"Tipikus szdsz-es. Sosem képes elismerni, hogy másnak is lehet igaza" Lehet, hogy a tipikus szdsz-es ilyen.
Viszont cajun clam chowder nincs, tehát ha Derek kartács azt állítja, hogy nincs, akkor nekije igaza van, tehát nem arról van szó, hogy nem képes elismerni, hogy nincs igaza.
Követhető volt a gondolatmenet? :)
Kár, hogy nem mersz rákeresni.
Akkor látnád, hogy tucatnyi lapon szerepel, tehát nem "egy vendéglős" kitalációja az egész.
Éppen a te hisztériád a kitaláció. Mert cajun clam chowder van. Te meg nem létezel.
Pá-pá, Derek gyerek.
"Írd be a kedvenc keresődbe, hogy "cajun clam chowder". "
De fogd mar fel ilyen nincs.errefele a cajun videken nincs ilyen kaja.
Az hogy egy del karolinai vendeglos egy kajajat elnevezi igy attol az nem lesz cajun.
Kerjel Brassoban brassoi pecsenyet. Nem ismerik.
Írd be a kedvenc keresődbe, hogy "cajun clam chowder". Aztán zokogj bele a párnádba, mert tucatjával lesznek találatok. Ne ásd magad egyre mélyebbre: vesztettél. Van ilyen. (Ál-)liberálisokkal is megesik.
Derek, ezt te írtad:
"Nincs cajun clam chowder, nyugodj le."
Aztán meg kiderült, hogy van.
Te meg leégtél.
Ne fokozd. Hagyjuk Louisiana-t. Ne beszélj mellé.
Ezt tisztán buktad.
Kicsit sajnállak is.
"Mi, magyarok már tudjuk, hogy sokféle clam chowder létezik,
köztük cajun változat is. "
Nincs ilyen ,hidd el.Kb annyira cajun az a kagylo leves mint a magyar brassoi apropecsenye brassoi.Amit Becsben talalt ki egy ottani magyar etterem szakacsa.
O.K.
Mi, magyarok már tudjuk, hogy sokféle clam chowder létezik,
köztük cajun változat is.
De Derek még mindig nem tudja, hogy miért kezdi minden megszólalását a Zemeszpé Orbán Viktor nevével...
Es aztan mondd meg miert,amit itt felsoroltal az mind new englandi recept,vagyis nem cajun. Uj anglia meg valahol ott eszak keleten van , mig a cajun videk az Louisiana,odalenn delen.
Hol van itt louisianai cajun recept?
Cajun Clam Chowder
12 10-ounce servings
You may also add a few leaves of fresh cilantro and a couple of dashes of hot sauce for a nice bang.
Recipe by: Donald Barickman, owner and head chef of Magnolia's in Charleston, South Carolina
1/2 cup chopped smoked bacon (about 4-5 slices)
1 cup diced yellow onion, cut in 1/4 inch dice
1 tablespoon minced garlic
2 tablespoons stemmed minced jalapeno pepper
1/2 cup finely chopped Tasso ham
6 tablespoons olive oil
1 cup flour
3 cups chopped clams, drained, but reserving juice, (6 10 1/2 oz cans)
3 cups clam juice, or chicken stock if clam juice is not available
3 cups chopped baking potatoes, peeled and cut in 1/2-dice, (about 4 potatoes)
2 teaspoons blackening spice
1 cup heavy cream
salt, white pepper and cayenne pepper to taste
1/2 cup chopped chives
1 cup cubed red potatoes (1/4-inch cubes)
1/3 cup chopped onion
1/4 cup grated carrot
1/4 cup water
1 tablespoon margarine
2 cans (14 1/2 oz. each) whole tomatoes, undrained, cut
1 can (6 1/2 oz.) minced clams, undrained
3/4 cup spicy vegetable juice
2 tablespoons ketchup
2 tablespoons snipped fresh parsley
1 bay leaf
1/4 to 1/2 teaspoon red pepper sauce
1/4 teaspoon dried thyme leaves
1/8 teaspoon pepper
Combine potatoes, onion, carrot, water and margarine in 3-quart saucepan. Cook over medium heat for 8 to 10 minutes, or until vegetables are tender, stirring frequently. (If vegetables begin to stick, add additional 1/4 cup water and continue cooking.) Stir in remaining ingredients. Bring mixture to boil over high heat. Cover. Reduce heat to low. Simmer for 10 to 15 minutes, or until chowder is hot and flavors are blended, stirring occasionally. Remove and discard bay leaf before serving.
Servings: 6.0 Calories: 106.0 Calories from fat: 24.0 Total Fat 3g"
TOMBOLJ, NEW ORLEANS-I LIBSI, TOMBOLJ!!!
Hahahahahahaha! Minden hiteled elveszett, baby!
Here are some wonderful New England clam chowder recipes if you're ambitious enough to cook up your own batch!
The Cliff House Clam Chowder, from The Cliff House in Ogunquit, Maine. This recipe has been on the menu at The Cliff House since 1872.
Maine Clam Chowder, from Debby Fowles, About's Guide to Portland, Maine, this traditional, creamy clam chowder recipe is yummy with oyster crackers.
Crock Pot Clam Chowder, from Diana Rattray, About's Guide to Southern Food, here's a recipe for a rich soup you can make in a crock pot.
Clam 'n' Corn Chowdah, from the Hatfield Bed and Breakfast in Bar Harbor, Maine.
New England Clam Chowder, from Dockside Guest Quarters in York, Maine.
Rhode Island Clam Chowder, from Rhode Island's Governor Lincoln Almond.
Clam Chowder for the Inexperienced Chef, from Warren's Lobster House in Kittery, Maine.
Great Grampa Scott's Clam Chowder, from SeacoastNH.com, writer J.Dennis Robinson shares the story behind and the recipe for his great grandfather's clam chowder.
Rhode Island Clam Chowder, from New England Surfcaster comes this simple recipe for chowder made with Rhode Island quahogs.
New England Style Clam Chowder, from New England Surfcaster, here's a hearty, old-fashioned New England clam chowder recipe featuring salt pork and russet potatoes.
One-Serving, Low-Fat Boston Clam Chowder, a low-fat alternative that's great for lunch, from iChef.com.
Winning Chowder Cook-Off Recipes, from the 1997 and 1998 Chowder Cook-Offs in South Norwalk, Connecticut, come these winning recipes: one for smoked corn and clam chowder as prepared by Chef Bill Rosenberg of Barcelona Wine and Tapas Bar, and the other for Brewhouse Seafood Chowder as prepared by Chef Dave Rauh of The Brewhouse Restaurant at the New England Brewing Company.
Venus de Milo New England Clam Chowder, from Venus de Milo Restaurant in Swansea, Massachusetts, comes this gourmet chowder recipe that took first place three times at the Great Chowder Cook-Off in Newport, Rhode Island, and top honors at the Greater Boston Harbor Fest Chowder Cook-off."
"Végre! Az igazi liberális hang! (A végén mindig elárulják magukat...) "
Ki mondta neked ,hogy en a nem liberalisokkal szemben liberalis vagyok> A nem liberalisokkal szemben miert kene liberalisnak lennem.Te ocsi el vagy tevedve. A liberalizmus a nem liberalisokat csak megturi,ez a tolerancia ,a megtures,ha viszont a liberalizmus ellen lepnek fel akkor nagyon kegyetlenul a farkukra van lepve. Jo lenne mar megtanulni ezt.Ha valaki a liberalis demokraciara tor akkor a liberalis demokraciak azokkal kutya kimeletlenul leszamolnak.
Végre! Az igazi liberális hang! (A végén mindig elárulják magukat...) Oktat olyasmiről, amiről halvány fingja nincs, elbukja, akkor meg "kinyalhatják a magyarok"... Remélem, világos mindenkinek az SZDSZ-szimpatizánsok hogyan gondolkodnak.
Magyarországon és világszerte...
Mandur esetében tévedsz: nagyon tud beszélni. Ez a médiában nem jön át, mert ott vigyáz a szavaira. De ha szabadon beszélhet, akkor nincs megállás, színesen, élvezetesen beszél.
"Szdsz-es, ne bántsd, nem tehet róla.
Valahol kompenzálnia kell :-)"
Hulyegyerek mit kene nekem kompenzalni,ha nem teszik a mo-i kormany es az ottani viszonyok akkor legfeljebb nem a Balatonra hanem a Virgin szigetekre megyek nyaralni, te meg kinyalhatod.
De ami a lenyeg az alcsuti bunko nelkul szall az ido, a tobbi meg font fust
Látod, okostojás, ott élsz, de még ehhez is hülye vagy.
Minimum kétféle clam chowder van, a san francisco-i, ahogyan a fishermen's wharf-on csinálják, meg a cajun, az pedig piros és igen csípős.
Maradj még kicsit ott (pl. te leszel az egyetlen ballib new orleans-i mszp-orbántechnikai szakértő).
És akkor talán marad időd a helyi ínyencségekre is.
Itt meg nem hiányzol annyira, hogy haza kéne szaladnod tájékozódni,
hogy pl. mit szuszogott kedves külügyminiszterünk Orbán Viktorról megint.