Semmi korlátot sem állítottam fel, egy teljesen alap debian fut rajta, a mellette lévő (rendesen működő) server is ugyanilyen beállításokkal rendelkezik. És egyik napról a másikra történt a dolog.
Az egyetlen dolog, amit találtam, h nagymértékű visszaigazolatlan csomagkérés jön (vagy mifene :), amit a netstat mutat.
Ahogy leállítom a http servert, mindjárt fel tudom venni a kapcsolatot a géppel.
mindegyik a FORWARD-láncra vonatkozik, neked viszont az aktuális gép elérése nem megy Ezer köszönet, 28 óra ébrenlét után már fel sem tűnik az ilyen :)
Keresgéltem valami használható conf után, eddig ez a legjobb: itt Egy sima servernek kéne (http, smtp, ssh, ftp)
Néhány napja teljesen elérhetetlenné vált a szerverem Na jó, de minek a hatására vált elérhetetlenné?
próbáltam a három-híres szabályt, ami terjeng a neten, de azok sem segítettek Ezek tényleg nagyon híresek lehetnek, de ha jól látom, mindegyik a FORWARD-láncra vonatkozik, neked viszont az aktuális gép elérése nem megy (INPUT-lánc).
Néhány napja teljesen elérhetetlenné vált a szerverem, csak egy másik gépen keresztül tudom elérni, ami egy alhálózaton van a vele.
netstat eredmény: Active Internet connections (w/o servers) Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State tcp------1----10136-*******:www-34-65-231-201.fib:42685--CLOSE_WAIT tcp------0----11793-*******:www dialup84103-128.ip:1128--FIN_WAIT1 tcp------0----14600-*******:www 66-50-120-68.prtc.:2365---ESTABLISHED tcp------0--------0---*******:ssh *******:35122-----------------ESTABLISHED tcp------0--------0---*******:www *******:3307----------------FIN_WAIT2
próbáltam a három-híres szabályt, ami terjeng a neten, de azok sem segítettek # iptables -A FORWARD -p tcp --syn -m limit --limit 1/s -j ACCEPT # iptables -A FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,ACK,FIN,RST RST -m limit --limit 1/s -j ACCEPT # iptables -A FORWARD -p icmp --icmp-type echo-request -m limit --limit 1/s -j ACCEPT
Valaki tudna nekem mondani egy olyan beállítást, amivel vissza tudnám hozzni a szerverem az élők közé, bár még abban sem vagyok biztos, hogy mi a tényleges baja
Adot egy belso halozaton egy WIN XP (192.168.1.20)gepen ftp server ami a 4000-es portra halgat es internet oldarol elerhetove tenem . A linuxos gepen az iptables beallitas:
Ha a WIN kliens geprol akarok csatl akozni (aktiv vagy pasziv mod)username es a passwd elfogadja de utana "450 Unable to open data connection" , de ha Linux kliens gep(aktiv mod), akkor a csatlakozas, lekerdezes jo.
Ha a --dport ftp es a WIN XP gepen a servert beallitom a 21-es portra akkor minden OK. Semi hiba, minden jol muxik. Neten kerestem iptables configokat de azok se segitettek.
172.21.28.0/24 jelentése: minden gép 172.21.28.0 és 172.21.28.255 között (igazából a két szélső értéket nem lehet / nem szokás felhasználni). Ugyanez más jelöléssel: 172.21.28.0/255.255.255.0 Tehát azt mondjuk meg, hogy az első 24 bit a hálózatot jelenti, az utolsó 8 a gépet a hálózaton belül.
Igen ez ilyen SuSE dolog, bár gondolom, az ilyen indítószkriptek között azért van átjárhatóság, bár pl. az Uhu kicsit másképpen csinálja. De a mondanivalóm lényege a Webmin :)
Próbáltam a dpkg-reconfigure iptables -t: kis darálás után visszaadta a promptot, de változás nincs. Próbáltam a apt-get remove iptables --purge -t, majd install, ugyanúgy semmi, aza minden maradt a régiben. Ezt írja ki, ami normális is, nem használom itthon semmire.
Próbáld forszírozottan installálni az iptables-t. Lehet, hogy file-onként szedted le, de a csomagok nyilvántartásában az szerepel, hogy installálva van.
Bocs hogy belekotyogok, én elég gyenge vagyok a témában, de a sok keresgélés közben láttam hogy az iptables-config nevű fájl, az semmi másról nem szól mint különböző variácók hogy hogyan mentsen. Ott ilyen yes/no alapont be lehet állítgani a dolgokat.
Amelyeket használsz, és nem hálózat nélküli mód. A legfontosabbak talán: 3, 5. Ha a Debiánon is így van. Nincs olyan script, amibe a user írhatja a hülyeségeit? Fedorán /etc/rc.d/rc.local ez a file.