudott negyed órát szakítani. D.u. 3 órakor a folyóson olyan nyersen és durván beszélt a kétségbeesett gyerekkel és az anyjával, hogy el akartam küldeni melegebb éghajlatra, csak féltem, hogy a gyereknek ártok vele. Ja és a műtét 100 ezer forint, csak a miheztartás végett ezt a végén közölte a doktor úr.
Előzmény: big-lesz (26)
Aszfalt Hasitó Döngölő Creative Commons License 2003.10.13 0 0 33
Erről infót kérnék, mert én mást hallottam.
Előzmény: evangeline (29)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 32
Újrafogalmazom. Kissé elragadott a hév.
Vagy a máv, vagy mi...

"És most akkor csak azokról beszélek, akik "csak" meghaltak orvosok miatt."
Helyett:
És most akkor csak azokról beszélek, akik még mindíg élnének, ha az orvosuk nem hibázott volna.

Előzmény: MrJones (30)
Holstein Fríz Creative Commons License 2003.10.13 0 0 31
1. Az EÜ nagyon szar helyzetben van. Szinte minden szempontból.

2. Az orvosok, ugyanúgy, mint az EÜ-ben mindenki, sz@rt se keres, de sajnos ugyanúgy, ahogy az országban mindenki.

3. Az orvosoknak, ugyanúgy, ahogy más szakmák képviselőinek, lehetséges a sztrájk, a tv-ben meghatározott módon. Épp ez a baj a sztrájkkal - ha a szabályok meghatározta keretek között tartják, akkor általában nincs értelme. Hogy erkölcsileg ez a sztrájkosdi hogyan van orvoséknál - nos, miután a tv engedélyt ad rá, ez már az ő szuverén döntésük kell legyen, teccik, nem teccik.

4. Nagyon nem kell adni MOK vezetőinek "véleményére". Általában politizáló testület, a vezetője különösen. Nem kell (dema)Gógl elvtársat, akarom mondani, polgárt bemutatni. A jelenlegi fiúk néhány hónapja puccsal vették át a hatalmat, majd mingyá kiadtak egy, a jelenlegi kormányt támadó nyilatkozatot...

5. A jelenlegi MOK elnök 810 000 HUF bruttót szavaztatott meg magának. Eddig ezt a melót(?) társadalmi munkában végezték elődei, legfeljebb egyéb előnyökért cserébe (ld. ismét Gógl urat...)

6. A paraszolvenciáról alább szaporodó megjegyzésekről annyit: túl sok a kitudjamirealapozvadenekemvanigazam tipusú vélemény. Láthatatlan dolgokról nehéz kutatásokat készíteni, nem is nagyon próbálkozik vele senki (egyedül az APEH gyötrődött ezen egy darabig, de aztán ők is letettek róla).
De azért próbáljunk disztingválni, uraim.

MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 30
Hány orvos lett "annyi", mert el****ta a kezelését a rábízott betegnek?

Úgy egyáltalán hány orvosnak lett "annyi"?

Ha csak annyit hibáznának, amennyért orvos valaha is elvitte a balhét, a magyar lenne a legjobb eü a világon.

És most akkor csak azokról beszélek, akik "csak" meghaltak orvosok miatt.

Előzmény: Aszfalt Hasitó Döngölő (28)
evangeline Creative Commons License 2003.10.13 0 0 29
Mit vársz egy olyan embertől (Éger), akinek az volt az első teendője, miután "megválasztották", hogy az elődje 40.000 ft-os tiszteletdíját kb. húszszorosára emeltesse(ha jól tudom, ő 870.000-ért "elnököl")?
Amúgy meg elnézve a tüntetésről készült tv-s felvételeket, egyik másik arc (fekete szerelés, nemzetiszínű kitűzők, szalagok, stb.) valószínűleg hivatásos tüntetésrejáró - és nem eü.dolgozó volt!Tartok tőle, hogy ha igazolni kellett volna a részvételnél az érintettséget(orvos, ápoló, stb.), igen alacsony létszám jött volna ki!
Előzmény: mammama (19)
Aszfalt Hasitó Döngölő Creative Commons License 2003.10.13 0 0 28
Szerinted, egy 20-25 éves szakmai múlttal, 3 szakvizsgával rendelkező kórházi doki mennyit kap?
Mekkora pl. egy politikus és egy orvos felelősége,(meg a fizujuk)?
Politikusnak semmi, meghal a beteg akkor annyi a dokinak, de igy vagyok az ügyvédekkel,a mérnökökkel, a bankárokkal,tanárokkal stb.
Előzmény: AliceCsodaországban (25)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 27
Most akkor kezdjem el sajnálni e három részleg alkalmazottait, mert rajtuk kívül mindenki tartja a markát?

"(ott is az öregebbek)"
A fiataloknak is hamar kinyílik a csipájuk.

Egyébként kifelejtetted a beteghordókat. Ők se sok hálastexet kapnak.

Előzmény: luis3 (22)
big-lesz Creative Commons License 2003.10.13 0 0 26
Joguk biztosan van, de minek, szvsz már most szabotálnak!
Friss tapasztalat: budai kórház, traumatológia, ambulancia.
Az a kupleráj, szervezetlenség, a betegek állapotára és idejére tekintet nélkül..., az egyszerűen vérforraló!

Megszünt az "Isten mindenhatóságával rendelkezünk életek felett és ezt honoráljátok dicsőséggel és megkülönböztetett anyagi javakkal" kaszt!
Így orvosaink egy része kétségbeesetten kapálódzik! Főleg a vezető főorvosoknak nem áll érdekében a változás! Vagyis a rend!

Azt gondolom, hogy a presztizs visszaszerzésének - már amennyiben az eskü számít valamit! - a Kamara nem a legvonzóbb változatát adja elő!
:o(((

Előzmény: aamen (15)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.13 0 0 25
Ne haragudj, de az is szimpla demagógia, hogy most hirtelen azt követelik, hogy éppen ők legyenek azok, akik az EU-s béreket kapják! Ezen az alapon a munkanélküliek is az utcára vonulhatnak, mert az EU fejlettebb országaiban csak a munkanélküli segély 1000 euro, nem beszélve a többi szakmáról!

Aki anno orvostanhallgatónak jelentkezett, az nagyon tudta (tudnia kellett volna) mire is vállalkozik. És az az orvos, aki CSAK a magasabb jövedelemért megy el orvosnak, ez a szememben erkölcsi nulla.

Nem azt mondom, hogy igazságos ez így. De amennyire velük szemben igazságtalan a mi bérünk az EU-val szemben, ezt minden szakma ugyanúgy igazságtalannak érzi...

Előzmény: luis3 (20)
Aszfalt Hasitó Döngölő Creative Commons License 2003.10.13 0 0 24
Nőverem 3 szakvizsgával belgyógyász egy kórházban, elég menőnek tartják.
Tele van a spajze piával, cigivel, csokival, már szépen lassan nyithatna egy trafikot, pénz az meg nullával egyenlő, 1990-es évek elejéig ment a pénz, most már inkább ajándék fut,met nincs pénze az átlag betegnek.
Persze a nőgyógyászoknál, a sebészeknél még a pénz dominál.
Igy tehát,vigyázzunk a honorárium dologgal, ne általánositsunk.
Aszfalt Hasitó Döngölő Creative Commons License 2003.10.13 0 0 23
2002-ben az orvosoknak egy része megkapta az 50%-os béremelest, nagyon helyes intézkedés volt a kormánytól.
De,2003-ban mit kaptak?
2004-ben mit fognak kapni?
A nagy 0000-t.
Jól átverte a kormány az eü.-ben dolgozókat.
Miért nem tüntethetnek?
Helyettesitik egymást a dokik, a betegeknek ettől még nem lesz semmi bajuk, meg amit Hi irt az meg már a vicc határát súrolja:egy termelő alkalmazotthoz ne hasonlitson egy dokit, gondoljon a felelőségre.
Azt tudod, hogy pl. a szocik állitólagos "rendszerváltása" óta a Szegedi Belkilinikán a dokiknak kiadta a minisztérium, hogy ha nem jön ki a gyógyszer költségvetésből, akkor a betegnek adjanak receptet, az meg menjen el a gyógyszertárba és hozza be a gyógyszerét.
Szeptemberre kimerült a keret!!
2001,2002-höz képest 2003-ban kevesebb pénzt kapott a klinika, pedig a klinika a minisztériumhoz tartozik és nem az önkormányzathoz, mint a kórházak, képzeld el mi lehet a kórházaknál!
Mondd, hol van az a sok pénz?
ELTÜNT.
Járai szerint 300 milliárd hiányzik a 1,5 éves költségvetésből, ELPÁROLGOTT,vagy lenyúlta VALAKI.
Előzmény: AliceCsodaországban (14)
luis3 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 22
Jav!!
4.csak az operálós szakmák kapnak jelentősebb hálapénzt (ott is az öregebbek), bizonyos szakmák (labor, rtg, patológia, stb semmit!) Mindenki szívesen lemondana róla normális bérért cserébe.
Előzmény: luis3 (20)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 21
Első megközelítésben én is le akartam ezt írni, csak van egy kis bibi: egy ember el tudja látni 5 másik feladatát, ha széthajtja magát, és/vagy akkor is csak csökkentett szinten.

Példa:
1. szabadság, csak helyettesítéssel oldható meg.
2. a munkaerőmennyiség persze nem tartalmaz fölösleges erőforrásokat (értsd: nincs olyan ember, aki csak beugró szerepet vállal egy cégnél)
3. mi a megoldás? A szabira menő egyrészt "előre dolgozik", valamint a nem létfontosságú munkákat a helyettes félreteszi a szabadság után visszaérkezőnek.

Kórházban pl. ez úgy valósul(hat) meg, hogy az egy szál nemsztrájkoló csak az 5-6 másik orvos betegeivel foglalkozik (mert azt ugye muszáj), az adminisztrációt meg majd mindenki sztrájk után...
Vagy úgy, hogy mivel a sztrájk idején a betegforgalom amúgy is leesik (ki olyan hülye, hogy sztrájkkor megy dokihoz, ha nem feltétlenül szükséges?), egy orvos is el tudja látni a maradékot.

Szóval ez nem olyan eccerű, no.

"ha meg egy orvos nem tudja ellatni az otnek a munkajat, es valami bajuk tamad a betegeknek, aztan az az ot meg megiscsak sztrajkol, akkor azt az otot nem kirugni kell, hanem lecsukni."
Egyetértek!
Sajnos azonban azt bizonyítani, hogy az elégtelen kapacitás miatt részesült nem megfelelő ellátásban a beteg elég nehéz, még normál körülmények közt is.

Előzmény: aamen (15)
luis3 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 20
Látom nagy a zavar a fejekben.Mint érintett:
1.orvos is sztrájkolhat (a Kamara nem szervezheti!), kb. hétvégi ügyeleti szintentet kell tartani, akut betegt el kell látni
2.a MOK minden eddigi kormánnywl szembekerült (jé!) az előzővel is! mert nem arányos a GDP-ből az eü részesedés
3. szimpla demagógia a nagyobb fizetést elsőként említeni. A tavaly megemelt fizetések után sem érik el sem egy ügyvéd, mérnök, pénzügyi területen hasonló beosztású, hasonló korú dolgozó fizetését. Mindenki szívesen lemondana róla normális bérért cserébe.
4.csak az operálós szakmák kapnak jelentősebb hálapénzt (ott is az öregebbek), bizonyos szakmák (labor, rtg, patológia, stb semmit!)
5. minden betegnek joga van egy kipihent,képzett kompetens orvosra, akinek nem a megélhetésén jár az esze (kevesebb ügyeletet, több orvost!)
6. az ország néhány éven belül jajveszékelni fog az orvoshiánytól: 40 év alatt a legtöbb le fog lépni. Hülye lenne ha nem tenné: 10 szeres a különbség a bérekben és tárt karokkal várnak ( főleg az EU bíróság legutóbbi döntése nyomán).
Cserébe kaptok Erdélyből, Ukrajnából, Afrikából dokikat.
7. az eü GDP részeseése kb 5,5% szemben a az eu-s 7 %-al . no comment.
Előzmény: AliceCsodaországban (14)
mammama Creative Commons License 2003.10.13 0 0 19
A Moldova könyv alapján (sztem hiteles író) csehebbül áll az EÜ,mint gondoltam volna,és nem elsősorban a bérek.Most kaptak béremelést,másnak sem EU bére van és még pótolni sem nagyon tudja.Szemét ,telhetetlen banda,akik vállalták a hőzöngést,mert sztem ez nem az orvostársadalomra jellemző.Biztos vagyok benne,h ez is kizárólag a kormány ellen irányul.A múlt ciklusban ugye volt a 400% igéret,talán most akarják behajtani.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.13 0 0 18
Én azért, ha orvos lennék, nagyon meggondolnám ezt a sztrájkot. Mert vegyük csak azt, hogy én mondjuk valami panaszommal éppen akkor megyek el a háziorvoshoz, és akkor azt mondja nekem mondjuk az asszisztensnő, hogy bocsánat, de adoktornő most éppen sztrájkol. Én pedig azonnal elkérném a kártyámat és átjelentkeznék valahová máshová. Mert én csak ilyen vagyok. De nem hiszem, hogy egyedül lennék....
inside1 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 17
Tisztelettel kérdezem: a betegek sztrájkolhatnak?
Lenne miért. Táblákkal mehetnének a betegek az utcára "Kedves orvosok, mi betegek is emberek vagyunk". "Elég a megaláztatásból kedves orvosok". "Mik vagytok Ti Istenek?" stb.
THX1137 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 16
Sztrájkoljanak, ha van bőr a képükön!
aamen Creative Commons License 2003.10.13 0 0 15
"van egy sztrájknak egyáltalán, azon kívül, hogy egy orvosnak kell ellátni öt munkáját, mert a többi sztrájkol?"

van.
ha kiderul, hogy egy orvos is el tudja latni otnek a munkajat, akkor igazolodik, hogy a sok tulora meg ugyelet meg hasonlo parasztvakitas csak a potlekok zsebbekerulese erdekeben merul fel, ergo, hatbol ot orvost ki kell rugni, lehetoleg amelyik sztrajkolgat, az egynek meg oda kell adni a masik ot fizeteset, hogy legyen motivacioja.
asszem.
ha meg egy orvos nem tudja ellatni az otnek a munkajat, es valami bajuk tamad a betegeknek, aztan az az ot meg megiscsak sztrajkol, akkor azt az otot nem kirugni kell, hanem lecsukni.
asszem.

Előzmény: MrJones (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.13 0 0 14
Hát jogilag biztosan sztrájkolhatnak bizonyos keretek között, erkölcsileg azonban nagyot estek a szememben az biztos. Mert ne szépítsük, ők egyszerűen a 450-600 ezres havi fizetésért vonultak az utcára. Az egészségügy már régóta dögröváson van, nem tudom miért pont ezen a kormányon kellene számonkérni - no nem is az átkos rendszert - hanem azt, hogy a rendszerváltás óta nem mert egyik kormány sem ehhez hozzányúlni.

Azt pedig, hogy emiatt a betegek szenvedjenek, még nagyobb erkölcstelenségnek tartom.

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 13
Az teljesen mindegy. Mert joguk van a szabályokat betartani. :-(((
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 12
Természetesen sztrájkolhatnak. Már amennyire megengedi nekik a törvény. A betegek ellátását nem csorbíthatja a sztrájk. Pont.

1. Mi értelme van egy sztrájknak egyáltalán, azon kívül, hogy egy orvosnak kell ellátni öt munkáját, mert a többi sztrájkol?

2. Ez a sztrájk a mostani orvos-ügy (ti. az orvosok betegekhez való hozáállása) fényében főleg negatív hangulatot kelt az orvostársadalommal szemben. ("szemét módon bánnak a betegekkel, de pénzért kuncsorogni, azt van p***juk!")

3. Amíg ilyen velejéig rohadt, korrupt egészségügyünk van amilyen, addig tőlem ugyan ne várjanak szimpátiát.

GYÉMÁNT Creative Commons License 2003.10.13 0 0 11
Tévesz!
Jogilag (sem!) sztárjkolhatnak!
Tüjtetni tüntethetnek, de nem szrájkolhatnak!
Hallhattad mostanában eleget a médiákban is!
:)
Egyébként az eskü alapján is kizárt!
Előzmény: Hi (2)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10
azt azér ne:)
Előzmény: gyuIa25 (9)
gyuIa25 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 9
Tiltsuk mar be a nemi eletet is...
Előzmény: szarvasmarha (8)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.10.13 0 0 8
te meg majd add be Kökénynek a szabadalmadat,hogy aki dohányzik,iszik vagy kolbászt zabál az ne részesüljön orvosi ellátásban.
de akkor TB-ét se kelljen fizetnie.
Előzmény: semmiböllett (4)
szarvasmarha Creative Commons License 2003.10.13 0 0 7
már a szavaztatás kérdés feltevése is szánalmas volt.

"Ön szerint van-e joga sztrájkolni az orvosoknak?"

2003 demokrácia.

no comment

Előzmény: trasgo (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!