Keresés

Részletes keresés

savagepumpkin Creative Commons License 2003.04.18 0 0 32
Sziasztok!

Mi a Mogus-temaban a hiba, mondd meg lecci, mert kifurja az oldalam!

McGalagony tenyleg az ighelyettes, de megsincs annyi mindenbe beavatva, mint Piton. Gondolok itt arra, hogy a 4. konyv vegen DD elobb elkuldi McGalagonyt, aztan megkeri Siriust, hogy mutassa magat, es Pitonnal fogat vele kezet. McGalagonynak nem kotne am az orrara, hogy hogyan is allnak Siriussal, vagy legalabbis Harryek szamara ez nem derul ki.

Lupin nem lehetne helyettes, mert verfarkas, igy nincs tarsadalmi megbecsultsege, tehat politikai tenyezo sem lehet. (Pedig tenyleg jo pol. lenne belole!) Marpedig a Roxfort, mint intezmeny ugy tunik politikai tenyezo magusvilagban.

Jaj, meg a 4. konyv vegi ispotalybeli jelenetrol: kiderul Sirius kilete, Piton kuldetest kap, titokban szovetkeznek a Weasleyek, és Hermione midezek utan kapja csak el az ablakparkanyon ulo Ritat. A vonaton pedig elmeseli, hogy Londonban szabadon akarja ot ereszteni. Konyorgom, ennyi fontos tikos infoval? Mi a garancia arra, hogy Ritanak nem jar el a szaja?

Előzmény: csillaglany (31)
csillaglany Creative Commons License 2003.03.24 0 0 31
Kedves Oanoa!
Bizony, megszeppenve látom, hogy nem akar előjönni az oldal...
Megkérdezem a többi banyától a Piton fórumon, hogy mi a helyzet, aztán majd írok..:)

Inner Circle!
Ez a Mógusos dolog télleg meg van kavarva...:))
Lehet, hogy itt agylunk rajta, holott csak némi csúsztatással állunk szemben...
Mondhatnék hibát is, de nem akarok ennyire direkt lenni.:))

Elvileg McGalagony az ighelyettes, nem?
És bizonyára nem is utolsó varázsló, az ő tárgya szerintem az egyik legnehezebb.
(Legalábbis nekem - a többi még csak-csak...:DD)

(D. is átváltoztatástant tanított annó!)

Előzmény: Oanoa (30)
Oanoa Creative Commons License 2003.03.17 0 0 30
Nem akarom Pitont védeni, mert kétség nem fér hozzá, jó genyó tud lenni a gyerekekkel. Azért
hozzáfűzném, nekem hirtelenjében két tanárom is volt, akit szívesen lecseréltem volna Pitonra, mert magasan verték őt... viszont volt egy, akivel kb úgy kezdődött a kapcsolatunk, mint Hermioné és az ő hódfogai, és most nagy szeretettel húzkodom meg öreg fülét a szülinapjain, mert rengeteget kihozott belőlem, amiről még én sem tudtam, ha pedig véletlenül dicsért, hát az felért egy kitüntetéssel. Ilyen volt a stílusa, sokan el is menekültek tőle, de aki maradt, annak szerintem megérte. Azt hiszem, kicsit eltávolodtam a témától, bocsi. Mindenképpen boldoggá tenne, ha minél többen állnának úgy hozzá a gyerekekhez, mint Te, Inner Circle!!!:)))

Piton mint szürke eminenciás? Hmm... Tetszik nekem, testre szabott azt hiszem.
Amúgy néha olyan érzésem van, mintha Dumbli sötét árnyéka lenne...
Egyetértek veled, ahogy a 4. könyvben helytállt, az igen! (Karkarov pl hogy beparázott!) És a titkos megbízatás a végén, ami oly sápasztó...

Egyetértek én is a "haveros" okfejtéssel, pont azért is becsülöm hogy átállt D-hoz, mert Voldemorthoz annyira egyenes és egyértelmű útja volt. (Hozzá még az ellenségeskedés a James Potter bandával. Jut eszembe pl Sirius sem volt épp hablelkű, - attól, hogy valakit nem szeret, még nem kell valakit majdnem megöletni, és nem is rajta múlt, hogy megmenekült...)

Csillaglány! Ezt a severusversét nem találom! :((( Tudnál segíteni? Esetleg pontos cím?... Kérlek, kérlek...

Előzmény: Inner Circle (24)
piacsz Creative Commons License 2003.03.17 0 0 29
Egyetértek
Előzmény: Zsoszi (25)
Srábel Balambér Creative Commons License 2003.03.17 0 0 28
Azt írja JKR, hogy Piton tagja volt egy Mardekáros bandának, amelyiknek majdnem minden tagja Halálfaló lett. (Tűz Serlege, 27. fejezet, Tapmancs visszatér "...and he was part of a gang of Slytherins who nearly all turned out to be Death Eaters." - csak az angol van itt nálam) Egy huszas éveiben, talán azoknak is az elején járó járó, forrófejű ifjú varázslóról van tehát szó, aki arra ment, amerre a haverok, majd - mivel nem tetszett neki, amit látott - visszatért D-hoz. Ez is egy verzió, nem?
Előzmény: Inner Circle (27)
Inner Circle Creative Commons License 2003.03.17 0 0 27
Há' nemtom, szerintem ilyen súlyú kérdésekben, mint hogy csatlakozik az ember egy tömeggyilkos gonosz varázslóhoz, de aztán mégis talán jobb lesz kiszállni, nem az acélhűvös logika és a meggondolás dönt... szerintem lesz ott valami elég forró helyzet, ami Pitont szakításra bírta.
Előzmény: Lucia Malfoy (26)
Lucia Malfoy Creative Commons License 2003.03.17 0 0 26
Hájj! Sztem Piton bácsi télleg egy utolsó köcsög, szóval az nem álca nála, de tudja, hogy mi a jó neki, meg több agya van, mint a halálfalók többségének, és rájött, hogy Voldinál nem lehet csak úgy érvényesülni, ezért maradt Dumbli híve. Amúgy sztem is van benne vmi vámpírvér:))
Zsoszi Creative Commons License 2003.03.16 0 0 25
Csatlakozom a PITON-rajongókhoz:o)))
Inner Circle Creative Commons License 2003.03.16 0 0 24
Hali! :)

Ha Piton rajongó lennék, kezeltetném magam. :)) Á, csak rossz vicc volt! Megértem a Perselus-faneket (Perselus-feneket?... ehh, ez már a Harry Potter 18+), ha a srác nem tanár lenne hanem mondjuk üsthegesztő, én is kevéssé lennék rá morc, de így eléggé felháborít, hogy mindig a gyengébbekkel kezd...

Nem rossz tipp, hogy Mógus még csatázott V-vel, ez mindent megmagyarázna, de akkor azelőtt pontosan hogyan éltek együtt, egy testben? Ezek szerint három stádium volt, az utolsót ugye láttuk, de milyen volt az első kettő?
V. ugye csak akkor szállta meg, miután elpuskázta a Gringotts-t? Azelőtt csak úgy lebegett körülötte, vagy mi? És aztán megszállta, de annak ellenére, hogy a feje a tarkóján volt, még küzdött vele? Furán hangzik...

D. valóban nagy kavaró. A Kő Roxfortba hozását illetően nem volt választása, de hogy onnantól kezdve csak hátradőlt... ez sehogy sem kóser. És nekem különösen az tűnik fel, hogy NINCS HELYETTESE!!! McGalagony és a többiek negyedrendűek mellette, amint kiteszi a lábát, összedől a világ (ld. 2. rész). Eccerűen nincs olyan, aki helyette cselekedhetne...

Mordon - jó lenne, de csak a 4. részben hozza be, és különben is előbb lő, aztán kérdez, ami nem mindig jó. De talán még ő állna a legközelebb ehhez.

Lupin - ő is jó lenne, tök jó diplomata és varázsláshoz sem kutyaütő, de ő is csak véletlenül kerül elő, elég későn.

Hagrid - jó arc, de nem komoly játékos, szóba sem kerülhet.

Piton - esetleg lehet Piton a "titkos helyettes", a szürke eminenciás, aki a háttérben sok mindenről tud. Csakhogy akármennyire is megbízik benne D., azért hisztériás, együttműködésre teljesen képtelen, és nem hiszem hogy olyan széles látóköre (+ a többiek előtt tekintélye) lenne, hogy alkalmas lenne. Az első részben ugyan elég hihető, hogy voltaképp ő D. titkos másodtisztje (így érhetővé válik, hogy miért védi Harryt, és hagyja Mógust szabadon), egész a végéig, amikor Mógus zavartalanul betör a Kőhöz... ez viszont Piton kudarcát jelenti. Ráadásul nem is lehet igazi helyettes, mert amint a társaság élére állna, nem játszhatná tovább a kettős játékot a Mardekár élén... de afféle szürke eminenciásként el tudom képzelni.

Előzmény: csillaglany (23)
csillaglany Creative Commons License 2003.03.14 0 0 23
Hoppá! Szia Inner Circle!
Ahhoz képest, hogy nem vagy egy Piton-rajongó, szépen kielemezted....:)))
Mi lenne, ha az lennél?:D

Nos, a Mógusos dolog tényleg elgondolkodtató...
Szerintem Piton tényleg csak sejtette, hogy Mógus nem tiszta. Akkor még Mógus nem adta el a lelkét Voldemortnak. Úgy értem, hogy V. megszállta őt, de a tudatát és az akaratát ekkor még nem kapta meg. Ehhez tényleg el kellett döntenie Mógusnak, hogy "kihez hű". Asszem van egy olyan rész, amikor Harry meghallja, hogy Mógus rimánkodik valakinek (akiről akkor azt hiszi, hoy Piton, de kiderül, hogy V. volt), aztán annyit mond: "Hát jó..."
Szerintem akkor lett V.-é.
Ez lehet a magyarázata annak, hogy V. nem tudott Piton beszólásáról.
Hogy Piton miért nem szólt a gyanújáról D.-nek?
Ez tényleg jó kérdés, szerintem ő maga is reménykedett abban, hogy téved, vagy nem tudom. Tény és való, hogy ez nagy hiba volt.
Egyébként lehet, hogy szólt D-nak, ki tudja. Csak lehet, hogy D. Mógusnak is akart adni még egy esélyt... persze kicsit durván hangzik, hogy a gyerekek közelében hagyta grasszálni, de D.- nak nem ez az első ilyen húzása. Eleve felmerül pl. a kérdés, hogy minek hozatta a Roxfortba a bölcsek kövét, ha úgyis tudta, hogy V. valahogy próbálkozni fog... nem tudom.

Hogy Piton becsvágyó, ahhoz nem fér kétség... De határok között, szvsz. Lehet, hogy D. előtt akart villogni Harry megmentésével, de az is lehet, hogy D. eleve megkérte, hogy tartsa szemmel Mógust - attól, hogy erről nem ír a könyv, még történhetett így is.

Piton szemétkedéseiről pedig az a véleményem, hogy a fickó eleve ilyen alkat volt. Tuti, hogy a Mardekárba járt, szóval ravasznak és valszeg elég tenyérbemászónak kellett lennie. És valamiért csak halálfalóvá vált annó! Szóval nyilván nem egy széplélek.
Szerintem történt valami, amitől V. betette nála a kaput, hogy mi az talán majd kiderül. Mindenesetre attól, hogy átállt Dumbledore-hoz, az alapvető személyisége nem változott meg. Maradt hideg, undok, lenéző, meg egyebek...
Időközben persze megváltozhatott volna, hisz eltelt 15 év - de lehet, hogy szándékosan tartotta meg ezt a stílust. Talán a mardekárosok előtt akar kettős ügynöknek látszani... hogy aztán azok apuciéknak leadhassák a drótot.

Piton hozzáállásáról egyébként elég jó verziót ad elő egy fanfic, amit a snapeverse.hu-n olvastam (magyarra fordított!). Itt a szerző Piton szemszögéből írt egy naplót, szerintem eszméletlen. (Eltekintve attól, hogy az ő verziójában Piton félvámpír, ami elvileg lehetséges, és található olyan megjegyzés a könyvben, ami alátámasztja...- de én nem hiszem, hogy tényleg az lenne. De persze ez nem hit kérdése, majd Rowling néni eldönti.)
:DDD

No, ennyi, így hirtelenjében.
Üdv, és köszi a felvetést.:))

Előzmény: Inner Circle (22)
Inner Circle Creative Commons License 2003.03.14 0 0 22
"Például ez a "jelentéktelen senki" gyanakodott egyedül Mógus professzorra az első részben..."

Dehogy gyanakodott, ő TUDOTT Mógus piszkosságairól, lévén Halálfaló. Ugye nem gondoljátok, hogy Voldemort úgy flangálhat mellette, hogy észre sem veszi, meg sem érzi? Pontosan tudta, hogy Mógus Voldinak dolgozik. (Bár azt valszeg nem, hogy meg is szállta, akkor nem szólt volna be olyan bátran Mógusnak az erdőben. Tényleg, arról nincs szó a negyedik kötetben, hogy V. emlékezne erre! Pedig amit Mógus hall, azt ő is hallja, szóval akkor Piton eléggé elásta magát előtte!) Mondja is neki, hogy választania kell, kihez hűséges...

Akkor már az a kérdés is felmerül, hogy Piton miért hagyta V. emberét garázdálkodni a RoxfortbanM Miért csak egyedül zaklatta Mógust? Főleg miután TUDTA, hogy Mógus meg akarta ölni Harryt (hiszen ő mentette meg)! Dumbeldore nyilvánvalóan NEM TUDTA, Piton meg ahelyett hogy leleplezte volna Mógust, kavart a háttérben... Szerintem vagy

- becsvágyó volt, ő akarta egyértelmű helyzetben elkapni Mógust, hogy villanthasson D. előtt, és ezért még azt is eltűrte, hogy addig egy gyilkolásra kész Voldi-hív szabadon grasszáljon a suliban

- félt V-től és inkább kettős játékot próbált űzni, hátha mégis V. jön ki jól a buliból.

Nem látok más utat, mert mindig beleütközünk abba, hogy D. sosem tűrte volna el, hogy Mógus szabadon maradjon, vagyis Piton eltitkolta előle a szennyest... erre mi más oka lehetett volna?...

"az is példátlan bátorságot feltételez, hogy átállt Dumblihoz még Voldemort bukása előtt, és kémkedett neki."

Várjuk ki a végét, erről még nem tudunk semmit... Engem inkább a 4. rész végén a titkozatos feladata nyűgöz le, meg egyáltalán ahogy a 4. részben tartja magát a jó oldalhoz, holott akkor már nyilvánvaló, hogy visszajön V., és elég sok esélye lenne meglépni (akár Harryval együtt is meglóghatna, és akkor tuti visszafogadnák).

"Istenem, kicsit hisztériás alkat a szentem! De ettől csak emberibb lesz."

Na igen, de olvasni sokkal könnyebb a hisztériájáról, mint elviselni. :) Attól eltekintve, hogy pl. Lupint is simán a dementorok kezére adta volna (nem beszélve Siriusról), nekem folyton viszket a tenyerem attól, ahogy a gyerekekkel bánik. Te mit szólnál ha hódfogakat varázslnának neked, ő meg a képedbe röhögne, mint tanár?
(Szerintem D. csak azért tűri el, mert Pitont használja csalinak V. ellen, és hogy a Malfoy-féle rosszarcok megbízzanak benne, így kell viselkednie. Szóval erre van mentsége. De annyi álca van már szegény Perseluson, hogy ember legyen, aki megmondja, milyen valójában a sok-sok felvett réteg alatt!... :)) )

Előzmény: Oanoa (18)
Oanoa Creative Commons License 2003.03.12 0 0 21
Most lehet, hogy megint "kikapok", de nekem a film nem nagyon jött be... (juj, fülek, farok behúzva). A szereplők, a színészek tetszenek (Alan Rickman csodás), de a rendezés, hát...
A könyv szerintem nem (elsősorban) a háromfejű kutyától, a pókoktól stb. jó, hanem a varázsos hangulattól, ami átszövi. És ez a hangulat nekem(!) a filmből nem áradt. (Ez olyan, mint a szex erotika nélkül...) A baziliszkusz sem attól lenyűgöző, mert horrorisztikus, hanem attól, hogy ez egy BAZILISZKUSZ!!! Egyébként a kamra maga is tetszett, meg a kastély, meg úgy látom minden a történet megcsinálásán kívül... Például nem emlékszem arra sem, hogy kiderült volna a filmből, hogy ki és miért tört be Harry szobájába. De lehet, hogy csak én nem emlékszem, csupán egyszer láttam a filmet. Nem akarok tovább negatív lenni!!!

A magyar nevek szerintem zseniálisak! És éljen Pulipinty!

alsünc Creative Commons License 2003.03.11 0 0 20
Nekem sincs semmi bajom Pitonnal,bár tény, hogy ebből a szempontból még nem is gondoltam rá. Szerintem nagy találat volt, hogy Alan Rickman alakítja a filmben, nekem nagyon bejött! Bár tegyük hozzá, azért a könyvet nem éri utol, szerintem.:-)
Pulipinty rulez!!!!:-))))
Előzmény: Oanoa (18)
Oanoa Creative Commons License 2003.03.10 0 0 19
Bocsi! PULIPINTY!!!
Oanoa Creative Commons License 2003.03.10 0 0 18
Ne tessék engemet félreérteni, SEMMI BAJOM SIRIUS BLACKKEL! Csak én személy szerint Pitont érdekesebbnek találom. Az pedig, hogy lenímandozzák, teljes badarság! (Például ez a "jelentéktelen senki" gyanakodott egyedül Mógus professzorra az első részben...) És az is példátlan bátorságot feltételez, hogy átállt Dumblihoz még Voldemort bukása előtt, és kémkedett neki. Istenem, kicsit hisztériás alkat a szentem! De ettől csak emberibb lesz.
A lényeg, hogy nem akartam senkit érzéseiben megbántani Siriussal kapcsolatban!:)))

ÉS KULIPINTYOT IMÁDOM!

alsünc Creative Commons License 2003.03.10 0 0 17
Sztem Black még nem szerepelt annyit, hogy nagyon véleményt alkothass a jelleméről. Lupint én is nagyon szeretem, de a legtutibb kedvenc Pulipinty:-)))
Előzmény: Oanoa (16)
Oanoa Creative Commons License 2003.03.08 0 0 16
Piton jó összetett figura, és sokkal jobb mint Sirius!
Lupin is sokkal jobb mint Sirius.
piacsz Creative Commons License 2003.03.08 0 0 15
Amit Pitonról montál az igaz, de én azért szeretem.
Előzmény: Inner Circle (14)
Inner Circle Creative Commons License 2003.03.07 0 0 14
Én nem bírom Pitont, szerintem egy izgága nímand. Sirius a menőcsávó, ő utálja Pitont, neki van igaza. :)
Előzmény: csillaglany (10)
Lucia Malfoy Creative Commons License 2003.03.06 0 0 13
Hmm, a mi kocsinkat Ibunak hívják, a rendszáma miatt. Amúgy Piton télleg gáz a végén. Meg a dementorok...Huhh... Annyira bejön a vége, hogy nagyon! Mikor Harry saját magát látja meg, meg az, ahogy Lupin meg Black találkoznak... Meg Csámpás... MEG MINDEN, DE FŐLEG LUPIN!!!!:)))
Előzmény: alsünc (12)
alsünc Creative Commons License 2003.03.05 0 0 12
Sziasztok, már elnézést, hogy belepofázok, de szerintem is tökjó a Kóbor Grimbusz. Amikor olvastam, tudtam, hogyha lesz egy autónk, így fogják hívni. És most így hivják! (néha Grimbuszka, vagy Gribmi:-) Úgyhogy szerintem igenis jó név a Kóbor Grimbusz.
És a harmadik az egyik legjobb kötet!
Előzmény: Inner Circle (5)
piacsz Creative Commons License 2003.03.01 0 0 11
Szerintam gyerekek közűl:,OLIVER,JORDAN!
Ez az egyik kedvenc részem:JORDAN!MAGÉT LEFIZETTÉK, HOGY A TŰZVILLÁMOT REKLÁMOZZA!?
A MECCSEL FOGLALKOZZON!
Előzmény: csillaglany (10)
csillaglany Creative Commons License 2003.02.28 0 0 10
Üdv!
Nekem eddig ez a kedvenc kötetem...
Kedvenc szereplő? Többen, de leginkább Lupin, a gyerekek közül pedig Ron...
Piton meg annyira idegbajos a végén, hogy szinte már emberi...(:DD) nagy rejtély az ipse, szóval piszkálja a csőrőm, hogy mi lesz a későbbi szerepe...

Néha jól jönne egy időnyerő...

Még mielőtt Alohomora kiátkoz, közlöm, hogy a bájital profot is bírom, ha az előbbiből nem derül ki...:)))

Mindenkinek kellemes napot (most sütött ki)...

piacsz Creative Commons License 2003.02.26 0 0 9
Igazad van mindkettő a kedvencem!!!
Előzmény: Perselus (8)
Perselus Creative Commons License 2003.02.26 0 0 8
Piton és Lupin.
Nem tudtam dönteni. :)))
piacsz Creative Commons License 2003.02.25 0 0 7
Sirius Blakről se feletkezzünk meg!
b-dorka Creative Commons License 2003.02.25 0 0 6
PITON!!!!!:))
Inner Circle Creative Commons License 2003.02.25 0 0 5
Nekem bejön a "Kóbor grimbusz". Van néhány olyan név a magyarban, ami ojjan tuti, hogy az angol a rossz fordításának tűnik (ld. még Micimackó). Pl. a Rémszem Mordon is kenterbe veri a Mad-eye Moody-t, nem beszélve a Death Eaters-ről, ami egy rossz vicc a Halálfalókhoz képest!... :))
Előzmény: Lucia Malfoy (1)
Alohomora Creative Commons License 2003.02.25 0 0 4
Teljesen egyértelmű, ki a legjobb: PITON!!!!!!!!!!
rozsoma1 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 3
szerintem nem...

:-)

Előzmény: piacsz (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!