Keresés

Részletes keresés

liberálmensevik Creative Commons License 2003.04.17 0 0 69
Bizony, engem is megkérdeztek : verset mondasz nov 7-én, vagy inkább az élőképben leszel 'tömeg'? :-)
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.17 0 0 68
és minden szavazás 90+ %-os részvétellel zajlott, ráadásul az eredményét tekintve egységes volt a népakarat...
régi szép idők... :))))
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.17 0 0 67
igen, rövidtávon lesznek vesztesek
hosszútávon viszont mindenki nyer

és mégegyszer: teccettek volna elmenni nemmel szavazni azoknak, akik ellenezték

Előzmény: Gonda László (63)
liberálmensevik Creative Commons License 2003.04.17 0 0 64
Már hogy ne lehetne, a kilépésre is lesz EU-s eljárás, de szerintem ki is zárathatja magát egy ország, ha történetesen megbolondult a parlamentje és mondjuk két évig nem fizeti az EU-s költségeket, bojkottálja a szabályokat.

Civilekre az Alkotmányt?
A BMX szövetségre, vagy netán a Volt Járási Párttitkárok Szabadidős Társulatára?

Vagy talán nem azért választunk parlamenti képviselőket a választásokon, hogy a jogrendszert alakítsák?

Ettől függetlenül, jobb lenne egy valóban új Alkotmány, csak hát ezt ellazsálták-elveszekedték a képviselők.
lm

Előzmény: Gonda László (62)
Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 63
"...vernyákolás "

Én védettebb helyzetben vagyok, mint azt Te gondolnád. Engem az aggaszt, ami ezután jön. Pl. a mezőgazdaságból élők száma kb. 500 ezerrel fog csökkenni. Lásd Ausztria, Finnország...

Engem a kiszolgáltatott százezrek sorsa irántí szolidarítás vezérel és nem önös érdek. Ha ez vernyákolás...?! No meg visszataszító?

Előzmény: Törölt nick (61)
Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 62
Egy parlamenti választást lehet 4 év múlva korrígálni, megváltoztatni. Ezt nem!

A jogállamíság érdekében heylesebb lett volna, ha igazán rendszer- és nem módszerváltoztatást akartak volna a "hálózatok", akkor civilekre és nem politkusokra bízták volna az alkotmányt. Dehát most is csak egy 1949-s!!!! módosított alkotmányunk van.

Mellesleg engem az is zavart, h. szegéyn cseh-szlovákokat sem kérdezték meg, hogy akarnak-e külön országot...

Előzmény: liberálmensevik (60)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.17 0 0 61
teccettek volna elmenni és nemmel szavazni
ez az utólagos vernyákolás legalább olyan visszataszító, mint amit "polgárék" műveltek az elveszített választás után
Előzmény: Gonda László (58)
liberálmensevik Creative Commons License 2003.04.17 0 0 60
Tény, hogy a parlamnetben egy egyszerű alkotmány módosításhoz min. 2/3 kell! Az ország függetlenségének föladásához elég min. 25 száazalék. Röhej!!!!

Történetesen a népszavazás kiírásához és magához a csatlakozáshoz a képviselők több mint 2/3-a által megszavazott alkotmánymódosítás kellett.
Done..

Az összes választópolgár 37%-ának támogatása pedig max. a 94-98 közötti koalíció megválasztása mögött volt. :-)
lm

Előzmény: Gonda László (54)
Droopy Creative Commons License 2003.04.17 0 0 59
Ha OVi partjanak 4 evi kormanyrakerulesehez eleg volt 2 es fel mila szavazat, akkor a harom milat nem kellene lekicsinyelni. Egyebirant hujepatikus lentebb levezette, hogy a 25% megegy kicsi az egy 50%+1 reszvetelnel a tobbsegi szavazatot jelenti...
Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 58
A váalsztók kb. 49%-a ment el a NATO népszavazáskor. Akkor kellett volna min. 50%+1. Mégis érvényes volt a népszavazás. Az akkor kb. 220 ezer aláírás által követelt népszavazást a földtörvény megalkotása érdekében elfelejtették.

Most előrelátóak voltak és tetszésük szerint módósították a szükséges minimumot.

Tény, hogy normális mértékkel mérve érvénytelen volt a népszavazás mert nem ment el min. 50%+1 választó. Az összes eddig csatlakozási népszavazás közül a legalacsonyabb volt Európában a részvétel. Az utánunk következő legkevesebb Anglia volt, ahol kb. 60%-s volt. A dánoknál több mint 90%-s. Sokkal többet is kiharcoltak. csak egy kis apróság: a dánok 23 millió sertést tenyészthetnek, pedig alig 5 millió lakósuk van. Mo.-n kb. 5 milliót.

A magyar választó-polgár megint valaki mástól várja sorsa jobar fordúlását.

De most sokkal jobb a helyzet, mint 1000 évvel ezelőtt. Akkor az ilyen "PM-félé MÁSSÁGOT" egyszerűen fölnégyelték és kiszögelték négy város kapujára. Vagy esetleg csak forró ólmot öntöttek a fülébe. Úgy látszik azért az alap hozzáállás megmaradt.

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.17 0 0 57
sosem értettem, miért jobb az, ha az ország kimarad az únióból, és lassan, de biztosan süllyed a balkanizáció felé

Patrubány és az összes többi külföldön élő nagyokos meg ne ugasson bele Magyarország dolgaiba, foglalkozzanak a saját dolgaikkal meg az ottani magyar közösségekkel - majd ha itt élnek, akkor magyarázzák el, hogy mi a jó az országnak

Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 56
Ne fáarszd magad! Így is ki lehet kerűlni az érdemi választ. Teljesen mindegy, hogy ki vagyok és hány hibát találsz. Őlég nekem ennyi is. Meggyőztél. A dolog érdemi része hidegen hagy.
Előzmény: Bimbum (36)
Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 55
"...cserébe viszont viselje el, ha lehülyézik, ha történetesen hülyeségeket beszél... "

Ez egy értelmíségi érv?

Előzmény: Törölt nick (29)
Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 54
Érvelnem úgysem érdemes, arra nincs reakció. Csak a lényeg, h. aki másra világít rá, az fogja be a száját.

PM nem magát képviseli, hanem a szervezetet! Nin elnökségi űlés döntése volt a NEM.

Tény, hogy a parlamnetben egy egyszerű alkotmány módosításhoz min. 2/3 kell! Az ország függetlenségének föladásához elég min. 25 száazalék. Röhej!!!!

Tokkal, vonóval megveszik az országot. Az alúljárok meg menhelyek lesznek Bp.n. Már most is azok. Csak menj végig, mondjuk a Nyugati tériben...

Fogalmad sincs mi volt az Albina bank, milyen hihetelen ingatlan vásárlásokról olvashatsz, láthatsz a TV-ben... A Hajós utca 25-ben már van 2 Amerikai lakás, 1 angol, 1 francia, 1 dán, 1 izraeli, 1 német, 1 svájci, 1 olasz. Alig lehet velük bármit is megbeszélni. Nem is beszélve arról, h. lassan kihal a ház. Fordított esetben, a fönn említett országok törvényei sokkal értelmesebben szolgálják a KÖZÖSSÉG érdekeit. Ennek Mo.n szinte nyoma sincs. Ez vonatkozik a földekre is.

Még egyszer írom: a közigazgatási törvények határozzák meg a nyelvet, a nyelvhasználatot, iskolarendszert, ünnepeket, közpénzek elosztását, állami támogatásokat....ez pedig az országok belügye. Hiába jöhetsz-mehetsz, a belső törvények meghatározzák a létfeltételeket. Ezen eszközök kialakítása nagyon elmaradt a Mo.-i proletár dikatúranak köszönhetően. No meg az elmúlt 12 év sárdagasztásában, ki-kit győz le harcaiban.

Mo. kiszolgáltatottsága óriási!

Előzmény: evangeline (27)
Gonda László Creative Commons License 2003.04.17 0 0 53
Ez így nem volt demokrácia. Egy véleméyn volt és már rég eldöntött tény volt, h. csatlakozni kell. De, hogy milyenek a feltételek, no meg nincs visszaút az nem érdekes. Nem érdekes?

Majd meglátjuk. Én "páholyból" nézem, de értetlenűl figyelem azt a hihettelen elfogultságot, amivel többnyire itt találkozom. Tények, számok, SZT-múltak, 54 milliárd US$ eladósódás, kiszolgáltatott magyar tulajdon viszonyok... mindez nem számít semmit.

Ti tudjátok.

A százalék arányok statikus voltáról egy szót sem írsz, pedig az is meglehetősen furcsa. De azért van statisztikai eloszlás, van Gausz görbe és társai. Csak nézd meg... á minek, úgyis érzelemből mindenki eldönti ki mellé állt, aztán a többi nem érdekes...

Előzmény: unnamed (25)
Gonda László Creative Commons License 2003.04.16 0 0 52
"A véleménynyilvánításhoz nekünk, egyszerű, mezei magyarok állampolgároknak is jogunk van, nemcsak neki."

Ezt meg miért írod? Valaki kétségbe vonta ezt?

"Nehogy már kioktassátok ..."

Látom mindegy, h. mit írok, Te csak arra reagálsz amire gondolsz, h. gondoltam, csakhogy nem írtam.

"A határokkal kapcsolatban pedig érdemes az EU-ban tanulmányutat tenni."

Megteszem kb. havonta egyszer. Egészen más dolog áthaladni a határon és megérkezni Német-, vagy Franciaországba... nem is beszélve az érvényes törvényekről, felíratokról, közigazgatási előírásokról stb.

G

Előzmény: Gerenda (23)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 51
bimbum

teljesen igazad van. az igenytelen fovarosi reteg kepviseloje vagyok. a heti hetes nepe. az ot es az ot kozott azert maximalisan kulonbseget szoktam tenni. az ir es az ir kozott nem mindig. az arut is rovid u-val ejtem. pedig ugy is kell...

Előzmény: Bimbum (50)
Bimbum Creative Commons License 2003.04.16 0 0 50
Pedig a magyar nyelvnek jellegzetes tulajdonsága a hosszú és rövid magánhangzók használata:
öt - őt.

Sajnos éppen az igénytelen fővárosi köznyelvre jellemző, hogy elmosódik a különbség a hosszú és rövid magánhangzók között.

Előzmény: alfredoo (45)
mérőszalag Creative Commons License 2003.04.16 0 0 49
A közvéleménykutatás nem jó, mert ott nem lehet a szavazatot újraszámolni. :))
Előzmény: alfredoo (46)
Ghanima Creative Commons License 2003.04.16 0 0 48
Nagyon helyes, fő az óvatosság...
Előzmény: alfredoo (47)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 47
ghanima

kepzeld hozzam a multkor a metron is magyarul szolt valaki. de en resen voltam. nemetul valaszoltam. mondtam ja, bitte! sose lehet tudni. lehet hogy megveszi a foldemet...

Előzmény: Ghanima (40)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 46
hp

termeszetesen igaz. de gondolom azzal is egyetertes van hogy jobb lett volna tobb ember.

en azt is mondom hogy nem is kellett volna szavazas. kozvelemenykutatas ezt mondja o.k.

parlament szavaz.

ha valakinek nem tetszik kezdemenyezzen 500000 alairassal nepszavazast. es akkor legalabb van tetje a dolognak.

igy felesleges volt kidobni ezt a sok penzt. es tenyleg kidobtuk. makosguba 4 md forint. es ha valaki kezdemenyezett volna nepszavazast annak ervet is kellett volna mondania. mert az nem eleeg erv hogy nem hisz a kozvelemenykutatoknak.

gondoljatok meg testvereim. 4 md forint. mindenki sult okrot ehetett volna szombat este es rengeteg sort ihattunk volna. teletolthettuk volna a dunat sorrel es abban furodhettunk volna. wagner mester egy oromodat c mollban legyszives... az alkalomra.

Előzmény: Törölt nick (35)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 45
bimbum

kosz. par dolgot tanultam. ugyan magyarorszagon jartam iskolaba, sot magyar is vagyok sot magyarnak is erzem magam sot a foldemet sem adtam el, tobb oknal fogva sem, de ez a rohadt hosszu meg rovid u ami nem is u hanem ue az nem mindig megy. megegyszer koszonom. es barmikor irjal ilyeneket. tanuljunk...

Előzmény: Bimbum (34)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 44
evangeline

mi lenne ha egy masik tisztesseges roman ember mondjuk ceaucescu vagy iliescu vagy funar mondana velemenyt(???) a magyar nepszavazasrol? akarmilyen velemenyt? tamogatot vagy elitelot. mondana hogy hulye magyarok rosszul szavaztatok.

az UGYE a belugyekbe valo beavatkozas lenne?

Előzmény: evangeline (27)
alfredoo Creative Commons License 2003.04.16 0 0 43
unnamed

dehat a fold. a draga magyar anyafold. szerintem a mostani tulajdonosoktol is el kellene venni. hiszen meeg kepesek lennenek eladni. akkor inkabb mi vegyuk el...

a virus az tok jo. kinai virus. es a kezi feldolgozast is lehetetlenne teszi.

nem tudtad hogy a kezi feldolgozas az egy nagy csalas. ott van az igazi csalas. ket hettel elore gyartottak le az osszes jegyzokonyvet. tenyleg nem tudtad? az ezusthajo kft kapta a megbizast.

Előzmény: unnamed (24)
csorba Creative Commons License 2003.04.16 0 0 42
Az a helyzet, hogy pillanatnyilag magam is rendelkezem hasonlóakkal mint t.Ghanima. Ezeket sajnos lassan amortizálhatjuk, "felélhetjük", kegyesen "átenged(het)jük" és marad nekünk a puszta lét. Sok jele már most mutatkozik a bajnak!
Előzmény: Ghanima (40)
Ghanima Creative Commons License 2003.04.16 0 0 40
Ó, te szegény! :-( Vajon melyik országban élhetsz? Én hazámban, a Magyar Köztársaságban, ahol is birtokolok kettő db komfortos lakást Budapesten, egyetemi végzettségemet 2001-ben értem el, magyarul beszélek (igaz, angolul és olaszul is) legutóbb a Katona József Színházban magyar nyelvű előadást láttam, magyar nyelvű könyveket olvasok, kirándulni a Bakonyban voltam tavasszal, magyar gazdával beszélgettem arról, hogy nagyon hideg még a földje, magyar tehéntejből gyártott magyar kefírt (igaz, „kaukázusinak nevezik...) ebédeltem, mellé magyar tojással és magyar kenyérre készített melegszendvicset.

Előzmény: csorba (38)
csorba Creative Commons License 2003.04.16 0 0 38
Egy igen leszegényített ország gazdasági-vértezet nélkül, önfeladó módon "csatlakozik". Lassan ráébredünk; se földünk, se kultúránk, se gazdaságunk,...
Előzmény: alfredoo (7)
mérőszalag Creative Commons License 2003.04.16 0 0 37
kiméletlenűl - kiméletlenül = kíméletlenül
Bimbum Creative Commons License 2003.04.16 0 0 36
kiméletlenűl - kíméletlenül

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!