Ez a módszer nem fog már működni :( Vagy rakj be egy transparent gif-et op.logónak, vagy szervízkábellel kell patchelni a telefonod. Ha utóbbit választod, akkor a terminal.hu S55 topikjában találsz megoldást.
az előzményként megjelölt hsz-ben le van irva, hogyan lehetett annó a Westel feliratot levarázsolni a displayről. Ez működött. Most ugyanez nem megy. (ahogy ez várható volt), de én a T-moil feliratomat is el szeretném varázsolni...
Vajon most hogyan?
gondolatom szerint a megfelelő network ID kéne, de lehet,h goy azt a telefonom csak sw frissités után akarná?
Tudnátok segíteni egy olyan program nevével elérhetőségével, amivel ki tudom lesni a telefonból a kódot?
Sajnos elfelejtettem, és zárolta magát.
Meg lehet oldani ezt házilag?
Arról viszont már hallottam, hogy ha GPRS internet előfizetésed van (GPRS wap nem elég!), akkor tudsz internetezni a telefonon, nem szükséges hozzá PC. Természetesen a teló memóriája ilyenkor a szűk keresztmetszet. Egy JAVA program kell hozzá, innen lehet is válogatni: http://midlet.org/category.jsp?parentLevel=224
Nekem mostanában megcsinálta párszor, hogy netezés közben (GPRS) egyszerűen kikapcsolt a telefon.
Nem volt lemerülve (sőt majdnem teljesen fel volt töltve), a töltőn volt és Bluetooth-tal kapcsolódott a szgépemhez. Normálisan vissza lehetett kapcsolni és utána működött tovább...
Térerő volt és legalább a 3., de ált. 4. jelzést is elérte.
Telefonálni meg normálisan lehet vele.
Van-e ötletetek?
Judit! Kíváncsi vagyok, hogy működik-e a kábel, amit vettél?
Már próbáltam kitisztítani alkohollal a belsejét, hátha neki is használ, mint a gazdájának, de nem...Most beadtam szervízbe (ez sem egyszerű történet), lehet, hogy tényleg végfok hiba.
Szia,
S55-nél még nem találkoztam ilyennel, de a régi, C45-ösöm csinált ilyet - szerencsére még gariban megcsinálták. Eléggé zokni vagyok agyilag az ilyesmikhez, de ha jól emlékszem, a szerelő valami olyasmit mondott, hogy a végfok halálozott el a telefonban. (Kövezzetek meg, ha hülyeségeket írtam...) Én a térerőcsökkenést ugyan nem érzékeltem, csak azt, ha csörgött a telefon, felvettem, és egyből lemerült, kikapcsolt. A szerelő megállapította, hogy nem "érzékeli" a térerőt, ezért folyton keresi, és ettől merül le folyamatosan.
Nem tudom, mennyit segített rajtad a zagyválásom - várom a köveket :-)
Halihó,
Cibe
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az s55 egyik napról a másikra egyre kisebb térérőt érzékel. A szervizes szerint 10000Ft-os javítás, de szerintem csak le akart húzni rendesen. Szóval ötletek?
Két dolog lehet, bizonyos dolgokhoz PIN2-t kérhet, ezt a telefonszolgáltatód tudja megmondani, mivel a SIM-hez tartozik. A híváskorltáozáshoz emlékeim szerint ez kell.
Más dolgokhoz kérhet "biztonsági kódot" ez a telefonban van, ha nem tudod, akkor a Hungária körúti Siemens szervizben a tulajdonjog bizonyítása után valami kiseb összegért kitörlik belőle. De erős a gyanúm, hogy erre léteznek programok is a neten.
A roaming tiltása tudomásom szerint megint szolgáltatótól függ, tehát náluk érdeklődj.
Szerintem ez a PUK2 kód vagy valami ilyesmi, és Pannonál a telefonról egy adott számra küldött kódú sms-el le lehet kérdezni. Az ügyfélszolgálatnál megmondják.
Sikerült megvennem a kábelt mégegyszer köszi a segitséget!Mostmár csak várom az egyik barátomat aki feltelepiti,mert én tök hülye vagyok hozzá,de mindenképpen nagy segitség lesz!!! Judit
Sziasztok,
tudja valaki, hogy mi is pontosan az S55-ös által bizonyos beállításoknál kért jelszó? Ez a telefonhoz, vagy a szolgáltatóhoz tartozik?
Használtan vettem a telefont, a mindenféle kódokat, az előző tulaj telefonkönyvét, és ilyesmiket már sikerült kitörölnöm belőle, de a jelszóval nem boldogulok.
A híváskorlátozások beállításánál kéri - és az a gáz, hogy le van tiltva a barangolás (roaming) a telefonon, és nem tudom kikapcsolni...
Segítség! :-)
Köszi,
Cibe
köszi szépen a segitséget!!!!Mégha nem is olcsó,jobban járok igy,mintha egy uj telefonkészüléket veszek(6100nokia pl 35-40ezer),mert igy állandoan lemerült 3-4oránként,ugyhogy ez nagy segitség lesz!!!! Mégegyszer köszi
Egy SimensC55-öst használok modemként,de egy bemenete van ezért vagy töltöm vagy net-ezek!(okos megoldás!)Már az összes szolgáltatót felhivtam,mondták,hogy náluk nincs ilyen kábel,de valahol biztosan találok!Mikor kérdeztem,hogy merre induljak arra senki sem tudott választ adni!!!Budapest és környékén bárhova elmennék érte,vagy,ha vki meg tudná oldani (persze nem ingyen)nagyon kérlek segitsetek!!!!!!!!!!!akár itt akár az emilemen! stefjudit@freemail.hu köszi Judit
Nem tom, hogy az illetékes topicba írok-e, de hátha tudtok segíteni.
Szal van egy T-Mo-s Siemens ST60-am. Szerettem volna a WAP-ról csengőhangot meg ezt azt letölteni, de nem jön össze. Az egyik problémám eleve az, hogy nem a wap indul el sztem, hanem internet. Legalábbis úgy gondolom, mert 6,25Ft/perc díjat a wap 21 után, az internet 22 után számláz, és én 21 után még sokat fizetek. Ja Domino csomagom van. Ez még persze lehet hogy nem baj, de a lényeg az, hogy megtalálom az adott csengőhangot, rámegyek a linkjére, és csak lejátsza. Semmi funkciót nem kínál fel, hogy lejátszani vagy letölteni akarom (mint pl ugyanazt a csengőhangot ugyanarról a linkról tesóm nokiája letölti, illetve az rákérdez mit akar vele). Ha rálépek a browser menüjére ott a letöltések menüben nincs kipipálva a letöltés tiltása, úgyhogy nem tom mi van. Hogy kell ezzel a készülékkel letölteni? Úgy tűnik láma vagyok, kérlek segítsetek!:))
A kábelekkel én is sokat nyűgöltem - végül beszereztem mind a kettő félét (a speedshop-ban zusammen 4000 pár száz pénz volt)
A Freia 15 nevű progit innen tudod letölteni: http://downloads.gsm-technology.com/cgi-bin/getdb.cgi?mode=program&ID=796
És ezt kell művelned a programban: direct unlock->unlock no map is saved->use EEPROM IMEI.
Most a melóhelyen vagyok, de otthon vackoltam a telefonnal, így nem tudom ellenőrizni, de úgy emlékszem ennél a proginál kellett kikapcsolt állapotban lennie a telefonnak, majd amikor el kezdte keresni a telót, gyorsan be kellett kapcsolni - csak így működött. De majd otthon megnézem, tényleg így volt-e.
Jó telefon-bigyorászást!
Cibe
namost ezek korul az adat- es szervizkabelek korul mindigis sok kavaras volt, nekem mar olyat is mondtak, hogy adatkabel csak adatatvitelre jo (csengohang stb), kikodolashoz meg szervizkabel kell.
az en kabelemmel lehet csengohangokat babralni, es kikodolni meg java portot nyitni is. szerinted ezzel a kabellel ki tudom szedni a telefonzar kodjat? ha igen, akkor legyszi ird le a progi elerhetoseget, es hogy hogyan kell hasznalni, elore is koszi :))
Hát, én azt csináltam, hogy megbontottam az adatkábelen a telefonon oldali csatlakozót óvatosan (egy éles késsel gyakorlatilag felnyitottam a burkolatát), így szabaddá vált az érintkezők hátsó vége.
A neten találtam leírást, hogy mely pontokat kell használnom (állítólag abban különbözik a szervizkábel az adatkábeltől, hogy a tápfeszt visszakötik az egyik érintkezőre valahogy), én azt csináltam, hogy fogtam 2 ceruzaelemet sorbakapcsolva (ez ugyan nem tökéletesen annyi, mint a gyári feszültség, de megteszi), a két pólusára kapcsoltam egy-egy kábelt, a kábelek végébe beleszúrtam egy-egy gombostűt, lerögzítettem a telefont, bedugtam a csupasz végű adatkábelt, majd a gombostűkkel a megfelelő érintkezőkre adtam áramot a ceruzaelemből, és elvégeztem, amit a szoftver használatáról leírtakban találtam. Működött. utána a burkolatot simán visszacsúsztattam a kábelre és egy szigetelőszalaggal áttekertem.
Kicsit macerás módszer, lehet, hogy van jobb is, csak a forrasztópákám éppen nem volt használható, és már türelmetlen voltam. :))))
Nekem ezt tanácsolták - és bejött! Egyébként tényleg nem bonyolult: a progi ingyenesen letölthető, csak kábelt kell venned (a már említett Speedshop-ban vettem én is). Kicsit porblémáztam ugyan a dologgal (nem volt egyértelmű a program), de segítettek - ha eljutsz a megvalósításig, le tudom neked írni lépésről-lépésre, hogyan kell.
Én nem mertem addig próbálgatni, hogy lezárjon a telefon. Gondolom, a Siemens-szervízben fel tudják oldani - de szerintem ez használt telefonnál elég gáz- se gari papír, se semmi (legalábbis nekem nem volt).
Ha tudok valamit segíteni, írj!
Cibe
semmi mas mod nincs a telefonkod kiiktatasara? :( tegnap vettem egy ilyen telot, de sajna a telefonkodot nem tudtak megadni hozza, es nem a gyari 0000 volt, a probalkozasaim meg elfogytak, ha megegyszer elrontom, lezarja a telefont. vagy esetleg a siemens-szervizben tudnak segiteni?
Annak idején a C55-ösön nyitottam meg Java portot valami "hacker" szoftverrel, igaz, ahhoz csak az adatkábelt alakítottam át ideiglenesen szervizkábellé, mert nem volt kedvem venni. Mert azt csak szervizkábellel lehetett megcsinálni, gondoltam, esetleg a firmware változtatáshoz is az kell.