Keresés

Részletes keresés

Zsike1983 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 23

Még annyi, hogy ennek a kártyának van lejárati ideje? Anno évekkel ezelőtt csináltattam ilyen kártyát, de ott maradt ex anyósnál. Velük már nem tartom a kapcsolatot, így nem igazán szeretném emiatt felkeresni őket. Azóta mondjuk névváltozás is volt, tehát lehet amúgy is újat kellene csináltatnom.

Zsike1983 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 22

Köszönöm a válaszokat! Nem tudjátok, hogy ha postai úton kérem, mennyi idő alatt küldik ki?

Az AEgon-nál elég jó utasbiztosítást találtam, melyben benne van a kórházi ellátás is. Akkor jó, ha van ilyen kártyánk ezek szerint.

Előzmény: pamag (21)
pamag Creative Commons License 2012.07.05 0 0 21

Másra szolgál a két dolog.

Nem kell, hogy legyen európai úniós eü.bizt. kártyád, de nem árt, ha van, fizetni meg nem kell érte. Az EU országaiban (meg még egy-két közeli helyen, Horvátországról pl. tudok) fogadják el, ugyanazt veheted igénybe az ottani állami egészségügyi szolgáltatás keretében, mint az ottani állampolgárok. Ha egy balesetnél pl. kórházba kell szállítani, ott talán egyszerűbb az adminisztráció ezzel a kártyával.

Az utasbiztosítás az baleset- és poggyászbiztosítás. Fedezetet nyújt pl. csomag eltűnésére, iratok elvesztésére - meg mindazon egészségügyi helyeken elfogadják, akik ilyenre szerződtek. Nyaralóhelyeken általában magánorvosok vannak, akik az EU kártyáját nem tudják elfogadni, a fizetős biztosítást viszont igen. Természetesen az adott ország állami egészségügye is elfogadja.

Előzmény: Zsike1983 (19)
fekvőrendőr Creative Commons License 2012.07.05 0 0 20

Ez a megmutatás a határon egy marhaság. Rengeteg online biztosítás kötési lehetőség van. Van amikor csak egy magyar nyelvű SMS-t kap az ügyfél. Azzal mit csinál a vámos/határőr.

Nekem pl. a bankkártyámhoz van egy egész magas összegű utazási biztosításom. Nálam csak egy assistance telefonszám van, amit felhívva a bankkártyám számát bemondva, minden papír nélkül intézkedik a biztosító. 

Előzmény: Zsike1983 (19)
Zsike1983 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 19

Sziasztok!

Augusztusban Görögországba megyünk autóval. A kérdésem az lenne, hogy ha van utasbiztosításom, akkor is meg kell-e csináltatnom az európai egészségbiztosítási kártyát, vagy akkor hanyagolhatom? Ahogy utána olvastunk, a szerbeknél meg is kel mutatni, hogy van utasbiztosításod. De erről a kártyáról nem írnak semmit. Egyedül Olaszországba való utazásom alkalmából csináltattam meg, de Görögországba soha. Légyszí irjátok meg. Köszi!

PerSanMarco Creative Commons License 2012.06.18 0 0 18

Éves EUB utasbiztosítás 4950 Ft-ért kapható limitált darabszámban itt!

Dartoxer Creative Commons License 2011.11.07 0 0 17

Biovadász: Haha, ezen a kommenten jót derültem! Remélem nem ébresztettem fel itthon senkit ;D (késői internetezés hátránya).

Mi eddig velük próbálkoztunk, már amikor sikerült elmennünk valahova...Ami sajnos egyre ritkább :(.

Biovadász Creative Commons License 2004.06.16 0 0 16
No igen, ha az embert egy komoly baleset éri külföldön és nincs biztosítása, akkor majdnemhogy jobban jár, ha nem éli túl...
Előzmény: hopamacs (15)
hopamacs Creative Commons License 2004.05.11 0 0 15
Mi lehet, hogy túlságosan nyúlak vagyunk, de minden nyaraláshoz kötünk biztosítást.
Ha kocsival megyünk akkor pedig a sofőrre olyan biztosítást, melyben vállalják azt is, hogy ha vele történik valami, akkor küldenek pótsofőrt, aki hazahozza az autót.
Sohanem lehet tudni.
Mi még nem használtuk, de volt olyan utastársunk, illetve ismerősünk aki már többször is.
Például: Görögországban robogóval mentek, egy autó meglökte őket, és olyan szerencsétlenül esett, hogy másfél hétig ápolták a Korfui kórházban, és mivel már lejárt az eredetileg tervezett utazás külön járattal hozták haza, természetesen a biztosító költségén.
Kőkapu Creative Commons License 2004.05.11 0 0 14
Helló!

Én már használtam az utasbiztosításomat.
Egyszer Korfun begyulladt egy fogam, és muszáj volt dokihoz menni, mert fel is dagadt.
Persze fogorvos nem volt a faluban, de a gyulladást tudta kezelni az ottani is.
Háromszor megnézett, és adott két injekciót, ez összesen 45 ezer forintba került volna. Így viszont az összeget is csak onnan tudtam meg, hogy a biztosító három hónapra küldött egy levelet, hogy ekkor meg ekkor átutalt ennyi pénzt az ellátásomért.
Szóval nekem már tíz évre előre megéri az utasbiztosítás, még ha semmi bajom sem lesz :-)

Előzmény: Pelican (12)
branyiszko Creative Commons License 2004.05.11 0 0 13
Miért lenne érdekesebb máj 1 után, mint előtte?
Soha semmilyen biztosítást nem kötöttem, csak a házon van, bár meggyőződésem hogy ha leomolna a házam a biztosító meg tudná indokolni miért nem fizet.
A kötelezőt fizetem, mert kötelező. Tizen év alatt többszázezer Ft tök feleslegesen.

Majd ha helikopterrel akarnak menteni, udvariasan megköszönöm, és elmegyek busszal-))

Előzmény: Templi (11)
Pelican Creative Commons License 2004.05.11 0 0 12
Én nem szoktam kötni biztosítást, nem is volt még rá soha szükségem. :-)
Hosszabb időre, meg egzotikus helyekre gondolom elég drága mulatság lenne.
Volt már, aki használta a megkötött biztosítását?
Előzmény: alpesi (-)
Templi Creative Commons License 2004.05.11 0 0 11
Már régen volt hozzászólás, de most május 1 után talán ujra érdekes lehet a téma!
Mindenkinek ajánlom informálódás céljából: http://www.gazdasagiradio.hu/html/radio/interju.php
szkeg Creative Commons License 2003.07.08 0 0 10
biztosítással is egy milla, csak nem te fizeted:)
Előzmény: KeefLee (9)
KeefLee Creative Commons License 2003.07.07 0 0 9
Kellett már valakit helikopterrel menteni? És biztositás nélkül tényleg egy milla???
szkeg Creative Commons License 2003.07.07 0 0 8
én májusban rendeltem a netrisken utasbiztosítást és két nap alatt megjött a kötvény
Előzmény: kisnul3 (7)
kisnul3 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 7
Hány nap alatt jött meg a kötvényed?
Mi 17-én indulunk, nem tudom, érdemes -e neten rendelnem, vagy egyszerűbb bemennem valami irodába.
Előzmény: holló (0)
sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful Creative Commons License 2003.07.04 0 0 6
Nem voltál félreérthető, de a kettő sajnos együtt jár :-(.
Előzmény: feketefelho (5)
feketefelho Creative Commons License 2003.07.02 0 0 5
Kedves Péter!
Lehet, hogy félreérthető voltam. Én csak egy kis utánjárásra és nem rahedli pénzköltésre biztattam a kollégát.
Előzmény: sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful (4)
sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful Creative Commons License 2003.07.02 0 0 4
Utasbiztosításra nem szabad sajnálni, még a legjobban fizetőknél is lenullázódhat adott esetben és helyen az ember. Jobb félni.
sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful Creative Commons License 2003.07.02 0 0 3
És rámegy több napod meg egy rahedli költséged!
Előzmény: feketefelho (2)
feketefelho Creative Commons License 2003.06.29 0 0 2
Jó a netrisk, de az egyéb kedvezményeket nem veszi figyelembe. Pl. OTP-Garancia 10% engedmény az OTP kártya tulajdosoknak.
Én azt ajánlom, hogy telefonon is hívd fel a Biztosítókat, a részletek csak akkor derülnek ki.
Előzmény: alpesi (1)
alpesi Creative Commons License 2003.06.29 0 0 1
Köszi a címet. Úgy tűnik, hogy az Axa a legolcsóbb. Én is remélem, hogy nem lesz a kötvényekre szükség, de biztos, ami biztos.
Előzmény: holló (0)
holló Creative Commons License 2003.06.28 0 0 0
azért kell a biztosítás, hogy egy balesettel, betegséggel nehogy lenullázd magad külföldön. Én a netrisk.hu oldalán megnéztem a lehetőségeimet, kb 10 ajánlatot adott, tudtam választani. Meg van a kötvény, remélem nem lesz rá szükség.
Előzmény: alpesi (-)
alpesi Creative Commons License 2003.06.28 0 0 topiknyitó
Ha külföldre utaztok, akkor szoktatok-e utasbiztosítást kötni? Ha igen, akkor hol és hol a legolcsóbb? Én körülnéztem a "hálón", de két hétre a legolcsóbb ajánlat is kb. 3500 Ft volt, ami mivel három bizosítást kell kötnöm, már több mint egy tizes. (Mikor az euró is igen felszaladt ez igen csak megrázó).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!