Menjetek másik topicra szarakodni. Van nektek való éppen elég. Nem igaz, hogy a fórumon nem lehet megszabadulni a hülyeségeitektől. Szeretném ha a topic mentes lenne tőletek. Chiao!
Két majom, ti minden topicba beugattok?
Nincsenek rokonaitok?
"Isten és énköztem a választóvonal az egóm."
"De a bűnök vagy megbocsáttatnak, vagy ledolgozhatók"
Egy apróság: A bűnök megbocsátása istentől függ, a kiegyenlítésük magunktól. És még akkor is csak a KEGY ér bennünket, amikor erre egyáltalán lehetőséget kapunk. :)
"Ha "ledolgozom a bűneimet, az egóm erősödik, ha nem foglalkozom velük, megemésztenek."
Az egó nem szükségszerűen erősödik.. A bűnök kiegyenlítése, és az egó emiatti hízása KÉT külön DOLOG. Csak hozzászoktál a reflexhez.. Azt hisszük: mi teremtettük meg a lehetőséget a kiegyenlítéshez, mi vagyunk a királyok.. az egó már csak ilyen.. Szóval ez két dolog.
"Jézus Krisztus eljövetele, kereszthalála a megoldás."
A francot. Minden korban meg kell találni az Élő Mestert. Pontosabban hagyni hogy megtaláljon..
"Az "egóm" (számomra az Isten nélkűl élő, Istentől menekülő lényem) megsemmisülése a Krisztus haláláért kapott teljes bűnbocsánat."
Én ebben nem ringatnám magam..
"A tökéletessé válásomhoz nem kellettem én.
Ez 2000 éve elrendeződött. Azóta terjed a hír, míg hozzám is eljutott, amit Isten Lelke megértetett velem, és alkalmassá tett arra, hogy elfogadhassam ezt a mindennél nagyobb ajándékot.
Jézus feltámadásával pedig örök élettel ajándékozott meg."
Szerintem ez a tévhit biblia helytelen magyarázatából adódik.
Jézus nem mondott soha olyat, hogy "a mindnekori világ valamennyi bekövetkezett, és valaha bekövetkező bűnét" magára vette.
Azt mondta, hogy "a világ bűneit", és kész. Az akkori JELENRŐL beszélt. Legalábbis ez az én véleményem. Ellentmond ennek a biblia valamely sora? Mert akkor meggondolom.
"A Krisztusi hit ezért tökéletesen más minden vallásnál, mert nem a "ledolgozásra" épít, hanem a megválltásra."
Tévedésben vagy. MINDEN vallás lényege a KEGY-en alapul, a megváltáson. AMIBEN KÜLÖNBÖZNEK, az az ennek az állapotnak való elérési útja. És emiatt háborúznak.. A megváltáshoz szükséges állapotot csak etikus élettel, önzetlen szolgálattal, önvizsgálattal, imával/meditációval érhetjük el.
"Most sem azért engedelmeskedek neki, mert "le kéne dolgoznom" valamit, hanem mert szeretem Őt."
Engedelmeskedsz? Biztos vagy benne? Miben engedelmeskedsz?
Szoktad őt hallgatni? Vagy csak te beszélsz hozzá? Mert általában a hívők kérnek, kérnek, és kérnek.. de elég ritkán hallgatják Őt, mit is akar..
Szóva nem kell "ledolgozni" a bűnöket. Ez szuper. Megvárod a megváltást. Nagyon jó. Addig ráérsz, ölni, lopni, hazudni. A fene egye meg az ilyen h*lye gondolkodást. Az emberiség ellensége vagy pauler.
És egy borzalmas képmutatás híve.
Egyébként ciszko topicja nem erről a sületlenségről szól, menj máshova prédikálni. Beteg társaid épp elég topicot nyitottak mostanában. Hintsd ezt a baromságot ott.
Te beszélsz arról, hogy levetközted az egodat? Röhögnöm kell, mást sem csinálsz mint prédikálsz és egodban nyilvánulsz meg. Hogy lehet így élni?
De várd csak a feltámadást meg a Te "örök életetedet" a megbocsátást. Kikerültél a kerék forgásából, lelked örökre elveszik, nincs számodra új leszületés. Véged van pauler te álnok.
"Isten és énköztem a választóvonal az egóm."
"De a bűnök vagy megbocsáttatnak, vagy ledolgozhatók"
Ettől szenvedtem harminc évig.
Ez olyan ellentmondás, ami emberi értelemmel fel nem oldható.
Ha "ledolgozom a bűneimet, az egóm erősödik, ha nem foglalkozom velük, megemésztenek.
Jézus Krisztus eljövetele, kereszthalála a megoldás.
Az "egóm" (számomra az Isten nélkűl élő, Istentől menekülő lényem) megsemmisülése a Krisztus haláláért kapott teljes bűnbocsánat.
A tökéletessé válásomhoz nem kellettem én.
Ez 2000 éve elrendeződött. Azóta terjed a hír, míg hozzám is eljutott, amit Isten Lelke megértetett velem, és alkalmassá tett arra, hogy elfogadhassam ezt a mindennél nagyobb ajándékot.
Jézus feltámadásával pedig örök élettel ajándékozott meg.
A Krisztusi hit ezért tökéletesen más minden vallásnál, mert nem a "ledolgozásra" épít, hanem a megválltásra.
Most sem azért engedelmeskedek neki, mert "le kéne dolgoznom" valamit, hanem mert szeretem Őt.
Égetni való vagy. És bolondab mint pauler. Sokkal bolondabb. Szánd az idődet értelmes dolgokra: pl. járjál moziba, szinházba, hátha tágul a látóköröd, és túlnézel a szenteskedő iratokon.
"Isten és közöttem a különbség "csupán" annyi, hogy ő képes semmiből valamit teremteni, én viszont nem."
Isten és énköztem a választóvonal az egóm.
()
"Ő örökké való, én nem. Ő végtelen, én nem. Ő mindenható, én nem. És még sorolhatnám."
A lelkem lényege: isten. Mindenkié szintén isten. A lélek halhatatlan, az egó nem. Isten halhatatlan, a test nem. stb.
()
"Azért tartasz mindent Istennel egylényegűnek, mert nem ismered Őt."
Erről nem vitatkozom, mert felesleges. Nem értem hogy jössz ehhez..
()
"A tudatom megváltozott hit által, és ez Istenhez köt."
A tudatod megváltozott, az egód is?
()
"Az úr a falevélben is jelen van"
"mint informatikus a programban."
Isten élteti az informatikust is, a falevelet is.
()
"Istentől pedig az embert a bűn elválassza, mert Isten ragyogóan, tökéletesen tiszta."
Így igaz. De a bűnök vagy megbocsáttatnak, vagy ledolgozhatók. Ezért is vagyunk itt..
()
"A hülyeség nem akadálya istennek"
Az ember vaksága, és menekülése azonban igen."
Jézus azt váltott meg, akit szükségesnek vélt a lelki fejlettségi szakaszától függően (szándékosan nem használtam a "fejlettségi szint"-et). Akkor is, ha az illető egója nem is tudott róla hogy egyáltalán van megváltás..
()
"..aki vállalta a bűnös világ helyett az ítéletet, nem lehet a bukott ember szemében Isten Fia."
Én egy bukott embert sem ismerek. Tudatlant, egoistát, és egyebeket igen.
()
"A zsidók egy uralkodó királyt várnak (mint Dávid), a görögök (logika szerint élők) Jézust, és a kereszt Isteni igazságát bolondságnak tartják."
Évezredekig várták a megváltót.. aztán nem olyan jött, akit vártak.. nem voltak képesek felismerni..
()
"Ezért aki Jézusban felfedezhette a Krisztust (megváltót), Isten Fiát, az már tudja, hogy ez az Isten Lelke által történt."
Nem vitás.
()
"Ami megtörténik"
Már megtörtént. Ez a múlt. 2000 éve a kereszten Isten elvette a világ bűnét."
Ezzel nem értek egyet. Véleményem szerint az AKKORI világ bűneit vette magára, és abból is csak azokat, akikkel találkozott.. Elég volt ez is neki..
Sehol sem olvastam tőle olyat, hogy "a mindenkori fizikai világ összes bűnét". Ez amúgy is logikátlan lett volna..
()
"Minden mást kijelentő szöveg elválasztó, erőszakot, széthúzást szító, egoista, részrehajló DUMA."
"Ez mi volt?"
Aki olyanokat mond, hogy "keresztény isten" "mohamedán isten", stb., meg hogy "a keresztények elnyerik a megváltást", a "mohamedánok elérik a megváltást", stb.
Azokra vonatkozik.
"Istennel egylényegűek vagyunk, de a tudatállapotunk most az anyagohoz köt."
Isten és közöttem a különbség "csupán" annyi, hogy ő képes semmiből valamit teremteni, én viszont nem. Ő örökké való, én nem. Ő végtelen, én nem. Ő mindenható, én nem. És még sorolhatnám.
Azért tartasz mindent Istennel egylényegűnek, mert nem ismered Őt.
A tudatom megváltozott hit által, és ez Istenhez köt.
"Az úr a falevélben is jelen van"
mint informatikus a programban.
"Akár NEKED tetsző lélek, akár nem"
Mivel nem előttem kell ítéletre megállni, ezért ez a legkisebb mértékben sem befolyásoló tényező.
Szintén nem lényeges a velem való kapcsolat, hiszen ez nem ad örök életet senkinek.
Istentől pedig az embert a bűn elválassza, mert Isten ragyogóan, tökéletesen tiszta.
"A hülyeség nem akadálya istennek"
Az ember vaksága, és menekülése azonban igen.
"Ezt magyarázd meg jobban"
A nazareti Jézus, aki nem toborzott fegyveres csapatokat (pedig egy szavára tízezrek ugrottak volna), aki hatalmát a gyógyításra, emberek megmentésére használta fel, aki vállalta a bűnös világ helyett az ítéletet, nem lehet a bukott ember szemében Isten Fia.
A zsidók egy uralkodó királyt várnak (mint Dávid), a görögök (logika szerint élők) Jézust, és a kereszt Isteni igazságát bolondságnak tartják.
Ezért aki Jézusban felfedezhette a Krisztust (megváltót), Isten Fiát, az már tudja, hogy ez az Isten Lelke által történt.
Jézus maga mondta Péternek:
"Boldog vagy, mert nem test és vér jelentette ezt ki neked, hanem az én mennyei Atyám"
"Ami megtörténik"
Már megtörtént. Ez a múlt. 2000 éve a kereszten Isten elvette a világ bűnét.
"Keresztyéneknek is Lélek. Isten Lelkének temploma a test."
Istennel egylényegűek vagyunk, de a tudatállapotunk most az anyagohoz köt.
()
"A kő templom is szent hely, ahol a benne hívők közössége által az Úr jelen van."
Ezek szerint a piac, a mozi, sőt, a diszkó is szent hely..
Az úr a falevélben is jelen van. Kissé más fogalmaink vannak istenről, de nem baj..
()
"A Krisztus teste, ezen emberekből álló közösség.
Akik az Ő Lelkét kapták, mint "élő kövek" épülnek fel "lelki házzá".
Ez NEKEM temple-blabla. Minden test, amelyben lélek "tartózkodik", templom. Akár NEKED tetsző lélek, akár nem. Istennek MINDEN LÉLEK egyformán tetsző. Más kérdés, hogy mindenki pontosan azt kapja, amit megérdemel. A többi az Ő kegye..
()
"Nem mindenkiben van meg az Ő lelke."
DE. SZERINTEM mindenkiben megvan az Ő lelke. Csak a tudatállapot más.
()
"Aki Krisztust átkozottnak mondja, abban nincs meg Isten lelke."
A tudatlanság nem ment fel senkit afelől a felelőssége alól, hogy lélek lakozik a testében. Isten lelke valamennyi.
Bárki bármit is mond Jézusról. A hülyeség nem akadálya istennek.
()
"Senki nem mondja Jézust Krisztusnak, Isten egyszülött Fiának, csak akiben az Isten Lelke munkál. Embernek ez lehetetlen."
Ezt magyarázd meg jobban.
Szerintem elég volt Jézus szemébe nézni ahhoz, hogy elnyerhessék a megváltást azok, akik ebben a pillantásban részesülhettek.
De persze minden az Ő Kegye, amihez sokszor még a pillantás sem mindig szükségeltetik..
Tök felesleges szétválasztani LÉLEK és ISTEN SZEMPONTJÁBÓL hogy ki MIT gondol ezekről, Őróluk.
Tudatlanság, még a gondoszság SEM akadálya a megváltásnak. Ami megtörténik mindenkinél, mikor eljön az IDEJE.
Minden mást kijelentő szöveg elválasztó, erőszakot, széthúzást szító, egoista, részrehajló DUMA.
Azt gondolom nem fogok. Egy hit követői sem nyitottak ugyanis arra topicot, hogy megvédem azt. Jellemzően a katolizismust kell védeni, mint az egyik fejlődésre legképtelenebb vallást.
Igen!
Keresztyéneknek is Lélek. Isten Lelkének temploma a test.
A kő templom is szent hely, ahol a benne hívők közössége által az Úr jelen van.
A Krisztus teste, ezen emberekből álló közösség.
Akik az Ő Lelkét kapták, mint "élő kövek" épülnek fel "lelki házzá".
Nem mindenkiben van meg az Ő lelke.
Aki Krisztust átkozottnak mondja, abban nincs meg Isten lelke.
Senki nem mondja Jézust Krisztusnak, Isten egyszülött Fiának, csak akiben az Isten Lelke munkál. Embernek ez lehetetlen.
Végre következzen egy idézet a sötét középkorról. Az idézetet egy mások topikból kopiztam be, amelynek címe:
"Szemelvények a középkor történelméből"
1529, Párizs:
"A király, aki örült, hogy alkalma nyílik megalázni a gőgös szerzeteseket, készséggel összemérte a két szembenálló fél erejét és eszességét. Arra szólította fel a katolikusokat, hogy védjék meg ügyüket __a Bibliából__.A katolikusok jól tudták, hogy e fegyvert aligha tudják használni.
Bebörtönzés, kínvallatás és a máglya olyan fegyverek voltak, amelyekhez jobban értettek. Most fordult a kocka, és már abban a veremben látták magukat, amelybe Berquint szerették volna taszítani. Rémülten kerestek valamilyen kibúvót.
"Éppen ebben az időben történt, hogy az egyik utcasarkon álló Szűz Mária szobrot valaki megcsonkította. " Volt nagy izgalom a városban! Tömegek sajnálkozva és felháborodva özönlöttek a tetthelyre. A király is mélyen megrendült. A szerzeteseknek pedig éppen jól jött ez a dolog. Siettek is kihasználni. "Ez Berquin tanításainak gyümölcse - kiabálták. - Ez a lutheránus összeesküvés mindent romba dönt: vallást, törvényeket, még a trónt is. "
Berquint ismét letartóztatták. A király nem volt Párizsban, és a szerzetesek azt csinálhatták, amit akartak. A reformátor felett törvényt ültek, és halálra ítélték. Még aznap végrehajtották az ítéletet, nehogy Ferenc közbelépjen, és megmentse. Berquint délben kivezették a kivégzés helyére. Hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy tanúja legyen az eseménynek. Sokan megdöbbentek és nyugtalankodni kezdtek, amikor látták, hogy az áldozat Franciaország legjobb és legkiválóbb nemesi családjából való. Csodálkozás, felháborodás, megvetés és keserű gyűlölet árnyékolta be a kavargó tömeg arcát. Csak egy arcra nem borult árnyék. A mártír gondolatai a kavargástól messze távol jártak. Csak arra gondolt, hogy Ura jelen van. A rozzant taliga, amelyen vitték, üldözőinek fenyegető tekintete, a reá váró rettenetes halál - mindez nem érdekelte. Ő, aki halott volt, de él, és élni fog örökké, akinél a halál és pokol kulcsa van, mellette volt. Berquin arcán a menny fénye és békéje ragyogott. Szépen volt öltözve: "bársonyköpeny, szaténból és damasztból készült zeke és aranyszínű térdnadrág" volt rajta." Hitéről készült bizonyságot tenni a Királyok Királya és a tanúskodó világegyetem előtt. A gyász semmilyen jele sem árnyékolta be örömét.
Amint a menet lassan haladt a zsúfolt utcákon, az emberek csodálkozva látták Berquin tekintetén és viselkedésén a felhőtlen békét és örömöt. "Úgy néz ki - mondták -, mint aki templomban ül, és szent dolgokon elmélkedik. " A máglyánál Berquin megkísérelt néhány szót szólni az emberekhez, de a szerzetesek, félve a hatástól, kiabálni kezdtek, a katonák pedig fegyvereiket csörgették, és lármájuk elnyomta a mártír hangját. A művelt Párizs legmagasabb skolasztikus és egyházi tekintélye 1529-ben így "mutatott gonosz példát 1793 népének arra, hogyan kell a haldoklók szent szavait a vérpadon elfojtani".
"