Nem tudom mit nevezel te lopásnak, de én azt
ha pl. egy zene CD olyan drága milyen de az
elöállitása és a jogdijak együttesen ennek
csak a töredékei. Vagy : az állam úgy megadóztat
hogy nem érdeked normális munkahelyen melóznod.
Vagy ha elmész a benzinkútra tankolni s ezzel
tömöd a miniszterek zsebeit.
Vagy veszel egy ingatlant és lenyúlnak egy halom illetékre pedig nem eldtál, stb
ÉN EZT NEVEZEM LOPÁSNAK!
Amig engem is meglopnak (ráadásul legálisan!)
addig minden lehetöséget megragadok arra,
hogy amit csak lehet ingyen, feketén, az államot
megkárositva szerezzek be. Ha meg a software ipar
egy (pl. Photoshop 7.0) 1300 euroért adja azt amit
csak tovább fejleszt a 6.0-ból és nem új akkor nyalhat!
A különbség kettönk között különben csak az
hogy én leirom az igazságot mig más ugyan ezt
csinálja csak titokban! Vagy te itt ki mered mondani
becsület szavadra, hogy a gépeden nincs egy
illegális program sem és mind vásárolt?!? Nos, ha van ilyened akkor meg ne álszenteskedj
inkább ird meg, hogy hol lehet crack-et szerezni
MAC cuccokhoz! Irhatsz mailban is ha félsz valamitöl és nem mered itt leirni!
UI: A MAC a minkahelyen egy halom trágya pedig
a hardeware 6 hónapos. Nekünk 2-300 MB-s képekkel
kellene dolgozni. A G4 csak egy valamit tud egyszerre csinálni és kifújt. Otthon a PC-vel
10x gyorsabb vagyok s közben interneten vagyok
s CD-t hallgatok.....(Ráadásul nincs napi 2-3 újstrat mint a MAC-nél ami lefagy rendszeresen) (Ami a furcsa, hogy a német hivatalos MAC kirendeltségtöl volt itt szerelö s azt mondta
ez ilyen, nincs mit tenni, kisebb képekkel dolgozzunk mert a 2proci/450Mhz (!) és a 512MB RAM kevés, meg hát nem való vegyes hálozatba a MAC)
Ebben igazad is van. De nézd meg mi volt a topicgazda elsô beírása.
Szar neki, mert a munkahelyén macel kell dolgoznia. És arra kér minket, hogy segítsünk neki lopni.
Borzalmas szoftverhiánynak nem nevezném, de az tény, hogy itthon nem kapsz mac-re mást, csak dtp-s progikat. Wörldvájd meg ez úgy igaz, hogy mivel a mac anno specializálódott erre a területre - hiába minden igyekezetük - még biztos kell egy pár év, hogy párhuzamosan minden alkalmazás kijöjjön mindkét platformra. PC-re többen is fejlesztenek, de ahogy PC-n is futnak a nagyobb, eredetileg mac-es (-nek mondható) programok, ez fordítva is igaz.
Ki kérdezte, hogy honnan lehet letölteni Mac-re "bizonyos" progikat? Itt egy kis segítség hozzá:
http://search.tracker-tracker.com/hotline/hlfilesearch.php
Kedves Arvai!
Azok a "világhírű" cégek azért Macintosh-ra fejlesztenek, mert abban az iparágban egyértelműen a Mac az elterjettebb... Természetesen nem véletlenül, hisz amikor a kiadványszerkesztés számítógépekre tevôdött át, a PC-k szóba sem jöhettek... Viszont azóta sokminden változott, de én nem vitatom, hogy még mindig alkalmasabb pl képfeldolgozásra egy Macintosh számítógép, de ez, csak egy felhasználási terület... Egyszerűen, ha nem kifejezetten célprogramot futtatsz rajta, olyan mint hal a parton... Otthoni felhasználásra (nem munka) teljesen alkalmatlan... Borzalams szofver hiányban szenved! Ez természetesen nem a Mac (mint hardver) hibája, de a tényen nem változtat...
Meglehet! De akkor azok a világhírű cégek is, amelyek a számítógéppel vezérelt nyomdagépeket gyártják. (Filmlevilágítók, ipari szkennerek, nyomógépek, stb.)
"Azok, akik a szakmát megtanulták (!!!) képfeldolgozáshoz kizárólag Macintosh-t használnak, de a tördeléshez is elsôsorban Mac-et."
Ez nagyszerű, csak kár, hogy nem elôny!!! Lehet, hogy amikor ezt az iskolában tanultad, még jogos is volt, de ma már semmiképp!!!
"Én olyan fagyást is tapasztaltam, hogy megáll az egér és format c:"
Erre nem tudok mit mondani... Millió oka lehet, ami kétségtelenül nem jellemzô valamennyi PC-re...
"Nyilván, mert tele volt ratyi szar alkatrészekkel pakolva, hogy minél olcsóbb legyen."
Az alkatrészeket te választod meg! Ha ratyi szarokat vettél, akkor....... :) Jahh melegen ajánlom egy HP számítógép megtekíntését belülrôl!!! Ha válogatott alkatrészeket akarsz látni, akkor ott fogsz!!!
"(szinte fagyás nélkül)"
:)
"ha rendben tartod."
Ki mondta, hogy egy PC-t nem lehet rendben tartani??? Persze nagyobb a kísértés, hisz a neten található valamennyi program (!!!) futtatható rajta, de nem kell mindet kipróbálni .)
"Megbízható, bevizsgált alkatrészek. "
Mint pl az IBM deskstar vinyó, vagy a Sony cd-író??? Köszi, de a ratyi alkatrészekbôl összeszerelt pc-mbe egyiket sem alkalmaznám szívesen :) Egyébként az alaplap és a proci kivételével valamennyi alkatrész ugyanúgy összevissza megtalálhaó a Mac-ekben is akár egy ratyi pc-ben... (három gépet nyitottam ki, három féle (típusú) vinyót találtam. Persze nem kétlem, hogy valamennyi válogatott darab :D)
"Egyéni, kreatív megoldások. (Pl. a Cube-ban nincs ventillátor.) "
Az otthoni Pc-mben kettô (!) venti van: egy a tápnál, egy a procin... Na a kedvedért megszámoltam egy G4 733 és egy G4 800 ventikészletét: 1: táp, 2: vinyó fölött, 3(!): proci mögött... Errôl ennyit!
"Hardware: "
Bôvíthetôség: 4 PCI slot... Hmm... Nem, mintha nem lenne elég, de a ratyi PC-mben 6 van :) A ház amilyen szép, olyan esetlen: bármilyen drive bôvítéshez külön elôlapot kell venned (aranyáron, persze biztos válogatott műanyagot adnak), de nem kell megijedni, hisz mindössze két helyrôl kell eldöntened, hogy mit akarsz odatenni.... "Hahahahahaha"
"Rengeteg saját fejlesztés (amit aztán PC-n is alkalmaznak). " Ez fordítva is igaz nyugodj meg... Mivel, ha egy fejlesztés szabvánnyá növi ki magát egyértelmű, hogy valamennyi személyi számítógépen alkalmazni fogják! De pl nem a Philips gyártja a legjobb CD-lejátszót, pedig..... :)
Nem a PC-fan-ság beszél belôlem, hanem a csalódottság: amikor megtudtam, hogy a melóhelyemen Mac számítógépek lesznek, alig vártam, hogy kipróbálhassak egyet... Szomorú volt az igazság.... Aki csak munkára használja, megértem, hogy megfelel neki, hisz használ rajta kb. 10 progit és kész... Ezek nyílván kiválóan futnak (akár jobban mint egy PC-n), hisz a legtöbbet kifejezetten MAC-re fejlesztik, de ha otthonra nekem valaki megpróbálna egy Mac-et küszöbön belülre hozni.................... :)
Természetesen "PEACE! "... :) Egyáltalán nem bánt (hisz nekem mindegy), ha MAC-et használtok... Egyszerűen véleményt cserélünk és ennyi... .)
Én az otthoni PC-men (amíg volt...), olyan fagyásokat tapasztaltam, hogy fél év alatt 4x kellett újrainstallálni az egész gépet. Nyilván, mert tele volt ratyi szar alkatrészekkel pakolva, hogy minél olcsóbb legyen. A mac elmegy évekig egy oprendszerrel (szinte fagyás nélkül), ha rendben tartod.
Mac elônyök?
Hardware:
Rengeteg saját fejlesztés (amit aztán PC-n is alkalmaznak).
Megbízható, bevizsgált alkatrészek.
Egyéni, kreatív megoldások. (Pl. a Cube-ban nincs ventillátor.)
Szép :)
stb. stb.
Software
Windows... Fenntartom, hogy amit lehetett, mindent lemásolt Gates és még így is úgy szar, ahogy van.
Ezer sebezhetô pontja van. (Vírusok, hackerek...)
DOS... Hahahahahaha (Pénzért adják!!!)
"Utókérdés: Az alaplap és a proci kivételével valamennyi alkatrész PC-kompatibilis..." Nagyjából igaz (nem teljesen), de talán pont az alaplap és a proci miatt drágább...
Egyébként meg szerintem hagyjuk ezt a topikot szépen elsüllyedni, mert meggyôzni egymást úgysem tudjuk...
"Az otthoni PC-men még soha nem tapasztaltam olyan fagyást, hogy megáll az egér és kész !!!!!!!!!!!!!!!! "
Jó neked! Én olyan fagyást is tapasztaltam, hogy megáll az egér és format c:
"Ez a nyomdai elôkészítés téma egy nagy sznob ôrület..."
Igen! Ez igaz! Tudod a nyomdai elôkészítésben ma nagyon sok dilettáns hülye dolgozik. Olyanok, akinek a joystickrángatáson kívül semmilyen nyomdai elôképzettsége sincs. Azok, akik a szakmát megtanulták (!!!) képfeldolgozáshoz kizárólag Macintosh-t használnak, de a tördeléshez is elsôsorban Mac-et. PC csak anyagi megfontolásból használatos.
A szoftverek támogatottsága is a Mac esetében a jobb. Pl. a vezetô tördelôprogramhoz (QuarkXpress) kapható bôvítmények döntô hányadának nincs PC-s valtozata.
Szerintem a nev. Egy PC-t ossze lehet rakni mindenfele alkareszekbol, mindegyiket masik botban megveheted, aztan ra egy oprendszer es nem mukodik jol minden esetben. Az Apple bevizsgalja a cuccokat, o teszteli. Egy Mac gepet csak egy markas HP, Compaq, stb. geppel lehetne parhuzamba tenni, mert utobbiak szinten teszteltek. Ezen tulmenoen az Apple az oprendszert es meg nehany egyeb (asszem 4 db. CD-t ad) szoftit ad. Ez is benne van az arban. Ezert ilyen draga, bar szerintem ez meg mindig tulzas. Mac-hez minden draga. Egyszer egy topikban, vagy hol irta valaki, hogy 30000-be kerul egy kulso flopi egy Machez.
Viszont a mocskosul draga arhoz kapsz CD, DVD iros driveot, minimum 16 colos LCD displayt. Meg iden vettunk egy Mac-et, es adtak hozza egy 23 colos Cinema Displayt. Vagyis szinte kesz a hazimozi. Sajna nemtom mennyi volt. Telerakjak a legjobb cuccokkal de szerintem meg igy is tulzas amibe kerul. Szerintem is kivalthato lenne mindenhol a Mac. Nalunk PC is van es lassabb kicsit, de csak 500 MHz-s proc van benne nem 8xx meg 1025. Azt viszont nem tudom, hogy a Darwin letezik e PC-re.
Nyahh jó, fordítsunk: elônyöket kérnék a MAC javára...! (Kezdjük az árral???)
Valóban ki lehet néha (!) lépni egy lefagyott progiból, de ameddig ezt nem teszed meg a gép halott... Az otthoni PC-men még soha nem tapasztaltam olyan fagyást, hogy megáll az egér és kész !!!!!!!!!!!!!!!!
Ez a nyomdai elôkészítés téma egy nagy sznob ôrület... Simán megállnák a helyüket a mai PC-k bármelyik stúdióban (létezik stúdió PC-s környezetben is), csak akkor hol marad a presztízs...? :)
Mivel valaha Amigával kezdtem, teljes mértékben vonzódom a Macintosh számítógépekhez, de a hozzá gyártott szoftverekben (ha egyáltalán létezik) nagyot csalódtam... :(
Utókérdés: Az alaplap és a proci kivételével valamennyi alkatrész PC-kompatibilis... Mitôl ez a horror ár??? Remélem nem a ház kerül 800 ezerbe... :)
Nem a kérdésedre válaszolok, de ha már mac PC-n: le lehet tölteni (rendesen pénzért) windowsra való MAC emulátort.
Komment: PC-n soha nem fogod látni a macintosh bombáját. Miért nem? Hát a kékhaláltól!
Lattam mar MAC-et belulrol (cube-ot meg nem), megtalalom a procit is. Borzasztoan bosszanto, hogy sok esetben a kabelek pont olyan hosszuak, mint kell, igy isszonyuan nehez belerakni, modositani bennuk barmit is. G3, G4-nel a haz hutoje pont a wingora fujja a port. Pontosabban rajta rakodik le. Szerintem nem megoldas az OS X 10.2.3 "Jaguar" folrakasa, mert ha jol gondolom, javitsatok ki ha nem, nincs meg megoldva a fontkezeles. (Vagy a Suitcase mar mukodik?)
Meg aztan a Quark sem megy X alatt meg. Nem tartom rossz gepnek a Macintosh-t, de nem hinnem hogy korszakalkotoan szuper, meg frenetikus. (Az egerkurzort meg a Xeroxtol loptak a sracok.)
Egy G4-es jo gep, de Attacsnak (fattyu) valamiert nem megy rendesen. Latjatok, nekem a keves memoar fol sem tunt! Lehet, ez a gond?
Hallani veltem egy olyan kijelentest az Apple-tol, hogy nincs megelegedve a Motorola processzorok sebessegevel, ezert fontolgatja az Intel processzorokra valo atallast. Mintha le lehetett volna tolteni egy talan 300 megas cuccot PC alapu gepre, ami egy Mac OS volt. Tudtok errol valamit, vagy csak rosszat almodtam?
Jó, akkor térjünk vissza a témaindítóhoz.
Gyerekek, segítsünk má' lopni, mert egyedül nem tud!
Így megfelelô?
(A végén én leszek letiltva személyeskedés miatt.)
Srácok, ne menjünk bele ebbe a mac vs pc vitába megint. (Amúgy word is hamarabb volt mac-re :-))
És ne nyúljátok le a csere-ötletemet! Én voltam az első!!!
Hé! Nem Bill Gates ügynökök nyüzsögnek itt véletlenül?
Nekem még soha semmi bajom nem volt egyik Mac-el sem.
Nyomdai elôkészítéshez, ezen belül a képfeldolgozáshoz a legjobb.
Az Apple cégnek fantasztikus húzása volt annak idején amikor bevezette az egységes grafikus felületet.
A legutóbbi idôkig minden jogot maguknál tartottak, így nem is buherálta senki a gépet.
A legújabb ablax sem tud olyan stabil lenni, mint a Mac. Én max félévente, ha 1x találkozom bombával. (pl. totál idióta módon agyonbonyolított weboldalak letöltésekor.)
Itt a progik telepítésénél már csak az eltávolítás az egyszerűbb.
Ha valami már nem kell, és mindenképp szabadulni akarok tôle, akkor zutty, bele a kukába és kész. Egyetlen bejegyzés marad a gépen a Preferences folderben. Hipp hopp azt is csak kidobod és kész.
Semmi registry szerkesztgetés, meg minden.
A szkennelôprogramok, gépek többsége olyanok (a profi ipari gépekre gondolok), hogy nem megy a multitask. Vannak persze kivételek.
Az Adobe termékek mindegyikének rossz a memoriahasználata. Ez nem Mac-függô.
Én így gondolom.
Ps.: a PC-s Mac-es CPU-uk órajel sebességét nem lehet egy-az egyben összehasonlítani.
Én is szívesen adok PC-t Mac-ért!
Nyilvános fórumokon nem illik warezok felöl érdeklôdni. Méf szmájlival sem!
(V.ö.: ki akarom rabolni a benzinkutat. Ti hogy csinálnátok?)
A melóban van és csak eredeti (licens)
programok vannak rajta. Semmi szemét.
Most (hála az égnek!) kaptunk mellé egy PC-t
is. Eddig ugyanis az outlook (is) a MAC-en ment
s ez borzasztó volt.Az egész Office csomag
a MAC-re egy trágyadomb.
Most legálább a WIN2000 van fent és
lám lám minden stabil a PC-n........
Szerintem valami baja van a hardvernek. Én 400 mhz-es G3-as powerbookot használok 320 mb rammal, és simán tudom futtatni egyszerre a photoshopot az archicaddal mp3 hallgatas kozben. Pedig mindkét program elegge erőforrásigényes. A digitáliskamera-problémát meg nem varrnám a rendszer nyakába, van olyan gép is, amit meg a windows nem ismer fel.
Amúgy tetszik, nem tetszik, az OS9 ideje lejárt, az X meg nagyon kiváló, és egyre jobb lesz. Főleg, hogy Linuxos progik is felmennek rá.
Mint már irtam lejjebb, nekem 3 programot kellene egyszerre használnom, de nem birja. Zenét soha nem hallgatok a MAC-en mert akkor kifújt.
Van egy digitális fényképezögépem. A havernál még egy 486-os régi gép win95-el is felismerte mint "tárolót" és minden további nélkül lehetett a gépböl a fotókat menteni. A MAC nem ismeri fel.
Az sem kutya ahogy a MAC felfut ha bekapcsolod....
(Rendszerint elmegek kávézni!)
A helyzetem ugyanaz: otthon pc, melóban mac. Amikor a munkahelyen elôször megmutatták, hogy mi hogy működik kiröhögtem ôket... :) Erre ôk: majd változni fog a véleményed. Nahh így másfél év után kijelenthetem, hogy nem változott! Maga a gép lehet, hogy jobb mint egy pc, de ami szoftver szinten működik a macintoshék háza tájékán, az a röhej és a botrány ötvözete (az oprendszerrel együtt)!!! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs elônye, de mindez eltörpül az égbekiáltó hiányosságok mellett! Az egyik kedvencem: ha nyomva tartom az egeret egyszerűen megáll az élet (os 9.2) ez azért érdekes, mert ha mondjuk hallgatok egy netes rádiót és keresek valamit a görgetô menüben egyszerűen elhallgat a rádió, a buffer kiürülése után...
Viszont munkára lehet, hogy nem cserélném le egy pc-re, de ez szerintem inkább csak megszokás, hisz pc-vel is elvégezhetô ugyanez a munka...