Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

_Gabesz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 241
Tényleg :-)))))
A legfelsőt nem is néztem meg....
Előzmény: tupolev (240)
tupolev Creative Commons License 2004.11.25 0 0 240
Gondoltam látszik, hogy a Felvonulási téren készültek a fotók :-)
Előzmény: _Gabesz (239)
_Gabesz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 239
Húúú de nagyon jól néznek ki ;-)
Ezeket hol lehetett igy együtt megnézni?
Előzmény: tupolev (238)
tupolev Creative Commons License 2004.11.25 0 0 238
MALWIN Creative Commons License 2004.09.23 0 0 237
Hej, láttátok a híreket? Tűzoltóautó ütött el rendőrt, mentőápolót.Milyen típus volt ez? Szégyellem, de oldalnézetben nem ismertem fel.
504LACI Creative Commons License 2004.08.11 0 0 236
Hozzájutnánk (önkormányzati szinten) egy 1969-es Magirus-Deutz tüzoltóautóhoz. Ez a szép kerekorrú kivitel, 2400 literes tankkal. Vannak hibái is és nem biztos, hogy az önkormányzat szeretne rá költeni, sőt. Ezért most vad gondolkodás folyik, hogy érdemes-e foglalkozni a gondolattal, hogy hazahozzuk-e az autót, vagy sem. Nem két forintba kerülne hazahozni. Ráadásul az önkormányzatnak nincs is igazán szüksége rá és a tárolást sem tudja szakszerűen megoldani. Kellene egy garnitúra gumi rá az biztos, és a szivattyúja sem működik. Van-e ötletetek, hogy mit tegyünk?
sziréna Creative Commons License 2004.08.08 0 0 235

Szép páros.

susugár Creative Commons License 2004.08.03 0 0 234

Chrysler Crossfire tűzoltóruhában

http://index.hu/totalcar/rhirek/?main:2004.07.28.&187792

sziréna Creative Commons License 2004.07.25 0 0 233

Művészet kurblival és csavarlazítóval

Népszabadság • Schwartzenberger István • 2004. július 22.

Tekintélyes lökettérfogat, nagy teljesítmény, megfelelő végsebesség, impozáns megjelenés. És persze az elmaradhatatlan piros szín, a napsütésben ragyogó kiegészítőkkel.

Megállt az élet, amikor az utcákon megjelentek, mindenki utánuk fordult, hogy alaposan megcsodálhassa, amint vonulnak. Az autórajongók első gondolata az lehetne, hogy a tűzpiros autók csakis Maranellóban készülhettek. Pedig ezúttal nem sportkocsikról van szó, hanem régi tűzoltóautókról, amelyek legalább annyira lenyűgözőek, mint az ős Ferrarik.

http://www.nol.hu/cikk/326342/

susugár Creative Commons License 2004.07.06 0 0 232

Lecseréli kocsijait a tűzoltóság
2004. július 5. hétfő 14:31

http://www.stop.hu/hirek/mozaik/index.tdp?f=44322

firekekecke Creative Commons License 2004.07.04 0 0 231
Mercedes tűzoltógépjármű Pomáz
Előzmény: firekekecke (230)
firekekecke Creative Commons License 2004.07.04 0 0 230

Igen az új laktanya kérdése még megoldásra vár és pénz kérdése mint sok minden más. De remények szerint idén ez már megoldodik.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Téged egy kicsit félretájékoztatnak, nem ?<o:p></o:p>

,, Elhiszem, hogy működnek de a környék földrajzi viszonyának nem felelnek meg.
Csak gondolj bele, hogy ne adj isten egy téli napon, megszalad Dobogó kői busz, ne forduljon elő de, az őrdög nem alszik szerinted az öreg Daf, Csepel, Merci képes felmászni óda tükör radiál gumival??? ,,<o:p></o:p>

Ha a busz télen megcsúszik akkor az a busz üzemeltetőjének a hibája és a KPM-é hiszen vagy nincs takarítva az út, vagy ,, tükör radiál ,, gumival közlekedik a busz.<o:p></o:p>

A Daf gépjármű már kb. 3 éve nincs a pomázi tűzoltóságnál, nyugállományba vonult és jelenleg egy bányában szívja a vizet.<o:p></o:p>

A Csepel nem terepjáró autó de attól még eldöcög a hegyekben és az erdőben is.<o:p></o:p>

A Tűzoltóautók nem tükörradiál gumikkal járnak, sőt ha majd esik a hó és látsz egy tűzoltóautót a havas útakon haladni amit a KPM nem takarit valószinű még hóláncot is láthatsz a kerekein.<o:p></o:p>

A régi német Merci viszont jól bírja a terepet ! Talán jobban mint a mai Mercik amik a hivatásos tűzoltóságoknál vannak, mert ezek sem terepjárók, városi aszfaltra tervezték öket. De ezt rendelték meg mert ezek olcsobbak mint a hegyiterepre valók. Ne is beszéljünk a tizenéves STEYR-ekről amik most rosszabb álapotban vannak mint a Csepelek ( Tű 1.1-esek ). Talán nem a Juhászi alezzel szoktál beszélgetni tűzoltó dolgokról ????????? Beszélj igazi tűzoltókkal is ! 
Előzmény: _Globetrotter (227)
Gasolin Creative Commons License 2004.06.29 0 0 229
Egy szép Csepel 420-as a Bp-i tűzoltó múzeumból. Többi a lánglovagok oldalon itt (van régi Rába is 1923-ból)
susugár Creative Commons License 2004.06.12 0 0 228
Hogy itt is mik vannak!
http://www.cmp-muzeum.pl
_Globetrotter Creative Commons License 2004.06.11 0 0 227
OFF
Én a lentebbi írássommal nem a helyi tűzoltóságot akartam sértegetni, hanem egyszerűen elkeserítő hogy igen kevés pénzt kapnak.
Lehet hogy félre érthető volt bocsánat.
Hidd el engem is inkább sajnálattal, tölt el, hogy ennyire pénztelenség van.
Lásd az új épület körül problémák hány honapja készült el és hány honapja laknak benne!
Nem igazán nem foglakozom vele de, legalább fél éve kész az épület és még most is csak költöznek, erről tudom nem ők, tehetnek, de ahogy írtam pénz pénz pénz.

„De ami a lényeg, hogy a pomázi tűzoltók a régi technikát amennyire csak lehet, karbantartják és a mai napig is üzemképes állapotban, használják és látják el a feladatukat, szakszerűen!!!”

Elhiszem, hogy működnek de a környék földrajzi viszonyának nem felelnek meg.
Csak gondolj bele, hogy ne adj isten egy téli napon, megszalad Dobogó kői busz, ne forduljon elő de, az őrdög nem alszik szerinted az öreg Daf, Csepel, Merci képes felmászni óda tükör radiál gumival???

Részemről a „vita” lezárva nekem ez a véleményem. Snitt…….
ON

Előzmény: firekekecke (226)
firekekecke Creative Commons License 2004.06.10 0 0 226
Sziasztok !

Első sorban _Globetrotter -nek üzzeném, hogy a Pomázi Tűzoltóság már több mint 100 éve müködik és látja el a település és a környék tűzvédelmét. Mig a Szentendrei Hívatásos Tűzoltóság csupán 1991-től müködik az elötte müködö Önkéntes tűzoltóság is közel 100 éves múltra tekint vissza de müködésük nem volt zavartalan és folyamatos.

De ami a lényeg, hogy a pomázi tűzoltók a régi technikát amennyire csak lehet karbantartják és a mai napig is üzemképes álapotban használják és látják el a feladatukat, szakszerűen !!!

A működési területet 1996-tól kapták meg ( Pomáz, Budakalász, Csobánka, Pilisszentkereszt, Pilisszántó ), ezeken a településeken eddig is elláták a tűz és műszaki mentési feladatokat, az Önkörmányzatokkal történt szerzödés alapján és mivel a települések közelsége ezt indokolta.
Ehez megjegyezném, hogy amig a Pomázi tűzoltók vonultak Budakalászra addig a Szentendrei tűzoltóság csak iktatta a pomáziak vonulását mivel ez a Fővárosi tűzoltóság működéséhez tartozott kb. 1997-ig !!!

Nem egy esetben fordult elő hogy bizony elket és a mai napig elkel a Pomázi tűzoltók segítsége és felszerelése a Tiszai árvíznél is segitetek, a Fővárosi egységek kérésére vonult már Üröm-re is de a legtöbbet a Szentendrei tűzoltoság müködési területére vonultak segítségnyújtásra tűzoltás és müszaki mentéshez ( mivel a Szentendrei tűzoltóknak nincs pl.: csörlö).

A másik, hogy nem jó ha két szomszédos tűzoltóság ,, utája ,, egymást föleg akkor nem ha az egyik hívatásos ( ez a munkája ) a másik önkéntes ( ez a hobbija ) tűzoltóság , és a szakmai képesítésük egyforma ( nem egyszer fordult elő hogy alig 1 éve hívatásos friss őrmester ahogy másoktól hallotta vagy csak gondolta lenézöen mondott véleményt önkéntes tűzoltókról akik már 10 éve (önkéntes) tűzoltók.

A technikai frissités valóban ráfér az önkéntes tűzoltóságokra - ez ígaz !!! De ennek a kormány a felelöse annak a Karasztrófának amit egy Igazgatóságkén alapítottak. Mivel eddig csak a hívatásos tűzoltóságot támogatták pályázatokkal , minimális 5 - 10 % -os önrész befizetése esetén kaphattak 80 000 000 forint értékű tűzoltógépjárműfecskendöket és felszereléseket. Ez mot változóban van !!! - Ez jó hír.

Talán nem a meglévő és működö egységektől kéne elvenni a területet hanem a müködéshez szükséges eszközök beszérzését kéne elősegíteni és ha kell akkor van hova fordulni segítségnyújtásért és nem a másik megyéből vagy a túlterhelt és szintén távoli Fővárosból várni a segítséget.

Röviden ennyi.

Előzmény: _Globetrotter (202)
Gasolin Creative Commons License 2004.05.30 0 0 225
Jó lehetett ez a tűzoltó majális!

Volt tegnap a Totalcar. Valamilyen kiállítás szerűségen voltak, ahol volt 1-2 régi vas, és néhány Csepel tűzoltó is. A névsoros műsorvezető azt mondta, hogy jövőre már jobb állapotban felújítva fognak pompázni a gépek. Volt valamilyen nagyon régi fecskendő is amit 5mFt-ért újítottak fel.

MALWIN Creative Commons License 2004.05.17 0 0 224
Nem sajna...
Meglesz.
Előzmény: _Gabesz (223)
_Gabesz Creative Commons License 2004.05.17 0 0 223
MALWIN,
Majd ha tudod, akkor azért próbáld meg feltenni valahová -bár ahogy elnéztem a képtáraid, téged sem kimélt a tár :-((
Előzmény: MALWIN (222)
MALWIN Creative Commons License 2004.05.17 0 0 222
Én ezt a felvonulást a Kossuth gőzős fedélzetéről néztem végig.A lánchíd alatt császkált a tűzoltóhajó is, fényképem van róla, csak még nincs lehetőségem feltenni.
Előzmény: _Gabesz (221)
_Gabesz Creative Commons License 2004.05.17 0 0 221
Halihó!

Ezeket a képeket most találtam a langlovagok.hu-n, érdemes megnézni -ha valaki még nem látta volna.
tűzoltómajális 1
tűzoltómajális 2

tupolev Creative Commons License 2004.05.10 0 0 220
Ezexerint teszik? :-)

A másik topicba rakok még be párat.

Előzmény: Maz (217)
_Gabesz Creative Commons License 2004.05.09 0 0 219
Klikk a képre az adatokhoz és a többi képhez.
Előzmény: _Gabesz (218)
_Gabesz Creative Commons License 2004.05.09 0 0 218
MAN 12.232/Metz
Maz Creative Commons License 2004.04.26 0 0 217
Kit öltél meg ezért a képért?
:-)
Előzmény: tupolev (215)
MALWIN Creative Commons License 2004.04.23 0 0 216
Szerintem a legszebb az öreg kontinensen:-)))
Előzmény: tupolev (215)
tupolev Creative Commons License 2004.04.23 0 0 215
Csepel D710 tűzoltóautó:

tupolev Creative Commons License 2004.04.10 0 0 214
Gasolin Creative Commons License 2004.04.01 0 0 213
tupolev Creative Commons License 2004.03.14 0 0 212

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!