Már elnézést, de az egész alapkiindulás egy baromság.
1. az ex piaci ára NEM esett 300 forint alá, de még 1000forint alá sem nagyon
2. a beszerzési nagyker ára már évek óta 3-500huf körül mozog, ebben sem történt sok változás
Kiváncsi lennék, hogy mi történne ha hírforrás, lemenne pl. egy vidéki teknódiszkóba és reklamálná a 300ft-os exet:DDDD...szerintem kb. ott helyben elásnák :D
A fiatalok nagyobbik része úgy megy bulizni, hogy megvásárolja a legjobb ár-teljesítmény arányú piát vagy kábszert és azzal állítja be magát.
Ezt nem tudom, hogy bármilyen felmérés alátámasztaná. Mindenesetre a deklasszált, gyenge egzisztenciális háttérrel rendelkező fiatalok esetében, akikre amúgy is jellemző a politoxikomán viselkedés, kétségkívül igaz lehet. A marihuána fogyasztók egy jelentős része viszont nem fogyaszt semmilyen más drogot, még az alkoholt is csak ritkán.
Én csak abban reménykedem, hogy nem ütik fel mindenféle mérgező szarral a tablettákat és nem fog belehalni senki.
"1, Miből gondolod, hogy spangli helyett bárki is extasyra állna át? "
A fiatalok nagyobbik része úgy megy bulizni, hogy megvásárolja a legjobb ár-teljesítmény arányú piát vagy kábszert és azzal állítja be magát.
Ha olcsób lesz az extasy akkor megugrik a fogyasztása.
Sőt akkor a rászokás sem lehet akadály, mert bárki keres annyit, hogy 1 tablettát be tudjon tolni naponta az arcába.
Én legaláb nem tartom magam tévedhetetlennek.
Azzal, hogy odaírom: szerintem, fenntartom azt a lehetőséget, hogy ez a saját véleményem és másé azért különbözhet, sőt akár lehet, hgy igaza van.
Meghallgatom az érveket és mondok rá én is érveket.
Ki-ki mérlegel a saját feje szerint és kialakul egy vélemény ami függ az ember értékrendjétől, látásmódjától.
Ezzel én jól megférek.
De az nem érv, hogy: "ne szólj hozzá mert hülyeségeket mondasz".
Az extasy ára meg leesik és nem fogja venni a 2500ft-os spanglit, hanem ugyanannyiért vesz 8 db extasyt.
1, Miből gondolod, hogy spangli helyett bárki is extasyra állna át? Ha mondjuk felmegy a tojás ára, akkor mindenki káposztát fog venni helyette, mert az éppen olcsó? Mert a spanglinak kb. annyi köze van az extasyhoz.
2, Miért csak a spangliszívókra általánosítasz, a sör helyett nem fog az átlag fradidrukker ezután extasyt venni?
pf, te menthetetlen vagy, azt hiszem az erdembeli beszelgetest ezzel itt en is befejeztem.
tuzes fal, neked azt szeretnem tanacsolni, hogy vegyel a kezedbe par a temaba vago szakkonyvet, esetleg ha van olyan ismerosod aki sziv, beszelgess vele egy kicst, es akkor folytathatjuk
Az extasy ára meg leesik és nem fogja venni a 2500ft-os spanglit, hanem ugyanannyiért vesz 8 db extasyt.
Vagy akinek eddig arra volt pénze, hogy vegyen egyet, az most jól bevásárol magának és tömi magába, jól rászokik.
Azt sugalltad, hogy te egyszemélyben vagy a tótumfaktum a témában
hol sugaltam ? en azt mondtam, hogy szerintem ne szolj hozza tobbet, mert nem ertesz a temahoz behatoan, ezt az elotti hozzaszolasodbol kovetkeztettem. masreszt nem vagyok orvos, azonban en evekig ebben eltem, fu, speed, heroin, kokain, extasy, lsd, rush, gomba, alkohol, nikotin, es kv.
az ismeroseim nagy resze is, tobben meg is haltak.
ugyhogy ha nem is egyszemelyben, es nem is totumfaktum, de azert van hozza kis lovesem, no meg a szakirodalom, amit hozza olvastam.
Azt sugalltad, hogy te egyszemélyben vagy a tótumfaktum a témában, mert azt is megengeded magadnak, hogy mások hozzászólásait érvek helyett a tévedhetetlenséged biztos tudatában minősítsd.
Erre mintegy indokként felhozod, hogy már szedtél pár darab tablettát, tehát ki más érthet hozzá, ha nem te.
Szerintem egyébként emelkedik a cigarettázók száma, ha olcsób lesz a cigaretta.
Fordítva is működik, ismerek olyanokat akik az ára miatt lettek kénytelenek leszokni.
ha olcsóbb maradt volna még ma is cigiznének.
Figyelj, tüzes fal!
A spangli kb 2-2.5kHUF, ami 2-3 embernek elég tud lenni egész estére. Igaz attól nem ugrálsz reggelig (hozzáteszem, hogy 1db extől sem), de mindenképpel olcsóbban jössz ki, mint az alkohollal.
Egyszóval: ez a "probléma" max neked új.
1) en azt mondtam, hogy SZERINTEM a temahoz ne szolj hozza, mire te azt mondtad, hogy de SZERINTED te hozzaszolsz, mire en felhivtam a figyelmedet, hogy akkor mint tuzes fal egetni fogod magad. nem tudom, hol sugalltam volna azt, hogy EN megengedem NEKED, hogy ide irj. eddig is irhattal es ezutan is irhatsz, a szemelyeskedest sem talalom sehol, de mind1.
2) nem, nem az en seggembol jon a feny, de azert megettem mar par extasyt fiatalabb koromban, azt hiszem pontosan tudom mirol beszelek.
3) nem emelkedik a cigarettanak sem a fogyasztasa, ha lejebb megy az ara, minodszesen annyi tortenik, hogy az emberek tobbet vesznek, spajzolnak, de ettol nem fog napi 5 szallal tobbet szivni.
Kösz, hogy megengedted, hogy ide írjak.
A te valagadból jön a napfény hogy ilyen tévedhetetlen nagyokosnak tartod magad?
Személyeskedés helyett inkáb érvekkel próbálj meg vitatkozni.
Mondj például először 1 olyan élvezeti cikket, aminek nem emelkedik a fogyasztása ha lejjebb megy az ára.
És szerinted a társaik nem azt látják a tévében, hogy a könnyűdrogokat kedvező színben, megengedően tűnteti fel az oktatási miniszter?
Vagy hogy az SZDSZ-ből megmaradt szubkultúra ezért nagyhangon az utcán tűntet és ezt főműsoridőben vasárnap este népszerűsíti a közszolgálati televízió?
"Ugyan már. Aki ki akarta próbálni, az már megtette"
Ez nem így van.
Ha olcsó a drog akkor mondjuk két sör helyett vesz egy tablettát a delikvens amitől egész este hülye lesz.
Két sörtől amúgy se lenne egész este beállítva a feje, tiszta haszonnak könyveli el a fiatal.