Az Opel Kadettünkről tegnap a Stiloról szombaton vesszük/vettük le a téligumit.
Az opelon Vredestein volt 155/80R13 méretben most új Falken lett 175/70R13 méretben. Sokkal jobb a Falken mint a Semperit. És még szó szerint zsír új tehát nem nagyon tapad!
Stilo Conti TS790 van és Pirelli P6 lesz. Mind2 195/65R15 méretben!
Ennyi!
Nem igaz, nem akadok el a meleg aszfaltban. Múlt nyáron 5 centi mély aszfaltból kijöttem a hólánccal, mert tudok ám vezetni is!
És ha már nagyon-nagyon meleg lesz, úgyis biciklire ülök, és minden autóst legyorsulok, mert ők beragadnak, én meg nem.
A novemberi nyárban éppen úgy jött ki, hogy elég sokat mentem abban a pár meleg napban (~szumma 1.000 km) téli gumival, és semmi tragikusat nem tapasztaltam.
Téged le kéne lőni, mert életveszélyes vagy, és egyébként is feltartasz mindenkit, és ha majd megpördülsz a kanyarban, akkor majd jól elütsz egy ártatlan gyalogost! Közveszélyes vagy!!! És lépten-nyomon elakadsz a meleg aszfalton a szar téli gumijaiddal, meg nem bírsz elindulni vele a lámpánál! Akinek nem telik nyári gumira, az mi a rákért nem képes otthon hagyni a kocsiját nyáron??? Legalább addig a néhány napig, amíg 30 fok felett van a hőmérséklet! Nyári gumi nélkül ilyenkor életveszély!
És a múltkor is a frászt hozta rám egy négyévszakos gumival közlekedő szuzuki, 7 km/h-s tempónál is összevissza csúszkált, alig bírt az úton maradni, mert vastagon borította az utat a 35 fokos aszfalt!
:)
Szerintem akkor jó visszarakni a nyárit hamár hajnal sincs hidegebb 0 foknál. Mert tavasszal már délben +15 fok van éjjel meg 0. Na most ha nem éjjel háromkor autózik valaki akkor a 15 fokban brutál ROSSZ a téligumi.
na en abban biztam hogy ha mar egyszer benezek ide akkor igenis valaki megirja a frankot. De nem....most akkor mi a fenet csinaljak...hagggyam a telieket de meddig??....ha pl holnap kisut a nap?, ...csereljek vagy ne??...mar tobb napja keresek informaciokat a neten ezzel kapcsolatban de semmi...mar csak bennetek biztam...deez sem jott ossze...ugy erzem megint nem tudok nyugodtan aludni...szoval most irtora ki vagyok...csak az az egy vigasztal hogy latom mast sem hagy hidegen a tema es talan ep annyit izgul mint en.talan az a megoldas hogy egy darabig nem hasznalom az autot...mondjuk ugy juniusig...en ugy erzem akkor mar cserelhetek.....
Én sohasem rakok föl nyárigumit, nekem arra nem telik. Szegény gyerök vagyok, no. De merem állítani, hogy nyáron is lehet biztonsággal vezetni téligumival. És nem igaz, hogy a téli gumisok föltartják nyáron a nyárigumisokat. Bár tavaly júliusban, amikor az M3-on a belső sávban 40-nel mentem, azért páran villogtak, de az csak azért volt, mert fönt volt a hólánc. Ugyanis a "Téligumi" topicban azt olvastam egyes emberektől, hogy a hólánc helyettesíti a téli gumit. No gondoltam, akkor lehet hogy a nyári gumit is helyettesíti nyáron. Hát ez mondjuk nem jött be, de nekem akkor se mondja senki, hogy nyáron nyárigumit, mert én ezt jobban tudom!
Pedig már nagyom unom ! Azt hittem hogy nem kell már sokat várni de ahogy ez kinéz , lehet hogy le sem vesszük ! :-)))) Vagy :-( Ráadásul puklis egy gödör után a gumim ráz is ..... elegem van rohadtul !!!!
VDani:speciel egy BMW-n van a gumi és nagyon meg vagyok/voltam elégedve vele.Tapad mint állat, pedig nem tanuló vezető módjára kapja a kicsike.
Danner:igen, alakuljunk át..sőt, legyen ki a fa**a gyerek topik is..:)
Mellesleg azzal egyetértek, ha vkinek nem tetszik a topik ne jöjjön ide.Amúgy meg akár arról is nyithatok topikot hogyan sz***m tele a kocsim, akkor sincs senkinek semmi köze hozzá:)
Részemről megvárom a 205/55 R 16-os könnyű fémfelnis garnitúrám visszarakásával azt, amíg a kátyúkat az általam leggyakrabban használt útvonalakon rendberakják - ha ez később is következik be, mint az általános jó idő.
Inkább a 195/65 R 15-ös acél tárcsást vágja haza egy kátyú, mint az előbbit. Árban nem mindegy, amúgy meg ez a ballonosabb téli jobban is bírja a kátyúkat.
Minden jót!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Ernő