Itt is érik a paradicsom,de nem tudok mit csinálni,mert a konyhánk szanaszéjjel van, felverték a betont,újrabetonozták,tán-tán most kap járólap borítást.Te,Guriga,az erkély melyik részén ültetted a parikat?
Napos időben nagyon megviseli a növényeket, szinte elhervadnak.
Olyankor fejemet a vakarom, hogy micsinájjak? Főleg a paradicsom miatt aggódom, mert tele vannak kis zöld bogyókkal, némelyik már pirosodik. Konténerekben vannak, és az alattuk levő csészében még van víz, mégis hervadoznak. Ha megspriccelem őket, perceken belül felélednek, de ez egy kicsit meredek, mert a paradicsom megrepedhet.
Alakul a balkon. Szépen nől a sóska, a paradicsom, paprika, stb. Ide nem fér el a másik kép, ahol a canadai balkonkertészet "mókus-és csigabiztos" megoldását láthatjátok.
Tényleg? Pedig épp most kínálja az anyósom a saját büdöske magoncait, azt hallottam, azt nem szeretik. :-(
Én is sózom, de nálunk ez hétvégi ház, nem vagyunk minden nap kint, de amikor igen, akkor én is szórom őket. Biztos nem tesz jót a talajnak, de sztem a kék kajapor nem volt hatásos.
A sör is jó állítólag, de az még állítólag csalogató hatású is, szóval messzebbről is jönnének a kertbe.
Ami még sztem rémes, hogy amiket lesózok, azok ugye megdöglenek, másnapra megszáradnak és mind mellett van egy élő másik, amelyik sztem épp eszi. Két nap múlvára eltüntetik saját tetemeiket. Nem bánom, de a fene a gusztusukat.