Hát igen ez füstös dolog kicsit tényleg nevetséges anyáék betartják de pl nálunk a suliban nem a tanárok a folyoson bagoznak. A diákokrol nem is beszélve!!
Hát az a kissrác pedig attol függ hogy ezt hányszor látta mert ha sokszor akkor szerintem ö sem lesz külömb mert tudjátok milyen ez hogy ezt láttom akkor utánozom meg minden kb ilyen mint hogy az idősebb testvére hasonlitsunk ez egy szokásos dolog lehet hogy annak a kis srácnak meg ez lesz a példakép hogy ezt csinálja verekedjen a mecseken aztán majd börtön:))
én is járok járni fogok mecsekre de ezt a részt inkább kihagyom
Bár tény hogy ha eröszakal lenyomja valaki valakinek a torkán egy adag kutyaszart azért a rendőrök mineket kapnának el de ha megcsinálnák páran most az a kis közmunka még belefér nem?? :)))
Nem is tudom:) Sajnos ketsegeim vannak a modszer hatekonysagat illetoen:)
Egy biztos: par eskudt ellenseget biztosan sikerulne szerezni;))
A gondot en ott latom, hogy az onkormanyzatok nem tudnak eleg embert megfizetni, akik kinn lennenek az utcan es betartatjak a rendeletet.
Ja, apropo, csak a 30 eFt-os birsagrol jutott eszembe. Mikor bevezettek a "fustmentes munkahelyek" vagy mi a harag volt a neve... az egyetemen, ahova akkor jartam, az addigi dohanyzo helyeken nagy feliratok hirdettek a tilalmat es a szinten 30 eFt-os buntetesi tetelt.
Most mar nem "jarok", hanem dolgozom egyetemen. Egy masikon. A hallgatok meg itt fustolnek az orrom ala a bufeben...:-/
Fradimeccs:
pont aznap, mikor az a nagy balhe volt, lattam egy not, a kisfiat vitte a meccsre(felreismerhetetlen helyzet volt, kissrac nyakaban Fradi-sal, ilyesmi). A srac volt vagy 10-11 eves.
Szerintetek O hogyan eli ezt meg? Hogyan fogja latni par ev mulva? "Kissrac koromban is verekedtek, ez a jo, en is verekszem?" Vagy: "Kissrac koromban de sz@r volt, verekedtek, akkor en most veszteg maradok"?
Az a nagy szerencséd, hogy csak kívűlről látták a túristáid az Erzsébet teret. Ha lementetek volna a mélygarázs bezárt termeibe, akkor láthattátok volna, hogy az egész épület egyszerűen ketté van törve. Valaki úgy dönött ugyanis, hogy a beton jobb helyen lesz az ő kis házikójában...
Lekell szarni a politikát!! Ha összejönne bár ezer ember akinek ez nem tetszik és oda menne mindig hogy rendet rakjanak akkor tudnák az emberek hogy hol a helyük ilyen volt az a kinai piacos banzaj is amikor egy ilyen polgáriszoláglatos vagy milyen csoport elkapott egy két sárgát :) Bár tény hogy ha eröszakal lenyomja valaki valakinek a torkán egy adag kutyaszart azért a rendőrök mineket kapnának el de ha megcsinálnák páran most az a kis közmunka még belefér nem?? :)))
Bár a Fradi mecsre ha kimennének pár ezren szép kis csete paté alkulnaki:)) rendörök ute fradi meg azok akiknek nem tetszik:)) hehe de persze ez nem fog megtörténni de ha a rendőrők lépnéek fel jobban az lenne jo.
Pl ott volt pár éve amikor lovakal elütöttek egy két hüllye gyereket most is ezt kéne csak száz loval:))) bele a tömegbe gumibot aztán hadszoljon:)) mint a retenthettetlen ben ott is hullotak a fejek:)))
Kutyaszarokat meg csak ugy lehetne megoldani hogy vagy kiszabni a 30.000Ft -ket mindig vagy lenyomni a torkán a tetves kutya tulajank a torkán a kutyája szarát ezután senki nem hagyná ott dehát ezt senki nem csinálja meg pl ilyen a fradi mecsek is azokat is jol elkéne verni ott helyben a rendőröknek nem érdekes hogyha mondjuk egykettő elpatkol megérdemlik a tetvek és mindjárt nem lenne ekkora balhé mert tudnák hogy a rendőrség igy lép fel és félnének de ezt sem teszik meg mert ök a akis ártatlanok akiket nem lehet nagyon bántani tetvek mind nem tudom mit sajnálják öket
2. ma reggel a radioban a hirek kozul az egyik: "az uj, alacsonypadlos buszokon nem lehet elhuzni az ablakokat, legkondira meg nincs penze a BKV-nek"
Mindkettovel kapcsolatban csak egy dolgot nem ertek (merthogy tortenni nem fog semmi, meg igy sem, hogy a hirekben szerepelnek, abban is biztos vagyok):
Ez komoly, hogy csak most jottek ra?! Eddig hol eltek??? Jo reggelt!!!
Na, ki is mergelodtem magam:)
Mindenkinek tovabbi kellemes kanikulat!:)
Udv:
Moka
Igen,igazából leszarom a politikát,de pont az Általad említett okok miatt jobb lenne egy 8-12éves ciklus...
Azért érdekelne,mégis mikor ülhetek majd a 4-es metrón,meg mikor mehetek körbe Budapest körül egy jó minőségű autópályán.
Mert pofázni azt tudnak az urak.De cselekedni,dolgozni,áhhh....
Az Erzsébet-téri cirkusz szerintem tökéletesen tükrözi a hazai agyalágyult viszonyokat.
Vittem már jópár túristát,ha elmeséled nekik,kissé ledöbbennek.
Látod ez egy ok, amiért nem szeretem a rendszerváltást (bár amikor bizonyos párt megy, akkor azt mondom, még mindig megéri...): a régi társaság már úgy-ahogy összelopkodta magának, amit nem szégyellt, erre jön az új banda, és kezdi előlről.
Felfoghatatlan...persze,tudom,pénz,pénz,pénz.
De hát minden abba kerül,mit lehet tenni?Inkább ne fejlődjünk,mert pénz kell hozzá?
Iszonyú,hogy semmi sem épül,ami a közlekedést nagyban javítaná.Érdekes,az előző mocskos rendszerben mégis megépült 2 metró,meg egy rakás buszjárat / trolibuszjárat indult.
Ha akkor nem erőltetik,ma nem is lenne,mert nem nyereséges?
Hová teszik,amit:
-a kútnál jövedéki adó,útalap címen otthagyunk
-amit a parkolóórákban hagyunk
-az egyéb rengeteg és európai szinten is magas adókból nyernek rajtunk?
Ja,bocs,tudom.Államtitkár Úr új gépkocsijára kellett...
Meg a kisfia új telefonjára..
Meg miniszter úr antik irodabútorára...
Boborján, nagyon igazad van a körgyűrűvel kapcsolatban, meg a híddal is. Állítólag mindkettő tervben van, ami azt jelenti, hogy tíz év múlva talán komolyabban elkezdik tárgyalni, és húsz év múlva lehet, hogy lesz is belőle valami. Persze lukácsandrás majd jön, és az újabb tíz év (sajna nem neki a sitten, hanem csúszás az építkezéssel), meg egy vagon pénz az országnak.
Amúgy nekünk Pilisvörösváron figyel egy jó kis építési telek, mi meg várunk, mert amíg reggel hat után nincs esély bejutni Bp.-re, addig nem építünk...
Ja,és még egy gond,amit meg kellene oldani:a FIZETŐ parkolás.
Használhatatlan.Az I.kerületben dolgozom,így tudom,miről beszélek.
A sok okos kitalálta 280Ft/órás díjat.Ezzel még nem is feltétlen lenne baj,de a két órás limittel annál inkább.
Ha feljön vidékről egy vendég/üzletfél/kolléga,miért csak két órára jöhet?Miért várják el,hogy két óránként lerohangáljon a kocsijához?
Azért nekem ne mondja senki,hogy ez normális.
Kezdünk meghülyülni a cégnél a parkolójegy-váltástól,a parkolókártya-feltöltéstől,a büntetés-befizetésektől(igyekszünk odafigyelni,de néha becsúszik).
Ez nem hiszem,hogy európai megoldás lenne.
Ja,mellesleg én nagyon szeretem Budapestet.
Így,ahogy van,mert megszoktam/elfogadtam,és mert sajátos hangulata van-talán ritka szerencsés földrajzi helyzetéből adódóan.
nagyjából végigolvastam a topikot,hadd vessek fel tehát egy idevágó-és TÉNYLEG BUDAPESTTEL KAPCSOLATOS-problémát:
Árulja el nekem valaki,hogy mi a francért nem lehet egy kib@szott hidat építeni északra?
Szerintem a közlekedési dugók 50%-át megoldaná.
Hihetetlen épületes baromság,hogy Szentendréről Dunakeszire átmenni jó másfél órás program csúcsforgalomban.De legyen csak egy óra,az is röhejes,nem?
Aztán:Miért nem épülhet egy rendes körgyűrű?
Szinte minden európai főváost övez egy ilyen.
Apropó,aha vki közületek járt már pl.Brüsszelben,szerintem eygetért velem,hogy szuper módon megoldották,pedig az alagút még a 60-as években készült!
Ezek a közlekedési problémák.
A többi:a kosz,a hajléktalanok,az pedig a gazdaságra,a MORÁLra vezethető vissza,a korrupcióra,ami döbbenetes Mo-n,érdekes,a közterület-felügyelet miért csak a rossz helyen parkolókat basztatja?Mert abban pénz van?Inkább képelnék fel a taknyos graffitiző kisköcsögöt.
Vagy büntetnék meg,de kurvára a kutyáját a járdára szarató sutyerákot!
És az A8-as AUDI miért állhat vészvillogóval meg BÁRHOL?Vagy a 7-es BMW,mindegy,csak maffiózóautó legyen?Kivégezném az összes köcsög,kopasz,kigyúrt primitív állatot.Senkinek sem lenne kára belőle.
Hát ha jol tudom akkor azt amunkát már elég régen elkezdték nem? Igy várhato volt hogy elöbb utobb rohadt nagy dugok lesznek arra felé és ez minidig igy volt van lesz ha valahol budapesten utat csinálnak
Mi lesz majd a négyes metronál akkor a kocsidat el is adhatod ha arra felé akarsz dolgozni:))
Ami miatt egy kicsit morcos lettem és kedves főpolgármesterünk egész családja komolyan csuklott miattam, az az Árpád híd turkálása volt.
Lefogta az egész Róbert Karcsit, Hungáriát + az M3 bevezetőt egészen a Szerencs utcai kereszteződésig.
Ok ok, meg kell azt is csinálni, de ha előre tudom, akkor aznap elkerülöm a kocsim környékét is...
Még nem lett előhivatva:) meg amugy is szar most a tar.hu nem lehet feltölteni. De nem sokára jo lesz és mihelyst a kezembe lesznek a képek nézek egy szkennert és aztán felteszem öket bár hogy minek azt nem tudom elég szar képek lehetnek:)) Mert amin én rajta vagyok.....:)