Szerintem is lehúzás, egyszer én is majdnem belesétáltam egy ilyenbe. Madagaszkárra készültünk, mikor a bp.-i tiszteletbeli konzult felhívtam hogy kell-e előre kiváltott vízum. Azt állította hogy anélkül nem engednek be az országba, 120 euro és néhány nap múlva mehetek érte. Gyanús volt, mert egyéb útleírásokban azt olvastam hogy érkezéskor simán kiváltották a reptéren, így nem vettünk mi sem előre. Aztán megérkezéskor jól meglepődtünk, uniós állampolgárként egy árva petákot sem kellett fizetnünk!
Novemberben megyek, ha bebukom beszamolok a tapasztaltakrol. Max megyek tavasszal ujra..
A madridi kovetsegrol kaptam valaszt hogy fizetnem kell.
Ugyanakkor ugy gondolom lehuzas szaga van a dolognak. Minden mas forras az ellenkezojet allitja.
A roman konzul weboldala a pontos masa a magyar weboldalnak.
Az osszegek is elternek orszagrol orszagra.
A roman weboldal pl azt irja a cseheknek oda kell fordulni a magyar is.
Kozben a brusszeli kijelenti a csehek oda vannak bejegyezve.
A roman es a magyar egyertelmuen az EU csatlakozas elott lett frissitve utoljara.
Olyan irszagokat neveznek meg mint Jugoszlavia meg Szerbia-Montenegro.
Nevetseges.
A magyar konzuli szolgalat a rabati NK ra hivatkozik higy altaluk a banjuli repteren is lehet atvenni a vizumot. A rabatu oldal annyira friss hogy meg mindig az az elnok az oldalukon akit 1 eve elkergettek.
Kicsit frusztralo.
Milyen visa policy az hogy a spanyoloknak kell vizum kiveve akkor ha a jomadar turistakent charter jarattal erkezik...
Sziasztok.Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat,de akkor most hogyan csináljuk?Menjünk egyszerüen a határra aztán majd lesz valahogy, vagy előre kiváltott vízumot intézzünk? Van Romániában Gambiai konzul Osváth Pál.Vele E mail ben beszéltünk.Ő azt írta hogy kell a vízum 100 euro és az útlevelet kiküldjük ők bepecsételik a vízumot majd így küldik vissza.Akkor szerintetek hogyan? Még egy kérdés.Mi a természeti látnivalókra vagyunk kíváncsiak legfőképpen a madarakra.Tudtok ilyen helyet amit érdemes felkeresni? Köszönöm:Norbi
Szia! 3 éve voltunk kb.így ahogy írtad. Szenegálban találtuk ki hogy megnéznénk Gambiát is ha már otttjárunk, úgyhogy Dakarban elmentünk a követségre gambiai vízumot igényelni. Felesleges volt, odatoltak egy listát az orrunk elé hogy mely országoknak nem kell előre kiváltott vízum -köztük van Magyarország is- próbálkozzunk a határon. Ott pedig néhány perc és kötelező zsebpénz kiperkálása után útunkra bocsátottak. Egyszeri belépésre jogosító vízumot kaptunk. Arra nem emlékszem hogy mennyi volt, arra viszont igen hogy Gambiában kb.1km-enként (nem elírás) megállítottak a rendőrök pénzt kunyerálni és addig nem adták vissza a kocsi papírjait ameddig nem perkáltunk. Korrupt, ellenszenves rendőrök vannak arrafelé, valamint a szexturizmus elég gyomorforgató. Amúgy biztonságosnak tűnt mindkét ország.
Sziasztok.2018 januárban tervezünk feleségemmel egy Szenegál Gambia utat.A kérdésem az lenne,ha Szenegálból utazol be Gambiába kb 1 hetet maradsz majd kilépés után újra Szenegálból repülsz haza akkor milyen vízumot kérnek a gambiai határon?Egyszeri beutazásra szólót?Ez mibe kerül és hol tudom pontosan intézni?Milyen a helyzet a két országban?Lehet biztonságosan utazni,nyaralni?Oltásokkal mi a helyzet?
Gambia illetve a szomszédbeli rezervátumok kapcsán nincsenek illúzióim, ugyanakkor egy Kenya vagy Tanzánia 2* 3* annyiba kerül és időbe is többet vesz el.
Kezdésnek a fekete-afrikai életérzéshez jó iránynak tartom, ha többre is vágynék még elemhetek Kenyába idővel.
Sziasztok! Segitségeteket kérném Gambiában élő magyarokkal kapcsolatosan,jövő honapban utazunk ki pár napra a párommal,ha esetleg tud valaki némi infót magyarokról,helyekről,érdekeségekről amiket ,ahová érdemes ellátogatni ....Előre is köszönöm! Beatrix!
Bocsi a sok hsz miatt, nem tudtam máshogy feltölteni a képeket, régebben nem volt ilyen bonyolult ez a képfeltöltés dolog, de a lényeg, hogy sikerült. :-)