A politika nem szeretem-nem szeretem dolog kérdése, inkább egy baleseti sebészetre hasonlít.
Ugyanakkor a Fidesz szimpatizánsainak nagyobb része (szvsz) a Fideszt kifejezetten az egyenessége miatt kedveli. Aki hisz a "reál"politikában, az inkább MDF rajongó.
A Fidesz-Szdsz koalíció eléggé esélytelen, nem is a fentiek miatt. Az szdsz olyan mint a pióca, akire ráragad, annak kiszívja a ... szavazatait. Ha a Fideszhez csapódna az összes barom ötletük és tettük terhét a Fidesznek is viselni kellene. Ebből a szempontból (szvsz) az szdsz a lehető legjobb helyen van.
Harmadszor meg a Lop Stop és hasonlóak miatt ismét csak gázos lenne bármilyen formális szövetség. El tudja valaki képzelni a basszmagyarról, hogy ahogy a táblával szaladgált, mint egy színesfémgyűjtő kisebbségi, olyan vehemenciával kiáll, és azt mondja, bocsánatot kérek, hazudtam, rágalmaztam?
Az, hogy az SZJAban együttműködnek, az igazából semmi. Orbántól egy gesztus, hogy lát lehetőséget az árkok betemetésére. Mert amúgy nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem fogja a módosítást megszavazni, tehát igazából arról van szó, hogy az szdsz hogy dönt - persze ha nemmel szavaz (0.2 az esélye), akkor sem együttműködés miatt teszi.
ha Megyó a szadesz embere volna, nem lenne SZJA-ügy, László pénzügyér. Megyó a komancs bankármaffia embere, amely viszonzásul finanszíroza a Kovács László et. pártját a választásokon (is)!
A szadeszon múlik, hogy kitartanak a lassan sűlyedő hajón, vagy vízbe vetik magukat, hátha kibírnak úszni.
"Ha kilép az SZDSZ a koalicióból,akkor az MSZP kirug minden SZDSZ-est, én is ezt tenném."
Ha a szadi kilep a koaliciobol akkor a szadi allamtitkarok es miniszterek lemondanak,mert ugye ezt jelenti a koaliciobol valo kilepes,ha meg nem mond le akkor a szadi rugja ki oket,onnantol meg mar nem szadisok, legyen a szocik gondja mit csinalnak veluk. Mi koze a szadinak onnantol hozzajuk? Semmi.
Ha az SZDSZ kilép a koalícióból, akkor nincs kit honnan kirúgni. Az MSZP-ben nincsenek SZDSZ-tagok.
Apró jel: Orbán felajánlotta, hogy együttműködik a szadesszal az SZJA ügyben. Viszont, Kuncze nem kért belőle.
A Fidesz 1998-ban koalára lépett a sokat gúnyolt Torgyival, az utált Kunczét is elfoganánk, csak világos, nyilvános játékszabályokkal (koalás szerződéssel)! 2006-ig.
Remélem, a fidesz csapódott ultrajobbosok kibírják addig.
Jómagam sem hiszem, hogy bukna a koala. Erről nem beszél a szadesz, ezért a maszop is kivár egy pár hetet: hátha lesz kompromisszum!
Ha nem:
Legvalószinűbb, hogy László Csaba menni fog.
Az egészben ráadásul nagyon megkavarja a dolgokat, hogy Medgyessy-Gyurcsány vonal sokkal inkább az szdsz-é mint az mszp-é. Persze ők legesleginkább a pénz (külföldi bankok) emberei, de Medgyessyn néha kifejezetten látni, hogy legszívesebben tökön rúgná az mszp-t, és mszp-n hogy igazából Medgyessyt a pokolba kívánják.
Úgyhogy kb. ugyanakko a valószínűsége, hogy az mszp lép ki a koalícióből :-))
Medgyessy amúgy nyilatkozta is, hogy ő szíve szerint szdsz-es, jókal tárgyal(t) Árpi bácsival, Kunczéval, sokkal kevésbé jókat Kováccsal.
Ha az szdsz kilép,akkor Medgyesynek vége, mert ahol a D209 első papír volt, ott van több is. És ha kilépnek, és valami kavar támad a költségvetés miatt, hogy sokba van a megszavazás, akkor kiadják a Nép- szavának és szabadságnak a vadászati engedélyt. (Szerintem abban az esetben kiderülne, hogy milyen fasza kis ország volt ez, de a GKM elszabotálta a munkát, és azért van a baj, és különben is Medgyessy csak saját bizniszeivel törődik... És mindez a Népszabadságból.)
Az szdsz ezért nem fog kilépni: nem a négy minisztérium miatt (ami egyébként igen jó forrás, hiszen autópálya, szgépes programok mind szépen tejelnek), hanem mert ők adják a miniszterelnököt is, aki nagyon egyedül maradna, talán ekkor meg is buktatná az mszp szimpatizáns tömeg - de ez a bukás nemcsak az szdsz, hanem az mszp végét is jelentené.
Az IHM - hát végigültem pár sajt.tájt. Ez az ember, aki miniszternek van öltözve, se a hírközléshez se az informatikához nem ért. Internetkuckó, meg animgif - ez kevés.
nem azt mondtam, hogy nincs ellentmondas, hanem hogy a kilepessel ezt az ellentmondast olyan nagysagrenduve transzformaljak, amit nehany vezercikk mar kimagyaraz.
"Ha kilép az SZDSZ a koalicióból,akkor az MSZP kirug minden SZDSZ-est, én is ezt tenném."
Ha a szadi kilep a koaliciobol akkor a szadi allamtitkarok es miniszterek lemondanak,mert ugye ezt jelenti a koaliciobol valo kilepes,ha meg nem mond le akkor a szadi rugja ki oket,onnantol meg mar nem szadisok, legyen a szocik gondja mit csinalnak veluk. Mi koze a szadinak onnantol hozzajuk? Semmi.
Akkor sem fog kilépni, bibibííí!
Talán addig is elmennek, hogy tárgyalnak Medgyessyvel, sőt sajttáj utána, hogy nem tudtak megegyezni - aztán este az ügyvivők úgy döntenek, hogy maradnak, de tényleg most az egyszer, de az adót nem szavazzák meg. (De ez persze csak látszat, mondhatni, az szdsz új ruhája, mert lesz elég szavazat. Az lenne az érdekes, ha nem fogadnák el a költségvetést... De nem lesz ilyen érdekes dologban részünk.)
Abban semmi biznisz nincsen, hogy kilépnek, és kilépve szavazzák meg, merthogy kívülről támogatják.
Az is érdekes lehet, hogy mit vállaltak a koalíciós szerződésben, benne van-e pl. a költségvetés elfogadása?
A GKN valóban béna kacsa, de nem a források hiánya miatt: a feladata az lenne, hogy a kint dekkoló pénzt bevonja a fejlesztésbe, de egyszerűen nem tud, vagy nem akar kiírni olyan pályázatokat, amikre harapnának. Web lap létrehozására (hardver no, csak a weblap), wellnes tréner képzés (az országban most ez a legfontosabb, mi?), a munkahelyteremtésre megszűnt, úgy tudom, az energiatakarékossági is megszűnt - pedig az ország energiaigényét csökkenteni kell, mert nagy a pazarlás, és ezt vagy megcsinálja a kormány sokmiliárdból, vagy megcsináltatja az emberekkel, tizedannyi támogatást felhasználva. Az autópályára is azért írtak ki majd nem írtak majd megint írtak pályázatot, mert halál pontosan tudják, mit és hogyan kell csinálni.
Az IHM - hát végigültem pár sajt.tájt. Ez az ember, aki miniszternek van öltözve, se a hírközléshez se az informatikához nem ért. Internetkuckó, meg animgif - ez kevés. Sok.
Ezt nem hiszem el.
Az SZDSZ-nek kell a hatalom, kell a 4 minisztérium és számtalan államtitkári pozició.
Ha kilép az SZDSZ a koalicióból,akkor az MSZP kirug minden SZDSZ-est, én is ezt tenném.
Viszont, ha most a szadi összerúgja a port a szocikal, könnyen partvonalon kívülre kerülhet. Ki fog szóba állni velük? Majd a fidesz? Aligha. Szvsz a legjobb az lenne, amit Demszky se tudott áttolni a szadin, ez a bizonyos egyenlő távolság politikája. És egy nagyon markáns, konzekvens, nemzetközi EU képes, kőkemény, technokrata politizálásra lenne szükség. Akkor még talán szavaznék is rájuk.
Bocs, de kivulrol sem szavazhatja meg, mert az ugyanaz, mintha belulrol tenne ilyet.
Az egesz kileposdinek akkor van ertelme, ha nem szavazza meg, aztan kilep, es utana az ozonviz...
Az MSZP meg viszi a balhet.
Én nem hiszem, hogy ennyire az SZDSZ állna minden döntés hátterében.
persze hogy nem. de az szdsz-t kulonosen intenziven utalo jobbosok igy gondoljak. valojaban az szdsz-es GKM egy bena kacsa, mert programokat indithat, de forrasokat nem kap hozza. az szdsz-es IHM egy masik bena kacsa, mert az informatikai beruhazasokrol a MeH dont, nekik gyakorlatilag csak az informatikai rendeletek meghozasa marad, ami nem tul halas feladat -- ha olyat lepnek, ami a matav vagy a westel szamara hatranyos, mindjart jon az eligazito telefon a nemet kovetsegrol.
Bauerék bekeményítettk és Kuncze kénytelen kiléápni a koalícióból, de másrészről válalja hogy "kívülről" támogatja az immárom kisebbségben kormányzó Medgyessy kormányat
egyebkent ez eddig a legjobb otlet.
az szja-csokkentest nem lehet keresztulverni a penzugyminiszetriumon, ez latszik. ecceruen nincs honnan elvenni a kieso 150-180 milliard forintot. azaz lenne, de a kb 100 ezer kozalkalmazott elbocsatasat a kormany nem meri megkockaztatni. az szdsz tehat megszavazza az adokulcsok emeleset, de kivulrol.
Én nem hiszem, hogy ennyire az SZDSZ állna minden döntés hátterében. Eléggé elterjedt ugyan ez a szemlélet, de ennyire nem lehet egyszerű. Ez kicsit az ellenségképgyártásra hajaz.