Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 45
Asszem, nem vagyok hitetlen...
Előzmény: elterito (44)
elterito Creative Commons License 2003.02.14 0 0 44
Helyes. Annyi istenfélelmem nekem is volt, hogy amikor hitetlenként pszichotecnikaként adtam elő a barátaimnak a tapasztalataimat akkor bűntudatom volt.

elterito

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 43
Látod, pontosan ezért nem álltam oda egyszer sem, mikor tessékeltek... :)
Előzmény: brontosaurus (42)
brontosaurus Creative Commons License 2003.02.14 0 0 42
Hy, big4!
Ha ezt komolyan gondolod, inkább hozzá se fogj...
Ez nem cirkusz, vagy show, ahol valami "izgis" dologról szerezhetsz tudomást.
Aki nem őszinte és alázatos szívvel áll oda, azzal nem történik semmi, vagy rosszabb esetben...de ezt inkább hagyjuk...
A legjobbakat
bronto
Előzmény: Törölt nick (30)
elterito Creative Commons License 2003.02.14 0 0 41
"Vitatkozni meg nem fogok róla, azért hívtam fel erre a figyelmedet, mert sokan akik a HGY-t otthagyták, Istenbe való hitüket is elvesztették. És ez nagyon nagy baj."

Tényleg így van, és tényleg nagy baj. Soha ilyen nem lenne, ha minden ember Istennel kötne szövetséget, és nem emberrel, vagy szervezettel.
És ez nem csak a nagyegyházaknál veszély, hanem a kicsiknél is. Hiába követem az igazságot, ha nem én követem azt, hanem emberi példaképet követek. És ha a követett személy ne adj Isten elesik, akkor én is?

elterito

Előzmény: alomhajos (37)
elterito Creative Commons License 2003.02.14 0 0 40
"nem akarom ,hogy az összes beirásaimból egy összkép kialakujon rólam."

Miért nem akarod? Igencsak nem helyes. Akard, mert ez az egyedüli módja hogy megőrizd önmagad. Tutibiztos vagyok abban, hogy a világosságban járásnak (ami nagyon keresztényi) része az, hogy az ember átlátható legyen. Ha vannak rosszakaró, gúnyolódók attól az Úr megőrzi őt, de saját érdekében fontos, hogy merje az ember vállalni magát. Hiszen szennyesek voltunk, de Isten megmosott minket.

elterito

Előzmény: Calbach (34)
elterito Creative Commons License 2003.02.14 0 0 39
"Talán egyszer odaállok, megfigyelni, hogy megtapasztalok-e valamit. Rámugrik-e a szent szellem... Misztikus ismerőseimnek pedig szólok, hogy ha agymosott "zombiként" látnak vissza, kezdjék meg a HGY-démon kiűzését belőlem... :)"

Én is így gondoltam régen, de rájöttem az ember mindig maga marad. Sőt, azt hiszem, még a "legelvetemültebb" kultuszoknál is az ember saját maga irányítja a sorsát, tehát az agymosás kifejezés nem mindig szerencsés, bár igaz ami igaz, néhol tényleg eléggé bábbá válik az ember.
De nem a kereszténységben, ami pont a bábság ellentéte.

elterito

elterito Creative Commons License 2003.02.14 0 0 38
Helló, Calbach

Nem összekuszáló vagyok, és max. a bűntől térítem el az embereket. Én is HGy-s vagyok 11 éve. Én csak azt hangsúlyoztam, hogy a megtérés tényleg megtérés legyen, vagyis saját döntés, nem másé.
Még véletlenül sem rád céloztam, hanem csak általánosságban mondtam. :-)

elterito

Előzmény: Calbach (33)
alomhajos Creative Commons License 2003.02.14 0 0 37
Kedves Calbach!

Az rendben van, hogy az engedelmesség igei, de az is írva van Pálnál, hogy forgasd meg a szívedben a dolgokat.

Az idézetedről annyit, hogy huszonhárom éve forgatom a Bibliát, ugyhogy hozhatok én is egy rakás igét amivel alátámasszam érveimet, de én a szívben kötött szerződést hozom fel, azt a szövetséget amit bemerítkezéskor kötött Veled Isten.
Isten nem bólogató birkákat akar, hanem értelmes bárányokat! Így érthető a különbség?

Vitatkozni meg nem fogok róla, azért hívtam fel erre a figyelmedet, mert sokan akik a HGY-t otthagyták, Istenbe való hitüket is elvesztették. És ez nagyon nagy baj.

Szia,
áh.

Előzmény: Calbach (31)
alomhajos Creative Commons License 2003.02.14 0 0 36
Kedves Érdeklődők! :o)

A nagy érdeklődésre való tekintettel itt közlöm mindenkivel, hogy soha nem voltam Hit Gyülekezeti tag, azt sem tudom merre van a HIT Csarnok és személyesen még egy istentiszteletükön sem voltam.
A tv-ben szoktam időnként megnézni a Vidám Vasárnapot és sokszor felfigyeltem arra, hogy Németh Sándor nagyon jól magyarázza az Írást, annak ellenére, hogy van egy-két téma (pölö bővelkedés) ahol kőkemény ellentmondásban van a Jézus tanításával.

Szia,
áh.

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 35
Elsősorban a nyelveken-szólás izgatott... :)
Előzmény: elterito (27)
Calbach Creative Commons License 2003.02.13 0 0 34
elterito..jobban mondva.
Amugy a kérdésedre válaszova.
Más fórumokba is írtam,de csak ritkán,és különbözö álneveken,ez igy jó is ,nem akarom ,hogy az összes beirásaimból egy összkép kialakujon rólam.De nem vagyok törzsvendég.
Előzmény: Calbach (33)
Calbach Creative Commons License 2003.02.13 0 0 33
Helló ,Te most Eltérítö,vagy Elreritö vagy..

A nevedböl azt gondolnám,hogy valami összekuszálló vagy itt a fórumon,vagy Te is tesó vagy???

Előzmény: elterito (29)
Calbach Creative Commons License 2003.02.13 0 0 32
Azzal én is egyetértek a többiekkel ,hogy a megtérés csak akkor hatásos,ha te is akarod.Ha elöre mész,de nem akarsz Istennel kibékülni,akkor inkább hagyd az egészet.

Tanácsolom,hogy ha tudsz menj el többször a barátaiddal a gyülibe,és hallgasd a prédikációt,mert a hit az Ige hallgatásából származik.A Te üdvösséged sokkal fontosabbak mint a szellemi megtapasztalások....Pá

Calbach Creative Commons License 2003.02.13 0 0 31
Helloo!

Az engem is érdekelne milyen közöd van a Hit Gyülihez,lehet hogy te is kóborló bárány vagy?

Az egyházban az engedelmesség igei is,nézd ezt.

Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ(zsid 13,17)
vagy
Hasonlatosképen ti ifjabbak engedelmeskedjetek a véneknek: mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel, mert az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ád. (1 pét 5.5)

Pá.

Előzmény: alomhajos (17)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 30
Talán egyszer odaállok, megfigyelni, hogy megtapasztalok-e valamit. Rámugrik-e a szent szellem... Misztikus ismerőseimnek pedig szólok, hogy ha agymosott "zombiként" látnak vissza, kezdjék meg a HGY-démon kiűzését belőlem... :)
elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 29
Nem is csak az a kérdés, hogy jó -e a döntés, hanem az is, hogy saját legyen, ne tuszkolós.

elterito

Előzmény: brontosaurus (28)
brontosaurus Creative Commons License 2003.02.13 0 0 28
Hy, Biga!
Ha engem kérdeznél, hogy helyesen döntöttél-e, azt mondanám, hogy igen. De ez nem jelenti azt, hogy másoknál nem fordulhatott elő az, amit Neked mondtak...
Úgyhogy mindenkinek a saját belső indíttatása alapján kell cselekednie...
A legjobbakat
bronto
Előzmény: Törölt nick (24)
elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 27
"Ugyanis többször voltma HGY-ben (tanulmányozási célból)"

Én is ilyen tanulmányozó fajta voltam. Minitudós. :-)
De még most is tanulmányozom a világ és a szellemi világ dolgait.
elterito

elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 26
"Azért, mert nagyon érdekel, hogy a megtérés aktusának pillanatában történik-e "valami"."

Történik. Ha tényleg megtérés van a megtéréskor, és nem csak ritus.

elterito

elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 25
Ne hagyd a tuszkolást, mert hülyeség. Engem is tuszkoltak, elmondtam az imát, semmi nem lett. Rá 1 évre otthon eltökéltem, ha fene fenét eszik is elmegyek megkeresztelkedni, mert akarom. Tüstént megváltoztam. Nem lép be Isten amíg nem te döntesz.

elterito

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 24
Azért, mert nagyon érdekel, hogy a megtérés aktusának pillanatában történik-e "valami".
Ugyanis többször voltma HGY-ben (tanulmányozási célból) És szinte mindahányszor tuszkoltak előre megtérni. Hiába mondtam, hogy nem, mert az szerintem egy belső folyamat és hívő sem vagyok és nem is állok rá készen és nem akarok megtérést hazudni. De csak mondták, hogy menjek és majd ott megtörténik...
Előzmény: elterito (22)
Canis Creative Commons License 2003.02.13 0 0 23
Ez ismét nagyon bölcs volt. Szóval az önálló személyiség alapfeltétele a kötődésektől, befolyásoktól mentesség.
Akkor itt az ideje, hogy hagyd el családod, hiszen önállótlanná tesz, dobd el könyveid, töröld le honlapod, töröltesd IG nicked, járj meztelenül, felejts el magyarul és felejts el minden nyelvet stb...

Gábor, gyerünk, olyan önállótlan személyiség vagy!

Előzmény: Iván Gábor (0)
elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 22
Ezt miért kérded big4?

Jók a kérdések, de miért kérded őket?

köszi

elterito

Előzmény: Törölt nick (7)
elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 21
"ne aggódj, vissza fogsz te még szokni. :-)"

Te kinek szurkolsz, a vadásznak, vagy a medvének. Nem égő amit csinálsz?

elterito

Előzmény: válasszon mást (9)
elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 20
"Sokan akik elhagyták a Hit Gyülekezetet, azok lecsúsznak, elhagyják hitüket, úgy érzik, hogy értéktelenek lettek Isten szemében, úgy érzik, hogy Istent hagyták el.
Miért?
Azért, mert akaratlanul is az egyházukat Isten elé helyezik."

Ez igaz alomhajos, soha, senki ne helyezzen Isten elé se embert, se szervezetet, és megláthatjuk, nem lesz gond.

elterito

elterito Creative Commons License 2003.02.13 0 0 19
Köszönöm a bizonyságodat, kedves Calbach barátom.

elterito

(Hol topikolsz még, és milyen fórumon, néven? (lehet privát üziben is: elter@fjokk.hu )

Előzmény: Calbach (16)
actionman Creative Commons License 2003.02.13 0 0 18
Alomhajos, neked volt(van) kozod a hgy-hez?

ActionMan

alomhajos Creative Commons License 2003.02.12 0 0 17
Kedves Calbach!

"Ez néhányan agymosásnak nevezik,hogy pl szótfogadunk a pásztornak a gyüliben.Ha csináltam hülyeségeket a hivö életemben,az mindig azért volt,mert nem olyan döntést hoztam,amit Isten elvárt volna tölem,és azt egy egyházi elöljárón keresztül közölte is velem."

Maradjunk abba, hogy Isten személyesen Neked közöl dolgokat, ha mondanivalója van és nem az egyházi elöljárókon keresztül. Az, hogy friss hívőként időnként csináltál/csinálsz "hülyeségeket" az teljesen természetes, a megtérés nem egyik percről a másikra történik, mégha a függőségből való szabadulások így történnek. Ez egy folyamat.

A másik meg az, hogy az "egyházi elöljárók" nem közölhetnek mást, mint amit Mózes a tízparancsolatban meghagyott és amit Jézus tanított. Akármilyen vallású is legyél, ezekhez nem kell az egyházi elöljáróknak a közlése.
Legyen élő hited, hallgasd meg az egyházi elöljáróid tanácsát, de tessék és mérlegeld a szívedben.
És, ha hívőként rosszul döntesz valamiben, elesel, tudjál öszintén a belső szobádban az Atyához fordulni és visszatérni hozzá.
Mert egyébként kihez fogsz visszatérni? Az egyházi elöljárókhoz?

Hogy miért mondtam el ezt?
Azért mert a mai egyházakban sok okostojás abban a szerepben tetszeleg, hogy ő ismeri Isten akaratát, méghozzá oly mértékben, hogy képes a hívőknek személyreszabott tanácsot adni az életükben.
Sokan akik elhagyták a Hit Gyülekezetet, azok lecsúsznak, elhagyják hitüket, úgy érzik, hogy értéktelenek lettek Isten szemében, úgy érzik, hogy Istent hagyták el.
Miért?
Azért, mert akaratlanul is az egyházukat Isten elé helyezik.
A HGY jó egyház, Németh Sándor jól tanít de, ha bármikor úgy hozná az élet, hogy elhagynád azt, légy tisztában azzal, hogy nem Istent hagytad el, hanem csak egyik gyülekezetét. Isten szövetséget kötött veled amikor bemerítkeztél és érezted a szívedben azt a földöntúli örömöt. Tudd azt, hogy ez örökre szól, akármerre is vezessen az élet.

Végezetül: én mint a fórum feketebáránya, megkérnélek, hogy olvasd el Körkérdés, lécci olvasd el! című topicot, hogy tisztában legyél e fórumon uralkodó állapotokkal. Így legalább kevésbé leszel meglepve azoktól az alattomos rugásoktól amiket "van rajta sapka, nincs rajta sapka" alapon fogsz kapni egyesektől.

Szia,
áh.

Előzmény: Calbach (16)
Calbach Creative Commons License 2003.02.12 0 0 16
Kedves Big4!
(egy másik fórumon én is big vagyok vagyis big-big..)

Az hogy én megtértem az Isten akaratából van igy,mert a biblia szerint Ö már akkor kiválasztott bennünket,amikor még az anyaméhben voltunk(vagy még azelött ,ezt nem tudom pontosan.)Fogalmam sincs mi lett volna velem mondjuk a sivatagban egyedül,de ne felejtsük el,hogy Istennél minden lehetséges. Többnyire mindig embereket használ arra ,hogy hirdessék az evangéliumot,ritkán ismerteti meg magát más módon.Nem hiszem,hogy egy magam fajta kisembert monjuk megszólíttana a csipkebokorból mint Mózest...
Egy biztos,nincs olyan ember aki magától keresné az Istent,mert mindig Ö a kezdeményezö az ember felé.
Tehát embereknek csak másodsorban köszönhetem a megtérést.De meg kell jegyeznem,hogy nagyon fontossak voltak azok az emberek az életemben,akiket Isten használt ,és használ ,hogy rajtuk keresztül áldást kapjak.Nagyon sokat jelentett számomra ,föleg a megtérésem után,hogy tapasztalt keresztények segítettek megalapozni a hívö életemet.Igaz a "régi életemben" mindig a magam útján jártam,nem engedtem ,hogy bárki beleszóljon az életembe.De feladtam ezt az életfelfogást(nem mindig könnyü)és mertem tanácsokat kérni olyanoktól,akik nálam tapasztaltabbak voltak.Ez néhányan agymosásnak nevezik,hogy pl szótfogadunk a pásztornak a gyüliben.Ha csináltam hülyeségeket a hivö életemben,az mindig azért volt,mert nem olyan döntést hoztam,amit Isten elvárt volna tölem,és azt egy egyházi elöljárón keresztül közölte is velem.Vegyünk például egy családot,mennyivel könnyebben menne a családi élet is ,ha a gyerekek kezdettöl fogva rá mernék bízni szüleikre(akiknek mar böven van élettapasztalatuk
magukat,és mindenben engedelmeskednének??Sok nehéség elkerülhetö lenne..

Szóval ez az egész ami velem történt ,abszolút nem tölem származik,Isten kegyelméböl van,a gyülekezet,az egyház szintén.

Előzmény: Törölt nick (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!