Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.17 0 0 397
Ocska aroktemeto provakator, nem bir kibujni a jo hkovacs arnyekabol az meg igy gondolta jonak, csak odautott egyet...
Előzmény: budai93 (394)
qncogi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 396
No, hála égnek megnyugodtam.:)
Előzmény: budai93 (394)
Izzó Króm Creative Commons License 2003.04.17 0 0 395
Megyó is itt fog kikötni, ahol a Galaxis Elnöke... :-)

"Golyóstollak: Veet Voojagig a Maximegalon Egyetem csöndes, fiatal diákja volt. Ragyogó tudományos pályafutás előtt állt. Ősfilológiát, transzformációs etikát, és a történelemszemlélet hullámharmonikus elméletét tanulmányozta. Egy éjszaka, midőn Zaphod Beeblebroxszal egyik Pángalaktikus Gégepukkasztót a másik után itták, Veet Voojagig a fejébe vette, hogy utánajár, mi is történt azzal a rengeteg golyóstolla, amit az elmúlt évek során vásárolt.

Aprólékos kutatómunka következett. Veet Voojagig végiglátogatta a golyóstoll-fogyatkozás összes galaktikus nyilvántartását. Végül furcsa kis elmélettel állt elő, amely akkoriban egészen megragadta a lakosság fantáziáját. Eszerint valahol a kozmoszban, a humanoidok, halszerűek, sétáló faalkatúak és a kék szín szuperintelligens árnyalatai által lakott bolygók mellett létezik egy olyan bolygó is, melyen a golyóstoll-életforma uralkodik. Az elhagyott golyóstollak e bolygó felé vették útjukat, csöndesen átsurrantak a tér rejtett alagútjain oda, ahol –tudták- agolyóstoll-lét örömei várnak rájuk, golyóstollhoz méltó izgalamak és kihívások, mindaz, ami kijár nekik egy jóléti golyóstoll-társadalomban.

Mindez pompás és kellemes volt, amíg elmélet maradt. Ám Veet Voojagig egyszer csak bejelentette, hogy meg is találta ezt a bolygót. Sőt maga is dolgozott ott egy darabig: egy olcsó, zöld, nyomógombos golyóstoll-családnál sofőrködött. Nyilatkozata után zárt osztályra került, könyvet írt, ezt agyonhallgatták, száműzetésre ítélték adócsalásért, ami a jól megérdemelt sorsa azoknak, akik nyilvánosan csinálnak bolondot magukból.

Egyszer aztán expedíciót küldtek oda, ahol Voojagig nyilatkozata szerint a golyóstollak bolygója található. Az expedíció csupán egy aprócska égitestet talált a jelzett ponton, rajta egyetlen öregemberrel, aki ismételten kijelentette, hogy hazugság az egész. Később azonban kiderült, hogy az öregember nem mondott igazat.

Két kérdés mindenesetre azóta is tisztázatlan. Az egyik, hogy honnan kerül évente 60000 titokzatos altair dollár az öregember bankszámjára Brantisvog bolygóján. A másik természetesen Zaphod Beeblebrox virágzó használtgolyótoll-kereskedése. "

budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 394
Figyeld a médiát!!
Hír TV

Orbáné lett az uniós dísztoll
2003. ápr. 17., 21:52
Rendeződött az uniós dísztoll sorsa, amit egy iparművész készített a csatlakozási szerződés aláírására. Az írószerszámot Medgyessy Péter végül is Orbán Viktornak adta, aki "kis szabadkozás után" elfogadta. Medgyessy megerősítette, hogy azon tollak közül, amelyekkel ő és a külügyminiszter aláírták a szerződést, az egyiket a Rádió C megsegítésére elárverezik, a másik pedig múzeumba kerül.

Előzmény: qncogi (392)
sz Creative Commons License 2003.04.17 0 0 393
http://index.hu/politika/belfold/medgymadrept/

Az egyik toll múzeumba kerül, a másikat elárverezik

"A siker és az öröm mindannyiunké, azoké, akik ezt megalapozták. Ez tízmillió ember" - jelentette ki Medgyessy Péter. Kitért arra, hogy azt a dísztollat, amit egy iparművész készített a szerződés aláírására, Orbán Viktor volt kormányfőnek ajándékozta, aki "kis szabadkozás után" elfogadta. Megerősítette, hogy azon tollak közül, amelyekkel - a görögök által meghatározott szigorú rend miatt - a külügyminiszterrel aláírták a szerződést, az egyiket Rádió C megsegítésere elárverezik, illetve a másik íróeszköz pedig múzeumba kerül.

qncogi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 392
Szia
Az index átírta a tegnap felrakott cikkének első mondatát. Még így is ellentmond a korridort cikknek viszont egybevág az origoéval.:(
Tényleg hagyjuk a fenébe.
Előzmény: budai93 (391)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 391
Szia.
Na most .
Olvasd el, hogy mit írt a korridor, .
Pár hozzászólással alattad.
/Hagyjuk már a fenébe/
Előzmény: qncogi (389)
qncogi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 390
Áder nem ment el az aláírásra 239
Előzmény: qncogi (389)
qncogi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 389
Tegnap ezt írtam:
Medgyessy kalandja a tollal!:-)))
qncogi válasz erre | adatok | e-mail 2003.04.16 21:50 (59)
----
Az index cikkének kezdőmondata szerint nem volt ott:
A miniszterelnök várta a csatlakozási szerződés aláírására Orbán Viktort, de az exkormányfő inkább az Európai Néppárt egy tanácskozására ment el.
---
Szerintem ott volt, csak a vacsira nem ment el.

Origó:
Európai Uniós csatlakozási szerződés aláírása alkalmából Medgyessy Péter miniszterelnök fogadást adott a magyar delegáció képviselőinek. Az eseményen jelen volt Günther Verhaugen bővítési biztos, s Romano Prodi az Európai Bizottság elnöke is. Medgyessy a csatlakozási szerződés aláírására használt egyedi tervezésű tollát szerette volna elődjének, Orbán Viktornak ajándékozni, Orbán azonban egyetlenként a magyar delegációban nem jött el az ünnepségre.

----------------

Most az indexen a nyítómondat így hangzik:
A miniszterelnök várta a csatlakozási szerződés aláírását követő fogadásra Orbán Viktort, de az exkormányfő inkább az Európai Néppárt egy tanácskozására ment el.
----------------

Ez zavarhatta meg kaangát, gondolom, az index pedig szvsz javította a cikket.

Előzmény: Dark Future (388)
Dark Future Creative Commons License 2003.04.17 0 0 388
Nincs senkinek véleménye?
Dark Future Creative Commons License 2003.04.17 0 0 387
Helyreigazítás a'la index...

"A miniszterelnök várta a csatlakozási szerződés aláírását követő fogadásra Orbán Viktort, de az exkormányfő inkább az Európai Néppárt egy tanácskozására ment el."
http://index.hu/politika/belfold/alairas0416

Tehát szépen sutyiban helyreigazítottak, magyarán kiretusálták egy picit a cikket, utólag... Genyák :-)

budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 386
Hogy ki, hol volt tegnap este , ezt már soha nem fogjuk hitelesen megtudni.
Íme:

Korridor

Medgyessy Péter miniszterelnök név szerint köszönetet mondott a rendszerváltozás után hivatalban volt elődeinek azért, hogy immár minden akadály elhárult Magyarország EU-csatlakozása elől. "Köszönet illeti mindazokat, akik a magyar városokban, falvakban akár egyetlen apró tettel is hozzájárultak a nagy közös alkotáshoz, az uniós csatlakozáshoz" - mondta a kormányfő a csatlakozási szerződés aláírása után adott koktélon. Örömét fejezte ki, hogy együtt lehet elődeivel, köztük Orbán Viktorral, akinek hivatali ideje alatt Magyarország a legtöbb tárgyalási fejezetet zárta le. Ezért felajánlotta, hogy az aláírásra iparművész által készített tollat átadja Orbán Viktornak. Megjegyezte, hogy a tisztelet és a barátság nem azonos, úgy is lehet tisztelni a másikat, hogy nem vagyunk vele baráti viszonyban.

Szerintem hagyjuk meg a búlvársajtónak.

F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.04.17 0 0 384
Sőt, az ellenfelet is lehet tisztelni, de ez korlátozza a vele szemben alkalmazható eszközök körét.

Ugye, tudod, miről beszélek?

Előzmény: kaanga (383)
kaanga Creative Commons License 2003.04.17 0 0 383
Mi a gond?

Medgyessy tiszteli Orbánt, de nem tekinti barátjának. A kettő nem zárja ki egymást.

kaanga

Előzmény: F. C. King Bastard (381)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.04.17 0 0 382
"Szerintem Medgyessyt nem vezette semmifele rosszindulat"

Tényleg, végül is adhatott volna egy kis zöld golyócskát is: "Szaladj fel ezzel légy szíves a szövettanra..." :-D

Ha nem tekinted IRL-adatnak: hány éves vagy, királyfi? :-(

Előzmény: Nargile (348)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.04.17 0 0 381
"úgy is lehet tisztelni a másikat, hogy nem vagyunk vele baráti viszonyban"

Erre mondja Ted Pájnacsősz az Airplane!-ben:
Tiszteld ám a ...! :-DDD

A képmutatás netovábbja. :-(

Előzmény: kaanga (244)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 380
Feleim, innen time to leave, mondja az angol, aki félmagyar. Not my fault, kérem, én megpróbáltam levonni az elvi konklúziót.
Mostan szavaznék egy R-t ennek a topiknak a Topiktesztben, ha bárki is nivós beszélgetésnek jelölte volna, de azt hiszem, ennek a veszélye nem igazán fenyegetett.
armagnac Creative Commons License 2003.04.17 0 0 379
:DDDD

Például az is csak a képzelet csalóka játéka, hogy megeresztettél itt néhány sommás Orbán-gyűlölő hozzászólást a nap során. Ugyan! Ez nem lehet tény!:)))

Előzmény: mibi (377)
bahamaMama Creative Commons License 2003.04.17 0 0 378
Medgyessy Peter ugy gondolja, nem kell neki egy bolond indian, akarmilyen szakzseni keszitette:))
mibi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 377
"Miért van az az érzésem, "

talan azert, mert a tenyek nem zavarnak nyilvanvaloan megalapozott velemenyed kialakitasaban es kifejteseben.

Előzmény: Tomthumb (370)
armagnac Creative Commons License 2003.04.17 0 0 376
Jóságos ég, mire?!
Előzmény: kaanga (368)
Amocsok Creative Commons License 2003.04.17 0 0 375
Igen. Szoktam gondolkodni. Csak néha fáraszt.
Téged nem?
Előzmény: Tomthumb (374)
Tomthumb Creative Commons License 2003.04.17 0 0 374
Persze, csak benéztem és a címből tudtam, hogy milyen fröcsögés folyik itt.

Szoktál gondolkodni?

Előzmény: Amocsok (372)
Amocsok Creative Commons License 2003.04.17 0 0 373
Katarzis?
Nekem csak kanyaróm volt eddig.
Előzmény: Korovioff (371)
Amocsok Creative Commons License 2003.04.17 0 0 372
Csak benéztél ide, vagy azt is tudod hogy ki és miért nyitotta ezt a topikot.
Hogy ne fáraszd magad a visszaolvasással, elárulom, hogy ez egy MP fikázó topiknak indult. Csak valahogy visszaütött.
Ez van.
Előzmény: Tomthumb (370)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 371
No de, kérem, a katarzis hol marad?
Anélkül nem megy.
Előzmény: Amocsok (369)
Tomthumb Creative Commons License 2003.04.17 0 0 370
Miért van az az érzésem, hogy én, aki finoman szólva is nem kedveli ezt a kormányt a fejével együtt, ráadásul nemmel szavaztam a népszavazáson: mégis jobban tudok örülni ennek a ceremóniának - és annak, amit jelképez, bár szvsz nem vagyunk készek az EU-ra, pláne nem az elért kondíciókkal -, mint az a sok szerencsétlen antiOrbánista, akinek itt az a legnagyobb gondja, hogy az általuk olyannyira lenézett és senkinek titulált démon éppen mit csinált tegnap?

Ez a fajta érthetetlen gyűlölet szvsz már patológiai esetet kreált pár kedves olvtársból itt 8-/

Amocsok Creative Commons License 2003.04.17 0 0 369
A meghívás szerintem korrekt volt. Nem azt mondom, hogy egyeseknek nem juthatott eszébe, hogy most megmutatjuk viktornak, nem kell feltétlenül tahónak lenni, de azzal hogy nem csak őt hívták meg +ban, talán tompítja ezt a verziót.
Következett Orbán Viktor és a fidesz huzavonája, megekelletése, csúcsosodás Áderrel (röhej). Biztos vagyok benne, hogy ez az ajándékozzuk meg Viktort a tollal dolog már az aláírás előtt megszületett valamelyik agyban. És úgy érzem, nem is a miniszterelnökében. Valaki írta itt, hogy ez olyan női agyra vall. És valóban. Olyan igazi nőies bosszú. Mikor felfedezték, hogy Orbán Viktor sehol, és még az is meglehet, hogy ezt nem csak a magyarok vették észre, szerintem ez a már elsütött poén ugrott be a miniszterelnöknek. Nem feltétlenül szerencsésen.
De annyira nem is rossz.
Előzmény: Korovioff (367)
kaanga Creative Commons License 2003.04.17 0 0 368
És azonnal javított, ezt miért nem teszed hozzá?

kaanga

Előzmény: Árgyélus királyfi (321)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 367
Nocsak :-))

A derültség után némi önfegyelmet gyűjtve azért be kell ismerjem, hogy a tollügynek azért vannak némi általános tanulságai is.
Az asztalfelettmosoly-asztalalattsaller ősi politikai taktika, amit váltakozó sikerrel alkalmaznak, attól függően, milyen mértékben lepleződik le az álság. Mindenki alkalmazza, nálunk is, lelepleződésügyileg meg mindeki vonja le maga a tanulságot.
Azért nekem az az érzésem, hogy az őszinte és valódi tartalmi közeledésekről biztos nem maradunk le. Az ilyesmi ugyanis annyira ritka, és ha mégis megeseik, annyira felemelő, hogy egész biztosan megérezzük mind.
Az athéni meghivás- és tollügyekből azért szerintem valahogy kimaradt a katarzis, és főképp a toll rontotta le a hatást.
Üditő ellenpéldaképpen emliteném Erdő Péter érsek és Schweitzer József főrabbi húsvét-pészah párbeszédét a Mindentudás Egyetemén. Ajánlom mindenkinek, azoknak meg főleg, akik tollügyben profik szeretnének lenni, hogy nézze meg az ismétlést vagy olvassa el a szöveget a www.mindentudas.hu-n. Az ott adogatott tollak, kérem, más jellegűek voltak. És ez, kérem, valóban felemelő volt.
Egy kis félelemmel vegyes kiváncsisággal figyelném, hogy athéni tollügyben ki teszi fel a kezét, ha megkérdezem, volt-e, aki emberként emberebbnek érezte magát eme gesztus után :-))

Előzmény: Amocsok (366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!