Az alcsudi suttyo vezette ország biztos, de hogy Magyarország nem áll háboruba az tuti.
De talán mindha nem az alcsudi joképü parasztgyerek volna a miniszterelnök? én ugy tudom, lehet hogy nem jol tudom.
Balhorog
Egyetlen napra lecserélték a sárga csillagokat, kicsi nemzetiszínű fémzászlócskára (jóval kisebbre, mint amilyet az amerókaiak viselnek).
D-209, H.Kovács, Lampert, Juhász meg a többi kollaboráns...
Tudud barátom, ez pont olyan, mint a légtérsértés.
Miután kiderült, Kovács kétségbeesve hívta az amerikai követséget: balhé van, mit tegyünk?
A követségi harmadtitkár meg hamarjában azt mondta, egye fene, kűggyenek el egy keményhangú tiltakozó jegyzéket, mi meg majd sajnálkozunk egyet, aztán el van boronálva.
A difi csak az, hogy a követségi harmadtitkár szorgos fickó, mert diplomata-karrierre készül, ezért gyorsan megszövegezte a sajnálkozást, aláíratta a másodtitkárral és el is küldte, azt hívén, hogy a bajbajutott Kovács a keményhangú tiltakozást nyilván azonnal el is juttatta a követségre.
A baj itt kezdődött. A magyar külügy nagy kínba került, nem tudták ugyanis, hogy mekkora felhatalmazás számukra a "keményhangú" kitétel, meddig mehetnek el a keménykedésben. De ismét telefonálni már nem mertek, mert hátha ezt zokon veszi az igencsak elfoglalt amerikai képviselet. Így aztán a minisztérium apparátusa két nap, két éjszaka próbálta megfogalmazni a keményhangút, de úgy, hogy a nagyhatalmú képviseletben sértődés mégse essék.
Így történhetett, hogy a diplomáciatörténetben mindeddig példátlan módon a magyar szuverenitás durva megsértése miatti amerikai sajnálkozás előbb megérkezett, mint ahogy a keményhangú magyar tiltakozó jegyzéket egyáltalán elküldték volna.
Érdekes, hogy a magyar sajtó külpolitikai szakértőinek ez nem tűnt fel.
Egy országot le kell taglózni, és akkor nyertünk?
Szerintem az-az ország nyert amely ebben az aljas háborúban nem vett részt.
Tudom, manapság nagyon fontos a hatalom, a pénz, a gazdaság, piac...de mégis...
Érdekesen vetődik fel ez a nyerünk vagy nem nyerünk kérdés.
Magyarország nem a NATO tagjaként vesz részt igen szánalmasan ebben az Irak elleni műveletben, hanem az Amerikai-Angol Kolaíció támogatájaként.
Szerintem, akár nyer (nyer), akár veszít (nem veszít) a koalíció, Magyarországot egyik csoportba sem lehet besorolni, mert nem vett részt semmivel a háborúban. A nagy hisztériát keltő taszári kiképzés nagyon közvetett részvételre utal
Nyertesnek vagy vesztesnek csak azokat az országokat lehet felsorolni, amelyek konkrétan résztvettek az Irak területén folyó hadműveletkeben. Ezek a hozzánk hasonló országok Románia (még csak nem is NATO-tag), Csehország és azok az országok, amelyek katonai kontingenssel jelen vannak.
Így hát Magyarországot csupán kollaboránsnak lehet nyilvánítani, ami megint szánalmas állapot.
Érdekesen vetődik fel ez a nyerünk vagy nem nyerünk kérdés.
Magyarország nem a NATO tagjaként vesz részt igen szánalmasan ebben az Irak elleni műveletben, hanem az Amerikai-Angol Kolaíció támogatájaként.
Szerintem, akár nyer (nyer), akár veszít (nem veszít) a koalíció, Magyarországot egyik csoportba sem lehet besorolni, mert nem vett részt semmivel a háborúban. A nagy hisztériát keltő taszári kiképzés nagyon közvetett részvételre utal
Nyertesnek vagy vesztesnek csak azokat az országokat lehet felsorolni, amelyek konkrétan résztvettek az Irak területén folyó hadműveletkeben. Ezek a hozzánk hasonló országok Románia (még csak nem is NATO-tag), Csehország és azok az országok, amelyek katonai kontingenssel jelen vannak.
Így hát Magyarországot csupán kollaboránsnak lehet nyilvánítani, ami megint szánalmas állapot.
De hiszen nem messze innen egy másik topikban azt bizonygatjátok, hogy nem is állunk háborúban! Sőt, a teljes bushista tábor állítja: Magyarország nem hadviselő fél.
Akkor hogy a bánatos életbe akarsz te háborút nyerni???
Attól függ, hogy hol. De egy havi meélhetésre biztos nem elég. Nem tudom viszont, hogy mennyi a világban a létminimum alatt élők száma.
És persze valószínüleg túlzás az alapfelvetés is. De ha 40 %-át veszed, azaz még néggyel megszorzod, akkor azt mondom: én már jártam olyan országban, ahol ebből az összegbő megélnek emberek. Némi kis munkával megszerezhető természetbeni kiegészítéssel (állattartás, földművelés, kézművesség) persze.