Továbbra is várom válaszod/hivatkozásod az alábbiak tekintetében:
- Kivel lépett most szövetségre a Fidesz saját magánrendezvényén és kik írták alá a szövetségi dokumentumot?
- Mért kellett "újjáalapítani a Fideszt? A régi nem volt jó?
- Mért akarja kisajátítani a Fidesz rövid megnevezéséként a "Szövetség" szót, ha egyszer az SZDSZ már jóval régebben használja? Netán vissza akar rendeződni a liberális értékrend mellé? De akkor mért ment Orbán mindjárt a Vaú szerkesztőségébe?
Érdemes volt kijönnöm a fórumra. Ma reggel Kovácstól megtudtam, hogy a Fidesz rövid neve ezentúl "Fidesz", vagy "Szövetség" lehet.
Kokráda kisajátítási érzésem van...
Ja, és azt is megtudtam, hogy Orbán első útja a szélsőjobbtól való elhatárolódás jegyében a Vaú szerkesztőségébe vezetett.
Vedlett egy újabbat a jóllakott kígyó, más a bőre , de alatta ugyanaz maradt: Orbán Párt.
Nekem különösen a vezér "elvtárs" megjelenését és beszédét követő dübörgő vastaps tetszett.
Ja, a 100%-os szavazati arány a Pár elnökére, az sem piskóta, igencsak erősen 50-es évekbeli stichje van.
üdv:
soltika + Finci Kutya
Ps:
Szegény Kövér"elvtársat" sajnálom , Viktornak nem lesz többé szüksége rá.
"Szövetség": nem jogot sért, csupán összemos, megtéveszt és kisajátít, ezért ugyanolyan erkölcstelen, mint a kokárdának az "igaz magyarok" által történő kisajátítása.
A "Szövetség aláírói": lehet, hogy elsiklottam fölötte, netán nem voltam olyan koránkelő, hogy az összes topikot végigolvassam, amiben ma írtál. Ha tényleg válaszoltál már rá, egy hivatkozással igazán megdobhatnál engem, tudatlant. Becsszóra elolvasom.
Tök jó ez az alapszabálymódosítás, még alapítólevele is van. :-)
Off
A zavarért elsősorban a Fidesz a felelős, kicsit összekeverték a PR-t (alapítólevél, szövetség süketelés) a tényleges változásokkal (alapszabály).
Uff
Ha úgy véled, a Szövetség szó rövid névként való hazsnálata jogot sért, indíts pert.
A másik kérdésre már válaszoltam. (vagy nyugodjak bele, hogy neked mindenre háromszor-négyszer kell?)
Meglepett hozzászólásod, amiben kifejted, hogy a Fidesz rövid neve ezentúl az alapszabály szerint "Szövetség".
A Szabad Demokraták is "Szövetség" méghozzá hivatalosan és jó ideje. Honnan veszi a Fidesz a bátorságot, hogy a kokárda után immár közönséges hétköznapi szavakat is ki akarjon sajátítani magának?!
Ennyi erővel az alapszabály előírhatta volna azt is, hogy a párt rövid neve legyen ezentúl a "Párt", és akkor helyben lennénk: visszaállt az egypártrendszer!
Adós maradtál annak a magyarázatával, hogy kiknek a szövetsége a "Szövetség", és hogy a szövetségi szerződést kik írták alá a Fidesz magánrendezvényén?
Ez a párt - mert a nevétől függetlenül az - jogilag ugyanaz a párt. Olyannyira, hogy nem is új alapszabályt fogadtak el tegnap, hanem a régit módosították. A - módosított 1.§ (2) szerint a rövid neve Fidesz vagy Szövetség.
Tényállítások vége, szubjektív vélemény köv.:
Érdekes kommunikációs kísérlet lesz megfigyelni, mennyire sikerül a közbeszédben elterjeszteni a "Szövetség" használatát. Meg merem kockáztatni, hogy még hónapokig meg lehet különböztetni a "régi" és az "új" tagokat az alapján, hogy "Fideszt" vagy "Szövetséget" mondanak a pártról szólván.
OFF
Kicsi nyavalygás: folyton valamely nyilvánvaló rosszindulattal - és nem kíváncsiságból - nyitott, provokáló, fikázó című topikban kell tájékoztatást adnom ténykérdésekről. Lehetne megfordítani a sorrendet? Ti.: előbb tájékozódni, és csak aztán fikázni - ha maradt rá ok...
ON
Emellett nem ártana még megtudni azt sem, hogy kik az Új SZövetség társalapítói a Fideszen kívül.
A Szövetség ugyebár a Fidesz belső rendezvényén (kongresszus) "alakult" meg, ami a Fidesz belügye. Jelenti-e aez azt, hogy a Fidesz önmagával lépett újra szövetségre?
nem kötözködés, hanem pustán technikai érdeklődés:
Ha én mondjuk beléptem 1998-ban a fideszbe, ami egy párt volt akkor éppen, akkor most én nem vagyok tag? Hiszen ebbe a szövetségbe nem léptem be? Vagy hogy megy ez?
A szövetség párt? Mármint hivatalosan? A parlamentben lehet frakciója egy szövetségnek, ha az nem párt? Ha nem párt akkor jár-e neki az állami pénz?
A Fidesz-MPP akkor technikailag megszűnt, ugye? Ez most jogutód?
ezeket nem értem és örülnék, ha valaki elmagyarázná
köszönettel
ps:nem vagyok semmilyen párt tagja, se pártnélküli miniszterelnök :)
´A jobboldal októberi önkormányzati veresége után ismét felerősödtek a támadások, melyek között éppúgy akadt kritikus politikai elemzés (így Tóth Gy. László írása a decemberi Demokratában, amelyben bukott politikusoknak minősítette Deutsch Tamást, Kövér Lászlót, Áder Jánost és Várhegyi Attilát), mint minősíthetetlen hangnemű, masszív zsidózással egybekötött mocskolódás (így Lovas Istvánnak a www.jobbik.net internetes portálon közzétett novemberi írása); a polgári mozgalom apályával azonban a Fidesz-vezetők bírálata - bár éléből mit sem vesztett - kisebb hatással volt a jobboldalon zajló folyamatokra. (A bírálatokról természetesen megkérdeztük a Fidesz megtámadott prominenseit is; Áder János nem kívánt reagálni az őt ért vádakra, Kövér László pedig nem válaszolt a Narancs megkeresésére, ahogyan a tavaly nyári lemondása után a Fidesz első vonalába most visszatérő Pokorni Zoltán sem reagált lapunk hozzá intézett kérdéseire.)
Egy, a Fidesz felső vezetéséhez közel álló forrásunk úgy véli: az Áder János, Wermer András és később a Kövér László elleni támadások közvetve Orbán Viktor azon törekvését szolgálták, hogy a választási vereségért a párt más befolyásos személyiségeire hárítsa a felelősséget, ő maga pedig - a mozgalom érinthetetlen vezetőjévé válva - személyes tekintélyével egyesítse a jobboldali erőket. "Elképzelhetetlen, hogy az első forduló előtti kampánystratégia Orbán hozzájárulása nélkül született volna meg" - vélte forrásunk, aki szerint az exkormányfő "zseniálisan alkalmazta sokszor bevált taktikáját: a polgári körök és a jobboldali médiumok politikai tényezővé emelésével centrumpozíciót foglalhatott el köztük és a Fidesz vezetői között".´
Nem, minden kuláknak kifejtem, neked is:)))
Neked szólt, de látom még ezt se érted, legfeljebb, ha lassan szótagolva elmagyarázom neked...
´1999 nyarára tehát Sztambolicsot mindenben igazolták az események. Egészen er?szakos haláláig a szerbiai vidéki tévéállomások sorozatban készítették vele az interjúkat. ? pedig fáradhatatlanul ismételgette: Szerbia mint legnagyobb köztársaság mindig alkupozícióban volt Jugoszlávia keretében, de er?politikához korábban sem volt soha elég háttere; Szerbia csak akkor élhetett volna békességben tartományaival, ha tiszteletben tartja autonómiájukat; a maga részér?l Jugoszláviát tiszta konföderációként is elfogadta volna, hiszen a szerb népnek nem az volt az érdeke, hogy létrehozza Nagy-Szerbiát, hanem az, hogy Jugoszláviát az épp lehetséges formában fenntartsa´
´ A szerkesztőségben lapzárta idején elképesztő kupleráj bír lenni, így néhány sor erejéig joggal gyanakodtunk arra, hogy az újságkupacból egy tavaly év eleji Népszabadság került a kezünkbe. "Orbán Viktor a jövőben is a pártok felett álló jobboldali vezéregyéniség szerepét jeleníti meg, Pokorni Zoltán >>középre politizál majdStumpf István egykori kancelláriaminiszter MTI-nek adott nyilatkozata szerint a Fidesz átalakulása egyfajta "innovatív kísérlet" a "társadalmi beágyazottság" és a szervezeti hatékonyság növelésére. Biztos így van; de a várható alapszabály-módosításról kiszivárgott hírek alapján mindehhez hozzátehető, hogy 1990 után alighanem csak Torgyánnak volt akkora hatalma saját szervezete fölött, mint amilyen Orbán Viktornak lesz a Fideszben május után. Gyakorlatilag minden fontos stratégiai és személyi kérdésben ő dönt, jelölhet, kinevezhet, vétózhat.´
Sztambolics meg halottkémmel jönik ide proszekturálisn, de neked, ha alaposan indokokolt igényed van rá részletesen kifejtem, hogy hová vezet mindaz ami itten készülödi magát...
- Spontán indult a polgári körök mozgalma, vagy alig bátorítva - állítja a Fidesz-közeli elemző. - Úgy gondoltuk: miért ne használjuk ki az előnyt? Viktor azt akarja, hogy olyan súlyos bázis álljon a Fidesz, mint az MSZP mögött.
A "több mint párt" nem adok-veszek ügylet, mint a közönséges párt. Szeretetbázis. A nemzet temploma. Szövetség. Nagycsalád.
Mintha egyszer már lett volna egy "Új Szövetség" nevű mozgalom.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha G. Nagyné Dr. Maczó Ágnes neve fémjelezte volna, és a logója a lengyel Szolidaritáséra hajazott, csak zöldben...
Vajon hová vezet ez a szövetség és mennyire, mennyiben lesz hatással valamennyiünkre?
Liberális párttól az Új Szövetségig, mi a cél és mik az eszközök?
Hová tünt Hende Csaba? Ki az a Révész Máriusz? Csak tessék, lehet lehet...
Valahogy olyan deja vu érzésem van, hol láttunk mi már ilyen figurákat? és hová kerültek? és mennyien csápoltak nekik... a csecsem?k is emlékezhetnek rájuk, innen-onnan... apropó megtalálták Sztambolics holtestét - hogy ez hogy jutott eszembe? Belorusszia pedig tör a csillagok felé...
´A vereség meg-megbontja a legendás Fidesz-egységet, de nem is ez a f? baj. Inkább az, hogy néha a sz?kebb kör sem tudja követni a f?nök vonalvezetését. Mit akar, hova megy, miért akarja? Most szervezi a pártuniót, vagy negligálja? Vagy éppen: miért nem jött be az önkormányzati választás éjjelén a Fidesz-központba?
"Szükséges, hogy bemenjek?" - érdekl?dött Ádert?l telefonon. "Miért kellene?" - kérdezett vissza az.
Igaz, miért is? Épp akkor verték pufira ?ket a szocik, önkormányzati helyeik, megyéik többségét elveszítették. Mit is keres ilyenkor egy felel?s vezet? a nyilvánosság el?tt? Csakhogy Orbán már miniszterelnök korában sem volt klasszikus pártvezet?. Fideszen, nemzeten, Kárpát-régión felül állt. Európai dimenzióban mozgott.
"Jaaaj, nagy öröm ért bennünket - kommentálta könnyek között az els? lelkes betelefonáló hölgy a világeseményt a "közelálló" rádióban, amikor Orbán úgy döntött, enged a nyomásnak, s jelölteti magát Fidesz-elnöknek. - Telefonáltam rögtön az uramnak, de már tudta. Sírtunk a telefonba'. Hát visszajön... Egész este hívogattuk a barátainkat."