Az a falfelület, ami itt a képeken ÖSSZESEN látszik, az minden, erre a felületre lehet képeket rakni, nem számoltam, mert nem tudom kiszámolni, de tényleg nagyon kevés, és a terem berendezése, kinézete sajnos nagyon-nagyon szegényes, mondhatni igénytelen, és a szekrényt, tv-t, asztalokat nem viszik ki a kiállítás idejére. Smudy, megértelek, én itt lakom Kőbányán, de még én is gondolkodóba estem, érdemes-e mennem... Az ajándék képet nem tudom, hogy oldanánk meg, gondolom, ha valaki vállalja, hogy ad vagy csinál valamit, a többiek összedobják az anyagárat, a festőé meg a ducsőség, mit szóltok?
Hát, ez sajnos tényleg elég kicsi. Én nagyon-nagyon szeretnék menni, de ez max. 3 emberes hely. Ha nem akarunk zsúfoltságot, és színvonalas kiállítást akarunk összehozni, 30 kép már nagyon a plafon. Nekem innen az Istenke háta mögül 10 képnél kevesebbel nem éri meg felmenni 4-szer. :((( Pedig nagyon mennék...
Köszi hogy utána jártál. A hétfő nem a legszerencsésebb nap ami a megnyitót illetve az előkészületeket illeti. De hát ez van. Ha akarunk valamit ,kompromisszumot kell kötni nekünk is. Szerinted összesen mennyi képet tudnánk feltenni a falra? Írtad hogy ajándékba kérnek egy képet. Ezt hogy oldanánk meg? De mindenek előtt szerintem azt kéne véglegesíteni hogy ki is szeretne részt venni a kiállításon és utána tudnánk a többit megbeszélni.
A Művházban tett látogatásom eredménye a következő:
-Először is az időpontot kellett egyeztetni, hogy mikor legyen a kiállítás. Mondtam, hogy legalább 3 hét kellene, ennél rövidebb időt nem szoktunk egy-egy kiállításnak. Lett volna egy 2 hetes idő intervallum, de végül egy 3 heteset találtunk, MÁJUS 18-JÚNIUS 5-ig. Ebben az a jó, hogy közben lesz egy nemzetközi konferencia a kiállítóteremben, ahová a világ minden tájáról jönnek a gyógyszerész főmuftik, és ebben a 3 hétben lesz egy vezetőségi ülés is. Örült a szervező hölgy, hogy ezekre az alkalmakra ilyen szép kiállítással várhatja a vendégeket. A baj csak az, hogy május 18-a hétfő és nincs rá mód, hogy előbb (szombat vagy vasárnap) odamenjünk a képeket felrakni, erre csak hétfőn van lehetőség és ekkor lehetne a megnyitó is, 16 órakor. Erre mindent tudnak biztosítani, abrosz, pohár, tányér lesz, pogácsát, sütit, üdítőitalt pedig mi vihetünk jól bevált szokás szerint.
-Maga a művház nagyon kicsi és nincs frekventált helyen. A 217-es busz az, ami közel áll meg hozzá, ezen kívül az 51/151-es és a 117-es buszok vannak még viszonylag közel (ezek a Gyömrői úton járnak). Mind a Liget térről indul. A kiállítóterem 50 nm-es, de 3 hatalmas ablak és 2 óriási szekrény a hasznos falfelületből sokat elvesz, így igazából nem mondom, hogy sok kép férne fel, erről képeket is mellékelek.
-A képek rögzítését úgy oldják meg, hogy a falon felül körben fut egy fa szegély és abba SZÖGELIK bele a drótokat amin a képek lógnak, erről képet szintén mellékelek.
-A kiállítóteremnek bérleti díja nincs, DE kérnek valami alkotást, amit otthagyunk nekik mintegy ajándékba. A gyógyszergyár intranetes hálózatán hirdetik a kiállítást és kiraknak róla plakátot, de egyéb hirdetési módokról, szórólapról nekünk kell gondoskodni. A művház csak hétköznapokon 8-17-ig van nyitva, ha egyéb rendezvényük van akkor tovább, de azokra nem mehet be bárki.
Nem nagy, inkább kicsike művház, jó, ha egy kiállítóterme van, nem hinném, hogy több is lenne. Kőbánya honlapján is csak egy elérhetőségi telefonszám van fent, nincs netes címe. Én voltam már ott, még régebben, semmi extra.
Ahogy Aranytízben csináltuk szerintem itt is járható út lesz. Mégpedig az,hogy a névcímkére (ami a kép alatt volt felrakva )rá volt írva a méret és ,hogy eladó. Aztán volt egy ártáblázat a kiállító nevével, elérhetőségével, telefonszámával (ha akarta). Az mint egy szórólap oda volt rakva a vedégkönyv mellé.
E-mailben a vezető kérdezte is tőlem,hogy árulni is szeretnénk-e. Természetesen igen ugye lányok?
DittyCat : nagyon jó ha betérsz terepszemlére, és lécci azt is nézd már meg lécci,hogy milyen napokon van nyitva és hányig a ház. Mert ennek ismerete a mostani habán kerámia kiállítás olvasásakor elgondolkoztatott. Úgy olvastam,hogy hétfőtől-péntekig 8-17.óráig látogatható. Ez felveti azon aggódásomat, hogy csak hétköznap üzemel a ház és sötétedés előtt bezár!!! Akkor ezt is meg kell beszélnünk majd mikor , s hánykor legyen a megnyitó. Szóval alaposan ki kell kérdeznem a vezetőt. DittyCat ez egy picike műv ház ??? Milyen kaliberű, egy kiállítóterem vagy több is, hogy van az emlékedben ??? Sajna nincs honlapja ,hogy meg lehetne kukmálni.
mivel gondolom, a legtöbb kép eladó is lesz , meg kellene érdeklődni, hogy a beárazást a kép mellé kiírhatnánk-e (nem mindenütt preferálják) vagy ha nem, akkor készítsünk inkább egy külön árlistát, amit kirakunk valahova, vagy otthagyunk valahol az elérhetőségekkel együtt....ez is megállapodás kérdése.
amikor kimentek a helyszínre próbáljatok arra is figyelni hogy hány db A3, és A4 méretű kép fér majd el.
és a legfontosabb, amire szerintem érdemes már előre figyelni : a rögzítések lehetséges módjai: szögelhető-e a fal (gipszkarton, vagy rendes masszív falazat)? van-e előre rögzített képsín, ahová már csak "fel kell dobálni " a képeket?
vagy lelógíthatók-e valahonnan (fűtőtest csöve stb). Ez nagyban megkönnyíti majd a munkát, mert a képfelrakásnál már célirányosan tudunk eszközöket vinni. Mi általában ezzel szoktuk a legtöbb időt "eltökölni", mire kitaláljuk, hogy hogyan legyen.
Látom gyűlnek a kérdések, ez nagyon jó. Figyuszoljatok: mind felírom a kérdéseket de még csak igazából január elején mozgolódnánk. Természetesen nekem nincs ellenvetésem tiffany és mozaik ügyben sem . Remélem ez a Művháznak sincs ellenére.
Nem tudom a vendéglátással,hogy vagytok de azt nagyon jól megoldottuk saját sütésből az Aranytízben is. De hát ezt majd megbeszéljük még.
Köszönöm kérdésed, de én nem... tényleg már 95%-ban a mozaikkal foglakozom csak, nincs most festményem (lefogytam):))))és hobbiból nem is fogok egyenlőre festeni...
először is köszönöm Éva, hogy írtál. Nagyon szívesen csatlakoznék pár régi képpel, azt elmúlt időszakban sajnos más kötötte le az időmet, energiámat, régen nem festettem. :(
Jelenleg helyem sem nagyon van festeni, bár a kedvem már kezd visszatértni.