Szerintem ez egy nagyon bőséges programnak tűnik. Talán érdemes venni egy útikönyvet és azt átrágni. A Nyitott szemmel sorozat Olaszországról szóló kötete nagyon jó, csak ajánlani tudom, én az északi részt nagyjából ez alapján jártam be tavaly, már amennyire egy hét alatt futotta.
KöszönömIdén júniusban végre eljutunk Toszkánába...Szeretnék kérni ötleteket, javaslatokat, hogy Firenzén, Sienán, Arezzon, Pisan, San Gimignano, Lucca, Vincin kívül még mi az amit feltétlenül javasoltok, hogy megnézzünk, ahová elmenjünk, ugyanis 1 hétre megyünk, tehát eléggé korlátozott az idő.. Massa Marittima, Montepulciano, San Quirico, Bagni Vignoni, Pienza, San'Antimo, Val d'Orcia, San Galgano, Volterra stb közül ill. kívül melyik város, apátság, látnivaló az amit feltétlenül javasoltok megnézni és miért. Előre is köszönöm!
Sziasztok, nekem megvan a film is:) Isteni a hangulata, csodásak a tájak:) más mint a könyv és nem is hasonlítható össze. Én is Toscanaba készülök a nyáron:)
SZIASZTOK!IGAZI "OLASZORSZÁGIMÁDÓK"VAGYUNK.MÁR NYOLC ÉVE ANNAK,HOGY NYARALÁSKÉPPEN MINDIG A NAPFÉNYES OLASZORSZÁGOT VÁLASZTJUK.OLVASTUK MINDKÉT KÖTETET, ÚGY HATÁROZTUNK HOGY KÖVETKEZŐ UTICÉLUNK 2004-BEN TOSZKÁNA, EZEN BELÜL IS A CORTONAI BRAMASOLE LESZ.ÉRKEZÉSÜNKKOR MINDEN OLY ISMERŐSNEK TŰNT.ÓRIÁSI ÉLMÉNY VOLT HOGY LÁTHATTUK MINDAZT,AMIT NÉHÁNY HÓNAPPAL ELŐTTE OLY VÁGYAKOZVA OLVASTUNK.,A PIAZZA REPUBLICA,A KÓBORMACSKÁKAT ETETŐ ÖREGEMBER A PARKBAN,A SARKI FRUTTA E VERDURA-T,A PALAZZO CASALI-T,STB...A HELYBÉLIEK SZIVÉLYES ÚTMUTATÁSA UTÁN ELINDULTUNK HÁT BRAMASOLE FELÉ.A KB 4-5KM-ES CIPRUSOKKAL ÖVEZETT CSODÁLATOS PANORÁMÁJÚ SÉTAÚT UTÁN,EGY ENYHEÍVŰ KANYARBAN A DOMBOLDALBAN FÖLTÜNT UTUNK CÉLJA ÉS ÉRTELME,A HÁZ,AMELY MIATT IDEJÖTTÜNK.HIHETETLENNEK TÜNT ÉS EGYBEN CSODÁLATOS IS VOLT. DE EZT NEM IS LEHET SZAVAKKL LEÍNI,EZT LÁTNI KELL!JUNIUS ELEJE VOLT,FRANCES ÉS ED MÉG NEM ÉRKEZETT MEG AMERIKÁBÓL.NEMSOKÁRA JÖHETTEK, MERT MÁR A BEJÁRÓNŐJÜK, VAGY VALAKI MÁS, SZELLŐZTETTE A SZOBÁKAT.FÉNYKÉPEK KÉSZÜLTEK,AZ A BAJ HOGY NEM DIGITÁLIS,ÉS NEM TUDOM MÉG FÖLTENNI, DE IGYEKSZEM.RIVEDERCI CORTONA,E BRAMASOLE.
Én a toszkánás könyvből a citromkrémes tortát akartam megcsinálni. Szépen recept szerint összekutyultam a krémet, aztán ott álltam, hogy ez vajon megdermed, megsül, mi a túrót kell vele csinálni? Majd figyelmesebben megnéztem a receptet és láttam, hogy a tésztáról nem tesz említést, azt magától kell hozzá megcsinálni az embernek :))).
Pedig úgy látom Frances Mayes népszerű. A Libriben a 10-es toplistában szokott lenni. A Libri látogatók és Index fórumozók közös halmaza egyelőre elég üresnek tűnik.
Ugyebar mar egy joideje letezik a film Under the Tusca Sun (Napsütötte Toszkána).
En csak egy zeneszamnak a cimet szeretnem megtudni, ami a trailer alatt megy az utolso 30 masodpercben.
Trailer:
Hm. Én úgy gondolom, hogy csak az elején van ez a fajta rácsodálkozás, aztán megpróbál beilleszkedni. Hihetetlen hangulatos a stílusa és kívülállóként biztosan sokkal több mindent észrevesz, mint egy őslakos.
:-O
Nem tudom milyen filmet kerekítenek belőle, mert olyan "komoly" sztorija nincs az egésznek.
Vagy talán jobban kidomborítják a magánéletét Mayes-nek, ami a könyvben abszolút nem volt hangsúlyos.
Én mondjuk a könyveket alapvetően jobban szeretem, mint a filmeket :-D
Az tetszett csak jobban a második könyvben, hogy érzelmesebb, mélyebb volt, és végre volt egy rajz a kertről!! :-)
Hiányoltam mindkettőből a térképeket, képeket, rajzokat, hogy jobban el tudja képzelni az ember, beleélje magát.
En is olvastam mind a ket konyvet es nagyon megfogott a hangulata. Tudom, nekem sosem lesz toscanai hazam, de mikozben olvastam olyan erzesem volt mintha ott lennek ...azt hiszem ezzel nem csak en voltam igy. Azert egy toscanai utazas meg osszejohet. Nekem lejott hogy 55-60 koruli F. Mayes, hiszen van egy felnott lanya aki epp ferjhez megy. Nekem jobban tetszett a masodik konyv (bar jobban is emlekszem meg ra mert azt nemreg olvastam csak), latszik hogy mar otthon erzik magukat. Ezt nagyon erezni pl. abban a szomoru,de nagyon szep tortenetben amikor meghal a szomszedjuk...
Egyebkent karacsonyra kaptam egy masik konyvet ami hasonlo stilusu, Egy ev Provance-ban a cime es elegge reklamozzak a konyvesboltokban. Ezt egy fiatalabb angol ficko irta es kicsit humorosabb a stilusa de nekem ez is nagyon tetszett! Ebben is van ettermi inyenckedes, piacra jaras stb...
Jaj, de jó, hogy valaki erre tévedt. Igen, az első nekem is jobban tetszett. Azt tudtátok, hogy már készül belőle a film? Persze a néni nem 55-60 körüli lesz... :)
Én olvastam mindkettőt, nekem is tetszett. Bár az első jobb volt szvsz.
Leginkább a gasztronómiai rész miatt vettem meg őket.
1 problémám van a receptekkel: A fordító nem konvertálta át a sütő hőfokát farenheitből celsiusba. Aki ezt nem veszi észre azt igen kellemetlen meglepetések érhetik sütés közben :-(((
Nem tudom, nincs nálam a könyv, de emlékeim szerint stimmel a kenyérmorzsa. A toszkán salátában is száraz kenyér van, mert felhasználnak mindent.
Nagyon meglepődtem, hogy 55-60 év körüli a csaj, valahogy olyan negyvenesnek tippeltem.