Keresés

Részletes keresés

erchegyia Creative Commons License 2006.04.07 0 0 55
gondolom ez természetes, ha a bótban egy bizonyos típusú kártyához kér kábelt...
Előzmény: locsemege (54)
locsemege Creative Commons License 2006.04.07 0 0 54
Azért ez még nem elégséges feltétel. A kábel hullámimpedanciája azonos legyen az antánnáéval és a meghajtóval.
Előzmény: erchegyia (53)
erchegyia Creative Commons License 2006.04.07 0 0 53
hát azt énse. De ha bemész egy ilyesmivel foglalkozó bolta, tutira tudnak adni. Szerintem egy kábel bőven elég. Csak árnyékolt legyen, mert ha nem akkor többet vesztesz a zajosodással....
Előzmény: atti73 (52)
atti73 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52

A kártyán alapból csak egy pici antenna van. Nem tudom honnan lehet hoszabbítót venni hozzá, vagy másik antennát? Köszi!

Előzmény: erchegyia (51)
erchegyia Creative Commons License 2006.04.06 0 0 51
antenna az ablakba megoldható?
Előzmény: atti73 (50)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 50

Megoldódott a probléma.

Felraktam a gépem egy székre az ablakhoz, és itt egy pozícióba volt elég jel és már megy is a net!!! Már csak az a kérdés, hogy mit tegyek a jel erősségének megtartása érdekében, hogy a gépem is visszarakhassam a helyére.

Köszi mindenkinek az eddigi segítséget is! Attila

Előzmény: hangazoo (49)
hangazoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 49
egyetértünk.
Előzmény: locsemege (47)
locsemege Creative Commons License 2006.04.06 0 0 48
Előbb derítsd ki, mi a baj. Egyikünknek sincs annyi jótékonysági ideje, hogy mindkét esetet leírjuk, miközben csak az egyikre lesz szükséged.
Előzmény: atti73 (40)
locsemege Creative Commons License 2006.04.06 0 0 47
WEP-et igen rövid idő alatt meg lehet törni, a neten software-t is találsz hozzá. Ha lehet, WPA-t kell használni. Persze a titkosítatlan átvitelnél még a WEP is jobb.
Előzmény: hangazoo (45)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 46
Köszi mindent. Ha jutok valamire, beszámolok! Atti
Előzmény: hangazoo (45)
hangazoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 45

azt meg nem mondom neked, hogy melyik menüpontban tudod átállítani de olyat keress hogy "SSID:..."

Wired Equivalent Privacy- elvileg a vezetékessel egyenértékű biztonság, de ez gyakorlatilag nincs igy. A tied max. 128 biten kodol WEP-be. De pont korábban beszéltük a kollégával, hogy a WPA titkosítás meg a MAC szűrés jobb hírben áll.

Te most Open system-be próbálkozz a távolság miatt(úgy a legnagyobb elvileg) és WEP-et ne használj a próbára mert az lassíthatja az kommot.

Előzmény: atti73 (44)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 44

Megint köszi. És a csatornát hol tudom állítani?

Egyébként a routerem:

http://www.x-micro.com/wlan-11g-brouter54.htm

És mégegy kérdés: Mi az a WEP? Valamit erről is mondott.

Előzmény: hangazoo (43)
hangazoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 43

mielőtt még cserélsz a routeren a csatorna átállításával próbálkozhatsz, az ingyen van, és elég sokat számíthat. Általában 6-on van defaultban és ezt érdemes lefelé állítani.

Router vagy Pci csere? szerintem mindkettő fontos ahogy korábban előttem írták, mert oda vissza lövik a jeleket. Én nem ismerem az általad írt routert, de szerintem nagyságrendileg nincs jelentős különbség árban ha mindkettőt kicseréled éppen ezért nem éri meg a bosszuság.

Saját tapasztalatból írom, mert hasonló cipőben jártam én is, és utólag számolva spóroltam a kettőn kb. 6e-t de egy csomó bosszúság és tökölés és visszavitel meg telefon ment rá.

Előzmény: atti73 (42)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 42

Köszi, de sajnos nem állok túl jól anyagilag, ezért is van ilyen routerem. :-(

Első körben kipróbálom közelebbről, és ha megy akkor jön a csere. Csak azt tudnám a Kártyát vagy a routert cseréljem (először)?

Előzmény: hangazoo (41)
hangazoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 41

Köszönöm az eddigi válaszokat, asszem maradunk a eddigi védelmeknél + titkosítás, és az alpári router kikapcs.:).

a kártya végén az a kis bot, pontosan ki van számolva a jel freki nagysága szerint, de szerintem a 50%-os jellel önmagában nincs gond. Nekem standardban 30% és tökéletes megy a két gép közötti komm is, ráadásul kb 200kbyte/s-el lassab csak mintha 1 méterről akadálymentesen látják egymást. Esetleg a csatornaváltással lehet próbálkozni az enyémen 14 db csat. van, lefelé próbálgasd ki  a csatornákat a defaulthoz képest mondjuk 2-vel indulva.

Nem tudom, hogy állsz anyagilag, de érdemes egy közép kategóriás routert venni ami tényleg megbízható+jól konfigolható.

Nekem is volt egy noname 54mbps és egyszerűen 2 szoba között(panel!) nem ment át, az antennája ua.akkora volt kb.

Most megvettem ezt a dlinket(br. 13e Ft volt ), azon kívül hogy a német firmware-t frissíteni kellett rajta más minden zökkenőmentesen ment.

Előzmény: atti73 (38)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 40
OK. Lehet, hogy megpróbálom. Mit javasoltok ha a beállítás rossz, és ha nem? :-)
Előzmény: locsemege (39)
locsemege Creative Commons License 2006.04.06 0 0 39
Egy gépet átvinni egy órácskára a szomszéd házba nem olyan bonyolult, viszont igazolni tudod, hogy a beállításokkal vagy a kapcsolat stabilitásával, térerővel van-e a gond.
Előzmény: atti73 (38)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 38
Ha ilyen egyszerű lenne... 2 családi ház, 2 PC. Mindent át kéne vinnem, ami nem egyszerű. Esetleg egy hoszabb antennát kipróbálnék, ha tudnám honnan tudnék szerezni. A kártya végén az a kis bot nem túl meggyőző. Attila
Előzmény: locsemege (37)
locsemege Creative Commons License 2006.04.06 0 0 37
Előbb próbáld meg úgy, hogy az eszközök egymástól 2 méterre vannak. Ha így működik, nem beállítási hiba.
Előzmény: atti73 (34)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 36
X-micro ...g-s router, NETGEAR ...PCI kártya.
Előzmény: erchegyia (35)
erchegyia Creative Commons License 2006.04.06 0 0 35
milyen router, milyen kártya van most?
Előzmény: atti73 (34)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 34
Köszi! És akkor most lecseréljem a hálókártyát, vagy próbáljak másik antennát?
Előzmény: erchegyia (33)
erchegyia Creative Commons License 2006.04.06 0 0 33
hát pl. ha van egy jó fajta routered, és egy gagyibb hálókarid, akkor lehet, hogy a router el tud adni a kártyáig 50%-os jellel, de a kártya adóteljesítménye már nem elég a routerig. Vagy akármilyen zajosodás.
Előzmény: atti73 (32)
atti73 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 32

Örülnék ha valaki tudna válaszolni az előző kérdésemre! :-(

Lehet, hogy az 50%-os jel kevés? Ha nem. mi lehet?? Köszi!

erchegyia Creative Commons License 2006.04.06 0 0 31
Úgy lehet klónozni, hogy amíg fentvan, addig megnézik a MAC címét (akár egy mezei Kismet is képes erre), utána megy már gyerekjáték (pl. minden router tud MAC-ot klónozni). A router kikapcsolása az egyik legjobb megoldás :) A WPA bőven elég lesz, MAC szűrést csinálhatod mellette, de felesleges (ártani sem árt). Száz szónak is egy a vége érzed biztonságban magad, aki egy PDA-val a kezében járja a várost ingyen netet keresve, az az ablakod alatt simán tovább fog menni :) Aki viszont komolyan be akar törni hozzád, annak csinálhatsz bármilyen védelmet....
Előzmény: hangazoo (30)
hangazoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 30
Az éppen nem fentlévő gép MAC-jét hogyan-honnan olvassa ki, ill. azért MAC-et klónozni sem olyan könnyű?! Egyébként ezzel részben számolva amikor nem használom az egyik gépet sem, a routert kikapcsolom, ez gondolom hathatós megoldás, nem?:) A WPA titkosítást tudja, de gond ha amellett a paranoiás fejemmel MAC-et is szűrök, mert tudtommal a MAC szűrés nem lassít semmit, hogyan játszható ez ki?
Azt beálítottam hogy a DHCP csak a két megadott MAC-nek oszthat IP-t.
Mostmár elfogadható biztonságban érezhetem magam? Vagy a WIFI technolgia még gyermekcipőben jár biztonság szempontjából?

Azt mérlegelve hogy panelben lakom a jó öreg paneltechnológia a javamra dolgozik a jelek terjedése tekintetében, végre egy előny!:)
Köszönöm a gyors választ!
Előzmény: erchegyia (29)
erchegyia Creative Commons License 2006.04.06 0 0 29
Szia! Neked is csak a szokásost tudom elmondani :) Azaz: a MAC szűrés addig jó ugye, amíg fennt van mindkét gép, amint az egyik lekapcsolódik lehet klónozni a címét és felmenni helyette és már bent is vannak a hálódban. Ha tud a router WPA titkosítást (tud?), akkor használd azt, mivel ennél legalább (nem emlékszem pontosan) x giga adatforgalom kell, hogy a kulcs kinyerhető legyen. Ha nem tud ilyet, akkor megteszi a WEP is, de akkor legalább hetente módosítsd a kulcsot. A titkosításon felül a MAC szűrés felesleges, mert könnyen kijátszható, esetleg annyit tegyél meg, hogy a routeren beállítod, hogy hány gépnek oszthat ki IP-t maximum DHCP-n, és akkor is limitáltad a max. két gépedre. Egyéb kérdés? :) Üdv.: erchegyia
Előzmény: hangazoo (28)
hangazoo Creative Commons License 2006.04.06 0 0 28
Sziasztok,

Tegnap vettem egy D-Link di-624+ W.Routert.
A témában kezdő vagyok ezért a következőt szeretném megtudni tőletek.
Egy asztali és a noti kapcsolódik rá. Mindkettőt MAC cím alapján engedélyeztem és csak ez a két gép mehet fel.
Kérdésem az lenne, hogy a MAC szűrés elég biztonságos-e vagy mellé érdemes beálítani a WEP-et is, vagy a MAC szűrés mellett ez fölösleges.
Azon kívül webes konfigot lejelszavaztam, de gondolom a jelszóbekérésig sem jut el csak a két MAC szerint engedélyezett gép?!Vagy tévedek?
atti73 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 27

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség. A minap szereltem össze egy wireless hálózatot (2gép között). X-micro router és egy PCI-os WLAN kártya. A gépet ahol a router (és az internet) van kábellel kötöttem össze, ami tökéletesen működik. A másik wlan-os gép kb 50m-re van tőle egy fal és egy ablaküveg mögött. általában 50% körüli jelet észlel, de mikor csatlakozni szeretnék, kb 2-3 mp után azt mondja mint azelőtt, hogy van elérhető jel, be kell pipálni egy csekkboxot, hogy tudjak a connect-re kattintani, aztán kezdődik elölről. Soha nem sikerült rácsatlakoznom.:-( Vajon miért? (Tűzfal ki van kapcsolva,+) 

zedeg Creative Commons License 2006.03.23 0 0 26
Üdv!

Olyan PCI-s legalább 54 Mbites wlan kártyát keresek, ami nem igényli a PCIv2.2-t. Amit eddig találtam, hogy a Linksys, D-link, SMC igényli, a Gigabyte-nál nincs info.
Ja, az is szempont hogy lehessen kapni valahol:)
Ha valakinek használt elfekvő van, az is érdekelne.

Gergő

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!