már röviden leírta kedvesem (KanCa) , hogy mi van a mi kis történetünkel a T3-ban.
a következő:
egy eléggé komoly ügyvédhez vittem el a papírokat és ő azt áttanulmányozta.
ennyit mondott elsőre: "Nagyon ravasz"
hogy miért? : mert Bankkonzult ügyvédjei nagyon furfangosak ugyanis most (amíg opciós előszerződésünk van) addig csak előleg. az előlegre pedig semmilyen kárt nem fognak senkinek megtéríteni, mert a pénz fissszafizetése után mindenki azt csinálhat amit akar.
De itt most nem ez a helyzet, mert a Kft szerződésszegést követett el, ráadásul bizonyíthatóan erről nem tájékoztatott senkit, tehát semmilyen iromány nincsen a kezében...
Igazából ha pert indítana mindenki, akkor azt bizony meg is nyerné, így jól hangzik de nem biztos hogy ez után lenne még lakásunk.
meggondolandó!!!!
Ha ezek után bárki megy tárgyalni csak a saját ügyvédjével menjen és mindent jegzőkönyvezzen!!!!!
nekem is ezt ajánlották!!!
A T3 folytatásáról azt mondták, hogy megegyeztek az új kivitelezővel és az januárban hozzáfog a munkához. Továbbá azt ígérték, hogy január közepétől elkezdik kötni a végleges szerződéseket. Rákérdeztem, hogy mi van ha visszalépek az előszerződéstől: az eddig befizetett pénz nem foglalónak minősül hanem előlegnek és 2-3 napon belül visszafizetik.
Biztató fejlemények, remélem tényleg így lesz!
A találkozón visszatértem régi vesszőparipámhoz is, szerettem volna egy másolatot az építési engedélyről. Hát kiderült, hogy megint nem tudnak mutatni egy másolatot mert nekik sincs belőle. Már kezdem szégyellni magam, hogy ilyen kis kíváncsi vagyok.
Volt Marjay Úrnak egy nagyon szimpatikus megjegyzése is, azt mondta most azon is keményen dolgonak, hogy a már ott lakóknak az ünnepekre szép környezetet teremtsenek. Ezt irónia néklkül írom.
Arra gondoltam még, hogy ilyen esetben nem a foglaló kétszerese járna vissza?
A t3 egyébként áll, mint a cövek.
Látnotok kellett volna a T2 két épülete között a díszburkolat lerakásának folyamatát:
- térkő lerakás
- nem jó, besüllyedt, térkő visszaszedés
- térkő újra lerakás
- nem jó, kimaradtak a "szigetek", térkő visszaszedés
- térkő újra lerakás
no kicsit meg csiszolgattam a honlapon... bejelentkezes utan mostmar nem a fooldalra dobal vissza esznelkul, es a hejelentkezes utan megjelenik egy ismeretlen funkcioju Kilepes menupont is a rozsaban netezok miatt :)))
olga kanca sasmadar dzsipisz felhasznaloi nevet meg jelszot nekem vagy viktornak mailben vagy toltsetek ki a regisztracio formot!
Ugyanaz történt velünk is, mint Dzsípíszékkel, azzal a különbséggel, hogy még csak válaszra sem méltattak minket!!!
Felháborító az egész, hiszen megszegték a szerződést!! Az Opciós előszerződésben ugyanis feketén-fehéren le volt írva: november 15-ig aláírjuk a végleges adásvételit. Ehhez képest sehol nem tartunk december 18-án. Mit tudunk tenni? Ki fogjuk fizetni a megemelt törlesztőrészletet. De mi van azzal, akinek minden fillérje ki van számolva?! És egyáltalán milyen dolog, hogy csak úgy be nem tartunk egy szerződést?
És az a legszomorúbb az egészben, hogy mit érünk, ha perelünk? Évekig tartó hajcihő, aztán a végén se pénz, se lakás. A jelenlegi helyzetet ismerve én már azzal is elégedett lennék, ha a jövő karácsonyt a saját lakásunkban tölthetnénk, problémák nélkül!!!!
Azt azért nem hiszem, hogy mindenféle kompenzálás nélkül ezt megtehetik! Mittomén, ne kérjenek pénzt a tervek módosításáért, vagy vmi. HOgy foghattunk ennyire mellé, el sem hiszem!!
Valóban erre így nem is gondoltam. Ha az előszerződés valamely pontja tárgyalja a végleges szerződésre vontakozó részt, határidő megjelölésével, akkor esélyes lennél egy perben. Szerintem.
Vicces, de elmodom: egy kolléganőm szokott hobbijóslást csinálni, valami kínai pénzérmés módszerrel. Szerinte a vizes fal-hibás kazán témakörben még 2 hónapig tart még a kálváriám, de ha pert indítok, megnyerem. :-)))) Na, összefogjunk?
Én elmentem a vásárban félpénzzel,
közös ügyvéd dzsípisszel....
Félreértessz! A per nem az államot vagy a kormányt célozná, hanem a Lakásépítőt amiért nem kötött a vállalt időpontig végleges adásvételit. Azért valószínűleg nem lesz semmi az egészből.
Indíthatsz pert, de nem lesz eredménye! Az állambácsinak törvényes joga van rendeletek hozni, ha az ország (=költségvetés) indokolttá teszi. Ki téríti meg neked a kárt? Az állam? Nonszensz az egély helyzet, de törvényes. Itt csak szívni lehet, mást nem. Esetleg szép város Strassbourg, ha gondolod.
Ugyanakkor fenntartom, minden ironia, gonoszkodás nélkül, hogy irreálisan kedvező volt az a fajta támogatás, amit mi is igénybe vehettünk a (vizes) lakás megvásárlásához. Szűk volt az a periódus, amíg érvényben lehetett (piaci kamatok alatt hitelt??? ilyen más országban nincs) ez a kedvezmény. Akik kaptak, ők szerencsések. Ennyi, szerencse.
Minden együttérzésem a T3-oké, s hogy tudjátok, a hugom tegnap esküdött, eme ok miatt, pedig csak jövő tavaszra tervezte...
No de ne politzáljunk. KÉREM VISSZA A VIZET A KAZÁNOMBA!!!
Szívunk! A szívás rövid története.
A kamatváltozás hírére ügyvédhez fordultunk és írásos felszólítást küldtünk a Lakásépítőnek, hogy ha nem kötik meg azonnal a végleges adásvételit baj lesz. Gondolhatjátok mennyire berezeltek. Azt azért sikerült elérni, hogy Marjay Úr tegnap fogadott minket. A beszélgetés nem volt túl baráti. Előadtuk neki, hogy a késlekedésük miatt kárunk van, amiért kompenzálást kérünk. Marjay Úr mosolygott, "megvonta a vállát" és azt mondta, hogy beperelhetjük, elállhatunk a szerződéstől vagy várhatunk (ki tudja meddig)a végleges szerződés megkötésére változatlan feltételekkel. Igazából erre számítottunk.
Az egészben az a dühítő, hogy Ők elcseszték Mi meg kifizetjük (helyettük).
Marjay Úr homályos eszmefuttatásba kezdett csökkenő jegybanki alapkamatról ami miatt mégis kedvező feltétellel köthetünk hitelwszerződést jövőre. Hiszem ha látom.
A fent leírtakon túl szóvá tettük a tájékoztatás teljes hiányát, ezért elnézést kért. Hogy a jövőben lesz-e változás ezen a téren nem tudom.
Végeredményben a szerződést nem mondjuk fel, várunk. A perről pedig majd döntünk.
Gyütt egy illetékes elvtárs, nevezzük csak egyszerűen T úrnak, aki nem átallott kedves feleségemet gyanúsítani, hogy 120-C-ra csavarta a fűtővíz hőfokszabályozóját. (tegnap délelőtt azzal váltunk el, h. ne nyúlsunk semmihez. Így történt. Miért csináltunk volna másként, hogy nekünk rossz legyen?) S emiatt vállt röpke 1 nap alatt gőzzé a fűtővíz. Vajon a lehűlő gőz által létrejövő kondenzvíz hova lett?
Nálunk a javítási munkák a katasztrófális szintre érkeztek. A kádunk újra a helyén, de a nyomásmutatónk a 0-án áll. Ezek tök dillettánsak. Meg vagyok döbbenve.
Mikor lesz elérhető a "titkos" fórum? Jó lenne, mert van pár közlendőm, amit csak nektek írnék meg. Nem szeretném, ha "illetéktelenek" is elolvasnák...