Nem vagyok híve a szépségkultusznak, ha valaki intelligens és jó műsorvezető akár úgy is kinézhet, mint Baló György. (aki nem egy férfiszépség, ámde intelligens és jó műsorvezető) Sőt kimondottan kedvelném, ha akár "csúnya" de karakteres emberek árasztanák el a képernyőt. De Lakat úr kellemetlen és ápolatlan jelenség, és mindezt a verbális hebrencssége, különlegesnek szánt, de végtelenül sztereotíp kérdései, hosszú, ömlengő felvezetései, a baromira unalmas sporthasonlatai sem tudják feledteteni, sőt. Időnként annyira különleges és humoros akar lenni, hogy egy ízben valami olyasmit tett fel első kérdésnek a stúdióba általa meginvitált Fenyő Miklósnak (aki amúgy szintén nem a szívem csücske, de ez más téma ) hogy gondolja-e (a Fenyő) ennyire ronda ábrázattal kell- e még neki színpadon meg a tévében mutogatni magát.
Szerintem jópofa a Karcsi, ilyen egyéniségre is szüksége van a tévének. Jól kiegészíti a kőkemény, kapitalista, morcos Gyárfást. Nem állítom, hogy baromi jó műsorvezető, de jó főszerkesztő, aki kora reggeltől estig benn van az Angol utcában, s mindent elkövet azért, hogy minden frankó legyen a következő műsorban. Ő is tud kemény lenni, ha kell, de alapvetően egy romantikus alkat, akivel órákig el lehet beszélgetni, ha van rá ideje.
A legnagyobb baj szerintem az, hogy baromira leromlott a műsor, mióta az MTV-n megy. Emlékszem a TV3-on és az ATV-n sokkal-sokkal jobb volt minden adás. Főleg a hétvégék. Folyt. köv. később
Na ma megint sikerült alulmúlnia magát Lakattének.
Micsoda izléstelenség volt már megint meghívni Szász Endre volt feleségét. És pont a leghülyébbet.
Szerintem, ha Lakattén múlott volna mind a hat volt feleséget odacitálta volna.
Jó volt hallani, hogy az özvegy telefonon nagyon kultúráltan, de helyretette ezt a görényt.
faszt jó...
mindig jön Albertékkel, akik kétségtelenül jobbak voltak, mint a maiak, csak már egy kicsit unalmas. és ami a legdurvább, képes úgy beszélni egyes játékosokról, hogy az már engem is sért. igaz, hogy Gera nem egy van Nistelrooy, de gondolom azért nem kellene olyan stílusban beszélni róla, mint egy köztörvényes bűnözőről. egy szurkoló a stadionban megteheti, de ő a tv-ben nem.
Én sem. Ha véletlenül számomra érdekes emberekkel készít interjút, akkor is olyan szánalmasan unalmasan kérdez, olyan dilettáns, hogy nem bírom nézni. Kiborít mindig, ha meglátom.
Az lehet a választóvonal, hogy ki vesz, kitől?
Ha a Nap-tv vesz műsoridőt a MTV-től, akkor: ez van.
Ha a MTV vesz műsort a Nap-tv-től, akkor bizony a pénzünkért beleszólhatna a Gyárfásba. Pardon, a gyártásba. :)
És a királyi tévé mennyit fizet nekik? Közszolgálatin megy, ez a lényeg. EZzel a logikával semmi sem közszolgálati, amit valamilyen produkciós iroda csinál.
Ez egy annyira gázos szöveg, hogy egyre kevésbé tudom méltóságteljes higgadtsággal kezelni ezt a fajta gyakori ostobaságot. És ha valaki orvos? Akinek "nem jön be" menjen máshoz, vagy esetleg haljon meg? Vagy, ha tanító? Ha "nem jön be" a gyerekemnek, hordjam másik iskolába? Vagy, ha pék? Ha szabó? Ha AKÁRMI?
A közszolgálati televízió az én adóforintjaimból is működik, és ezért nekem, mint állampolgárnak elvárásaim vannak: kulturált, intelligens és felkészült műsorvezetőket követelek. Éppen úgy, ahogy az orvostól, péktől, fodrásztól és magamtól is elvárom, hogy tisztességes munkát végezzen(k)azért, amiért megfizetik(nek).
Ez nekem kicsit túl opportunista. Amúgy meg nem unom az embert, hanem irritál. Az pedig valójában cseppet sem érdekel, hogy amúgy "jó ember" nem a barátja akarok lenni, hanem elvárom egy közszolgálati televíziótól ( és a benne megjelenő riporterektől) hogy valami nívót produkáljon.
Azt jelenti, hogy a faszi jobb, mit ami kijön belőle.Magyarán ami benne van, ha kijönne, még kedvelni is tudnád. Amíg viszont ez nem következik be, csak unni fogod!
Volt már, lesz még nála rosszabb is.
Márk!
A NAP Tv magán tv a köztévében.
Egyébként Lakatté hihetetlenül szívós, rendszeres, koncentrált főszerkesztő, igazi vízhordó szamár, talán a legjobb, mióta van NAP Tv, Gyárfás szempontjából.
Emberileg sokkal több van benne, mint ami "lejön" a képernyőről.Ezért szenvedünk tőle ( én is ).
Sokszor én is azon gondolkozom, hogy kibirom-e várni, hogy mit akar kihozni a körmondataiból. Van úgy, hogy jól kijön belőle, de többszőr inkább belebukik.
Azért ez nem semmi. Amikor a lakatté azt mondja az - gondolom, miután szerkesztője is a műsornak - általa vendégként a stúdióba invitált Fenyő Miklósnak, hogy ronda is meg öreg is, minek áll még kamera elé. Az, hogy ő ezzel a külsővel és tehetséggel képes minden vasárnap képernyőre rakni magát az egy dolog, de hogy ilyen bunkó és lealázó legyen egy vendégével, ez azért még tőle is meglepetés volt.
Elismerem, van ebben valami perverz, de igen.
Azt hiszem az volt az a pillanat, amikor nem bírtam tovább (és kikapcsoltam) amikor beállt a mintegy kétezer, stúdióba behajtott szegény fürdőruhás lány alkotta félkör közepébe. Már a látvány sem volt semmi, de aztán meg is szólalt. Ami a látvány részét illeti, sietek leszögezni: noha létezhet valami képernyő-minimum, önmagában azért soha nem "ellenszenvezek" valakivel, mert - mondjuk finoman - nem előnyös a külseje, sőt létezik olyan "figura" is, akinek tehetsége, intellektusa vagy éppen hitelessége miatt akár öt füle is lehetne, akkor is szivesen nézném/hallgatnám.
Ez a rendszerváltás egyik legnagyobb csalódása számomra. Na, nem a lakatté :-))) mert azért nem dimenzionálnám túl a dolgot, hanem amit írtál, és amit persze én is tudok, és nem csak emberem esetében: "Gyarfas haverja, igy valoszinuleg nem fog eltunni egyhamar."
Amíg egy haver, egy rokon, egy iskolatárs a kis magán családi vállalkozás üzleti sikerét kockáztatja, az egy szép emberi gesztus is lehet, de közhivatalokban, köztévékben, stb.....menjenek a fenébe.
Én már régóta nem nézem a napkeltét hétvégén, mert én ugyanúgy hányok Verebestől, mint Lakat T-től. Mikor meglátom azt a tésztaképét az elragadtatott mosolyaival, és a kellemkedésével, már kapocsolok is át máshová. Verebestől meg a szuszogása miatt vagyok kiakadva, no meg attól, hogy valami módon mindig szerét ejti, hogy valami csinos nővel csináljon riportot, aztán nézhetjük a nyálát csurgani egész idő alatt. Tipikus vén kecske is megnyalja a sót típus.. szóval teljesen egyetértek azokkal, akik Lakat T-t nem bírják.
(Nem mintha a többi sokkal jobb lenne... mondjuk én Pallagot viselem el a legjobban, de mindegy.)
Gyarfas haverja, igy valoszinuleg nem fog eltunni egyhamar. Emlekeim szerint Gyarfas azzal szokta vedeni, hogy a felmeresek szerint nezett a vasarnapi musor, igy nincs ok lecserelni Lakatot.
A foxtenet-en erdemes megnezni Lakat T. forumat. Ott sem a rajongok vannak tobbsegben. :)
Nem hinném, de végülis mindegy, lényeg, hogy elviselhetetlennek találom, ami azért is tud nagyon bosszantó lenni, mert a témák között akad pár dolog, ami érdekelne, aztán mindig szétdühöngöm magam, hogy az ember elbarmolja, vagy szétcsöpögi az egészet.
Az ÉS cikket olvastam, az ÉS-ben a Fáy-nak köszönhetően kemény, de igencsak megfontolásra érdemes tévé (és ember) kritikák jelennek meg, de sajnos ettől még nem változik semmi.
Lakat T. Károly riportalanyai arcán az els? percekben mindig döbbenet ül. Aztán ki-ki vérmérséklete szerint vált: elkereked? tekintetek, megenged? mosolyok, vagy éppen enyhe sért?döttség látszik beszélget?társain. Mi tagadás, Lakat T. Károly nem mindennapi teljesítményt nyújt a kamerák el?tt. ? elszerepli a tévériportert. Saját értelmezésében egy lendületes, harsány és izgatott figurát alakít. Csakhogy játéka annyira túlzó és annyira er?ltetett, hogy már-már alig elviselhet?. Lakat T. túlhajszoltsága er?s kez? rendez?ért kiált, aki megmondaná neki, hogy ezt így lehetetlen csinálni. Nemcsak azért, mert végtelenül komikus, és számára nagyon el?nytelen, hanem azért is, mert lejátssza a beszélgetések témáit. Ha ? beszélget, akkor gyakorlatilag lehetetlenség másra figyelni, mint az ? elragadtatottságára. Ami viszont olyan tömény és olyan hiteltelen, hogy az ember inkább feladja, és nem néz televíziót. Lakat T. rajongó. Egyszer?en le van ny?gözve mindenkit?l, akit elévezetnek. Csurkától, a Való világ Anikójától, és a stúdióból, dühkitörések közepette kirohanó Kornis Mihálytól. Lakat T. mindenkit keblére ölelne, nyomna egy puszit a buksijára, és elbabusgatná egy ideig. Talán még szeretni is lehetne egy ilyen gyanútlanul kedves embert, csakhogy ebben a szeretetáradatban nincs egyéb, mint éretlenség és megbocsáthatatlan infantilizmus. Lakat T. valójában nagyon kellemetlen perceket tud szerezni néz?inek: habzása, folytonos lelkendezése elfedi még azt is, hogy meglehet?sen felkészült, és bizonyára komolyan veszi feladatát. Egy dolog azonban biztos. ? ma operett-Magyarország legnagyravágyóbb táncos-komikusa.