Keresés

Részletes keresés

flatmaker Creative Commons License 2003.03.16 0 0 29
időzavarban van az elvtárs! a kokárdaügy nem március 15-dikén volt napirenden
deus Creative Commons License 2003.03.16 0 0 28
Nekem az tetszik a topiknyitányban (ptiszai sokadik tartalék nickje?) hogy arra futtatja ki, hogy aki nem jobbos, az ne is merjen kokárdát hordani, mert nem is jogosult rá...

Ez tök jó.
Nyilván a jobboldalnak, vagy épp tán A JELnek van joga meghatározni, ki viselheti a kokárdát, mint 1956-os, 1963-as (Vityka szül. éve, ha jól tudom), 1998-as (Vitykáék hatalomra kerülésének éve) és 2002-es (Granasztói-ötlet éve) jelképet.

1848? Kossuth? Petőfi?
Hüjjeség.
Ezt nyilván csak a ravasz bolsik találták ki.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 27
Szerintem a fidesz próbálta elhitetni a jónéppel, hogy aki igaz magyarnak érzi magát, az talpig kokárdában jár karácsonyig. No meg azt, hogy aki ezt nem teszi, az csak egy aljas hazaáruló népellenség lehet...
Pardon.
Ennyit rólatok :-)
Előzmény: psch (-)
SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2003.03.16 0 0 26
Annak ellenére, hogy tudom, hogy balosok ugyanúgy hordták a kokárdát.

Találkoztunk volna? :)

Előzmény: mindigmorc (25)
mindigmorc Creative Commons License 2003.03.16 0 0 25
Azért kell arc ahhoz, hogy itt a kokárdával kapcsolatban Werber-i propagandáról beszélj.

Tavaly a Fidesz agytröszt úgy gondolta, hogy jól hat majd a választási eredményre, ha a híveik önmgagukat megbélyegezve mutatják, milyen nagy számban vannak. Az emberek ugyanis szeretnek valahová tartozni, főleg a többséghez. S ha azt látják, hogy jé, milyen sokan vannak a jobboldaliak, valszeg ők is rájuk szavaznak majd. Jó lesz minderre a kokárda, az ugyis van mindenkinek. Gondolták ők.

Tudod, tegnap, amikor az utcán láttam az embereken a kokárdát, képtelen voltam nem arra asszociálni, hogy lám, fideszes. Annak ellenére, hogy tudom, hogy balosok ugyanúgy hordták a kokárdát.

S ezt a reflexet és az ellenérzést a kokárdával kapcsolatban, amit tavaly a fideszesek kemény magja kiváltott a többségből, csak úgy lehet megszüntetni, ha már csak azért is mindannyian hordjuk a kokárdát márc. 15-én, mert ez minden magyar ünnepe.

Ha hánysz attól, hogy kokárdát látsz olyan politikuson, aki neked, khm, nem szimpatikus, akkor az a te bajod, meg azoké, akik 150 év után fidesz-jelvénnyé tették a kokárdát.

originalqszi Creative Commons License 2003.03.16 0 0 24
Én kisfiú korom óta nem hordok kokárdát, de szívből gyűlölöm a liberalizmustt:(((((((((((
mindigmorc Creative Commons License 2003.03.16 0 0 23
kicsit erős hasonlat...
Előzmény: alto (22)
alto Creative Commons License 2003.03.16 0 0 22
valami eszelős barom kitalálta

Granasztói prof. (?)

Erről csak egy interjú jut eszembe, amit egy orosz tábornoktól olvastam. Elmondta, hogy a hidegháború idején igazából nem a katonák voltak a veszélyes figurák, hanem néhány igen nagy tudású atomtudós, akiknek a hajmeresztő ötleteiktől még a tábornokok is elhűltek és nem győzték visszafogni az eszementeket.

Egy ilyen főokos szerint például kellene készíteni egy nagy hajót, ami tulajdonképpen egy hatalmas, úszó hidrogénbomba lenne. Akkora, hogy ha a Szovjetunió egy atomcsapás során elpusztulna, akkor utolsó tetteként felrobbantaná ezt a hajót, ami a méreteinél fogva valóban kipusztítaná az életet a bolygón.

Ebből is következik, hogy igen okos emberek képesek csak igen veszélyes őrültségeket kitalálni. Ez a korárda-história is ebbe a kategóriába tartozik.

Előzmény: Újlaki (13)
mioko Creative Commons License 2003.03.16 0 0 21
És vajon ki és miért súgta nekik ezt az écát? És miért hisznek benne oly vakon?
Előzmény: MoavePress (19)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.16 0 0 20
Ráadásul mind kilencszercsavartak... ;-)
Előzmény: MoavePress (19)
MoavePress Creative Commons License 2003.03.16 0 0 19
Én egy percig sem gondolom komolyan, ám nézzél csak bele néhány '56-tal foglalkozó topicba, nem kevés fórumlakó bizonygatja.
Előzmény: Újlaki (17)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.16 0 0 18
Ellenben az 1918-as kommunista... ;-P
Előzmény: MoavePress (16)
Újlaki Creative Commons License 2003.03.16 0 0 17
Hú, rám ijesztettél... egy röpke pillanatra azt hittem, komolyan gondolod.
Előzmény: MoavePress (16)
MoavePress Creative Commons License 2003.03.16 0 0 16
Pontosan. Ahogyan '56 is polgári forradalom vótt.
Előzmény: Újlaki (15)
Újlaki Creative Commons License 2003.03.16 0 0 15
Az semmi, jöttek a baloldalilabancok, és leverték a jobboldali szabadságharcot.
Előzmény: mioko (14)
mioko Creative Commons License 2003.03.16 0 0 14
Komolyan?? Tegnap itt voltak a labancok? Méghozzá piros-fehér-zöld kokárdával??
Ez má' valami.
Előzmény: psch (12)
Újlaki Creative Commons License 2003.03.16 0 0 13
Amit állítasz, az egyszerűen nem igaz. Többszörösen nem igaz, ha lehet így fogalmazni.

Az történt, hogy valami eszelős barom kitalálta, hogy az "igaz magyarok" ne vegyék le a kokárdát az Ünnep elmúltával, hanem tartsák fenn egészen a választásokig. Mivel tudták, hogy csak a fanatizált híveiket lehet erre a szentségtörő, ostoba játékra rávenni, ez jó ürügynek ígérkezett a "mi és ők", az "igazak és a gonoszok", a "hazaszeretők és hazaárulók" megkülönböztetésére. Senki nem állított semmit a kokárdáról, csak a kokárdázókról volt meg a véleményük az embereknek. Az ország józanabbik fele - mit fele, háromnegyede, négyötöde - azt állította, hogy a kokárda olyan nemzeti jelkép, amit nincs joga senkinek pitiáner napi politikai célra kisajátítani, amiből nem csinálhatunk mindennapi viseletet, mert ezzel elvész az a rendkívülisége, amit Március 15-e jelent.

Szerencsére az ország népe józan és intelligens, és csak pár hőzöngő, esetleg megtévedt ember ült fel ennek a nemzetáruló, hazafiatlan, ostoba trükknek.

psch Creative Commons License 2003.03.16 0 0 12
OK!-seregek ura! Én nem így látom, abba is hagyom a vitát - ami persze nincs is, már akivel. De - megjegyzem! Nem érzi senki, hogy milyen csapda-helyzet az, amikor a nemzet legnagyobb ünnepén azonos kitűzővel tisztelgünk a hősök előtt, mint a "hóhéraik"? Mi ez? Tudathasadás? Ez a megbékélés? Ti bedőltök ennek a lakótelepek népének szóló dumának? Senki nem veszi észre, hogy, "aki a multat uralja, azé a jelen és a jövő" koncepciója próbálja uralmát reánk is kiterjeszteni? Korábban rosszul fejeztem ki magam: ezek nem is kommunisták - ezek a koncot, a rablott holmi őrzik/ Márai/. A saját legitimációjukért küzdenek. Mint Kádár, amig Nagy Imre élt, míg ki nem végeztette. Még a horogkeresztet is kitűznék, ha -láttunk erre is már példát- a hatalmuk ezen múlna. Vakok vagytok? Nem veszitek észre?
Seregek Ura Creative Commons License 2003.03.16 0 0 11
kedves ptiszai, felhívom szíves figyelmedet arra, hogy a politikus, legyen bármelyik oldal képviselője, mindenképpen képmutató és hazug. Ez a szakmája.
Ettől függetlenül azonban tény, ami tény, minden közszereplőn volt tavaly is, idén is, sőt, még a Kádár-rendszerben is kokárda.

Március 15-ét akkor is megünnepelte mindenki, akkor is, most is voltak állami, városi ünnepségek, megemlékezések, az iskolákban ugyanúgy műsort csináltak a gyerekek, mint most, és fogják tenni a jövőben is.

És ez helyes volt akkor is, helyes most is. A topikindító felvetésed tehát egyértelműen nélkülözi az igazságtartalmat.

Az, hogy te nem szereted, ha valaki kokárdát hord, magánügy. Az, hogy te valakinek a kokárdaviselését a kommunista/hazafi ellentét jegyében vizsgálod, szerintem helytelen nézőpont.

Előzmény: psch (8)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.16 0 0 10
Kidobott az asszony?
Előzmény: psch (8)
Venyerin Creative Commons License 2003.03.16 0 0 9
psch-hoz képest te már kommunista vagy, úgyhogy beszélhetsz neki... ;-P
Előzmény: Nemzeti Lobogó (7)
psch Creative Commons License 2003.03.16 0 0 8
Minden Seregek urának felhívom a figyelmét, hogy a nemzeti érzést, a hazaszeretetet ne keverje össze a kommunista választási propaganda minden izlést, igazmondást "átlépő" agresszív akcióit a valósággal. Mert az a valóság, hogy már tavaly is undorító volt látni rajtuk a azabadságharcunk egyik jelképét. De a lényeg: folyamatosan hisznek abban, hogy ez a szegény, elbutított nép mindent elhisz nekik.
Nemzeti Lobogó Creative Commons License 2003.03.16 0 0 7
Utálom a kommunistákat én is mint az állat, de ők nem mondtak semmi olyasmit, hogy a kokárda náci jelkép, és szélsőséges!

Ők azt mondták, hogy szerintük a Fidesz pártjelvénnyé változtatta. Ami persze szintén az ormótlan nagy baromság, hiszen Orbán őket is arra kérte tavaly, hogy hordják a kokárdát a választásokig. Ők nem hordták. Különcködtek, nem hordák.

De te mégis hogy az istenbe képzeled, hogy a (bár csalással) megválasztott miniszterek az egyik legnagyobb nemzeti ünnepen ne tűzzék ki a kokárdát?!

Előzmény: psch (5)
Vajk Creative Commons License 2003.03.16 0 0 6
ezt nem mondhatod még te sem komolyan...
Hozz egy példát, aho, a kokárdát a szélsőjobbnak tulajdonították.
Még Kovács is hordta a pokornival való beszélgetésen.
Lehet, elvakult provokátor vagy?:)
psch Creative Commons License 2003.03.16 0 0 5
Lobogó! Lobogjál, mint a Vörös zászló! Örökké! De! Sunyi kis mellébeszélésre máshol keress topicot. Ez a Kokárda, tudod, nem Sapka ügy.
Nem olyan, hogy ha van az is baj, ha meg nincs az is baj. Ez olyasmi, hogy akikre nem illik ne viseljék, mert már megtagadták százszor. Tavaly, az MSZMP világban és minden nap ma is! Őszintén: hogy néz ki Kovács kokárdával? Vagy Horn, vagy eza min.elnök? És a többi? nem sorolom, minek. Lehet, hogy nem is érted, miről beszélek.
Seregek Ura Creative Commons License 2003.03.16 0 0 4
Felhívom a kiváló emlékezőtegetségű zopiknyitó figyelmét arra az egyszerű tényre, hogy tavaly március 15-én Mind Megdgyessy, mind Szily, Kovács stb., kokárdával jelent meg a nyilvánosság előtt.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.03.16 0 0 3
0 ilyen propaganda volt balról. Jobbról jött a felhívás, hogy hordják tovább, utána lett téma ez a baloldalon. Nem mindenkinek olyan rövid, 0 centis a memóriája, mint neked.
Nemzeti Lobogó Creative Commons License 2003.03.16 0 0 2
Ha nem lett volna rajtuk, akkor meg az a baj.
Ugyan már!
Alexander the Great Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1
de,csak nem a kokárdától...
psch Creative Commons License 2003.03.16 0 0 topiknyitó
Talán mindenki emlékezik még a múlt évi márciusi ünnepségekre, amikor a Werber-i propaganda azt próbálta elhitetni az egyszrű emberekkel, hogy a Kokárda egy szélső-jobboldali, soviniszta - már-már antiszemita, fasiszta jelkép - aki kitűzi a kabátjára, az egy utolsó náci! Úgye, így volt? Emlékeznek urak és hölgyek? Vagy csak felejtünk?
Gyönyörű volt látni ma, hogy lassan nagyobb a kokárda Megyó, Kovács, Szili stb. - minden áruló kabátján, mint a fejük. Láttam már ilyet - l972-bwn-is.Ti nem kaptok hányingert ettől?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!