Keresés

Részletes keresés

123flaci Creative Commons License 2003.03.22 0 0 611
Az alcsudi suttyo vezette ország biztos, de hogy Magyarország nem áll háboruba az tuti.
De talán mindha nem az alcsudi joképü parasztgyerek volna a miniszterelnök? én ugy tudom, lehet hogy nem jol tudom.
Balhorog
takacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 610
Egyetlen napra lecserélték a sárga csillagokat, kicsi nemzetiszínű fémzászlócskára (jóval kisebbre, mint amilyet az amerókaiak viselnek).
D-209, H.Kovács, Lampert, Juhász meg a többi kollaboráns...
Előzmény: pernahajder (608)
takacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 609
Ja. Meg EU sincs, csak a lekötött reklámok...
Előzmény: pernahajder (606)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.22 0 0 608
Tudud barátom, ez pont olyan, mint a légtérsértés.

Miután kiderült, Kovács kétségbeesve hívta az amerikai követséget: balhé van, mit tegyünk?
A követségi harmadtitkár meg hamarjában azt mondta, egye fene, kűggyenek el egy keményhangú tiltakozó jegyzéket, mi meg majd sajnálkozunk egyet, aztán el van boronálva.

A difi csak az, hogy a követségi harmadtitkár szorgos fickó, mert diplomata-karrierre készül, ezért gyorsan megszövegezte a sajnálkozást, aláíratta a másodtitkárral és el is küldte, azt hívén, hogy a bajbajutott Kovács a keményhangú tiltakozást nyilván azonnal el is juttatta a követségre.

A baj itt kezdődött. A magyar külügy nagy kínba került, nem tudták ugyanis, hogy mekkora felhatalmazás számukra a "keményhangú" kitétel, meddig mehetnek el a keménykedésben. De ismét telefonálni már nem mertek, mert hátha ezt zokon veszi az igencsak elfoglalt amerikai képviselet. Így aztán a minisztérium apparátusa két nap, két éjszaka próbálta megfogalmazni a keményhangút, de úgy, hogy a nagyhatalmú képviseletben sértődés mégse essék.

Így történhetett, hogy a diplomáciatörténetben mindeddig példátlan módon a magyar szuverenitás durva megsértése miatti amerikai sajnálkozás előbb megérkezett, mint ahogy a keményhangú magyar tiltakozó jegyzéket egyáltalán elküldték volna.

Érdekes, hogy a magyar sajtó külpolitikai szakértőinek ez nem tűnt fel.

Előzmény: takacsi (605)
takacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 607
Épp tegnap gondoltunk Nancy nénire: nincs.
D-209 majdnem pont ennyire nincs....
Előzmény: pernahajder (606)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.22 0 0 606
Ja. Miután megkérdezte a nagykövetasszonytól, hogy szabad-e ellentmondani.
Előzmény: takacsi (605)
takacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 605
H.Kovács az mondta (eufémisztikus a szó): nem zárjuk be az Iraki követséget...
pernahajder Creative Commons License 2003.03.22 0 0 604
????

Írtam volna?

Előzmény: Alhazred (603)
Alhazred Creative Commons License 2003.03.22 0 0 603
Azért nem nevezném az angol jelenlétet szimbolikusnak.
Előzmény: pernahajder (602)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.22 0 0 602
Ezt a háborút senki nem nyerheti meg.

Olyannyira nyilvánvaló (a kis szatellita, a Blair alelnök által kormányzott UK támogatta) Amerika agresszív hegemonizmusa, hogy erre a világ reagál.

Nem véletlen Franciaország, Németország és Belgium legújabb közös javaslata a közös Európai hadsereg létrehozásáról.

Utolsó mondatod viszont szerintem telitalálat.

Előzmény: tuersa (599)
sashimi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 601
Azzal tokeletesen egyetertek, hogy 45 milliard dollar iszonyu sok dologra lenne eleg.

sashimi

Előzmény: pernahajder (581)
Buldanyi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 600
Egy országot le kell taglózni, és akkor nyertünk?
Szerintem az-az ország nyert amely ebben az aljas háborúban nem vett részt.
Tudom, manapság nagyon fontos a hatalom, a pénz, a gazdaság, piac...de mégis...
Előzmény: tuersa (599)
tuersa Creative Commons License 2003.03.22 0 0 599
Érdekesen vetődik fel ez a nyerünk vagy nem nyerünk kérdés.

Magyarország nem a NATO tagjaként vesz részt igen szánalmasan ebben az Irak elleni műveletben, hanem az Amerikai-Angol Kolaíció támogatájaként.

Szerintem, akár nyer (nyer), akár veszít (nem veszít) a koalíció, Magyarországot egyik csoportba sem lehet besorolni, mert nem vett részt semmivel a háborúban. A nagy hisztériát keltő taszári kiképzés nagyon közvetett részvételre utal

Nyertesnek vagy vesztesnek csak azokat az országokat lehet felsorolni, amelyek konkrétan résztvettek az Irak területén folyó hadműveletkeben. Ezek a hozzánk hasonló országok Románia (még csak nem is NATO-tag), Csehország és azok az országok, amelyek katonai kontingenssel jelen vannak.

Így hát Magyarországot csupán kollaboránsnak lehet nyilvánítani, ami megint szánalmas állapot.

gedeonbacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 596
Modera !

Hová lett az idetólt topicom ?????

gedeonbacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 595
Engem meggyőzött a VEZÉR, jól van álljunk háborúba, de aztán ezt végre nyerjük meg !!!

Most jó az esélyünk mert egyetlen katona sem képviseli ezt széthúzó nemzetet !

Előzmény: c45 (589)
egyrahedli Creative Commons License 2003.03.22 0 0 594
Bezzeg az amerikai tahóknak van.
Előzmény: hamarka (586)
tuersa Creative Commons License 2003.03.22 0 0 593
Érdekesen vetődik fel ez a nyerünk vagy nem nyerünk kérdés.

Magyarország nem a NATO tagjaként vesz részt igen szánalmasan ebben az Irak elleni műveletben, hanem az Amerikai-Angol Kolaíció támogatájaként.

Szerintem, akár nyer (nyer), akár veszít (nem veszít) a koalíció, Magyarországot egyik csoportba sem lehet besorolni, mert nem vett részt semmivel a háborúban. A nagy hisztériát keltő taszári kiképzés nagyon közvetett részvételre utal

Nyertesnek vagy vesztesnek csak azokat az országokat lehet felsorolni, amelyek konkrétan résztvettek az Irak területén folyó hadműveletkeben. Ezek a hozzánk hasonló országok Románia (még csak nem is NATO-tag), Csehország és azok az országok, amelyek katonai kontingenssel jelen vannak.

Így hát Magyarországot csupán kollaboránsnak lehet nyilvánítani, ami megint szánalmas állapot.

ex_lx Creative Commons License 2003.03.22 0 0 592
Na majd ad neked mindjárt narancsbukta kartács hadviselő félnek lenni...
Előzmény: gedeonbacsi (582)
Antisystem Creative Commons License 2003.03.22 0 0 591
Nem, én a békének szurkolok, az agresszió jót még sohase szült.

ÜdV

Előzmény: gedeonbacsi (587)
Antisystem Creative Commons License 2003.03.22 0 0 590
Nem arra gondoltam, de osztom véleményed az aradi kivégzettekről - meg a többi cirka 200 akkortályt kivégzettről.

ÜdV

Előzmény: zsele5 (588)
c45 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 589
De hiszen nem messze innen egy másik topikban azt bizonygatjátok, hogy nem is állunk háborúban! Sőt, a teljes bushista tábor állítja: Magyarország nem hadviselő fél.

Akkor hogy a bánatos életbe akarsz te háborút nyerni???

zsele5 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 588
Aradra gondolsz?

Volt választásuk.
Meg gerincük is az elveikhez.

Előzmény: Antisystem (585)
gedeonbacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 587
Nocsak, te nem a dicsőséges magyar honvédeknek szurkolsz ??
Előzmény: Antisystem (585)
hamarka Creative Commons License 2003.03.22 0 0 586
Ja!
Nap-kelte Tv. 2003. március 22. 8'15.

Verebes - Elképzelhetőe-e, hogy az iraki katona keményen fog harcolni és ha kell az életét is feláldozza?

Nógrádi(az elvtársi) szakértő - Nem, mert nincs nemzettudata...

Na most képzeld el ez a fazon ad tanácsot az elvtársaknak!
Ki hogy él, úgy ítél!

Előzmény: kacago (508)
Antisystem Creative Commons License 2003.03.22 0 0 585
Ilyen áron remélem nem.

ÜdV

gedeonbacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 584
Pákozd és Sukoró.... ahogy a jó Cseh Tamás zengte... de régen is volt, magyar honvédek...
Előzmény: zsele5 (583)
zsele5 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 583
Ez eső szettben jók vótunk a korábbi dzsemborikor is.
Csak a végelszámolás nem stimmelt.
gedeonbacsi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 582
Elvégre is hadbaléptünk....nem ???
pernahajder Creative Commons License 2003.03.22 0 0 581
Attól függ, hogy hol. De egy havi meélhetésre biztos nem elég. Nem tudom viszont, hogy mennyi a világban a létminimum alatt élők száma.

És persze valószínüleg túlzás az alapfelvetés is. De ha 40 %-át veszed, azaz még néggyel megszorzod, akkor azt mondom: én már jártam olyan országban, ahol ebből az összegbő megélnek emberek. Némi kis munkával megszerezhető természetbeni kiegészítéssel (állattartás, földművelés, kézművesség) persze.

Előzmény: sashimi (580)
sashimi Creative Commons License 2003.03.22 0 0 580
OK, szorozzuk meg 10-zel az osszeget, csak 10%-nak kell a plussz penz. Akkor havi 6usd jut 1 fore. Szerinted 1500 forint mire eleg havonta?

sashimi

Előzmény: pernahajder (579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!