Keresés

Részletes keresés

kis pimasz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 27
Továbbra is várom válaszod/hivatkozásod az alábbiak tekintetében:
- Kivel lépett most szövetségre a Fidesz saját magánrendezvényén és kik írták alá a szövetségi dokumentumot?
- Mért kellett "újjáalapítani a Fideszt? A régi nem volt jó?
- Mért akarja kisajátítani a Fidesz rövid megnevezéséként a "Szövetség" szót, ha egyszer az SZDSZ már jóval régebben használja? Netán vissza akar rendeződni a liberális értékrend mellé? De akkor mért ment Orbán mindjárt a Vaú szerkesztőségébe?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (24)
Ilja Iljics Creative Commons License 2003.05.18 0 0 26
Mindegy, hogy szándékos-e vagy sem, te a tájékozódást kérted számon az olvtársaktól, miközben a nagyobb probléma a tájékoztatással volt.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (24)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.18 0 0 25
Bocsáss meg, nem tudom, miről beszélsz.
Előzmény: kis pimasz (21)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.18 0 0 24
Az a "zavar" azt hiszem szándékos. Az maga a kommunikáció. Ettől még a jogi igazság az, amit én mondtam.
Előzmény: Ilja Iljics (20)
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 23
Jó reggelt, Soltika!

Viktor Kövér nélkül csak fél Viktor lesz. :((

Érdemes volt kijönnöm a fórumra. Ma reggel Kovácstól megtudtam, hogy a Fidesz rövid neve ezentúl "Fidesz", vagy "Szövetség" lehet.
Kokráda kisajátítási érzésem van...

Ja, és azt is megtudtam, hogy Orbán első útja a szélsőjobbtól való elhatárolódás jegyében a Vaú szerkesztőségébe vezetett.

Előzmény: kiskutya + soltika (22)
kiskutya + soltika Creative Commons License 2003.05.18 0 0 22
Vedlett egy újabbat a jóllakott kígyó, más a bőre , de alatta ugyanaz maradt: Orbán Párt.
Nekem különösen a vezér "elvtárs" megjelenését és beszédét követő dübörgő vastaps tetszett.
Ja, a 100%-os szavazati arány a Pár elnökére, az sem piskóta, igencsak erősen 50-es évekbeli stichje van.
üdv:
soltika + Finci Kutya
Ps:
Szegény Kövér"elvtársat" sajnálom , Viktornak nem lesz többé szüksége rá.
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 21
"Szövetség": nem jogot sért, csupán összemos, megtéveszt és kisajátít, ezért ugyanolyan erkölcstelen, mint a kokárdának az "igaz magyarok" által történő kisajátítása.

A "Szövetség aláírói": lehet, hogy elsiklottam fölötte, netán nem voltam olyan koránkelő, hogy az összes topikot végigolvassam, amiben ma írtál. Ha tényleg válaszoltál már rá, egy hivatkozással igazán megdobhatnál engem, tudatlant. Becsszóra elolvasom.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (19)
Ilja Iljics Creative Commons License 2003.05.18 0 0 20
Tök jó ez az alapszabálymódosítás, még alapítólevele is van. :-)
Off
A zavarért elsősorban a Fidesz a felelős, kicsit összekeverték a PR-t (alapítólevél, szövetség süketelés) a tényleges változásokkal (alapszabály).
Uff
Előzmény: Kovács Béla Sándor (17)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.18 0 0 19
Ha úgy véled, a Szövetség szó rövid névként való hazsnálata jogot sért, indíts pert.
A másik kérdésre már válaszoltam. (vagy nyugodjak bele, hogy neked mindenre háromszor-négyszer kell?)
Előzmény: kis pimasz (18)
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 18
Meglepett hozzászólásod, amiben kifejted, hogy a Fidesz rövid neve ezentúl az alapszabály szerint "Szövetség".
A Szabad Demokraták is "Szövetség" méghozzá hivatalosan és jó ideje. Honnan veszi a Fidesz a bátorságot, hogy a kokárda után immár közönséges hétköznapi szavakat is ki akarjon sajátítani magának?!
Ennyi erővel az alapszabály előírhatta volna azt is, hogy a párt rövid neve legyen ezentúl a "Párt", és akkor helyben lennénk: visszaállt az egypártrendszer!
Adós maradtál annak a magyarázatával, hogy kiknek a szövetsége a "Szövetség", és hogy a szövetségi szerződést kik írták alá a Fidesz magánrendezvényén?
Előzmény: Kovács Béla Sándor (17)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.05.18 0 0 17
Ez a párt - mert a nevétől függetlenül az - jogilag ugyanaz a párt. Olyannyira, hogy nem is új alapszabályt fogadtak el tegnap, hanem a régit módosították. A - módosított 1.§ (2) szerint a rövid neve Fidesz vagy Szövetség.

Tényállítások vége, szubjektív vélemény köv.:
Érdekes kommunikációs kísérlet lesz megfigyelni, mennyire sikerül a közbeszédben elterjeszteni a "Szövetség" használatát. Meg merem kockáztatni, hogy még hónapokig meg lehet különböztetni a "régi" és az "új" tagokat az alapján, hogy "Fideszt" vagy "Szövetséget" mondanak a pártról szólván.

OFF
Kicsi nyavalygás: folyton valamely nyilvánvaló rosszindulattal - és nem kíváncsiságból - nyitott, provokáló, fikázó című topikban kell tájékoztatást adnom ténykérdésekről. Lehetne megfordítani a sorrendet? Ti.: előbb tájékozódni, és csak aztán fikázni - ha maradt rá ok...
ON

Előzmény: Hayloft Ezekiel (15)
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 16
Emellett nem ártana még megtudni azt sem, hogy kik az Új SZövetség társalapítói a Fideszen kívül.
A Szövetség ugyebár a Fidesz belső rendezvényén (kongresszus) "alakult" meg, ami a Fidesz belügye. Jelenti-e aez azt, hogy a Fidesz önmagával lépett újra szövetségre?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (15)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.05.18 0 0 15
nem kötözködés, hanem pustán technikai érdeklődés:

Ha én mondjuk beléptem 1998-ban a fideszbe, ami egy párt volt akkor éppen, akkor most én nem vagyok tag? Hiszen ebbe a szövetségbe nem léptem be? Vagy hogy megy ez?

A szövetség párt? Mármint hivatalosan? A parlamentben lehet frakciója egy szövetségnek, ha az nem párt? Ha nem párt akkor jár-e neki az állami pénz?

A Fidesz-MPP akkor technikailag megszűnt, ugye? Ez most jogutód?

ezeket nem értem és örülnék, ha valaki elmagyarázná

köszönettel
ps:nem vagyok semmilyen párt tagja, se pártnélküli miniszterelnök :)

drzyx Creative Commons License 2003.04.30 0 0 13
Érdekesen alakul az Új Szövetség

´A jobboldal októberi önkormányzati veresége után ismét felerősödtek a támadások, melyek között éppúgy akadt kritikus politikai elemzés (így Tóth Gy. László írása a decemberi Demokratában, amelyben bukott politikusoknak minősítette Deutsch Tamást, Kövér Lászlót, Áder Jánost és Várhegyi Attilát), mint minősíthetetlen hangnemű, masszív zsidózással egybekötött mocskolódás (így Lovas Istvánnak a www.jobbik.net internetes portálon közzétett novemberi írása); a polgári mozgalom apályával azonban a Fidesz-vezetők bírálata - bár éléből mit sem vesztett - kisebb hatással volt a jobboldalon zajló folyamatokra. (A bírálatokról természetesen megkérdeztük a Fidesz megtámadott prominenseit is; Áder János nem kívánt reagálni az őt ért vádakra, Kövér László pedig nem válaszolt a Narancs megkeresésére, ahogyan a tavaly nyári lemondása után a Fidesz első vonalába most visszatérő Pokorni Zoltán sem reagált lapunk hozzá intézett kérdéseire.)
Egy, a Fidesz felső vezetéséhez közel álló forrásunk úgy véli: az Áder János, Wermer András és később a Kövér László elleni támadások közvetve Orbán Viktor azon törekvését szolgálták, hogy a választási vereségért a párt más befolyásos személyiségeire hárítsa a felelősséget, ő maga pedig - a mozgalom érinthetetlen vezetőjévé válva - személyes tekintélyével egyesítse a jobboldali erőket. "Elképzelhetetlen, hogy az első forduló előtti kampánystratégia Orbán hozzájárulása nélkül született volna meg" - vélte forrásunk, aki szerint az exkormányfő "zseniálisan alkalmazta sokszor bevált taktikáját: a polgári körök és a jobboldali médiumok politikai tényezővé emelésével centrumpozíciót foglalhatott el köztük és a Fidesz vezetői között".´

azt mondják Véget ért egy fejezet...

dr. X

drzyx Creative Commons License 2003.04.24 0 0 12
Nem, minden kuláknak kifejtem, neked is:)))
Neked szólt, de látom még ezt se érted, legfeljebb, ha lassan szótagolva elmagyarázom neked...

´1999 nyarára tehát Sztambolicsot mindenben igazolták az események. Egészen er?szakos haláláig a szerbiai vidéki tévéállomások sorozatban készítették vele az interjúkat. ? pedig fáradhatatlanul ismételgette: Szerbia mint legnagyobb köztársaság mindig alkupozícióban volt Jugoszlávia keretében, de er?politikához korábban sem volt soha elég háttere; Szerbia csak akkor élhetett volna békességben tartományaival, ha tiszteletben tartja autonómiájukat; a maga részér?l Jugoszláviát tiszta konföderációként is elfogadta volna, hiszen a szerb népnek nem az volt az érdeke, hogy létrehozza Nagy-Szerbiát, hanem az, hogy Jugoszláviát az épp lehetséges formában fenntartsa´

olvasgassál

dr. X

Előzmény: class-struggle (11)
class-struggle Creative Commons License 2003.04.24 0 0 11
Saját magadnak kifejted?

Az is valami.

Előzmény: drzyx (10)
drzyx Creative Commons License 2003.04.24 0 0 10
Tovább is van mondjam még?

´ A szerkesztőségben lapzárta idején elképesztő kupleráj bír lenni, így néhány sor erejéig joggal gyanakodtunk arra, hogy az újságkupacból egy tavaly év eleji Népszabadság került a kezünkbe. "Orbán Viktor a jövőben is a pártok felett álló jobboldali vezéregyéniség szerepét jeleníti meg, Pokorni Zoltán >>középre politizál majdStumpf István egykori kancelláriaminiszter MTI-nek adott nyilatkozata szerint a Fidesz átalakulása egyfajta "innovatív kísérlet" a "társadalmi beágyazottság" és a szervezeti hatékonyság növelésére. Biztos így van; de a várható alapszabály-módosításról kiszivárgott hírek alapján mindehhez hozzátehető, hogy 1990 után alighanem csak Torgyánnak volt akkora hatalma saját szervezete fölött, mint amilyen Orbán Viktornak lesz a Fideszben május után. Gyakorlatilag minden fontos stratégiai és személyi kérdésben ő dönt, jelölhet, kinevezhet, vétózhat.´

orbán itten innoválik...

Sztambolics meg halottkémmel jönik ide proszekturálisn, de neked, ha alaposan indokokolt igényed van rá részletesen kifejtem, hogy hová vezet mindaz ami itten készülödi magát...

dr. X

Előzmény: drzyx (-)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.04.24 0 0 9
Épp jókor! :))
Előzmény: rézgálic (8)
rézgálic Creative Commons License 2003.04.24 0 0 8
Nullázok amíg nem késő
deus Creative Commons License 2003.04.24 0 0 7
Húbakker, mik vannak ebben a cikkben!

- Spontán indult a polgári körök mozgalma, vagy alig bátorítva - állítja a Fidesz-közeli elemző. - Úgy gondoltuk: miért ne használjuk ki az előnyt? Viktor azt akarja, hogy olyan súlyos bázis álljon a Fidesz, mint az MSZP mögött.
A "több mint párt" nem adok-veszek ügylet, mint a közönséges párt. Szeretetbázis. A nemzet temploma. Szövetség. Nagycsalád.

Ez kérem, szekta, nincs mese.

kábelbúvár Creative Commons License 2003.04.24 0 0 6
Hosszúúúú!! :)
Előzmény: class-struggle (5)
class-struggle Creative Commons License 2003.04.24 0 0 5
Mi? Lóékat?
Előzmény: kábelbúvár (3)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.04.24 0 0 4
Ennyi 0-t!!!
kábelbúvár Creative Commons License 2003.04.24 0 0 3
És Milóékat vádolják a gyilkossággal, ha már szóba került...
Előzmény: class-struggle (0)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 2
00000000000000000
Az Új Szövetség Macző Ági kisgazella gittegylete volt.
deus Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1
Mintha egyszer már lett volna egy "Új Szövetség" nevű mozgalom.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha G. Nagyné Dr. Maczó Ágnes neve fémjelezte volna, és a logója a lengyel Szolidaritáséra hajazott, csak zöldben...

Ez valami még újabb szövetség lesz...

2003 -- The Final Federation

:))

class-struggle Creative Commons License 2003.04.24 0 0 0
"apropó megtalálták Sztambolics holtestét - hogy ez hogy jutott eszembe?"

Ezt én se értem.

A többit se...

drzyx Creative Commons License 2003.04.24 0 0 topiknyitó
Vajon hová vezet ez a szövetség és mennyire, mennyiben lesz hatással valamennyiünkre?
Liberális párttól az Új Szövetségig, mi a cél és mik az eszközök?
Hová tünt Hende Csaba? Ki az a Révész Máriusz? Csak tessék, lehet lehet...
Valahogy olyan deja vu érzésem van, hol láttunk mi már ilyen figurákat? és hová kerültek? és mennyien csápoltak nekik... a csecsem?k is emlékezhetnek rájuk, innen-onnan... apropó megtalálták Sztambolics holtestét - hogy ez hogy jutott eszembe? Belorusszia pedig tör a csillagok felé...

´A vereség meg-megbontja a legendás Fidesz-egységet, de nem is ez a f? baj. Inkább az, hogy néha a sz?kebb kör sem tudja követni a f?nök vonalvezetését. Mit akar, hova megy, miért akarja? Most szervezi a pártuniót, vagy negligálja? Vagy éppen: miért nem jött be az önkormányzati választás éjjelén a Fidesz-központba?
"Szükséges, hogy bemenjek?" - érdekl?dött Ádert?l telefonon. "Miért kellene?" - kérdezett vissza az.
Igaz, miért is? Épp akkor verték pufira ?ket a szocik, önkormányzati helyeik, megyéik többségét elveszítették. Mit is keres ilyenkor egy felel?s vezet? a nyilvánosság el?tt? Csakhogy Orbán már miniszterelnök korában sem volt klasszikus pártvezet?. Fideszen, nemzeten, Kárpát-régión felül állt. Európai dimenzióban mozgott.
"Jaaaj, nagy öröm ért bennünket - kommentálta könnyek között az els? lelkes betelefonáló hölgy a világeseményt a "közelálló" rádióban, amikor Orbán úgy döntött, enged a nyomásnak, s jelölteti magát Fidesz-elnöknek. - Telefonáltam rögtön az uramnak, de már tudta. Sírtunk a telefonba'. Hát visszajön... Egész este hívogattuk a barátainkat."

itt van egy érdekes cikk, amib?l az idézet való a

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!