Keresés

Részletes keresés

kiring Creative Commons License 2003.09.14 0 0 24

Ezen a téren (a csakrák terén) én nem vagyok túl járatos - te, aki annyi mindent végigcsinált, biztos hogy töbet tudnál ezekröl mondani - de az biztos - sok minden van hét periodusra felosztva, sok minden áll hét részböl, hét darabból - egyszóval megvan a hétnek a maga meghatározó jelentösége. Persze a vallásnak megvan a maga irányvonala, és ezekröl a dolgokról föleg a valláson kívül hallhatunk...
Előzmény: aranyviktor (7)
kiring Creative Commons License 2003.09.14 0 0 23

Én nem mondanám hogy ez a levél nekem szól - ez a levél az esszéneusi tanítványoknak szól(t), és úgy tünik, mint egy búcsúztató, talán a záróvizsga, a beavatási szertartás utáni búcsúztató.
Előzmény: actionman (14)
kiring Creative Commons License 2003.09.14 0 0 22

... a házból ki ne vigy a húsból, és csontot se törjetek abban össze (II.Móz.12/46).

Mert azért lettek ezek, hogy beteljesedjék az írás: Az ö csontja meg ne törettessék (Ján.19/36).

Előzmény: actionman (16)
Zealander Creative Commons License 2003.09.14 0 0 21
"Nem vagyok gnosztikus...."

De még lehetsz:)

Előzmény: Paleokrites (19)
kiring Creative Commons License 2003.09.14 0 0 20

A kereszténység nem tanítja a többszöri leszületést, mert ez ellenkezne a felállított dogmákkal. A kereszténység eleve ellenzi a (romolható) testöltést, a Sátán országában meg még inkább. A bibliában ugyan van - vagy benne maradt egy-két utalás a reinkarnációra, de azt ilyen-olyan magyarázatokkal elsimítják....

Tehát ebben igazad van - az igazi kereszténynek nem illik a lélekvándorlással foglalkozni.

És az unitáriusok is, mégis foglalkoznak vele, talán mert nem tagadják meg történelmünket, amelyikben még az esszéneusok játszották a föszerepet. Mert a kereszténység ugyan Jézussal és az Újtestamentummal kezdödött, de az utunk nem....

Előzmény: actionman (12)
Paleokrites Creative Commons License 2003.09.13 0 0 19
Kedves Actionman!

Én inkább Istenre tekinve mondtam, amit leírtam......
Nem vagyok gnosztikus....
János név alatt ismert evangéliumot nem is biztos, hogy az apostol írta...., de ha ő tette is meg, az írásából kirikít a beletoldás....!
Nos , ha János ott volt és látta azt, amit nézet, akkor tudhatta volna, hogy Jézus mit mnondott a 17, 3-ban! Nem a jelek és a csodák viszik előre az embert, hanem a józan ész, a szeretet és a tolerancia, az egymás megbecsülése és ezekhez nem kellenek a megváltók és istenek imádata és áldozatai sem!
Ha ingyen van a kegyelem, akkor felesleges áldozni és bűntudatot lelkiimeretezve félelmet kellteni a "lelkiészek" részéről!
Pálnak nem volt joga átkozni, még akkor sem, ha más evangéliumra hajlottak volna a galatabeliek......, de mindok neked egyet! NÉGY evangélium is maradt a mérce, bár ennél jóval több forgott közkézen és szájról szájra!
Mi az örömhír Pál szerint?, aki még tanítványa sem volt Jézusnak és a megtérése is kétségessé válik az apcselhez viszonyítva! Pál a saját hitfilozófiáját ötvözve hirdette azt az evangéliumot, ami inkább belőle fakadt...., hisz amikor levelei napvilágot láthattak, még egy evangélium sem volt..... Lehet, hogy köreire nézve írták azokat meg?
Szerintem a többség egy műalkotást követ, egy befejezetlen képet, amit újra és újra értelmeznek, de át is festenek némely részletet belőle!

Üdv: Paleo

Előzmény: actionman (13)
aranyviktor Creative Commons License 2003.09.13 0 0 18

Szia actionman!

Kezdem azt hinni, hogy udvari egy nickje vagy, ő érvelt egyszer azzal, hogy nincs a Bibliában, hogy be kell vinni a kutyát a házba, tehát .....

Barátom szemüveg sincs a Bibliában, mégis viselek a képernyő előtt. Sőt Internet sincs a Bibliában, mégis fórumozunk. Azt sem igazolja a biblia, hogy gömbölyű a Föld...

Ha esetleg egy kicsit szélesítenél a látókörödön.:)

De kerestem neked egy oldalt, ott láthatod, miről van szó, fotózni is tudják

http://www.auracentrum.hu/AURA4hweb.htm

avi

Előzmény: actionman (15)
actionman Creative Commons License 2003.09.13 0 0 17
Felelmetes, mit ossze nem spekulaltok a galata levelrol. Pal az ellen emelte fel a szavat, hogy a galatak hamar attertek egy masik evangeliumra (pedig nincs masik). Ezert fakad ki Pal, hogy atkozott legyen, aki mas evangeliumot tanit, mint o. Hogy ide az angyalokat is beleveszi az fokozas, hangsulyozas. Nagyon eroltetett az, hogy "ha maga Isten szolna, akkor sem?", hiszen Pal magat a Megvalto Fiu Istent hirdette.

ActionMan

actionman Creative Commons License 2003.09.13 0 0 16
Hol olvastad a "ne torjetek csontot" iget?

Ezért volt annyira fontos a zsidó elszigetelödés.

Szo sincs rola! Az elszigetelodesnek 2 haszna volt:

a) ne vegyek at a kornyezo nepek balvanyozasat
b) a visszateres utan ne asszimilalodjanak

De Izraelnek az volt a szerepe, hogy o tegyen bizonysagot Istenrol a tobbi nepeknek.

ActionMan

Előzmény: kiring (8)
actionman Creative Commons License 2003.09.13 0 0 15
A 2-es szamu gnosztikus zoldseg (bocs avi). Hol igazolja egyaltalan a Biblia a csakrakat? Hol talalod meg a 6x7-et? Mi van a 42 even aluliakkal? Ok nem lehetnek kapcsolatban Istennel?

ActionMan

actionman Creative Commons License 2003.09.13 0 0 14
kiring, olvastad mar Janos 1. levelet? Kifejezetten neked irta az apostol. Komolyan. Mert ez az idezet nem szarmazhatott egy puspoktol.

Amit te ideolloztal, az egy gnosztikus hamisitvany. Ugyanis olyan ember nem letezett soha a foldon, aki "minden ilyet kikuszobolt magabol". Ugyanis a bun (merthogy errol van szo) ott van mindenkiben, es ebben az eletben nem tudunk tole maradektalanul megszabadulni.

Az sem tunik fel senkinek, hogy az emberben (Abrahamban sem) semmifele "isteni csira" nincsen? Jezus nem egy genetikai folyamat vegtermeke! O mar akkor az Atyaval volt, amikor meg semmi nem letezett a vilagon, mert meg vilag sem volt.

Uram, kerlek, Egyszulottedert vilagositsd meg vegre oket! Amen.

ActionMan

Előzmény: kiring (6)
actionman Creative Commons License 2003.09.13 0 0 13
Paleo, eszem azt a kis gnosztikus lelked, ha ennyien tesznek bizonysagot Jezusrol, hat miert nem hiszel nekik? Janos ott volt, o latta Jezust, latta a jeleket, a beteljesedo profeciakat, o valoban szemtanu volt.

ActionMan

Előzmény: Paleokrites (5)
actionman Creative Commons License 2003.09.13 0 0 12
Elkepeszto, miket olvasol kiring. Egyreszt az unitariusok nem keresztyenek, mert ok Jezusra, khmm. nem ugy tekintenek, mint A tobbi keresztyen.

Aztan, ha mar minket elgondolkodasra sarkallsz, elgondolkodtal-e te azon, hogy vajon a keresztyenseg tanitja-e a tobbszori szuletest? Bingo! Nem. Az ember max. 2x szulethet meg: egyszer fizikailag az anyja altal, es joesetben meg Istentol ujjaszulethet. Tobb nincs, hacsak a feltamadast nem veszed annak (de az nem az).

Az meg teljes keptelenseg, hogy Jezus 42 ujjaszuletes utan lett az a Jezus, aki megvaltotta a vilagot.

Az ujraszuletes/lelekvandorlas egy teljesseggel tarthatatlan antikrisztusi tevtanitas.

ActionMan

Előzmény: kiring (-)
Paleokrites Creative Commons License 2003.09.13 0 0 11
Kedves Kiring!

Nem volt szándékom Bence Márton személyét bántani, sem másét....., viszont mindenképpen utalni akartam a " hitből való értelmezés " jelenségére.....

Nos Jézus apja József Júda törzséből való.....
Keresztelő János Lévi törzséből és Áron utódaitól való...., ha az Abia rendje Salamon fiára utal
Zakariás felesége Áron leszármazottainak tekinthető tehát....., de honnan származott Mária aki Erzsébet rokonanként jegyzett Lukács?
Nos megért Izrael és Jűda sok mindent, fogságot és szétszoratást, majd elvesztek a törzsek, asszimilálódtak más nemzeteknél....
Volt egy hellenizálási folyamat egy párszáz évig...., aztán jött a római henger....
Heródes uralma és a nép már akkorra igencsak vegyülni kényszerült...., vagyis a törzsek között!
Ilyen jelző, hogy rokon, bármire és kire érthető lehet, de semmi biztos, hogy Mária Áron leszármazotja lett volna....

Kedves Barátom! Jézussal semmi nem fejeződött be...., ezt azért már 2000 évvel a halála után nem kellene mondani!

Más: Pál fejével nehéz lenne gondolkodni, hisz szerintem egyetlen gondolata sem az eredeti, mert állandóan finomítgatva lett a kánoni lezárásáig, de megkockáztatom azt is, hogy a másolások alkalmával beleíródtak a széljegyzetek fő mondandóvá! De ott volt Marcion is, akitől lett ismert Pál 10 levele! Marcion áll e Pál írásainak java része mögött, avagy más, ki tudja ma már? Lényeg az, hogy ellentmond saját magának is! Olyat kijelenteni, hogy legyen átkozott mindaz, aki a mennyekből, avagy angyaloktól, netán az Istentől is kapna kijelentést..., hát enyhén öntömjénező kisistenséget feltételez!
Az sem mentesíti őt, hogy a körülmények olyanok voltak, ami miatt kicsúszhatott a száján, de írva is? Jézus arra intett, hogy ne átkozzunk, bár ő megátkozta a fügefát és igaztalanul vádolta a farizeusokat! Nem Jézuis a hibás, hanem az író, hogy ilyeneket hord ott össze-vissza!
Oka Pálnak nem lehet egy átkozásra sem, hisz ma mi van? Istenek nevében tetszelegnek és hivatkoznak holmi angyalkákra, meg a szentszellemekre és a jó tümdérekre a mennyekből, hogy ezt-meg azt üzenték, persze a bibliai igéket mindig figyelembe véve, ahogy azt a jó tanítóbácsik és nénik törvényesítik!

Egyébként ajánlanám a adventista Bibliaiskolát....., nem bánod meg, ha odajársz!
Lehet többféle szkra járni, függetlenül a vallási hovatartozásod nélkül is...., persze ez is egy felekezeti Főiskola....., ami magán hordozza a tanítások jellegzeteségét..... Széles ismeretre tehetsz szert....

Előzmény: kiring (10)
kiring Creative Commons License 2003.09.13 0 0 10

Kedves Paleokrites!

Bencze Márton is, én is, te is - mint mi mindannyian - egy vagyunk a sok hitböl való értelmezök közül. A diploma nem minden, de nem is árt ha van. Én például nagyon örülnék egy teológiai diplomának, mert sokkal több tudásom lenne - igaz, abba már csak reménykedhetek, hogy ez azért nem menne az értelem kárára....

Ne haragudj, a Mária vagy József nemzetségtábláját nem vezetem le, hisz te sokkal több bibliai tudással rendelkezel mint én. Én erröl összevontan csak annyit mondanék - Mária ís, és József is az Áron "családjából" valók - kizárt dolog tehát, hogy ne "tiszta fajok" lettek volna... Erre még nagyon vigyáztak abban az idöben, és erre utal az az ótestamentumi törvény is, hogy "házon belöl ne törjetek csontot" - azaz egy "elindított" génláncolatot ne törjenek meg.

Mózes-Jézus jelentösége? Én azt mondanám hogy egyforma - ami elkezdödött Mózessel, az Jézussal fejezödött be. Mózes Ábrahámmal elvetette a magot, és Jézus a termés...

Pálnak bizony kicsit furcsa - a biblia szemszögéböl - a galatai levele - és ha meg akarjuk fejteni és érteni, akkor a Pál fejével kell gondolkodnunk - vajon miért mondott ilyet, mi volt erre az indítóok, mit akart ezzel mondani, és mit akart ezzel elérni? Az akkor körülményeket figyelem véve lehet hogy volt rá oka...

üdv. kiring

Előzmény: Paleokrites (9)
Paleokrites Creative Commons License 2003.09.13 0 0 9
Kedves Kiring!

Jó lenne, ha beírnád ide Mária nemzetségtábláját!....., mivel József nemzetségfejlődése nem illik a jézusi istenszármatzáshoz!
Ha nem József nemzette Jézust, akkor teljesen felesleges visszavezetni a nemzetségét , akár Dávidhoz is!
Ha József nemzette Jézust, végképpen kizárt az isteni származtatás, ami amúgy is meseszerű és értelmetlen lenne! Isten távol van az emberi formától, " nem ember vagyok Én, hanem Isten" mondta az Úr! / nem Jézus az Úr, hanem Isten! /
Bence Márton is egy a sok hitből való értelmezők közül...., pedig ez nem vallásos szerepjáték barátom! Gondolom, nem tudnak az ilyen emberek betelni a dicshimnuszok végtelenített irodalmi alkotások gyártásával...., persze mindenki valami " Új" oldaláról és sajátságos látószögből prezentálja hitének tárgyát, hogy a saját "ihletettségét" is is észrevetesse a világgal, mintegy kiválasztottét!
Nagyon divatos a semmiről messzemenő következtetéseket asszociálni és ebből könytárnyi irodalmakat kreálmányolni, hátmég a valamiről...., ami úgy természetes , ahogy van, csak bonyolítani és labirintálni kell! Ehhez viszont sok sok tudásra és egy pár diplomára van szükség, hisz a tekintély és az elismertség titka ebben áll!
Ma már nem a " bolondoknak" jelentetik ki az igazság, hanem az teotudományos dogmakutatók által iskolázottan!
Isten félre lett lökve, hogy Jézus szerepét felnagyítsák mindenek fölé! Jézus szerepe még annyi sem volt mint Mózesé! Igaz Jézus az Isten ereje nélkül semmit sem tudott volna tenni, még gyógyítani se! Igaz a mai kereszténység 99%-a a páli teológia részese...., ahogy azt értelmezik!
Mit mond Pál a galatai levelében? Legyen mindenki átkozott, aki nem azt tanítja amit ő!...., mégha az angyal is mondaná, avagy a menyből bárki is!
Tehát, ha Isten szólalna meg, akkor sem lehetne rá hallgatni? Pál szerint nem! Akkor milyen Istent képviselt Pál? Kicsoda Pál, hogy ilyeneket mondjon?
Nos a bibliai keresztény tanítás szerint a sátán levettetett a földre....., akkor kik vannak a mennyekben, hogy még bízni sem lehet bennük Pál szerint?

kiring Creative Commons License 2003.09.13 0 0 8
Szerintem amiröl Bencze Márton ír, a génekkel is kapcsolatos, valamint azzal az ótestamentumi ígével, hogy "ne törjetek csontot..." - mert ez is azt jelenti - ne szakítsátok meg a "beindított" génláncolatot.... Ezért volt annyira fontos a zsidó elszigetelödés.
aranyviktor Creative Commons License 2003.09.13 0 0 7

Hat nap altt termtette az Isten a Földet, a hetediken megpihent, 6 x 7 = 42 .

Hét csakrája van az embernek, a hetedik csakra, az ún. korona csakra az Istennel való kapcsolat csakrája.
Első hét életévünkben az első csakra (fölcsakra) uralma alatt éljük évente egy-egy csakránkat, a 42-ik életévtől a hetedik csakra jegyében élünk.

Hét szféra (dimenzió) van a Föld körül, a hetedik szféra Isten országa.

kiring Creative Commons License 2003.09.13 0 0 6
Nem tudom hogy szabad-e idézni mások munkájából - ez az idézet Bencze Márton, nemrég elhunyt ny. unitárius püspöktöl van, és annyira érdemes munka, hogy ilyet keveset olvashat az ember...:

"Az a képességcsíra, melyet az isteni világ beleoltott Ábrahám testi organizációjába, generációkon keresztül a vérben öröklődik tovább mondták az esszénusok, s 42 generáció kell ahhoz, hogy ez a mag teljességében kivirágozzék, hogy éretté váljék s gyümölcsöt hozzon az egész emberiség számára. Amikor ez a 42 generáció betettnek mondható - Ábrahámtól számítva - jön el az a valaki, aki magában kifejezésre juttatja, manifesztálja azt a tiszta isteni csírát, amely Ábrahámba beleoltatott s amely alkalmassá teszi arra, hogy teljes fenségében átélje az istenséget önmagában. Ez lesz az Isten felkentje, a Messiás, a Krisztus.
Nem a levegőbe bámultak bele az esszénusok, amikor ennek hangot adtak. Magukban élték át, mégpedig úgy, hogy a szükséges iskolázással, a lelket megtisztító gyakorlatokkal - amely lelki gyakorlatokra nézve érdekes nyomokat tárhat fel az újabb kumráni leletei-; egyike-másika - kiküszöbölték magukból azt, amit őseiktől örököltek, s így bennük tisztán az maradt meg, amit Istentől kaptak. Az esszénusok azt tapasztalták, hogy ennek eléréséhez 42 generáció hordalékát kell lehámozniuk magukról. Örököl az ember valamit apjától, anyjától - mondották -, valamit nagyapjától, nagyanyától s így tovább. Minél feljebb haladunk visszafelé magunkban az ősök során. annál kevesebb átörökölt tulajdonság található akár jó, akár rossz legyen az, s a 42-ik generáción túl már semmi örökölt dolog nincs bennünk. Ezen a ponton megszűnik az átöröklésnek minden nyoma. Valójában a lelki tisztulásnak 42 fokozatán mentek keresztül az esszénusok, mígnem eljutottak oda, hogy semmi átöröklési ballaszt, semmi lelki teher, semmi mellékes dolog nem maradt már bennük, minden ilyet kiküszöböltek magukból, s eljutottak odáig, hogy lényüknek bensejét, mintegy központi magvát rokonnak érezték az istenséggel, akiből származott. Ekkor már így szólott az eszszénus-tanítvány: “Fölemelkedtem az én Istenemhez, amikor ezt a 42 fokot megjártam."
A fenti fejtegetés mutatja az esszénus felfogást: 42 generáción keresztül a véren át való leáramlásban érik az isteni csíra, amely aztán gyümölcsöt teremhet az egész emberiség számára. S megfordítva: 42 generáción visszafelé menve lehet eljutni az istenséghez, ha megfelelő lelki tisztító gyakorlatok által ehhez a művelethez hozzálátunk.
Azt is mondhatjuk: az esszénusok nemcsak arra emlékeztek, ami velük történt születésük és haláluk között, hanem megszerezték a képességet annak átélésére, amit bennük az elődök jelentettek. Kiterjedt tehát az emlékezetük az ősök hosszú sorára, éppen 42 generációra."

Paleokrites Creative Commons License 2003.09.12 0 0 5
Kedves ATTee!

Bizony János 8 fejezetében Ábrahám-Jézus páros sántít egy kissé!

Ha jól megfigyelnéd a mondatok el vannak csavarintva, véletlenül?
Nos kövess.....
János 8, 56. Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült../

Na , itt mintha arról lenne szó, hogy Ábrahám látta Jézus napját és nem fordítva!

de erre....

57. Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?

No , Jézus nem azt mondta, hogy Ábrahámot látta...., hogy is láthatta volna egy Jézus?...., mégis a zsidók erre kérdeztek volbna rá, mintha azt mondta volna Jézus, hogy látta Ábrahámot? Mem érdekes? Mi indította erre őket? semmi, íz író volt olyan buzgó, hogy belefirkálmányozott, mintha ezzel is bizonyítani igyekezett volna Jézus istenségét, aki öröktől fogva lenne! Hamisítás? Ja ja!
aztán szólalt meg Jézus az író tollából!
58. Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Itt mintha a mondat értelmetlen lenne , miért ez az érzés? mert a mondatnak így kellett volna elhangoznia....;
" Mielőtt Ábrahám lett, én már akkor voltam"
AHHH, de akkor nem jött volna ki a bűvös szó...., a "VAGYOK" !!! mert mintha Mózesnél olvashattuk volnba elöször a " VAGYOK"-ot...., de ez azért fontos, hogy ráutaljon a maszoréta buzgósága, hogy Jézus a " vagyok", vagyis Isten...., no de ez Istenkáromlás, bár a keresztények már rég kimerítették ennek a fogalomnak a bendőjét is!
A szónoki fogások lényege, amit Pál is alkalmazott, hogy a szavakkal játszva szép finoman áttérjen az egy mondatról másik gondolatfonalra, amíg az elözőt szabadon hagyta...., mert nem tudta levezetni azt tisztán és érthetően, avagy nem is akarta, hisz a cél a megtévesztés, a meggyőzés egy általa kiokumulált dologot illetően... Vallásfilozófiának is mondjuk....
Az sem mellékes, hogy Jézus nevű ember vagy 1700 évre rá született Ábrahám után...., ha jók a naptárszámítások a hamisítóknál is!
Máriát árnyékozta meg a magasságos és nem Jézust!
Ami született Máriának, az is áldott lészen, ez nem egyenlő az isteni származtatással!

Előzmény: ATTee (0)
aranyviktor Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4

És persze a 42 újjászületés értelmezhető egy életen belül is, én már annyiszor "világosodtam meg" hogy ihaj, mert az ember egy tudásszint elhagyását és a következőre lépést így éli meg.

Tehát lehet ez egy életen belül is 42 lépcső. Meg jelenthet több életen keresztül, több részletben megtett 42 lépcsőt, és jelenthet 42 alkalommal történő leszületést.

avi

kiring Creative Commons License 2003.09.12 0 0 3
Itt jézus nem a maga, hanem az Atya nevében beszélt?
Előzmény: ATTee (0)
aranyviktor Creative Commons License 2003.09.12 0 0 2

Szia Kiring!

Jól értelmezem, hogy az unitárius püspök hisz a reinkarnációban?

Nem tudom, hányszor kell újra leszületnünk, ezt még körülbelül sem tudom elképzelni.

A 42-es számmal kapcsolatban eszembe jutott, hogy 42-ik évemet tapostam, amikor 25 év kihagyás után ismét elkezdtem Istennel foglalkozni.

Nagyon sok információ van a számokban, ami még megfejtésre vár.

avi

Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.09.12 0 0 1
A 42 -őt már Duglas Adams is megirta. Amugy meg persze: Iván Gábor a világot a hülyeségeitől megváltó próféta:-)
ATTee Creative Commons License 2003.09.12 0 0 0
Akkor mit jelent Jézus azon mandata, miszerint Jézus már látta Ábrahámot, amikor a színe előtt örült?

Jn. 8,56-58
Ábrahám, a ti atyátok ujjongott azon, hogy megláthatja az én napomat: meg is látta, és örült is." A zsidók erre ezt mondták neki: "Ötvenéves sem vagy, és láttad Ábrahámot?" Jézus így felelt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok."

Üdv,
  ATTee

kiring Creative Commons License 2003.09.12 0 0 topiknyitó

Jézus Ábrahámtól számítva a negyvenkettedik generáció. A nemrég elhunyt Bencze Márton unitárius ny. püspöktöl olvastam erröl egy nagyon érdemes cikkben (Ó és Újszövetség összefüggése - esszénusok). Érdemes elolvasni, és elgondolkodni rajta - egy emberben beindított folyamat befejezéséhez az illetönek negyvenkétszer újra kell születni...

Jézus óta, tehát kb. 2000 év alatt, születhetett-e valaki már szintén negyvenkétszer újra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!